Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka i jak tam sytuacja? Edit: Właśnie widzę, że napisałaś
będzie dobrze, odpoczywaj i się niczym nie przejmuj. Za pierwszym razem pojechalam na IP, za drugim plamieniem sprawdzilam czy tętno jest i już na spokojnie przeczekałam i było ok. Nasze dzieciaczki są silne
Dziewczyny, jesteście najgorsze!zaraz zaczynam surfowanie po aliexpress z nudów
nieładnie podsuwać takie pomysły
Aiwlys, kciuki za usg. Na pewno wstawisz nam jakąś przesłodką foteczkę
Meggi wielkie zazdrooooudanego wypoczynku dla Ciebie i okruszka :*
Jakie plany dziewczynki na popołudnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 16:04
a88, meggi90 lubią tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
kolka wrote:Stokrotka i jak tam sytuacja? Edit: Właśnie widzę, że napisałaś
będzie dobrze, odpoczywaj i się niczym nie przejmuj. Za pierwszym razem pojechalam na IP, za drugim plamieniem sprawdzilam czy tętno jest i już na spokojnie przeczekałam i było ok. Nasze dzieciaczki są silne
Dziewczyny, jesteście najgorsze!zaraz zaczynam surfowanie po aliexpress z nudów
nieładnie podsuwać takie pomysły
Aiwlys, kciuki za usg. Na pewno wstawisz nam jakąś przesłodką foteczkę
Meggi wielkie zazdrooooudanego wypoczynku dla Ciebie i okruszka :*
Jakie plany dziewczynki na popołudnie?a jak zrobi się chłodniej ogarnę ogródek
kolka lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Wczoraj mialam to prenatalne z obliczeniem ryzyka i okazalo sie ze wszystko jest ok. Mam wysoki poziom bhcg dlatego mam niska tarczyce bo ten hormon na nia wplywa. Teraz ma mi spadac beta i rosnac tsh. Bialko pappa tez mialam podwyzszone ale lekarz pow ze taka juz moja uroda. Synek zdrowy jak ryba i na 100 bedzie synkiem
ryzyko wyszlo praktycznie zadne wiec nic tylko cieszyc sie ciaza i leciec pow babci i bratu
PRINCESKAWACH, Czarna_kawa, marmi, Anne92, szwesta80, Paula. lubią tę wiadomość
Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Hehe
Mnie to jeszcze trochę ogranicza niewiedza o płci, wybieram jak już unisex
W weekend jadę do teściów, a z teściową zawsze rundę po ciuchlandach robimy. Tam to chyba nie mam oporów, bo te ciuszki są tak tanie a piękne, że po dwóch pierwszych nie miałam żadnych wyrzutów sumieniaz tymi droższymi będę szaleć jak poznam płeć
a wy macie jakieś uprzedzenia co do ciuszków dla dzieciątek z ciuchlandów?
starania od 2015 roku
-
Ja dziś wybrałam się na wycieczkę rowerową dodam że pierwszy raz w tym sezonie bo w pierwszym trymestrze plamilam i bałam się. Ehh powiem Wam że z kondycja słabo po takiej przerwie ale jednak i tak lekki wysiłek dużo radości mi dał. Brakowało mi tych endorfinek. Jak przejdą upały zaczynam ćwiczyć znalazłam już filmiki na YouTube dla kobiet w ciąży pytałam lekarza na ostatniej wizycie i powiedział że jak najbardziej.
Ja się jeszcze wstrzymuje od zakupów bo czekam na potwierdzenie przy połówkowym czy dalej będzie chłopczyk. Wielu moim koleżanka się płeć zmieniła między badaniami. Do brzuszka mówimy dzidzus chodz na końcu głowy i tak myślę już synek, chodź marzyła nam się dziewczynka.
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
Dziewczyny, chciałam podzielić się z Wami moją radością - drugi dzień z rzędu nie mam mdłości!
Od 8 tygodnia męczyły mnie strasznie, od rana do nocy, niesamowita ulga.
Mam do Was pytanie - boli mnie brzuch, w taki dziwny sposób, jakby z przetrenowania, zakwasy. A nie ćwiczę. Czy to może być kwestia rozciągających się mięśni brzucha? Mój brzuch zaczyna być już zdecydowanie widoczny, więc może to to? -
Dziewczyny ja nie wiem jak Wy wyszukujecie tych tanich bodziaków na Ali. Mnie najtańsze pokazują się za 5 - 7 dolarów. Hmm ..
Edit. Zmieniło mi się, nie zauważyłam, wyświetla mi w PLN . Hahahaha. GapaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 17:53
kolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i przez Was i ja buszuję po Alli, a w ulubionych mam już z 20 ubranek
Agula, podzieliłabyś się linkami do tych ćwiczeń? Kurczę, tyle tego jest, że ciężko coś wybrać, ale też myślę o tym, żeby zacząć coś ćwiczyć...
Mayolin, myślę, że te bóle są związane właśnie z rozciąganiem się więzadeł. Ja ostatnio odczuwam całe spektrum - ucisk, nagłe ukłucia, ciągnięcia...na szczęście szybko można się przyzwyczaić... A w ogóle to ma wrażenie, że nagle znikąd pojawił się u mnie brzuch - ot tak wyskoczył przez weekend
Kolka, ja nie mam uprzedzeń. Uwielbiałam kiedyś, jeszcze jako studentka, buszować w ciuchlandach i wyszukiwać perełki - niektóre mam i noszę do dziś, jak np. sweterek Dorothy Perkins za 2 zł
Póki co niestety brakuje mi totalnie czasu, ale jakbym go miała, na dziecięce ciuszki też bym chętnie poszła, przecież i tak wszystko to się pierze i prasujekolka lubi tę wiadomość
-
Mayolin wrote:Dziewczyny, chciałam podzielić się z Wami moją radością - drugi dzień z rzędu nie mam mdłości!
Od 8 tygodnia męczyły mnie strasznie, od rana do nocy, niesamowita ulga.
Mam do Was pytanie - boli mnie brzuch, w taki dziwny sposób, jakby z przetrenowania, zakwasy. A nie ćwiczę. Czy to może być kwestia rozciągających się mięśni brzucha? Mój brzuch zaczyna być już zdecydowanie widoczny, więc może to to? -
Monic88 wrote:Tez widzialam takie na allegro za 70zl ale sama nie wiem, straszna roznica w cenie, boje sie zr beda jakies badziewne. Ja juz swoj pas BeSafe mam, kupiłam uzywany na olx za 70zl
To jest tak malo skomplikowane urzadzenie, że nie wiem czemu to tyle kosztuje
Ale jest ulga, fajnie sie jezdzi, choc zapinanie tego w kroczu wyglada conajmniej zabawnie
A jak przebiegło Twoje prenatalne? Czego Ci lekarz nie wytłumaczył? Ja tez zauwazam podejście lekarzy, że my wszystko juz powinnysmy wiedzieć samenastępnie musiałam zjeść coś słodkiego i pochodzić 20 minut (porozciągałam ciało, potańczyłam do muzyki) i dopiero miałam dalsze pomiary na usg. Zdjęć nie dostałam tyle ile było zrobionych, w dodatku kiepskiej jakości jak na tak czuły sprzęt. Przy mierzeniu przezierności karku, pani doktor nie powiedziała dosłownie nic. Na moje pytanie czy jest ok, odpowiedziała że ona nie może tego stwierdzić i zaczęła wywód, że nawet jak pappa będzie ok, to i tak dziecko może być chore. Sorry, ale gdyby nie moja wiedza w zakresie genetyki, to wyszłabym stamtąd dosłownie załamana, a tak wyszłam wkurzona. Tych parametrów których nie znałam to sobie sprawdziłam. Eh, badanie na nfz jak na taśmie produkcyjnej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 20:25
-
Marmi na początku zacznę od:
TRENING DLA KOBIET W CIĄŻY - 35 min | Szymon Gaś & Katarzyna Kępka - ćwiczyłam z nimi przed ciążą razem z mężem bardzo lubię ich treningi.
Dla urozmaicenia dorzucę jakieś ćwiczenia z piłką co jakiś czas.
Jak wpiszesz w youTube ćwiczenia "dla kobiet w ciąży" jest mnóstwo filmików wiec coś dla siebie można wybrać.
marmi lubi tę wiadomość
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
nick nieaktualnywitajcie! ale mnie tu nie było, choć nie pracuję ale brak czasu, mieszkam na wiosce i zawsze coś jest do robótki. Od piątku nawet niespojrzałam na stronke bellystfeind, parenaście stronek muszę doczytać.
Dziś byłam na wizycie, wszysto jest ok., ginek potwierdza płeć z prenatalnymi na 100% dziewczynka.marmi, Paula., Czarna_kawa, Talla lubią tę wiadomość
-
Stokrotka, Marmi - dzięki za odpowiedź
Wizytę mam w czwartek, co prawda usg genetyczne nie u mojego lekarza prowadzącego, ale zapytam o te bóle. Póki nie ma plamień ani krwawienia to się bardzo nie martwię
, raczej byłam zdziwiona, bo to inny rodzaj bólu niż dotychczas. Brzuch mi wyskoczył przez ten tydzień, więc obstawiam rozciąganie mięśni brzucha.
-
Dziewczyny zazdroszcze Wam aktywności ja jak lekaza zapytałam o swoją aktywność to tylko na spacerach ma się kończyć . no cóż po połogu bardziej będę musiała wziąć się w garść
Tak czytam Was o ali i ciesze się, że nie potrafię tam zamawiaćmożecie sie śmiać ale ja od niedawna ogarniam allegro
ale to przez mojego brata bo on zawsze mi mówił ze to takie trudne i w ogole dopiero moj eM mnie nauczył
Co do ciucholandow dla dzieci to jestem jak najbardziej zaubranka czy nowe czy uzywane i tak trzeba prać i prasować. Ja co prawda naleze do tej grupy osób ktora nie potrafi sie odnalezc w takim sklepie. Moze dla maluszka lepiej by mi poszlo ale za to moja ciocia zapytala sie czy sie nie obraze jak tam bedzie mi kupowac ubrania. Ja powiedzialam ze bardzo sie uciesze i ostatnio kupila mi takie fajne spodnie jak legginsy w kropki komu nie pokazuje to robią ogromna furorre
oczywiscie one są dla dziewczynki wiec kazalam jej sie troche jeszcze wstrzymac chociaz do nastepnej wizyty czy lekarz nadal to potwierdzi
kolka, akacjowa, Anne92, Talla lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
nick nieaktualnyJuż się melduję, wczoraj pojechaliśmy od razu nad jezioro z synem trochę poleniuchowac, później jeszcze plac zabaw, a z racji bolu głowy od zatok już drugi dzień padlam razem z młodym, nawet nie zdążyłam zjeść kolacji.
No więc zacznę od tego, że maleństwo waży już 119 gram. Wszystko pomiarowo jest wg tygodnia (różnica może jednego dnia w dol). Leży niestety buźką do mojego kręgosłupa, więc za dużo nie dało się podejrzeć. Ale widziałam nawet plecki w 3d.
I uwaga uwaga. Zapytałam lekarza o płeć. Powiedział, że maluch jest trochę kiepsko ustawiony, a jego sprzęt usg jest trochę gorszy od tych z badań prenatalnych, ale on nie dostrzega niczego bardzo odstajacego między nogami, więc skoro lekarz na prenatalnych obstawial chłopca, to on się skłania mu dziewczynce, więc będę mieć niespodziankę na polowkowych. Zakrecil mną jak denkiem od słoika po ogorkach haha.
Wizytę u mojej ginekolog mam w czwartek, więc od razu proszę o skierowanie na prenatalne, żeby ustalić przed samym wylotem, bo później będzie nie będzie wolnego tego terminu i przypadnie:/
I ps. Czy ciąża usprawiedliwia to, że poslodzilam wodę na makaron?
Dołączam Wam zdjęcia.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62362f94a0ed.png
Ciałko (główka, plecy, rączka) plecami do ujęcia:D
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fc00dc2a538.png
Buźka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9f6205d2e6.png
3d pleckow hah. Kto nie widzi to na pewno znajdzie kręgosłup
Czas się zbierać do przedszkola.Miłego dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 08:04
Katowiczanka, Paula., Anne92, kolka, kuzka, PRINCESKAWACH, Czarna_kawa, marmi, Talla, szwesta80 lubią tę wiadomość
-
aiwlys gratuluję dobrych wieści po badaniu
no cóż z tą płcią to zawsze taka wielka niewiadoma jest
tak czuję, że jak pójdę za 2 tyg na wizytę to gin stwierdzi, że już dziewczynki nie widzi tylko chłopca
aiwlys lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie.