WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Monic,dzięki za te informacje,bo ja tez nic nie wiedziałam w tym temacie,to chociaż mam świadomość.

Princeskawach,przykro mi,ze pani ginekolog taka mało wylewna i traktowała Was jako dodatek do wizyty.Dobrze chociaż,ze to fachowiec wiec w razie nieprawidłowości na pewno coś by powiedziała.Z tym drugim pęcherzykiem to nie mam wiedzy niestety,ale skonsultuj się ze swoim ginem dla spokoju sucha.I przede wszystkim nie denerwuj się,bo masz swoją trzecia córunie w brzuszku pamiętaj :) gratulacje,siostry się pewnie cieszą :)Wszystkie pomiary są prawidłowe i mała jak ładnie urosła :)Czekamy na odpowiedz od twojego gina kochana i bądź dobrej myśli.

Paula,ooo to nam się pierwszy ślub szykuje :) cudnie! A wesele planowane czy raczej kameralnie z bliskimi?

Czarna kawa, nie pierwszy ;) w czerwcu był pierwszy :)

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi tak impreza łączona. Mój nie chciał wcale mieć kawalerskiego, ale świadkowa wpadła na pomysl łączonej imprezy i tak jakoś wszyscy się zgodzili :)
    Czarna_kawa dziekuje mam tylko nadzieje ze uda mi sie wytrwac cale weselicho :D

marmi lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny piesek! Lepiej, że oddali w dobre ręce niż krzywdę by mu zrobili. Na pewno da Wam mnóstwo radości :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    My wczoraj nabyliśmy nowego członka rodziny. :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95cf6092cbb5.jpg
    Jakaś patologiczna rodzina chciała się go pozbyć "za flaszkę". Aż żal psinki. Byliśmy z nim u weterynarza, ma 2.5 mies. Został odrobaczony, czekają nas szczepienia, ale tak to jest zdrowy. Piesek nie jest kundelkiem, to husky :)

Jaki cudny!
    Aż mi się humor poprawił :)
    Ja od rana wściekła i niewyspana. Najpierw "kochająca mamusia" o 0:12 obudziła mnie sms odwołującym widzenia z Młodym a później o 7:30 do Młodego zaczęła jakaś koleżanka wydzwaniać. Normalnie maxa miałam. Powiedziałam mu, że znajomi mogą w wakacje od 10:00 dzwonić i co? 9:00 znów telefon.
    Teraz Młody poleciał na dwór, co mi się nie uśmiecha bo chciałam nad jezioro jechać z nim. Ale to zaczyna się ten wiek gdzie koleżanki i koledzy są ważniejsi. A że to jakaś nowa koleżanka to mi się to mnie to niepokoi że tak wcześnie dzwoni.
    Przynajmniej okna pomyję bo już na nie patrzeć nie mogę.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Czarna kawa, nie pierwszy ;) w czerwcu był pierwszy :)

Katowiczanka,Aaa kurczaki,mózg ciążowy na 102 ;p i skleroza galopująca ;D

Aiwlys,boziuuuu jaki bombowyyyy!Jest cudny <3 jakie macie dobre serduszko,ze nie pozwoliliście,żeby mu się krzywda działa i przygarnęliście tego przystojniaka :) zobaczysz odwdzięczy się Wam podwójnie za te dobroć :)Jak się wabi :)?

Paula,dasz radę!Bedziesz sobie robiła przerwy,nogi na drugie krzesełko na pare minut i posiedzieć tak,złapać oddech :) będzie dobrze!To dobry czas akurat,jeszcze nie będziesz wysoko w ciazy to tez zmęczenie inne.Zobaczysz jeszcze się zdziwisz ile masz energii :)

Paula. lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    My wczoraj nabyliśmy nowego członka rodziny. :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95cf6092cbb5.jpg
    Jakaś patologiczna rodzina chciała się go pozbyć "za flaszkę". Aż żal psinki. Byliśmy z nim u weterynarza, ma 2.5 mies. Został odrobaczony, czekają nas szczepienia, ale tak to jest zdrowy. Piesek nie jest kundelkiem, to husky :)
    Wspaniały! Cudownie, ze go przygarneliscie :-) Jak to sie w ogóle stało, ze jakas patologia byla w posiadaniu huskiego?! Pamietajcie jednak, ze to bardzo trudna rasa, także czeka Was mnóstwo pracy. Husky maja tendencje do uciekania, także polecam szkolenie w jakiejs profesjonalnej szkole, tam Wam powiedzą jak postępować z ta rasa :-) Dobrze prowadzony husky potrafi sie odwdzięczyć niesamowitą wiernością :-)

Liy88 lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Byłam dziś na wizycie, powiedziałam o drobnym plamieniu, kazał mi przyjmować nospe przez tydzień. Z maluszkiem wszystko dobrze. Za miesiąc połówkowe. Kazał mi odstawić kwas foliowy, Wam też??

marmi lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Hej! Byłam dziś na wizycie, powiedziałam o drobnym plamieniu, kazał mi przyjmować nospe przez tydzień. Z maluszkiem wszystko dobrze. Za miesiąc połówkowe. Kazał mi odstawić kwas foliowy, Wam też??

Ja kwas foliowy brałam do końca pierwszego trymestru. Od drugiego zaczęłam brać mama dha premium :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Ja kwas foliowy brałam do końca pierwszego trymestru. Od drugiego zaczęłam brać mama dha premium :-)
    To mnie uspokoiłaś bo już myślałam że czegoś nie zrozumiałam

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, mam pytanko, bo trochę się niepokoję :(
    mam dziś sporo wydzieliny wodnistej, ma tak któraś z Was?
    już sobie wkręcam, że to może wody wyciekają :/

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś dziewuszka już też nie bierze kwasu foliowego?

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Mi się zdarza, że nagle mi strumień wody leci tak jak czasem @. :/ mówiłam gin. Ale powiedziała, że nie ma powodów do obaw.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Ja. Tylko witaminy Femibion Nadal 2 Plus.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa ja obstaje przy Imbir

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Czarna kawa ja obstaje przy Imbir

Aiwlys,bosko!Moja siunia nazywa się Melisa ;D

Stokrotka,ja biorę jeszcze Femibion 1,ale dlatego,ze kończę opakowanie potem pewnie albo ta sama firma tylko dla 2 trymestru albo jakiś inny polecany.Takze mój gin to samo mówił,żeby odstawić kwas,a zażywać pełen suplement i wit D3.Dobrze,ze z maluchem wszystko w normie.A co do nospy to może najpierw magnez z wit b6,żeby się nie faszerować cały czas nospa,magnez pomaga na wszystkie skurcze i uspokaja i wskazany tez przy drobnych plamieniach.

Kolka,ja tez tak mam,ze np czuje nagle wilgoć i cała bielizna w takim wodnisty śluzie.Raz jest bardziej biały,innym razem taki właśnie przezroczysty.Wydaje mi się,ze to norma w ciazy.Co do sączących się wód to kochana są w aptece takie wkładki w razie podobnych sytuacji i chyba można wtedy to dzięki nim wykryć.

aiwlys lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Stres ze mnie wreszcie zszedł. Wczoraj odebralam wyniki PAPPA i wyszly b.dobrze. tzn niskie ryzyko wystapienia wad genetycznych. Wiem, że te wyniki nie dają 100% pewności, ale od tej pory staram sie juz myslec tylko pozytywnie :)

Gratuluję udanego wizytowania! Ja moją dzidzię zobaczę w przyszly czwartek: ) oby serduszko juz zwolniło (ostatnio bilo za szybko). A na polowkowe umowilam sie na 12 października. Niby tyle czasu a to jednak za 7 tygodni.

Husky przeslodki! Zawsze o takim marzylam. On potrzebuje sporo ruchu, takze będzie motywacja do ruchu dla wlascicieli ;)

Co do suplementow to ja wlasnie nie wiem czy mam brac dalej kwas foliowy, ale moj przypadek jest inny,bo ja mam zaburzone wchłanianie kwasu foliowego przez mutacje MTFHR i moge brac tylko metylowane formy wit z grupy B.

A i od 2 dni czuje ruchy dzidzi! Bardzo wczesnie, ale dzidzia jest na przedniej ścianie macicy, wiec moze dlatego. Fajne takie smyranie;)

szwesta80, marmi lubią tę wiadomość

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, pewnie za bardz panikuję.
    Pocieszam się, że to nie pierwszy raz kiedy widzę taki śluz, ale jakoś tak ilość mnie zaniepokoiła, a kolor potem stał się lekko żółtawy.
    Zaraz przerwa w pracy, to skoczę do apteki i zapytam o te wkładki, słyszałam o nich.
    Zobaczę jak to się będzie dalej rozwijać, na wszelki wypadek zarezerwowałam sobie usg na 18:30.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Ja od początku ciąży a nawet i przed brałam Pregna Plus, która zawiera kwas foliowy. Tak mi kazała lekarka. Dalej biorę te same witaminy.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    ja już od ok 2 tyg nie biorę samego kwasu jak do tej pory. Za to biorę witaminy w których jednak jest kwas foliowy . Witaminy zalecane przez gina ;)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:

Jeśli się martwisz w aptece możesz kupić test do wód płodowych koszt 1 ok 15 zł.
    Jak ja się martwiłam i poszłam do lekarki to powiedziała mi, że:
    1. Przy luteinie ogólnie jest więcej śluzu (wtedy brałam luteinę).
    2. W ciąży ogólnie jest więcej wydzieliny.
    3. Maluszek może kopać w pęcherz i mimowolnie popuszczamy. My tych uderzeń nie odczuwamy a nasz pęcherz tak.

aiwlys lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ