Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarna_kawa wrote:Monic,dzięki za te informacje,bo ja tez nic nie wiedziałam w tym temacie,to chociaż mam świadomość.
Princeskawach,przykro mi,ze pani ginekolog taka mało wylewna i traktowała Was jako dodatek do wizyty.Dobrze chociaż,ze to fachowiec wiec w razie nieprawidłowości na pewno coś by powiedziała.Z tym drugim pęcherzykiem to nie mam wiedzy niestety,ale skonsultuj się ze swoim ginem dla spokoju sucha.I przede wszystkim nie denerwuj się,bo masz swoją trzecia córunie w brzuszku pamiętajgratulacje,siostry się pewnie cieszą :)Wszystkie pomiary są prawidłowe i mała jak ładnie urosła :)Czekamy na odpowiedz od twojego gina kochana i bądź dobrej myśli.
Paula,ooo to nam się pierwszy ślub szykujecudnie! A wesele planowane czy raczej kameralnie z bliskimi?
Czarna kawa, nie pierwszyw czerwcu był pierwszy
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
marmi tak impreza łączona. Mój nie chciał wcale mieć kawalerskiego, ale świadkowa wpadła na pomysl łączonej imprezy i tak jakoś wszyscy się zgodzili
Czarna_kawa dziekuje mam tylko nadzieje ze uda mi sie wytrwac cale weselichomarmi lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
aiwlys wrote:My wczoraj nabyliśmy nowego członka rodziny.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95cf6092cbb5.jpg
Jakaś patologiczna rodzina chciała się go pozbyć "za flaszkę". Aż żal psinki. Byliśmy z nim u weterynarza, ma 2.5 mies. Został odrobaczony, czekają nas szczepienia, ale tak to jest zdrowy. Piesek nie jest kundelkiem, to husky
Jaki cudny!
Aż mi się humor poprawił
Ja od rana wściekła i niewyspana. Najpierw "kochająca mamusia" o 0:12 obudziła mnie sms odwołującym widzenia z Młodym a później o 7:30 do Młodego zaczęła jakaś koleżanka wydzwaniać. Normalnie maxa miałam. Powiedziałam mu, że znajomi mogą w wakacje od 10:00 dzwonić i co? 9:00 znów telefon.
Teraz Młody poleciał na dwór, co mi się nie uśmiecha bo chciałam nad jezioro jechać z nim. Ale to zaczyna się ten wiek gdzie koleżanki i koledzy są ważniejsi. A że to jakaś nowa koleżanka to mi się to mnie to niepokoi że tak wcześnie dzwoni.
Przynajmniej okna pomyję bo już na nie patrzeć nie mogę.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Katowiczanka wrote:Czarna kawa, nie pierwszy
w czerwcu był pierwszy
Katowiczanka,Aaa kurczaki,mózg ciążowy na 102 ;p i skleroza galopująca
Aiwlys,boziuuuu jaki bombowyyyy!Jest cudnyjakie macie dobre serduszko,ze nie pozwoliliście,żeby mu się krzywda działa i przygarnęliście tego przystojniaka
zobaczysz odwdzięczy się Wam podwójnie za te dobroć :)Jak się wabi
?
Paula,dasz radę!Bedziesz sobie robiła przerwy,nogi na drugie krzesełko na pare minut i posiedzieć tak,złapać oddechbędzie dobrze!To dobry czas akurat,jeszcze nie będziesz wysoko w ciazy to tez zmęczenie inne.Zobaczysz jeszcze się zdziwisz ile masz energii
Paula. lubi tę wiadomość
-
aiwlys wrote:My wczoraj nabyliśmy nowego członka rodziny.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95cf6092cbb5.jpg
Jakaś patologiczna rodzina chciała się go pozbyć "za flaszkę". Aż żal psinki. Byliśmy z nim u weterynarza, ma 2.5 mies. Został odrobaczony, czekają nas szczepienia, ale tak to jest zdrowy. Piesek nie jest kundelkiem, to huskyJak to sie w ogóle stało, ze jakas patologia byla w posiadaniu huskiego?! Pamietajcie jednak, ze to bardzo trudna rasa, także czeka Was mnóstwo pracy. Husky maja tendencje do uciekania, także polecam szkolenie w jakiejs profesjonalnej szkole, tam Wam powiedzą jak postępować z ta rasa
Dobrze prowadzony husky potrafi sie odwdzięczyć niesamowitą wiernością
Liy88 lubi tę wiadomość
-
stokrotka30 wrote:Hej! Byłam dziś na wizycie, powiedziałam o drobnym plamieniu, kazał mi przyjmować nospe przez tydzień. Z maluszkiem wszystko dobrze. Za miesiąc połówkowe. Kazał mi odstawić kwas foliowy, Wam też??
Ja kwas foliowy brałam do końca pierwszego trymestru. Od drugiego zaczęłam brać mama dha premium -
nick nieaktualnykolka wrote:hej kochane, mam pytanko, bo trochę się niepokoję
mam dziś sporo wydzieliny wodnistej, ma tak któraś z Was?
już sobie wkręcam, że to może wody wyciekająmówiłam gin. Ale powiedziała, że nie ma powodów do obaw.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aiwlys wrote:Czarna kawa ja obstaje przy Imbir ❤
Aiwlys,bosko!Moja siunia nazywa się Melisa
Stokrotka,ja biorę jeszcze Femibion 1,ale dlatego,ze kończę opakowanie potem pewnie albo ta sama firma tylko dla 2 trymestru albo jakiś inny polecany.Takze mój gin to samo mówił,żeby odstawić kwas,a zażywać pełen suplement i wit D3.Dobrze,ze z maluchem wszystko w normie.A co do nospy to może najpierw magnez z wit b6,żeby się nie faszerować cały czas nospa,magnez pomaga na wszystkie skurcze i uspokaja i wskazany tez przy drobnych plamieniach.
Kolka,ja tez tak mam,ze np czuje nagle wilgoć i cała bielizna w takim wodnisty śluzie.Raz jest bardziej biały,innym razem taki właśnie przezroczysty.Wydaje mi się,ze to norma w ciazy.Co do sączących się wód to kochana są w aptece takie wkładki w razie podobnych sytuacji i chyba można wtedy to dzięki nim wykryć.aiwlys lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Stres ze mnie wreszcie zszedł. Wczoraj odebralam wyniki PAPPA i wyszly b.dobrze. tzn niskie ryzyko wystapienia wad genetycznych. Wiem, że te wyniki nie dają 100% pewności, ale od tej pory staram sie juz myslec tylko pozytywnie
Gratuluję udanego wizytowania! Ja moją dzidzię zobaczę w przyszly czwartek: ) oby serduszko juz zwolniło (ostatnio bilo za szybko). A na polowkowe umowilam sie na 12 października. Niby tyle czasu a to jednak za 7 tygodni.
Husky przeslodki! Zawsze o takim marzylam. On potrzebuje sporo ruchu, takze będzie motywacja do ruchu dla wlascicieli
Co do suplementow to ja wlasnie nie wiem czy mam brac dalej kwas foliowy, ale moj przypadek jest inny,bo ja mam zaburzone wchłanianie kwasu foliowego przez mutacje MTFHR i moge brac tylko metylowane formy wit z grupy B.
A i od 2 dni czuje ruchy dzidzi! Bardzo wczesnie, ale dzidzia jest na przedniej ścianie macicy, wiec moze dlatego. Fajne takie smyranie;)szwesta80, marmi lubią tę wiadomość
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Dzięki dziewczyny, pewnie za bardz panikuję.
Pocieszam się, że to nie pierwszy raz kiedy widzę taki śluz, ale jakoś tak ilość mnie zaniepokoiła, a kolor potem stał się lekko żółtawy.
Zaraz przerwa w pracy, to skoczę do apteki i zapytam o te wkładki, słyszałam o nich.
Zobaczę jak to się będzie dalej rozwijać, na wszelki wypadek zarezerwowałam sobie usg na 18:30.
starania od 2015 roku
-
stokrotka30 wrote:Czy któraś dziewuszka już też nie bierze kwasu foliowego?
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
stokrotka30 wrote:Czy któraś dziewuszka już też nie bierze kwasu foliowego?👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
kolka wrote:hej kochane, mam pytanko, bo trochę się niepokoję
mam dziś sporo wydzieliny wodnistej, ma tak któraś z Was?
już sobie wkręcam, że to może wody wyciekają
Jeśli się martwisz w aptece możesz kupić test do wód płodowych koszt 1 ok 15 zł.
Jak ja się martwiłam i poszłam do lekarki to powiedziała mi, że:
1. Przy luteinie ogólnie jest więcej śluzu (wtedy brałam luteinę).
2. W ciąży ogólnie jest więcej wydzieliny.
3. Maluszek może kopać w pęcherz i mimowolnie popuszczamy. My tych uderzeń nie odczuwamy a nasz pęcherz tak.aiwlys lubi tę wiadomość
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc