Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
szwesta80 wrote:Jeśli się martwisz w aptece możesz kupić test do wód płodowych koszt 1 ok 15 zł.
Jak ja się martwiłam i poszłam do lekarki to powiedziała mi, że:
1. Przy luteinie ogólnie jest więcej śluzu (wtedy brałam luteinę).
2. W ciąży ogólnie jest więcej wydzieliny.
3. Maluszek może kopać w pęcherz i mimowolnie popuszczamy. My tych uderzeń nie odczuwamy a nasz pęcherz tak.
Dzięki kochana, troszkę się uspokoiłam.
Oby w aptece mieli taki test
starania od 2015 roku
-
Dziewczyny ale jaja z tym detektorem, okazało się, że od kilku dni słuchałam własnego tetna
Ja mam dosc szybkie tetno i w sumie to mi bylo za wolne na Dzidka ale za szybkie na moje i nie umiałam określić. Ale zaczęłam słuchac na necie innych serduszek i stwierdziłam, ze to zdecydowanie nie ten dzwiek. Zawzielam się (bo oczywiście juz sie zdążyłam przestraszyć, ze nie slysze dziecka), wysmarowalam cala az po pępek żelem i dawaj szukac az di skutku! No i jest! Taki jak na Internecie, szybki galop koni juz sie go nie da z niczym pomylic
Duzo cichszy i tak jakby z glebi bardziej, tamto to była moja tetnica i nawalala mega glosno
Także jak widać mozna jednak pomylic swoje tetno z tetnem dziecka. Poza tym założyłam, że dziecko bedzie po prawej stronie bo w prawej macicy jest, a wbrew pozorom znalazłam na środku z lekka przewaga w lewo
Uffff ale mi ulzylo, bo juz zaczęłam sie martwić
sunset06 lubi tę wiadomość
-
Aiwlys, przepiękny pies, ale faktycznie to trudna rasa. Bez konkretnego szkolenia może być ciężko w przyszłości.
aiwlys, Liy88 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Monic88 wrote:Dziewczyny ale jaja z tym detektorem, okazało się, że od kilku dni słuchałam własnego tetna
Ja mam dosc szybkie tetno i w sumie to mi bylo za wolne na Dzidka ale za szybkie na moje i nie umiałam określić. Ale zaczęłam słuchac na necie innych serduszek i stwierdziłam, ze to zdecydowanie nie ten dzwiek. Zawzielam się (bo oczywiście juz sie zdążyłam przestraszyć, ze nie slysze dziecka), wysmarowalam cala az po pępek żelem i dawaj szukac az di skutku! No i jest! Taki jak na Internecie, szybki galop koni juz sie go nie da z niczym pomylic
Duzo cichszy i tak jakby z glebi bardziej, tamto to była moja tetnica i nawalala mega glosno
Także jak widać mozna jednak pomylic swoje tetno z tetnem dziecka. Poza tym założyłam, że dziecko bedzie po prawej stronie bo w prawej macicy jest, a wbrew pozorom znalazłam na środku z lekka przewaga w lewo
Uffff ale mi ulzylo, bo juz zaczęłam sie martwić
Heh, ja na początku też miałam problem ze znalezieniemAle na szczęście mam detektor z wyświetlaczem więc pokazuje mi czy to moje czy malucha
-
Aiwyes piękny hasior, też jestem szczęśliwa posiadaczką psa północy i generalnie wszystkie testy potrzebuje dużo ruchu, biegania zaprzęgu itp puszczam mimo uszu. Moja sunia po 5 min biegania za piłką czy zabawy z nami pada na kanapę i odsypia, drugiego tak leniwego huskiego nie widziałam;p
Moja jest że schroniska boi się absolutnie wszystkiego, nie wyje nie szczeka nie ucieka :pCzarna_kawa, aiwlys lubią tę wiadomość
-
stokrotka30 wrote:Dzięki za odpowiedzi, widocznie tak trzeba. A powiedzcie mi czy któraś bierze acard 75, bo ja mam to brac.. a jak czytam to nie jestem do końca przekonana czy on jest bezpieczny.. ale skoro gin zalecił to chyba muszę brać..
-
stokrotka30 wrote:Dzięki za odpowiedzi, widocznie tak trzeba. A powiedzcie mi czy któraś bierze acard 75, bo ja mam to brac.. a jak czytam to nie jestem do końca przekonana czy on jest bezpieczny.. ale skoro gin zalecił to chyba muszę brać..
Ja biorę od samego początku ciąży i lekarka już mi zapowiedziała, że do końca będę brać.
Acard rozrzedza krew i więcej jej płynie przez pępowinę do maleństwa.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
stokrotka30 wrote:Dzięki za odpowiedzi, widocznie tak trzeba. A powiedzcie mi czy któraś bierze acard 75, bo ja mam to brac.. a jak czytam to nie jestem do końca przekonana czy on jest bezpieczny.. ale skoro gin zalecił to chyba muszę brać..👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Dziewczyny ja bardzo przepraszam, że ponawiam temat ale ja kocham moje cycki w ciąży! Uwielbiam je! Jędrne, sterczące i do tego w rozmiarze pełnym C.
Szkoda, że po zakończeniu karmienia znikną a jeszcze obwisną...Czarna_kawa lubi tę wiadomość
Kolka,idź kochana do tej apteki,sprawdzisz sobie wszystko,będziesz spokojniejsza.Jak się bardzo martwisz to skorzystaj z tej wizyty,która zarezerwowała
najważniejsze,żeby głowa spokojna była
Monic,no słodka jesteś :z tym smarowaniem całego brzuszka żelem
ale cierpliwość i upór się opłaciły,znalazłaś migrujacego maluszka i teraz pełnia szczęścia
Kłosia,uśmiałam się z tego twojego leniwego huskiego
My dziś z mama i ,,przyszywanym dziadkiem'' jedziemy do babci,która obecnie wypoczywa sobie na wsiwiec przytulania,wzruszania i wizyt ciąg dalszy
tam złapie trochę świeżego powietrza i słoneczka i w niedziele powrót do domku
Jak reszta Ciężarówek się miewa?Odpoczynek,praca?Kłosia lubi tę wiadomość
-
Nie było w aptece
Nawet obdzwoniłam ze trzy i też nie mają.
Zadzwoniłam do swojego lekarza, okazało się, że jest do końca tygodnia na urlopie. Ale powiedział, że dlam mojego spokoju lepiej to sprawdzić i żebym pojechała na IP do jego szpitala i tam jakiś lekarz sprawdzi czy jest ok
Także po pracy skoczę tam, tym bardziej, że z jego polecenia
starania od 2015 roku
-
Czarna_kawa któraś z dziewczyn wczorajszym wpisem zmotywowała mnie do umycia okien. Nawet szyby balkonowe błyszczą się jak psu nie powiem co...
Teraz może zacząć padać deszcz. Wprawdzie nie zapowiadają ale ja mam takie szczęście, że zawsze jak okna umyję pada...
Kolka dla świętego spokoju na przyszłość można zamówić w Internecie. Lepiej wydać niepotrzebnie parę groszy niż się zamartwiać. U mnie na szczęście a aptece są te testy i bliżej porody kupię na wszelki wypadek.
szwesta80 wrote:Kolka dla świętego spokoju na przyszłość można zamówić w Internecie. Lepiej wydać niepotrzebnie parę groszy niż się zamartwiać. U mnie na szczęście a aptece są te testy i bliżej porody kupię na wszelki wypadek.
I chyba tak zrobię, tym bardziej, że upławy u mnnie są cały czas.
Trzymajcie kciuki, dam znać wieczorkiem co i jak
starania od 2015 roku
-
Kolka,to jedz na IP jak doradza twój lekarz i będziesz miała spokój ducha
myśle,ze wszystko jest dobrze i to potwierdzą w szpitalu.
Szwesta,cycki góraja swoje tez polubiłam w ciazy,bo mam drobniejsze,a w obecnej sytuacji się ładnie zaokrągliły i mój też zadowolony
Haha ojjj to zawsze takie szczęście jak się okna umyje,to zaraz deszcz przychodzi ;p ale sama świadomość,ze wszystko czyściutkie jest przyjemna
-
szwesta80 wrote:Czarna_kawa któraś z dziewczyn wczorajszym wpisem zmotywowała mnie do umycia okien. Nawet szyby balkonowe błyszczą się jak psu nie powiem co...
Teraz może zacząć padać deszcz. Wprawdzie nie zapowiadają ale ja mam takie szczęście, że zawsze jak okna umyję pada...
Nie tylko Ty tak masz. Jak tylko skończę myć okna to zaczyna padać. Juz czasem to mi sie odechciewa tego mycia ale przez brudne szyby świat taki brzydki