WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kolka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Jeśli się martwisz w aptece możesz kupić test do wód płodowych koszt 1 ok 15 zł.
    Jak ja się martwiłam i poszłam do lekarki to powiedziała mi, że:
    1. Przy luteinie ogólnie jest więcej śluzu (wtedy brałam luteinę).
    2. W ciąży ogólnie jest więcej wydzieliny.
    3. Maluszek może kopać w pęcherz i mimowolnie popuszczamy. My tych uderzeń nie odczuwamy a nasz pęcherz tak.

Dzięki kochana, troszkę się uspokoiłam.
    Oby w aptece mieli taki test :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam więcej śluzu i jest raz biały, raz wodnisty, raz żółtawy. Noszę cały czas wkładki dla swojego komfortu ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchów jeszcze nie czuję. Ale wczoraj ginekolog powiedział, że mogę odczuwać później bo mam łożysko na przedniej ścianie. Także czekam na pierwsze ruchy :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jaja z tym detektorem, okazało się, że od kilku dni słuchałam własnego tetna :-D Ja mam dosc szybkie tetno i w sumie to mi bylo za wolne na Dzidka ale za szybkie na moje i nie umiałam określić. Ale zaczęłam słuchac na necie innych serduszek i stwierdziłam, ze to zdecydowanie nie ten dzwiek. Zawzielam się (bo oczywiście juz sie zdążyłam przestraszyć, ze nie slysze dziecka), wysmarowalam cala az po pępek żelem i dawaj szukac az di skutku! No i jest! Taki jak na Internecie, szybki galop koni juz sie go nie da z niczym pomylic ;-) Duzo cichszy i tak jakby z glebi bardziej, tamto to była moja tetnica i nawalala mega glosno :-D Także jak widać mozna jednak pomylic swoje tetno z tetnem dziecka. Poza tym założyłam, że dziecko bedzie po prawej stronie bo w prawej macicy jest, a wbrew pozorom znalazłam na środku z lekka przewaga w lewo ;-) Uffff ale mi ulzylo, bo juz zaczęłam sie martwić

sunset06 lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys, przepiękny pies, ale faktycznie to trudna rasa. Bez konkretnego szkolenia może być ciężko w przyszłości.

aiwlys, Liy88 lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Dziewczyny ale jaja z tym detektorem, okazało się, że od kilku dni słuchałam własnego tetna :-D Ja mam dosc szybkie tetno i w sumie to mi bylo za wolne na Dzidka ale za szybkie na moje i nie umiałam określić. Ale zaczęłam słuchac na necie innych serduszek i stwierdziłam, ze to zdecydowanie nie ten dzwiek. Zawzielam się (bo oczywiście juz sie zdążyłam przestraszyć, ze nie slysze dziecka), wysmarowalam cala az po pępek żelem i dawaj szukac az di skutku! No i jest! Taki jak na Internecie, szybki galop koni juz sie go nie da z niczym pomylic ;-) Duzo cichszy i tak jakby z glebi bardziej, tamto to była moja tetnica i nawalala mega glosno :-D Także jak widać mozna jednak pomylic swoje tetno z tetnem dziecka. Poza tym założyłam, że dziecko bedzie po prawej stronie bo w prawej macicy jest, a wbrew pozorom znalazłam na środku z lekka przewaga w lewo ;-) Uffff ale mi ulzylo, bo juz zaczęłam sie martwić

Heh, ja na początku też miałam problem ze znalezieniem :-) Ale na szczęście mam detektor z wyświetlaczem więc pokazuje mi czy to moje czy malucha :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, widocznie tak trzeba. A powiedzcie mi czy któraś bierze acard 75, bo ja mam to brac.. a jak czytam to nie jestem do końca przekonana czy on jest bezpieczny.. ale skoro gin zalecił to chyba muszę brać..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwyes piękny hasior, też jestem szczęśliwa posiadaczką psa północy i generalnie wszystkie testy potrzebuje dużo ruchu, biegania zaprzęgu itp puszczam mimo uszu. Moja sunia po 5 min biegania za piłką czy zabawy z nami pada na kanapę i odsypia, drugiego tak leniwego huskiego nie widziałam;p
    Moja jest że schroniska boi się absolutnie wszystkiego, nie wyje nie szczeka nie ucieka :p

Czarna_kawa, aiwlys lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Dzięki za odpowiedzi, widocznie tak trzeba. A powiedzcie mi czy któraś bierze acard 75, bo ja mam to brac.. a jak czytam to nie jestem do końca przekonana czy on jest bezpieczny.. ale skoro gin zalecił to chyba muszę brać..
    Ja biore aspirin cardio, to w zasadzie to samo co acard. Biore ze względu na podejrzenie pepowiny dwunaczyniowej. Lekarz powiedział że nie zaszkodzi a moze pomoc;-)

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:

Ja biorę od samego początku ciąży i lekarka już mi zapowiedziała, że do końca będę brać.
    Acard rozrzedza krew i więcej jej płynie przez pępowinę do maleństwa.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Ja juz jakis czas biore aspirin cardio. Gin kazał brać profilaktycznie wiec biore. To on konczyl medycyne a nie ja. Warto wyluzowac i posluchac lekarza a opinnie z neta są rozne i czasami lepiej sie nimi nie sugierowac.

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja bardzo przepraszam, że ponawiam temat ale ja kocham moje cycki w ciąży! Uwielbiam je! Jędrne, sterczące i do tego w rozmiarze pełnym C.
    Szkoda, że po zakończeniu karmienia znikną a jeszcze obwisną...

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka,idź kochana do tej apteki,sprawdzisz sobie wszystko,będziesz spokojniejsza.Jak się bardzo martwisz to skorzystaj z tej wizyty,która zarezerwowała :) najważniejsze,żeby głowa spokojna była :)

Monic, ;) no słodka jesteś :z tym smarowaniem całego brzuszka żelem :) ale cierpliwość i upór się opłaciły,znalazłaś migrujacego maluszka i teraz pełnia szczęścia :)

Kłosia,uśmiałam się z tego twojego leniwego huskiego ;D

My dziś z mama i ,,przyszywanym dziadkiem'' jedziemy do babci,która obecnie wypoczywa sobie na wsi :) wiec przytulania,wzruszania i wizyt ciąg dalszy :) tam złapie trochę świeżego powietrza i słoneczka i w niedziele powrót do domku :)

Jak reszta Ciężarówek się miewa?Odpoczynek,praca?

Kłosia lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • kolka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było w aptece :/
    Nawet obdzwoniłam ze trzy i też nie mają.
    Zadzwoniłam do swojego lekarza, okazało się, że jest do końca tygodnia na urlopie. Ale powiedział, że dlam mojego spokoju lepiej to sprawdzić i żebym pojechała na IP do jego szpitala i tam jakiś lekarz sprawdzi czy jest ok :)
    Także po pracy skoczę tam, tym bardziej, że z jego polecenia :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa któraś z dziewczyn wczorajszym wpisem zmotywowała mnie do umycia okien. Nawet szyby balkonowe błyszczą się jak psu nie powiem co...
    Teraz może zacząć padać deszcz. Wprawdzie nie zapowiadają ale ja mam takie szczęście, że zawsze jak okna umyję pada...

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka dla świętego spokoju na przyszłość można zamówić w Internecie. Lepiej wydać niepotrzebnie parę groszy niż się zamartwiać. U mnie na szczęście a aptece są te testy i bliżej porody kupię na wszelki wypadek.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Kolka dla świętego spokoju na przyszłość można zamówić w Internecie. Lepiej wydać niepotrzebnie parę groszy niż się zamartwiać. U mnie na szczęście a aptece są te testy i bliżej porody kupię na wszelki wypadek.

I chyba tak zrobię, tym bardziej, że upławy u mnnie są cały czas.
    Trzymajcie kciuki, dam znać wieczorkiem co i jak :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka,to jedz na IP jak doradza twój lekarz i będziesz miała spokój ducha :) myśle,ze wszystko jest dobrze i to potwierdzą w szpitalu.

Szwesta,cycki góra :) ja swoje tez polubiłam w ciazy,bo mam drobniejsze,a w obecnej sytuacji się ładnie zaokrągliły i mój też zadowolony ;D Haha ojjj to zawsze takie szczęście jak się okna umyje,to zaraz deszcz przychodzi ;p ale sama świadomość,ze wszystko czyściutkie jest przyjemna :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za odpowiedzi i uspokojenie najwieksza panikare z calego forum

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Czarna_kawa któraś z dziewczyn wczorajszym wpisem zmotywowała mnie do umycia okien. Nawet szyby balkonowe błyszczą się jak psu nie powiem co...
    Teraz może zacząć padać deszcz. Wprawdzie nie zapowiadają ale ja mam takie szczęście, że zawsze jak okna umyję pada...

Nie tylko Ty tak masz. Jak tylko skończę myć okna to zaczyna padać. Juz czasem to mi sie odechciewa tego mycia ale przez brudne szyby świat taki brzydki :)

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ