WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje spodnie ciążowe :) zamówiłam sobie dwie pary i liczę, że szybko zrobi się chłodniej, żebym mogła sobie w nich śmigać :)
    W krótkich spodenkach zapiętych na gumkę już jest mi średnio wygodnie, bo wywaliło mi mój tłuszcz konkretnie ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia i skąd zamawiałaś?

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wrote:
    Kozamonia i skąd zamawiałaś?
    Z Bonprix

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonprix jest w pytkę, moje ciążówy z ichwyprzedaży są tak wygodne i piękne, że najchętniej to bym w nich spała:D

kozamonia lubi tę wiadomość

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziek dziewczyny za wszystkie pomysly obiadowe, maz wrocilmz pracy i mnie wybawil - pojechalismy na miasto :) ale inspiracje nie pojda na marne.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Oj kochana to napewno musisz mieć sił.. ja mam dwójkę w domu 6 latka i 11 miesięczną coreczkę która właśnie złapała angię ropną i już gubie nogi a co dopiero przy trzecim do tego mąż z ręka swieżo złamana więc już padam a powiedz mi dużó dzwigasz maluszka 10 miesięcznego bo moja ciągle chce na ręce i płacze więc nosze tym bardziej teraz jak chora...
    Mój synek raczkuje i staje już przy meblach więc troche łatwiej . Natomiast wsadzić -wyjąć z łózeczka posadzić na fotelik do karmienia ,przewinąć pieluszkę wsadzić do wózka albo samochodu to w każdej tej czynnosci muszę go podnieść ,dodatkowo biorę go jak zapłacze czy chce się przytulić ..Próbuje się oszczędzać w taki sposób ,że siadam albo kłade się na podłogę i bawię się z Nim,natomiast jak czuje ,że boli mnie podbrzusze albo czuje ,że tracę siły proszę syna 13 letniego aby go wziął na rece i np wsadził do łóżeczka,ale tylko czasami ..
    Mój lekarz powiedział mi,że jeżeli ja byłam przed ciążą przyzwyczajona i nosiłam synka nie powinno mi to zagrażać w ciąży ( Adrianek urodził się duży ponad 5 kg )więc od początku miałam co dźwigać ..Kazał mi się oszczędzać tylko z tego powodu ,że jestem krótko po CC i mam rozejście szwów ,staram się oszczedzac ,mały spaceruje po mieszkaniu na czworaka więc też już nie potrzebuje i nawet nie chce być non stop na rękach..
    Myślę ,że i Tobie nie zaszkodzi a jeżeli jest Tobie cięzko postaraj się znaleźc taki sposób podnoszenia aby jak najmniej nadwyrężać brzuszek...

201610141756.png
    201802217352.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Bonprixie to do jakiego rozmiaru można dostać?

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wrote:
    A w Bonprixie to do jakiego rozmiaru można dostać?

Oni mają super rozmiarowke od 34 do 54

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze, a póki co znalazłam na allegro mój rozmiar i zamówiłam czerwone spodnie :D

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam spodnie ciążowe z h&m

Talla, ladychocolate lubią tę wiadomość

8599rjjgsegpjf8d.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam szczęścia do ubrań z bonprixu :/ bluzki robia sie okropne raz mi juz z dziurka przysłali. Nie jestem z nich zadowolona. Raz jedynie co to kurtka jesienna sie udala i mam ją dlugo, ale to tylko jedna rzecz na wiele..

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • kolka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)
    Zgłaszam się wieczorem. Byłam na tej izbie przyjęć, ogólnie to pozytywne wrażenie po, chyba oswoje się z myślą, że w tym szpitalu będę rodzić, choć nigdy nie bralam go pod uwagę.
    A teraz do rzeczy, pani dr zbadała mnie dokładnie i ręcznie i papierkiem lakmusowym kilka razy i wody się nie sączą, także uff :) ale za to mam dużą nadżerkę, muszę zrobić posiew z szyjki i zobaczymy jakie bakterie tam siedzą. Dodatkowo zrobiła mi usg i wszystko wyglądało ok, zresztą poświęciła mi na to z 15-20 minut i pokazywała wszystkie części ciała, a przecież nie musiała.
    I dzidziuś waży już około 150g a dokładniej synio bo powiedziała, że widzi penisa :D :D :D także tak, chyba będzie chłopak!!! Jestem w szoku do tej pory, bo nie nastawialam się, że poznam dziś płeć :)

Monic88, sunset06, Talla, Asasa, Kłosia, Anne92, aiwlys, Czarna_kawa, Wredotka, kuzka, szwesta80, marmi, jiwa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Dzięki za odpowiedzi, widocznie tak trzeba. A powiedzcie mi czy któraś bierze acard 75, bo ja mam to brac.. a jak czytam to nie jestem do końca przekonana czy on jest bezpieczny.. ale skoro gin zalecił to chyba muszę brać..

Ja też biorę acard 75 mg, 1 raz na dobę. Ginekolog powiedział,że będę brała do ok 30 t.c. Na co masz zapisany? U mnie na polepszenie przepływów w tętnicach macicznych.

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie jest taki problem, że jak wychodze z domu i dłuższy czas chodze to zaczyna boleć mnie brzuch i 2 strony po bokach, tak jakby jajniki. Czytałam, że to może być od rozciągania wiązadeł, ale jednak martwie się, bo najczęściej odczuwam to, jeżeli dłuższy czas jestem w ruchu.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że poczułam dziś bąbelki ale sama nie wiem dopiero 14 tc pewnie coś sobie ubzduralam:)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Przyszły moje spodnie ciążowe :) zamówiłam sobie dwie pary i liczę, że szybko zrobi się chłodniej, żebym mogła sobie w nich śmigać :)
    W krótkich spodenkach zapiętych na gumkę już jest mi średnio wygodnie, bo wywaliło mi mój tłuszcz konkretnie ;)
    Dawaj zdjęcia, bo ciekawa jestem tych spodni i też nabrałam ochoty:) Póki co mam jedne z h&m kupione z promocji za 40 dychy..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam wam napisać, że dzwonili do mnie od tych badań prenatalnych. Uzyskałam info, że muszę zgłosić się w przyszłym tygodniu do nich na konsultacje. Ciekawe co wyszło w Pappie. Ale nad sposobem przekazania info to muszą jeszcze popracować, gdyby nie bratowa to bym się stresowała. Życzę wam dobrego weekendu. :)

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 wrote:
    Ja też biorę acard 75 mg, 1 raz na dobę. Ginekolog powiedział,że będę brała do ok 30 t.c. Na co masz zapisany? U mnie na polepszenie przepływów w tętnicach macicznych.
    Przeciwzakrzepowo..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wrote:
    A zapomniałam wam napisać, że dzwonili do mnie od tych badań prenatalnych. Uzyskałam info, że muszę zgłosić się w przyszłym tygodniu do nich na konsultacje. Ciekawe co wyszło w Pappie. Ale nad sposobem przekazania info to muszą jeszcze popracować, gdyby nie bratowa to bym się stresowała. Życzę wam dobrego weekendu. :)
    Dobrze, że nie byłaś sama po tym telefonie.. nie ma co się zastanawiać i martwić na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś stuknął 16 pełny tydzień, więc wchodzimy w 17. Jak ten czas leci :) powoli brzuch zaczyna widać :) ale za dużo nerwów mam :( jeszcze wczoraj dostałam takiego bolu nogi, że nie mogłam dojsc do domu z biedronki.. tragedia. Cały dzień przerazliwy ból. Nie wiem czy na zmianę pogody czy od kręgosłupa, ale wylam od rana do nocy. U mnie dziś na obiad szczawiowa z jajkiem i ziemniakami :)

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ