X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje spodnie ciążowe :) zamówiłam sobie dwie pary i liczę, że szybko zrobi się chłodniej, żebym mogła sobie w nich śmigać :)
    W krótkich spodenkach zapiętych na gumkę już jest mi średnio wygodnie, bo wywaliło mi mój tłuszcz konkretnie ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia i skąd zamawiałaś?

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wrote:
    Kozamonia i skąd zamawiałaś?
    Z Bonprix

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonprix jest w pytkę, moje ciążówy z ichwyprzedaży są tak wygodne i piękne, że najchętniej to bym w nich spała:D

kozamonia lubi tę wiadomość

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziek dziewczyny za wszystkie pomysly obiadowe, maz wrocilmz pracy i mnie wybawil - pojechalismy na miasto :) ale inspiracje nie pojda na marne.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Oj kochana to napewno musisz mieć sił.. ja mam dwójkę w domu 6 latka i 11 miesięczną coreczkę która właśnie złapała angię ropną i już gubie nogi a co dopiero przy trzecim do tego mąż z ręka swieżo złamana więc już padam a powiedz mi dużó dzwigasz maluszka 10 miesięcznego bo moja ciągle chce na ręce i płacze więc nosze tym bardziej teraz jak chora...
    Mój synek raczkuje i staje już przy meblach więc troche łatwiej . Natomiast wsadzić -wyjąć z łózeczka posadzić na fotelik do karmienia ,przewinąć pieluszkę wsadzić do wózka albo samochodu to w każdej tej czynnosci muszę go podnieść ,dodatkowo biorę go jak zapłacze czy chce się przytulić ..Próbuje się oszczędzać w taki sposób ,że siadam albo kłade się na podłogę i bawię się z Nim,natomiast jak czuje ,że boli mnie podbrzusze albo czuje ,że tracę siły proszę syna 13 letniego aby go wziął na rece i np wsadził do łóżeczka,ale tylko czasami ..
    Mój lekarz powiedział mi,że jeżeli ja byłam przed ciążą przyzwyczajona i nosiłam synka nie powinno mi to zagrażać w ciąży ( Adrianek urodził się duży ponad 5 kg )więc od początku miałam co dźwigać ..Kazał mi się oszczędzać tylko z tego powodu ,że jestem krótko po CC i mam rozejście szwów ,staram się oszczedzac ,mały spaceruje po mieszkaniu na czworaka więc też już nie potrzebuje i nawet nie chce być non stop na rękach..
    Myślę ,że i Tobie nie zaszkodzi a jeżeli jest Tobie cięzko postaraj się znaleźc taki sposób podnoszenia aby jak najmniej nadwyrężać brzuszek...

201610141756.png
    201802217352.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Bonprixie to do jakiego rozmiaru można dostać?

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wrote:
    A w Bonprixie to do jakiego rozmiaru można dostać?

Oni mają super rozmiarowke od 34 do 54

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze, a póki co znalazłam na allegro mój rozmiar i zamówiłam czerwone spodnie :D

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam spodnie ciążowe z h&m

Talla, ladychocolate lubią tę wiadomość

8599rjjgsegpjf8d.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam szczęścia do ubrań z bonprixu :/ bluzki robia sie okropne raz mi juz z dziurka przysłali. Nie jestem z nich zadowolona. Raz jedynie co to kurtka jesienna sie udala i mam ją dlugo, ale to tylko jedna rzecz na wiele..

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • kolka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)
    Zgłaszam się wieczorem. Byłam na tej izbie przyjęć, ogólnie to pozytywne wrażenie po, chyba oswoje się z myślą, że w tym szpitalu będę rodzić, choć nigdy nie bralam go pod uwagę.
    A teraz do rzeczy, pani dr zbadała mnie dokładnie i ręcznie i papierkiem lakmusowym kilka razy i wody się nie sączą, także uff :) ale za to mam dużą nadżerkę, muszę zrobić posiew z szyjki i zobaczymy jakie bakterie tam siedzą. Dodatkowo zrobiła mi usg i wszystko wyglądało ok, zresztą poświęciła mi na to z 15-20 minut i pokazywała wszystkie części ciała, a przecież nie musiała.
    I dzidziuś waży już około 150g a dokładniej synio bo powiedziała, że widzi penisa :D :D :D także tak, chyba będzie chłopak!!! Jestem w szoku do tej pory, bo nie nastawialam się, że poznam dziś płeć :)

Monic88, sunset06, Talla, Asasa, Kłosia, Anne92, aiwlys, Czarna_kawa, Wredotka, kuzka, szwesta80, marmi, jiwa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Dzięki za odpowiedzi, widocznie tak trzeba. A powiedzcie mi czy któraś bierze acard 75, bo ja mam to brac.. a jak czytam to nie jestem do końca przekonana czy on jest bezpieczny.. ale skoro gin zalecił to chyba muszę brać..

Ja też biorę acard 75 mg, 1 raz na dobę. Ginekolog powiedział,że będę brała do ok 30 t.c. Na co masz zapisany? U mnie na polepszenie przepływów w tętnicach macicznych.

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie jest taki problem, że jak wychodze z domu i dłuższy czas chodze to zaczyna boleć mnie brzuch i 2 strony po bokach, tak jakby jajniki. Czytałam, że to może być od rozciągania wiązadeł, ale jednak martwie się, bo najczęściej odczuwam to, jeżeli dłuższy czas jestem w ruchu.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że poczułam dziś bąbelki ale sama nie wiem dopiero 14 tc pewnie coś sobie ubzduralam:)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Przyszły moje spodnie ciążowe :) zamówiłam sobie dwie pary i liczę, że szybko zrobi się chłodniej, żebym mogła sobie w nich śmigać :)
    W krótkich spodenkach zapiętych na gumkę już jest mi średnio wygodnie, bo wywaliło mi mój tłuszcz konkretnie ;)
    Dawaj zdjęcia, bo ciekawa jestem tych spodni i też nabrałam ochoty:) Póki co mam jedne z h&m kupione z promocji za 40 dychy..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam wam napisać, że dzwonili do mnie od tych badań prenatalnych. Uzyskałam info, że muszę zgłosić się w przyszłym tygodniu do nich na konsultacje. Ciekawe co wyszło w Pappie. Ale nad sposobem przekazania info to muszą jeszcze popracować, gdyby nie bratowa to bym się stresowała. Życzę wam dobrego weekendu. :)

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 wrote:
    Ja też biorę acard 75 mg, 1 raz na dobę. Ginekolog powiedział,że będę brała do ok 30 t.c. Na co masz zapisany? U mnie na polepszenie przepływów w tętnicach macicznych.
    Przeciwzakrzepowo..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wrote:
    A zapomniałam wam napisać, że dzwonili do mnie od tych badań prenatalnych. Uzyskałam info, że muszę zgłosić się w przyszłym tygodniu do nich na konsultacje. Ciekawe co wyszło w Pappie. Ale nad sposobem przekazania info to muszą jeszcze popracować, gdyby nie bratowa to bym się stresowała. Życzę wam dobrego weekendu. :)
    Dobrze, że nie byłaś sama po tym telefonie.. nie ma co się zastanawiać i martwić na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś stuknął 16 pełny tydzień, więc wchodzimy w 17. Jak ten czas leci :) powoli brzuch zaczyna widać :) ale za dużo nerwów mam :( jeszcze wczoraj dostałam takiego bolu nogi, że nie mogłam dojsc do domu z biedronki.. tragedia. Cały dzień przerazliwy ból. Nie wiem czy na zmianę pogody czy od kręgosłupa, ale wylam od rana do nocy. U mnie dziś na obiad szczawiowa z jajkiem i ziemniakami :)

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ