Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyszły moje spodnie ciążowe
zamówiłam sobie dwie pary i liczę, że szybko zrobi się chłodniej, żebym mogła sobie w nich śmigać
W krótkich spodenkach zapiętych na gumkę już jest mi średnio wygodnie, bo wywaliło mi mój tłuszcz konkretnie -
nick nieaktualny
-
KacperekiOliwka wrote:Oj kochana to napewno musisz mieć sił.. ja mam dwójkę w domu 6 latka i 11 miesięczną coreczkę która właśnie złapała angię ropną i już gubie nogi a co dopiero przy trzecim do tego mąż z ręka swieżo złamana więc już padam a powiedz mi dużó dzwigasz maluszka 10 miesięcznego bo moja ciągle chce na ręce i płacze więc nosze tym bardziej teraz jak chora...
Mój lekarz powiedział mi,że jeżeli ja byłam przed ciążą przyzwyczajona i nosiłam synka nie powinno mi to zagrażać w ciąży ( Adrianek urodził się duży ponad 5 kg )więc od początku miałam co dźwigać ..Kazał mi się oszczędzać tylko z tego powodu ,że jestem krótko po CC i mam rozejście szwów ,staram się oszczedzac ,mały spaceruje po mieszkaniu na czworaka więc też już nie potrzebuje i nawet nie chce być non stop na rękach..
Myślę ,że i Tobie nie zaszkodzi a jeżeli jest Tobie cięzko postaraj się znaleźc taki sposób podnoszenia aby jak najmniej nadwyrężać brzuszek... -
Ja nie mam szczęścia do ubrań z bonprixu
bluzki robia sie okropne raz mi juz z dziurka przysłali. Nie jestem z nich zadowolona. Raz jedynie co to kurtka jesienna sie udala i mam ją dlugo, ale to tylko jedna rzecz na wiele..
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Hej dziewuszki
Zgłaszam się wieczorem. Byłam na tej izbie przyjęć, ogólnie to pozytywne wrażenie po, chyba oswoje się z myślą, że w tym szpitalu będę rodzić, choć nigdy nie bralam go pod uwagę.
A teraz do rzeczy, pani dr zbadała mnie dokładnie i ręcznie i papierkiem lakmusowym kilka razy i wody się nie sączą, także uffale za to mam dużą nadżerkę, muszę zrobić posiew z szyjki i zobaczymy jakie bakterie tam siedzą. Dodatkowo zrobiła mi usg i wszystko wyglądało ok, zresztą poświęciła mi na to z 15-20 minut i pokazywała wszystkie części ciała, a przecież nie musiała.
I dzidziuś waży już około 150g a dokładniej synio bo powiedziała, że widzi penisatakże tak, chyba będzie chłopak!!! Jestem w szoku do tej pory, bo nie nastawialam się, że poznam dziś płeć
Monic88, sunset06, Talla, Asasa, Kłosia, Anne92, aiwlys, Czarna_kawa, Wredotka, kuzka, szwesta80, marmi, jiwa lubią tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
stokrotka30 wrote:Dzięki za odpowiedzi, widocznie tak trzeba. A powiedzcie mi czy któraś bierze acard 75, bo ja mam to brac.. a jak czytam to nie jestem do końca przekonana czy on jest bezpieczny.. ale skoro gin zalecił to chyba muszę brać..
Ja też biorę acard 75 mg, 1 raz na dobę. Ginekolog powiedział,że będę brała do ok 30 t.c. Na co masz zapisany? U mnie na polepszenie przepływów w tętnicach macicznych. -
Cześć dziewczyny. U mnie jest taki problem, że jak wychodze z domu i dłuższy czas chodze to zaczyna boleć mnie brzuch i 2 strony po bokach, tak jakby jajniki. Czytałam, że to może być od rozciągania wiązadeł, ale jednak martwie się, bo najczęściej odczuwam to, jeżeli dłuższy czas jestem w ruchu.
-
kozamonia wrote:Przyszły moje spodnie ciążowe
zamówiłam sobie dwie pary i liczę, że szybko zrobi się chłodniej, żebym mogła sobie w nich śmigać
W krótkich spodenkach zapiętych na gumkę już jest mi średnio wygodnie, bo wywaliło mi mój tłuszcz konkretnie -
A zapomniałam wam napisać, że dzwonili do mnie od tych badań prenatalnych. Uzyskałam info, że muszę zgłosić się w przyszłym tygodniu do nich na konsultacje. Ciekawe co wyszło w Pappie. Ale nad sposobem przekazania info to muszą jeszcze popracować, gdyby nie bratowa to bym się stresowała. Życzę wam dobrego weekendu.
-
Talla wrote:A zapomniałam wam napisać, że dzwonili do mnie od tych badań prenatalnych. Uzyskałam info, że muszę zgłosić się w przyszłym tygodniu do nich na konsultacje. Ciekawe co wyszło w Pappie. Ale nad sposobem przekazania info to muszą jeszcze popracować, gdyby nie bratowa to bym się stresowała. Życzę wam dobrego weekendu.
-
nick nieaktualnyMi dziś stuknął 16 pełny tydzień, więc wchodzimy w 17. Jak ten czas leci
powoli brzuch zaczyna widać
ale za dużo nerwów mam
jeszcze wczoraj dostałam takiego bolu nogi, że nie mogłam dojsc do domu z biedronki.. tragedia. Cały dzień przerazliwy ból. Nie wiem czy na zmianę pogody czy od kręgosłupa, ale wylam od rana do nocy. U mnie dziś na obiad szczawiowa z jajkiem i ziemniakami