Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aiwlys, może za mało magnezu masz i dlatego łapią Cię takie bóle? Skonsultuj z lekarzem, żeby się nie męczyć
Ja zaraz zbieram się na śniadanko bo wstałam mega głodnaU mnie brzuch już widać, nie da się ukryć
A ja dziś będę robić rosół i pierogi z mięsem
Miłego dnia dziewczyny! -
Dzień dobry!
Ja włąśnei zażywam magnez i powiem wam, że jest lepiej- już takich bolów nie mam. Po dłuższym chodzeniu to bolą mnie nogi i jestem zmęczona- 2 godzinny spacer to maks!
Dzisiaj po 4 sie obudziłam i nie mogłam zasnąć to... nastawiłam pranie ^^ o 6:30 wstałam, powiesiłam pranie, poszłam na małe zakupy. Teraz śniadanko- śledzik z rana
A na obiad ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone i ćwikła albo mizeria
-
kolka wrote:Hej dziewuszki
Zgłaszam się wieczorem. Byłam na tej izbie przyjęć, ogólnie to pozytywne wrażenie po, chyba oswoje się z myślą, że w tym szpitalu będę rodzić, choć nigdy nie bralam go pod uwagę.
A teraz do rzeczy, pani dr zbadała mnie dokładnie i ręcznie i papierkiem lakmusowym kilka razy i wody się nie sączą, także uffale za to mam dużą nadżerkę, muszę zrobić posiew z szyjki i zobaczymy jakie bakterie tam siedzą. Dodatkowo zrobiła mi usg i wszystko wyglądało ok, zresztą poświęciła mi na to z 15-20 minut i pokazywała wszystkie części ciała, a przecież nie musiała.
I dzidziuś waży już około 150g a dokładniej synio bo powiedziała, że widzi penisatakże tak, chyba będzie chłopak!!! Jestem w szoku do tej pory, bo nie nastawialam się, że poznam dziś płeć
Jejciu Kolka,moje gratulacjeee synuś! Tatuś pewnie dumny jak pawDobrze,ze poszłaś do tego lekarza,to teraz szybciutko dostaniesz leki i wyleczysz to dziadostwo,będziesz spokojniejsza.Z tego wszystkiego fajnie się złożyło,bo mogłaś tak szczegółowo się poprzyglądać maluszkowi i nawet ta płeć to widzisz niespodzianka od ginki
Z dwojga złego się pozytywnie wszystko zadziało,ty wiesz co w trawie piszczy,można wdrożyć leczenie,żeby Ciężarówka się dobrze czuła
Talla,na pewno jest wszystko dobrze,a tym konowałom przekaz,ze kobiecie ciężarnej trzeba delikatnie i z wyczuciem info przekazywać,żeby się niepotrzebnie nie denerwowała
Kłosia, może to właśnie toja mam czasem wrażenie,ze moja mała już daje o sobie znać
chyba ze nas dopadły haluny ciążowe
Malinecxkaa,a jakiś magnez lykasz? Może tam się troszkę wszystko spina jak tak chodzisz i trzeba się wspomóc delikatnie.Mi naprawdę pomaga,bo co chwile brzuszek czuła,a jak kupiłam magnez organiczny to o niebo lepiej
kolka, Talla lubią tę wiadomość
-
Anne92 wrote:Aiwlys, może za mało magnezu masz i dlatego łapią Cię takie bóle? Skonsultuj z lekarzem, żeby się nie męczyć
Ja zaraz zbieram się na śniadanko bo wstałam mega głodnaU mnie brzuch już widać, nie da się ukryć
nick nieaktualnyAnne92 wrote:Aiwlys, może za mało magnezu masz i dlatego łapią Cię takie bóle? Skonsultuj z lekarzem, żeby się nie męczyć
nick nieaktualny
-
Mi apetyt wzrósł na maxa! Jak zjem śniadanie to już za 2 godz tak mnie ssie w żołądku, że muszę coś zjeść bo nie ma wyjścia.. trochę to przerażające, bo należe do szczupłych osób a tu jak się okazało w cztery tygodnie przytyłam 3 kg.. jak tak dalej będzie to się w drzwi nie zmieszczę
wstyd się przyznać ale ostatnio mąż mi o 1 w nocy robił kanapkę bo mnie tak ściskało w brzuchu, że musiałam coś rzucić na ruszt po czym zasnęłam jak niemowlę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 08:58
Talla lubi tę wiadomość
-
stokrotka30 wrote:Dawaj zdjęcia, bo ciekawa jestem tych spodni i też nabrałam ochoty:) Póki co mam jedne z h&m kupione z promocji za 40 dychy..
Dzisiaj wycieczka na Warszawę i już jesteśmy w trasie -
Anne92 wrote:Ja też uwielbiam
Gotuję rosół na mięsku wołowym i kurczaku a później robię z tego farsz. Są naprawdę pyszne, odsmażane na patelni
Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
stokrotka30 wrote:Mi apetyt wzrósł na maxa! Jak zjem śniadanie to już za 2 godz tak mnie ssie w żołądku, że muszę coś zjeść bo nie ma wyjścia.. trochę to przerażające, bo należe do szczupłych osób a tu jak się okazało w cztery tygodnie przytyłam 3 kg.. jak tak dalej będzie to się w drzwi nie zmieszczę
wstyd się przyznać ale ostatnio mąż mi o 1 w nocy robił kanapkę bo mnie tak ściskało w brzuchu, że musiałam coś rzucić na ruszt po czym zasnęłam jak niemowlę
Mam podobnie jak Ty- co chwilę bym coś jadła... Teraz wcinam galaretke z truskawkamiale na tym sie chyba nie skończy
Jedynie co to jeszcze w nocy nie podjadałam- ale pewnie wszystko przede mną
Do 12 tyg ciązy schudłam kilogram, to podejrzewam że teraz go nadrobiłam- wage mam ale bateri wysiadła i nie ma kto wymienić
A co do gotowania mamusiek, babć- one nie mają sobie równych ^^ Pierożki babcine- mmmm pycha! A i nowa babcia- moja teściowa robi dobre pierożki- tak więc zawsze ruskich zapasik mamy w zamrażarce -
Tokarzynka wrote:Mam podobnie jak Ty- co chwilę bym coś jadła... Teraz wcinam galaretke z truskawkami
ale na tym sie chyba nie skończy
Jedynie co to jeszcze w nocy nie podjadałam- ale pewnie wszystko przede mną
Do 12 tyg ciązy schudłam kilogram, to podejrzewam że teraz go nadrobiłam- wage mam ale bateri wysiadła i nie ma kto wymienić
A co do gotowania mamusiek, babć- one nie mają sobie równych ^^ Pierożki babcine- mmmm pycha! A i nowa babcia- moja teściowa robi dobre pierożki- tak więc zawsze ruskich zapasik mamy w zamrażarceja też od początku ciąży najpierw schudłam 2 kg i przez dłuższy czas utrzymywała mi się ta waga a teraz jak ruszyła to nie wiem co to będzie..
Ja też mam mamine jedzonko w zamrażarce, także jak mi braknie sił i pomysłów do gotowania to wyciągam i jest jak znalazłWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 11:37
Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
W końcu poskładaliśmy nasz bolid
efekt końcowy na zdjęciach z mistrzem drugiego planu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bc7417f30c5.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/304dea022aa2.jpgkolka, sunset06, marmi lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
kozamonia wrote:Zrobię sobie sesję zdjęciową wieczorem, bo zdjęcia spodni na płasko słabo wyszły
Dzisiaj wycieczka na Warszawę i już jesteśmy w trasieMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Malinecxkaa,a jakiś magnez lykasz? Może tam się troszkę wszystko spina jak tak chodzisz i trzeba się wspomóc delikatnie.Mi naprawdę pomaga,bo co chwile brzuszek czuła,a jak kupiłam magnez organiczny to o niebo lepiej
[/QUOTE]
Czarna_kawa No właśnie nie biore nic, gin mi nic nie przepisała, nie powiedziała, że mam zażywać jakieś dodatkowe witaminy, bo pierwsze wyniki miałam bardzo dobre. A poza tym nawet nie wiem jaki magnez można pić, czy łykaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 13:57
-
Malineeczkaa wrote:Malinecxkaa,a jakiś magnez lykasz? Może tam się troszkę wszystko spina jak tak chodzisz i trzeba się wspomóc delikatnie.Mi naprawdę pomaga,bo co chwile brzuszek czuła,a jak kupiłam magnez organiczny to o niebo lepiej
Czarna_kawa No właśnie nie biore nic, gin mi nic nie przepisała, nie powiedziała, że mam zażywać jakieś dodatkowe witaminy, bo pierwsze wyniki miałam bardzo dobre. A poza tym nawet nie wiem jaki magnez można pić, czy łykać[/QUOTE]
Magnez obojetnie jaki byle dobrze przyswajalny, cytrynian magnezu, albo chelat magnezu, ja teraz biore chela mag b6, podobno najlepiej przyswajalny magnez. Mi ginekolog powiedzial, ze magnez ciezko przedawkowac bo się latwo wyplukuje z organizmu, a zapotrzebowanie ciezarnej to ok 300-400mg czyli bardzo duzo. Ja biore dawke 200mg poki co, ale lekarz powiedzial, ze w przypadku jakis skurczow moge brac nawet 3 razy dziennie czyli wtedy jest dawka 300mg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 15:11
-
Innamorata88 ale fajnie, ze macie juz wozek, mi rozsadek jeszcze nie pozwala, ale chyba lozeczko i wózek to takie dwie rzeczy, ktore dosadnie pokazuja, ze za chwilę ktos w nich bedzie leżał
W tle mistrz drugiego planu to ragdoll czy neva masquerade? -
Monic88 wrote:Innamorata88 ale fajnie, ze macie juz wozek, mi rozsadek jeszcze nie pozwala, ale chyba lozeczko i wózek to takie dwie rzeczy, ktore dosadnie pokazuja, ze za chwilę ktos w nich bedzie leżał
W tle mistrz drugiego planu to ragdoll czy neva masquerade?
Mam podobnie , chyba to będą jedne z ostatnich zakupów