WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys, może za mało magnezu masz i dlatego łapią Cię takie bóle? Skonsultuj z lekarzem, żeby się nie męczyć :-)

Ja zaraz zbieram się na śniadanko bo wstałam mega głodna ;-) U mnie brzuch już widać, nie da się ukryć :-) A ja dziś będę robić rosół i pierogi z mięsem :-)

Miłego dnia dziewczyny!

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja włąśnei zażywam magnez i powiem wam, że jest lepiej- już takich bolów nie mam. Po dłuższym chodzeniu to bolą mnie nogi i jestem zmęczona- 2 godzinny spacer to maks!

Dzisiaj po 4 sie obudziłam i nie mogłam zasnąć to... nastawiłam pranie ^^ o 6:30 wstałam, powiesiłam pranie, poszłam na małe zakupy. Teraz śniadanko- śledzik z rana :)
    A na obiad ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone i ćwikła albo mizeria :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Hej dziewuszki :)
    Zgłaszam się wieczorem. Byłam na tej izbie przyjęć, ogólnie to pozytywne wrażenie po, chyba oswoje się z myślą, że w tym szpitalu będę rodzić, choć nigdy nie bralam go pod uwagę.
    A teraz do rzeczy, pani dr zbadała mnie dokładnie i ręcznie i papierkiem lakmusowym kilka razy i wody się nie sączą, także uff :) ale za to mam dużą nadżerkę, muszę zrobić posiew z szyjki i zobaczymy jakie bakterie tam siedzą. Dodatkowo zrobiła mi usg i wszystko wyglądało ok, zresztą poświęciła mi na to z 15-20 minut i pokazywała wszystkie części ciała, a przecież nie musiała.
    I dzidziuś waży już około 150g a dokładniej synio bo powiedziała, że widzi penisa :D :D :D także tak, chyba będzie chłopak!!! Jestem w szoku do tej pory, bo nie nastawialam się, że poznam dziś płeć :)

Jejciu Kolka,moje gratulacjeee synuś! Tatuś pewnie dumny jak paw ;) Dobrze,ze poszłaś do tego lekarza,to teraz szybciutko dostaniesz leki i wyleczysz to dziadostwo,będziesz spokojniejsza.Z tego wszystkiego fajnie się złożyło,bo mogłaś tak szczegółowo się poprzyglądać maluszkowi i nawet ta płeć to widzisz niespodzianka od ginki :) Z dwojga złego się pozytywnie wszystko zadziało,ty wiesz co w trawie piszczy,można wdrożyć leczenie,żeby Ciężarówka się dobrze czuła :)

Talla,na pewno jest wszystko dobrze,a tym konowałom przekaz,ze kobiecie ciężarnej trzeba delikatnie i z wyczuciem info przekazywać,żeby się niepotrzebnie nie denerwowała :)

Kłosia, może to właśnie to :) ja mam czasem wrażenie,ze moja mała już daje o sobie znać :) chyba ze nas dopadły haluny ciążowe ;D

Malinecxkaa,a jakiś magnez lykasz? Może tam się troszkę wszystko spina jak tak chodzisz i trzeba się wspomóc delikatnie.Mi naprawdę pomaga,bo co chwile brzuszek czuła,a jak kupiłam magnez organiczny to o niebo lepiej :)

kolka, Talla lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Aiwlys, może za mało magnezu masz i dlatego łapią Cię takie bóle? Skonsultuj z lekarzem, żeby się nie męczyć :-)

Ja zaraz zbieram się na śniadanko bo wstałam mega głodna ;-) U mnie brzuch już widać, nie da się ukryć :-) A ja dziś będę robić rosół i pierogi z mięsem :-)

Miłego dnia dziewczyny!
    Kocham pierogi z mięskiem!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:

Miłego dnia dziewczyny!
    Z braku magnezu miałam tzw. Rls i nie mogłam spać, bo trzepalam nogami. Ale zaczęłam brać te witaminy i już przeszło. Ale ten ból jest ewidentny albo na zmianę pogody, bo często mam bóle reumatologiczne od pogody. Ale też mam przesunięty odcinek ledzwiowy w lewo. Sama nie wiem. Na szczęście dziś już jest OK. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Ja wręcz przeciwnie. :D ruskie <3

• stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi apetyt wzrósł na maxa! Jak zjem śniadanie to już za 2 godz tak mnie ssie w żołądku, że muszę coś zjeść bo nie ma wyjścia.. trochę to przerażające, bo należe do szczupłych osób a tu jak się okazało w cztery tygodnie przytyłam 3 kg.. jak tak dalej będzie to się w drzwi nie zmieszczę;) wstyd się przyznać ale ostatnio mąż mi o 1 w nocy robił kanapkę bo mnie tak ściskało w brzuchu, że musiałam coś rzucić na ruszt po czym zasnęłam jak niemowlę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 08:58

Talla lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Dawaj zdjęcia, bo ciekawa jestem tych spodni i też nabrałam ochoty:) Póki co mam jedne z h&m kupione z promocji za 40 dychy..
    Zrobię sobie sesję zdjęciową wieczorem, bo zdjęcia spodni na płasko słabo wyszły ;)
    Dzisiaj wycieczka na Warszawę i już jesteśmy w trasie :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:

Ja też uwielbiam :-) Gotuję rosół na mięsku wołowym i kurczaku a później robię z tego farsz. Są naprawdę pyszne, odsmażane na patelni :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Zrobię sobie sesję zdjęciową wieczorem, bo zdjęcia spodni na płasko słabo wyszły ;)
    Ok czekam z niecierpliwością:)

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Ja też uwielbiam :-) Gotuję rosół na mięsku wołowym i kurczaku a później robię z tego farsz. Są naprawdę pyszne, odsmażane na patelni :-)
    Kurde takiego mi smaka narobiłaś, że w przyszłym tygodniu ja też będę robić tylko, że z mamą, bo ona jest specjalistką od zawijania, ja za bardzo się guzdram;) generalnie lubię gotować i chyba całkiem nieźle mi to wychodzi, jednak są takie tematy w gotowaniu, że wolę z mamą robić bo ona jest mistrzem i bardzo to lubi :)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Mi apetyt wzrósł na maxa! Jak zjem śniadanie to już za 2 godz tak mnie ssie w żołądku, że muszę coś zjeść bo nie ma wyjścia.. trochę to przerażające, bo należe do szczupłych osób a tu jak się okazało w cztery tygodnie przytyłam 3 kg.. jak tak dalej będzie to się w drzwi nie zmieszczę;) wstyd się przyznać ale ostatnio mąż mi o 1 w nocy robił kanapkę bo mnie tak ściskało w brzuchu, że musiałam coś rzucić na ruszt po czym zasnęłam jak niemowlę:)

Mam podobnie jak Ty- co chwilę bym coś jadła... Teraz wcinam galaretke z truskawkami :) ale na tym sie chyba nie skończy ;) Jedynie co to jeszcze w nocy nie podjadałam- ale pewnie wszystko przede mną ;)
    Do 12 tyg ciązy schudłam kilogram, to podejrzewam że teraz go nadrobiłam- wage mam ale bateri wysiadła i nie ma kto wymienić ;)

A co do gotowania mamusiek, babć- one nie mają sobie równych ^^ Pierożki babcine- mmmm pycha! A i nowa babcia- moja teściowa robi dobre pierożki- tak więc zawsze ruskich zapasik mamy w zamrażarce :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka wrote:
    Mam podobnie jak Ty- co chwilę bym coś jadła... Teraz wcinam galaretke z truskawkami :) ale na tym sie chyba nie skończy ;) Jedynie co to jeszcze w nocy nie podjadałam- ale pewnie wszystko przede mną ;)
    Do 12 tyg ciązy schudłam kilogram, to podejrzewam że teraz go nadrobiłam- wage mam ale bateri wysiadła i nie ma kto wymienić ;)

A co do gotowania mamusiek, babć- one nie mają sobie równych ^^ Pierożki babcine- mmmm pycha! A i nowa babcia- moja teściowa robi dobre pierożki- tak więc zawsze ruskich zapasik mamy w zamrażarce :)
    Ale to w nocy to był jednorazowy incydent i postaram się go już więcej nie powtórzyć;) ja też od początku ciąży najpierw schudłam 2 kg i przez dłuższy czas utrzymywała mi się ta waga a teraz jak ruszyła to nie wiem co to będzie..;)
    Ja też mam mamine jedzonko w zamrażarce, także jak mi braknie sił i pomysłów do gotowania to wyciągam i jest jak znalazł:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 11:37

Tokarzynka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu poskładaliśmy nasz bolid :D efekt końcowy na zdjęciach z mistrzem drugiego planu :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bc7417f30c5.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/304dea022aa2.jpg

kolka, sunset06, marmi lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Ja tydzień temu zamówiłam pakę ubrań z bon prix i dalej ma status ,,kompletowana" wrrr :/

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinecxkaa,a jakiś magnez lykasz? Może tam się troszkę wszystko spina jak tak chodzisz i trzeba się wspomóc delikatnie.Mi naprawdę pomaga,bo co chwile brzuszek czuła,a jak kupiłam magnez organiczny to o niebo lepiej :)[/QUOTE]

Czarna_kawa No właśnie nie biore nic, gin mi nic nie przepisała, nie powiedziała, że mam zażywać jakieś dodatkowe witaminy, bo pierwsze wyniki miałam bardzo dobre. A poza tym nawet nie wiem jaki magnez można pić, czy łykać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 13:57

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Co do apetytu tez mam wiekszy na szczescie poki co nie przytylam nic

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Malinecxkaa,a jakiś magnez lykasz? Może tam się troszkę wszystko spina jak tak chodzisz i trzeba się wspomóc delikatnie.Mi naprawdę pomaga,bo co chwile brzuszek czuła,a jak kupiłam magnez organiczny to o niebo lepiej :)

Czarna_kawa No właśnie nie biore nic, gin mi nic nie przepisała, nie powiedziała, że mam zażywać jakieś dodatkowe witaminy, bo pierwsze wyniki miałam bardzo dobre. A poza tym nawet nie wiem jaki magnez można pić, czy łykać :([/QUOTE]

Magnez obojetnie jaki byle dobrze przyswajalny, cytrynian magnezu, albo chelat magnezu, ja teraz biore chela mag b6, podobno najlepiej przyswajalny magnez. Mi ginekolog powiedzial, ze magnez ciezko przedawkowac bo się latwo wyplukuje z organizmu, a zapotrzebowanie ciezarnej to ok 300-400mg czyli bardzo duzo. Ja biore dawke 200mg poki co, ale lekarz powiedzial, ze w przypadku jakis skurczow moge brac nawet 3 razy dziennie czyli wtedy jest dawka 300mg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 15:11

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata88 ale fajnie, ze macie juz wozek, mi rozsadek jeszcze nie pozwala, ale chyba lozeczko i wózek to takie dwie rzeczy, ktore dosadnie pokazuja, ze za chwilę ktos w nich bedzie leżał ;-)
    W tle mistrz drugiego planu to ragdoll czy neva masquerade?

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Innamorata88 ale fajnie, ze macie juz wozek, mi rozsadek jeszcze nie pozwala, ale chyba lozeczko i wózek to takie dwie rzeczy, ktore dosadnie pokazuja, ze za chwilę ktos w nich bedzie leżał ;-)
    W tle mistrz drugiego planu to ragdoll czy neva masquerade?

Mam podobnie , chyba to będą jedne z ostatnich zakupów :P

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ