Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę, że póki co się tylko rozejrzeć, bo mają być i też wózki. Ale jakby miała się trafić jakaś super okazja to pewnie skorzystamya88 wrote:Raczej się rozejrzeć, czy juz z planem zakupowym?
Jak wrocisz, to daj znac, czy rzeczywiście ceny są konkurencyjne np do tych internetowych
-
Polecam Silesia Baazarkozamonia wrote:Właśnie oglądałam dzisiaj tą stronę z targami
wybieramy się do Katowic na początku września 
my tam odhaczyliśmy kilka naprawdę fajnych zabawek edukacyjnych dla starszaka.
kozamonia lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Hej dziewczyny. Właśnie wróciłam z Izby Przyjęć bo niewiadomo skad na papierze zobaczyłam plamienie. Lekarz zrobił badanie (jak na złość nie było plamienia akurat w tej chwili) i usg. Na szczęście serduszko biło ale chciał mnie zostawić na obserwacji. Musiałam odmówić bo nie mam co z córką zrobić
25 mam wizyte u swojego lekarza i jak da mi skierowanie niech mąż pomysli wkoncu że nie może mi wszystkiego zostawiać na głowie i będzie trzeba się zająć córką
Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
a88 wrote:Wracając jeszcze do zakupów, do końca roku szykuje się też sporo targów dziecięcych w całej Polsce. Tam też powinno udać się upolować rzeczy w konkurencyjnych cenach

Dzięki za pomysł
Nie wpadłabym na to, żeby takie targi odwiedzić. Widzę, że w lodzi pod koniec sierpnia są targi mody dziecięcej. Coś czuję, że tam będę 
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Dzięki za pomysł
Nie wpadłabym na to, żeby takie targi odwiedzić. Widzę, że w lodzi pod koniec sierpnia są targi mody dziecięcej. Coś czuję, że tam będę 
Dupa
Te akurat targi są tylko dla klienta biznesowego
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Hej kochane
ja juz wczoraj po panieńskim
wcale złą decyzją nie było ze zrobilismy lączone. Mase smiechu czasami to az plakalam
jeszcze to byla taka wieksza impreza odkad jestem w ciazy wiec moj przyszly maz stale sie o mnie martwil czy nie powinnam chociaz na chwilke pojsc sie polozyc
dlatego ze impreza byla u nas na podworzu
co prawda padal deszcz wiec siedzielismy w garazu ale ognisko i tak było 
Miłej niedzili Wam mamusie życze :*
Edit.
Nie wiem czy to z przejedzenia czy nie wiem czego ale częściej czułam takie przelewania wody jak jakis czas temu. Moze coraz lepiej bede czuc ze moj maluch sie wierci we mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 07:58
Tokarzynka, kuzka, marmi lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 & 👼06.2016
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - przygotowanie do II transferu
10.2025 - torbiel. Wstrzymanie starań dopóki torbiel się nie wchłonie.
12.2025 - kontrol u gina czy wchłoneła się torbiel
4 ❄️❄️❄️❄️
W moim sercu jest miejsce, które czeka – pełne miłości, wiary i cichej modlitwy o jeszcze jedno małe życie. -
Zastanawiam jak jest u was z cerą? Bo jeśli wierzyć.w.te.przepowiastki to dziewczynki zabierają urodę, robią się syfy itp.. jak się u was sprawdziło, pytam te które już są pewniaczkami:)Czarna_kawa wrote:Ja w ten kalendarz średnio wierzyłam...sprawdzałam przed testem z krwi i wychodziła dziewczynka,a ja byłam przekonana,ze będzie synuś i proszę...jakie było moje zaskoczenie jak się okazało,ze Mała Czarna tam się chowa w brzuszku,a nie chłopczyk
Natomiast co do jedzenia to odrzucało mnie od słodkiego i tylko kwaśne,pikantne bym jadła...wiec według starych przypowiastek miał być chłopiec,a tu kuku dziewczę
hehe całkiem na odwrót :p zatem u mnie babcie się pomyliły,a kalendarz chiński nie :p -
Pewniaczkiem nie jestem ale sie wypowiem. Gin powiedzial ze dziewczynka a cere mam tak idealna jak nigdy dotad. Wrecz ciza sluzy mojej tradzikowej cerze. Co prawda czasem cos mi wyskoczy jakas krostka sie pojawi ale to co bylo przed ciaza a teraz to rewelacjastokrotka30 wrote:Zastanawiam jak jest u was z cerą? Bo jeśli wierzyć.w.te.przepowiastki to dziewczynki zabierają urodę, robią się syfy itp.. jak się u was sprawdziło, pytam te które już są pewniaczkami:)
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 & 👼06.2016
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - przygotowanie do II transferu
10.2025 - torbiel. Wstrzymanie starań dopóki torbiel się nie wchłonie.
12.2025 - kontrol u gina czy wchłoneła się torbiel
4 ❄️❄️❄️❄️
W moim sercu jest miejsce, które czeka – pełne miłości, wiary i cichej modlitwy o jeszcze jedno małe życie. -
Lupusowa alę piekny brzusio! Ja to nawet w 1/3 nie mam takiego.. ciekawe kiedy u mnie wystrzeli:)Lupusowa wrote:Mam tak samo .
Dodatkowo od dwoch dni Moj brzuch sie znacznie powiekszyl , A i serduszko dziecka znajduje nieco wyzej niz zwykle .
Juz brzucha nie da sie u mnie ukryc , ludzie zaczynaja gratulowac.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e76f46428314.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dc2921e2346.jpg
Lupusowa lubi tę wiadomość
-
U mnie cera jest fatalna sytuacja dekolt mam cały w krostkachstokrotka30 wrote:Zastanawiam jak jest u was z cerą? Bo jeśli wierzyć.w.te.przepowiastki to dziewczynki zabierają urodę, robią się syfy itp.. jak się u was sprawdziło, pytam te które już są pewniaczkami:)
ale raczej powiedziałabym, że to wina leków które biorę od początku ciąży. A jakie ja mam włosy
jak je suszę to płakać mi się chce
-
Lupusowa- piekny brzuszek! Nie moge się doczekac swojego

U mnie cera raczej bez większych zmian- trądzik jak mam tak mam, może troche mniej krostek, aale mam wrazenie że szybciej mi się "tłuszczy", częściej świeci -
stokrotka30 wrote:Zastanawiam jak jest u was z cerą? Bo jeśli wierzyć.w.te.przepowiastki to dziewczynki zabierają urodę, robią się syfy itp.. jak się u was sprawdziło, pytam te które już są pewniaczkami:)
Stokrotka,u mnie bez problemów,nawet się poprawiła,tylko przesusza się momentami,ale to normalne w naszym stanie
generalnie progres,bo przed ciąża wyskakiwały mi jakieś krostki na czole jak u nastolatki,a teraz się wygładzilo wszystko,sporadycznie tylko cis pojedynczego się pojawia,ale na dzień dzisiejszy jestem zadowolona.Pytalam mamę jak to ona miała będąc ze mną w ciazy i powiedziała,ze dopiero potem mały armagedon na twarzy ;p na początku było dobrze...wiec zobaczymy
podobnie mam z aptetytem,tez smaka na ogórki miała tak jak ja teraz
i jej brzuszek się pojawił dopiero w 7 miesiącu 
Lupusowa,pięknie wyglada ten brzunio twój
Paula,super pomysł z tym wieczorem waszym i mąż mógł pilnować twojego samopoczucia dzięki temu
ja jak się przekręcam na boki w łóżku to mam to wrażenie przelewania momentami jak brzuszek wzdety
ale może to po prostu haluny ciążowe 
-
dzisiaj póki co plamień nie ma ale już mam dość przebojów,zamiast się cieszyć ciążą co chwila jest coś nie tak...kolka wrote:U mnie tak samo cera fatalna, dekolt wysyfiony, twarz też. Nawet na plecach czuję. A niby chłopak ma być.
Gosia jak się czujesz? Już plamienie ucichło?Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
Paula super, że impreza się udała, takie wieczory panieńskie/kawalerskie przy ognisku to fajna sprawa.
Lupusowa trochę mnie "pocieszyłaś" jak pokazałaś swój brzunio, bo do tej pory to wszystkie dziewczyny pokazywały takie małe kuleczki, a mój tak samo bardzo widoczny, zwłaszcza po południu. Już miałam zamiar lecieć do apteki po espumisan, bo to raczej od wzdęć.
Dodatkowo od wczoraj mam katar.
Lupusowa lubi tę wiadomość
-
Ja też mam katar, ale to podobno częsta przypadłość. Co do cery to wszyscy mówią, że dobrze wyglądam i na pewno będzie chłopak.. dobrze wyglądam jak tonę pudru nawalę na twarz, bo inaczej to krostki po pryszczach na bardziej niż wcześniej i co chwila jakiś nowy wyskoczy.. dekolt i szyja też nie idealne.. dlatego pytam jak jest u Was..
A czy pijecie kawę? Ja jestem/byłam mega kawoszem i przed ciążą nie wyobrażam sobie dnia bez kawusi i jakiegoś ciacha do niej (taka moja mała przyjemność), ale odkąd jestem w ciąży to mnie odrzuciło.. tylko, że mam niskie ciśnienie 90/60 i praktycznie nie żyję na co dzień, śpię przynajmniej raz dziennie, a czekałam na 2 trymestr z myślą, że mi energia podskoczy a tu niestety:( jeszcze te upały były to też nie za dobrze je znosiłam, dziś znowu leje i już ziewam od rana, bo pochmurno... i myślę żeby się napić kawuszki, takiej świeżo mielonej chociaż z jednej łyżeczki.. może to by mnie postawiło na nogi.. tylko czy dzieciątko mi nie zwariuje jak zapodam mu taką dawkę kofeiny?
jomi81 lubi tę wiadomość
-
Przez Was zaczęłam wózki przeglądać

Spodobał mi się taki:
http://allegro.pl/3w1-wozek-retro-eve-24-kolory-fotelik-spacerowka-i6916031896.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbcbe29afc64.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 10:30
-
Bardzo ładny! Dobrze, że ma duże kółka to będzie śmigał po wszystkich wertepach:)Tokarzynka wrote:Przez Was zaczęłam wózki przeglądać

Spodobał mi się taki:
http://allegro.pl/3w1-wozek-retro-eve-24-kolory-fotelik-spacerowka-i6916031896.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbcbe29afc64.jpg -
U mnie gin tez stawia na dziewczynkę i cere mam bez zmian ,nigdy nie miałam problemów z tradzikiem,syfami itp. Ogólnie ciąża jest taka ...inna ...zadnych objawów typu mdłości wymioty bóle piersi nic kompletnie a z synem w poprzedniej ciąży tragedia modliłam się kiedy urodzę byłam wykonczona:(stokrotka30 wrote:Zastanawiam jak jest u was z cerą? Bo jeśli wierzyć.w.te.przepowiastki to dziewczynki zabierają urodę, robią się syfy itp.. jak się u was sprawdziło, pytam te które już są pewniaczkami:)
Co do zachcianek podobno na dziewczynke mamy ochote na słodkie a ja na kwaśne i słodkie ,wczoraj jadłam kapuste i zaraz potem gofry hmmm.
Paula cieszę się ,że impreza się udała .. To są takie piękne chwile w życiu jak panieński,ślub ,narodziny dzidziusia
Ach wspominam swoje wesele chciałabym się cofnąc do tego dnia to był wspaniały dzień
Stokrotka30 ja w każdej ciąży piłam kawę i mnie nie odrzucało ..teraz też piję ale ja pije i piłam taka kawę ,że mój mąz sie smieje ze pije mleko z kawa a nie kawe z mlekiem tzn...sypie 1-1,5 łyzeczki kawy rozpuszczalnej,zalewam woda do mniej niz połowy szklanki i dopełniam do konca mlekiem wiec kawa jest delikatna i nie jest mocna
Dziewczyny te co są pierwszy raz w ciązy obawiają się o siebie i dzidziusia myśle ze czasami az za bardzo dbaja o siebie (nie wszystkie oczywiscie ) a ja uważam ze nie ma co przesadzać ,np jak masz ochote wypić lampke wina to jak wypijecie raz w ciazy nic wielkiego sie nie wydarzy,to samo z kawą mozna pic ale słabsza . Moja kolezanka w ciazy jak dowiedziała sie o ciazy poszła na L4 całe dnie lezała na łózku jedynie co zrobiła na cały dzien to obiad i tak 9 miesiecy "dbała "o siebie zero ruchu .Jadła za 2 osoby...Przytyła 28 kg rodziła baaaardzo długo więc ja zawsze mówie nie dajmy się zwariować ,zyć jak dotychczas z lekkim oszczedzaniem tzn,nie dzwigam nie myje okien nie uprawiam sportów np biegania i jak za duzo sprzatam to siadam i odpoczywam
Miłego dnia
Asasa lubi tę wiadomość