Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
a88 wrote:Raczej się rozejrzeć, czy juz z planem zakupowym?
Jak wrocisz, to daj znac, czy rzeczywiście ceny są konkurencyjne np do tych internetowych -
kozamonia wrote:Właśnie oglądałam dzisiaj tą stronę z targami
wybieramy się do Katowic na początku września
my tam odhaczyliśmy kilka naprawdę fajnych zabawek edukacyjnych dla starszaka.
kozamonia lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Hej dziewczyny. Właśnie wróciłam z Izby Przyjęć bo niewiadomo skad na papierze zobaczyłam plamienie. Lekarz zrobił badanie (jak na złość nie było plamienia akurat w tej chwili) i usg. Na szczęście serduszko biło ale chciał mnie zostawić na obserwacji. Musiałam odmówić bo nie mam co z córką zrobić
25 mam wizyte u swojego lekarza i jak da mi skierowanie niech mąż pomysli wkoncu że nie może mi wszystkiego zostawiać na głowie i będzie trzeba się zająć córką
Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
a88 wrote:Wracając jeszcze do zakupów, do końca roku szykuje się też sporo targów dziecięcych w całej Polsce. Tam też powinno udać się upolować rzeczy w konkurencyjnych cenach
Dzięki za pomysłNie wpadłabym na to, żeby takie targi odwiedzić. Widzę, że w lodzi pod koniec sierpnia są targi mody dziecięcej. Coś czuję, że tam będę
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Dzięki za pomysł
Nie wpadłabym na to, żeby takie targi odwiedzić. Widzę, że w lodzi pod koniec sierpnia są targi mody dziecięcej. Coś czuję, że tam będę
DupaTe akurat targi są tylko dla klienta biznesowego
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Hej kochane
ja juz wczoraj po panieńskim
wcale złą decyzją nie było ze zrobilismy lączone. Mase smiechu czasami to az plakalam
jeszcze to byla taka wieksza impreza odkad jestem w ciazy wiec moj przyszly maz stale sie o mnie martwil czy nie powinnam chociaz na chwilke pojsc sie polozyc
dlatego ze impreza byla u nas na podworzu
co prawda padal deszcz wiec siedzielismy w garazu ale ognisko i tak było
Miłej niedzili Wam mamusie życze :*
Edit.
Nie wiem czy to z przejedzenia czy nie wiem czego ale częściej czułam takie przelewania wody jak jakis czas temu. Moze coraz lepiej bede czuc ze moj maluch sie wierci we mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 07:58
Tokarzynka, kuzka, marmi lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Czarna_kawa wrote:Ja w ten kalendarz średnio wierzyłam...sprawdzałam przed testem z krwi i wychodziła dziewczynka,a ja byłam przekonana,ze będzie synuś i proszę...jakie było moje zaskoczenie jak się okazało,ze Mała Czarna tam się chowa w brzuszku,a nie chłopczyk
Natomiast co do jedzenia to odrzucało mnie od słodkiego i tylko kwaśne,pikantne bym jadła...wiec według starych przypowiastek miał być chłopiec,a tu kuku dziewczę
hehe całkiem na odwrót :p zatem u mnie babcie się pomyliły,a kalendarz chiński nie :p
-
stokrotka30 wrote:Zastanawiam jak jest u was z cerą? Bo jeśli wierzyć.w.te.przepowiastki to dziewczynki zabierają urodę, robią się syfy itp.. jak się u was sprawdziło, pytam te które już są pewniaczkami:)👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Lupusowa wrote:Mam tak samo .
Dodatkowo od dwoch dni Moj brzuch sie znacznie powiekszyl , A i serduszko dziecka znajduje nieco wyzej niz zwykle .
Juz brzucha nie da sie u mnie ukryc , ludzie zaczynaja gratulowac.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e76f46428314.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dc2921e2346.jpgLupusowa lubi tę wiadomość
-
stokrotka30 wrote:Zastanawiam jak jest u was z cerą? Bo jeśli wierzyć.w.te.przepowiastki to dziewczynki zabierają urodę, robią się syfy itp.. jak się u was sprawdziło, pytam te które już są pewniaczkami:)
ale raczej powiedziałabym, że to wina leków które biorę od początku ciąży. A jakie ja mam włosy
jak je suszę to płakać mi się chce
-
Lupusowa- piekny brzuszek! Nie moge się doczekac swojego
U mnie cera raczej bez większych zmian- trądzik jak mam tak mam, może troche mniej krostek, aale mam wrazenie że szybciej mi się "tłuszczy", częściej świeci -
stokrotka30 wrote:Zastanawiam jak jest u was z cerą? Bo jeśli wierzyć.w.te.przepowiastki to dziewczynki zabierają urodę, robią się syfy itp.. jak się u was sprawdziło, pytam te które już są pewniaczkami:)
Stokrotka,u mnie bez problemów,nawet się poprawiła,tylko przesusza się momentami,ale to normalne w naszym staniegeneralnie progres,bo przed ciąża wyskakiwały mi jakieś krostki na czole jak u nastolatki,a teraz się wygładzilo wszystko,sporadycznie tylko cis pojedynczego się pojawia,ale na dzień dzisiejszy jestem zadowolona.Pytalam mamę jak to ona miała będąc ze mną w ciazy i powiedziała,ze dopiero potem mały armagedon na twarzy ;p na początku było dobrze...wiec zobaczymy
podobnie mam z aptetytem,tez smaka na ogórki miała tak jak ja teraz
i jej brzuszek się pojawił dopiero w 7 miesiącu
Lupusowa,pięknie wyglada ten brzunio twój
Paula,super pomysł z tym wieczorem waszym i mąż mógł pilnować twojego samopoczucia dzięki temuja jak się przekręcam na boki w łóżku to mam to wrażenie przelewania momentami jak brzuszek wzdety
ale może to po prostu haluny ciążowe
-
kolka wrote:U mnie tak samo cera fatalna, dekolt wysyfiony, twarz też. Nawet na plecach czuję. A niby chłopak ma być.
Gosia jak się czujesz? Już plamienie ucichło?Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
Paula super, że impreza się udała, takie wieczory panieńskie/kawalerskie przy ognisku to fajna sprawa.
Lupusowa trochę mnie "pocieszyłaś" jak pokazałaś swój brzunio, bo do tej pory to wszystkie dziewczyny pokazywały takie małe kuleczki, a mój tak samo bardzo widoczny, zwłaszcza po południu. Już miałam zamiar lecieć do apteki po espumisan, bo to raczej od wzdęć.
Dodatkowo od wczoraj mam katar.Lupusowa lubi tę wiadomość
-
Ja też mam katar, ale to podobno częsta przypadłość. Co do cery to wszyscy mówią, że dobrze wyglądam i na pewno będzie chłopak.. dobrze wyglądam jak tonę pudru nawalę na twarz, bo inaczej to krostki po pryszczach na bardziej niż wcześniej i co chwila jakiś nowy wyskoczy.. dekolt i szyja też nie idealne.. dlatego pytam jak jest u Was..
A czy pijecie kawę? Ja jestem/byłam mega kawoszem i przed ciążą nie wyobrażam sobie dnia bez kawusi i jakiegoś ciacha do niej (taka moja mała przyjemność), ale odkąd jestem w ciąży to mnie odrzuciło.. tylko, że mam niskie ciśnienie 90/60 i praktycznie nie żyję na co dzień, śpię przynajmniej raz dziennie, a czekałam na 2 trymestr z myślą, że mi energia podskoczy a tu niestety:( jeszcze te upały były to też nie za dobrze je znosiłam, dziś znowu leje i już ziewam od rana, bo pochmurno... i myślę żeby się napić kawuszki, takiej świeżo mielonej chociaż z jednej łyżeczki.. może to by mnie postawiło na nogi.. tylko czy dzieciątko mi nie zwariuje jak zapodam mu taką dawkę kofeiny?jomi81 lubi tę wiadomość
-
Przez Was zaczęłam wózki przeglądać
Spodobał mi się taki:
http://allegro.pl/3w1-wozek-retro-eve-24-kolory-fotelik-spacerowka-i6916031896.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbcbe29afc64.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 10:30
-
Tokarzynka wrote:Przez Was zaczęłam wózki przeglądać
Spodobał mi się taki:
http://allegro.pl/3w1-wozek-retro-eve-24-kolory-fotelik-spacerowka-i6916031896.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbcbe29afc64.jpg -
Co do zachcianek podobno na dziewczynke mamy ochote na słodkie a ja na kwaśne i słodkie ,wczoraj jadłam kapuste i zaraz potem gofry hmmm.
Paula cieszę się ,że impreza się udała .. To są takie piękne chwile w życiu jak panieński,ślub ,narodziny dzidziusiaAch wspominam swoje wesele chciałabym się cofnąc do tego dnia to był wspaniały dzień
Stokrotka30 ja w każdej ciąży piłam kawę i mnie nie odrzucało ..teraz też piję ale ja pije i piłam taka kawę ,że mój mąz sie smieje ze pije mleko z kawa a nie kawe z mlekiem tzn...sypie 1-1,5 łyzeczki kawy rozpuszczalnej,zalewam woda do mniej niz połowy szklanki i dopełniam do konca mlekiem wiec kawa jest delikatna i nie jest mocna
Dziewczyny te co są pierwszy raz w ciązy obawiają się o siebie i dzidziusia myśle ze czasami az za bardzo dbaja o siebie (nie wszystkie oczywiscie ) a ja uważam ze nie ma co przesadzać ,np jak masz ochote wypić lampke wina to jak wypijecie raz w ciazy nic wielkiego sie nie wydarzy,to samo z kawą mozna pic ale słabsza . Moja kolezanka w ciazy jak dowiedziała sie o ciazy poszła na L4 całe dnie lezała na łózku jedynie co zrobiła na cały dzien to obiad i tak 9 miesiecy "dbała "o siebie zero ruchu .Jadła za 2 osoby...Przytyła 28 kg rodziła baaaardzo długo więc ja zawsze mówie nie dajmy się zwariować ,zyć jak dotychczas z lekkim oszczedzaniem tzn,nie dzwigam nie myje okien nie uprawiam sportów np biegania i jak za duzo sprzatam to siadam i odpoczywam
Miłego dniaAsasa lubi tę wiadomość