X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Raczej się rozejrzeć, czy juz z planem zakupowym?
    Jak wrocisz, to daj znac, czy rzeczywiście ceny są konkurencyjne np do tych internetowych
    Myślę, że póki co się tylko rozejrzeć, bo mają być i też wózki. Ale jakby miała się trafić jakaś super okazja to pewnie skorzystamy :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Właśnie oglądałam dzisiaj tą stronę z targami ;) wybieramy się do Katowic na początku września :)
    Polecam Silesia Baazar :) my tam odhaczyliśmy kilka naprawdę fajnych zabawek edukacyjnych dla starszaka. :)

kozamonia lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Właśnie wróciłam z Izby Przyjęć bo niewiadomo skad na papierze zobaczyłam plamienie. Lekarz zrobił badanie (jak na złość nie było plamienia akurat w tej chwili) i usg. Na szczęście serduszko biło ale chciał mnie zostawić na obserwacji. Musiałam odmówić bo nie mam co z córką zrobić:( 25 mam wizyte u swojego lekarza i jak da mi skierowanie niech mąż pomysli wkoncu że nie może mi wszystkiego zostawiać na głowie i będzie trzeba się zająć córką

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Wracając jeszcze do zakupów, do końca roku szykuje się też sporo targów dziecięcych w całej Polsce. Tam też powinno udać się upolować rzeczy w konkurencyjnych cenach ;)

Dzięki za pomysł :) Nie wpadłabym na to, żeby takie targi odwiedzić. Widzę, że w lodzi pod koniec sierpnia są targi mody dziecięcej. Coś czuję, że tam będę :)

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Dzięki za pomysł :) Nie wpadłabym na to, żeby takie targi odwiedzić. Widzę, że w lodzi pod koniec sierpnia są targi mody dziecięcej. Coś czuję, że tam będę :)

Dupa :( Te akurat targi są tylko dla klienta biznesowego :(

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) ja juz wczoraj po panieńskim :D wcale złą decyzją nie było ze zrobilismy lączone. Mase smiechu czasami to az plakalam :) jeszcze to byla taka wieksza impreza odkad jestem w ciazy wiec moj przyszly maz stale sie o mnie martwil czy nie powinnam chociaz na chwilke pojsc sie polozyc :D dlatego ze impreza byla u nas na podworzu :) co prawda padal deszcz wiec siedzielismy w garazu ale ognisko i tak było :P
    Miłej niedzili Wam mamusie życze :*

Edit.
    Nie wiem czy to z przejedzenia czy nie wiem czego ale częściej czułam takie przelewania wody jak jakis czas temu. Moze coraz lepiej bede czuc ze moj maluch sie wierci we mnie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 07:58

Tokarzynka, kuzka, marmi lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Ja w ten kalendarz średnio wierzyłam...sprawdzałam przed testem z krwi i wychodziła dziewczynka,a ja byłam przekonana,ze będzie synuś i proszę...jakie było moje zaskoczenie jak się okazało,ze Mała Czarna tam się chowa w brzuszku,a nie chłopczyk ;) Natomiast co do jedzenia to odrzucało mnie od słodkiego i tylko kwaśne,pikantne bym jadła...wiec według starych przypowiastek miał być chłopiec,a tu kuku dziewczę :) hehe całkiem na odwrót :p zatem u mnie babcie się pomyliły,a kalendarz chiński nie :p
    Zastanawiam jak jest u was z cerą? Bo jeśli wierzyć.w.te.przepowiastki to dziewczynki zabierają urodę, robią się syfy itp.. jak się u was sprawdziło, pytam te które już są pewniaczkami:)

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Zastanawiam jak jest u was z cerą? Bo jeśli wierzyć.w.te.przepowiastki to dziewczynki zabierają urodę, robią się syfy itp.. jak się u was sprawdziło, pytam te które już są pewniaczkami:)
    Pewniaczkiem nie jestem ale sie wypowiem. Gin powiedzial ze dziewczynka a cere mam tak idealna jak nigdy dotad. Wrecz ciza sluzy mojej tradzikowej cerze. Co prawda czasem cos mi wyskoczy jakas krostka sie pojawi ale to co bylo przed ciaza a teraz to rewelacja :D

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa wrote:
    Mam tak samo .
    Dodatkowo od dwoch dni Moj brzuch sie znacznie powiekszyl , A i serduszko dziecka znajduje nieco wyzej niz zwykle .

Juz brzucha nie da sie u mnie ukryc , ludzie zaczynaja gratulowac.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e76f46428314.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dc2921e2346.jpg
    Lupusowa alę piekny brzusio! Ja to nawet w 1/3 nie mam takiego.. ciekawe kiedy u mnie wystrzeli:)

Lupusowa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    U mnie cera jest fatalna sytuacja dekolt mam cały w krostkach :( ale raczej powiedziałabym, że to wina leków które biorę od początku ciąży. A jakie ja mam włosy :( jak je suszę to płakać mi się chce :(

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa- piekny brzuszek! Nie moge się doczekac swojego :)

U mnie cera raczej bez większych zmian- trądzik jak mam tak mam, może troche mniej krostek, aale mam wrazenie że szybciej mi się "tłuszczy", częściej świeci

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • kolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo cera fatalna, dekolt wysyfiony, twarz też. Nawet na plecach czuję. A niby chłopak ma być.

Gosia jak się czujesz? Już plamienie ucichło?

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:

Stokrotka,u mnie bez problemów,nawet się poprawiła,tylko przesusza się momentami,ale to normalne w naszym stanie :) generalnie progres,bo przed ciąża wyskakiwały mi jakieś krostki na czole jak u nastolatki,a teraz się wygładzilo wszystko,sporadycznie tylko cis pojedynczego się pojawia,ale na dzień dzisiejszy jestem zadowolona.Pytalam mamę jak to ona miała będąc ze mną w ciazy i powiedziała,ze dopiero potem mały armagedon na twarzy ;p na początku było dobrze...wiec zobaczymy ;) podobnie mam z aptetytem,tez smaka na ogórki miała tak jak ja teraz ;D i jej brzuszek się pojawił dopiero w 7 miesiącu :)

Lupusowa,pięknie wyglada ten brzunio twój <3

Paula,super pomysł z tym wieczorem waszym i mąż mógł pilnować twojego samopoczucia dzięki temu :) ja jak się przekręcam na boki w łóżku to mam to wrażenie przelewania momentami jak brzuszek wzdety :) ale może to po prostu haluny ciążowe ;D

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    U mnie tak samo cera fatalna, dekolt wysyfiony, twarz też. Nawet na plecach czuję. A niby chłopak ma być.

Gosia jak się czujesz? Już plamienie ucichło?
    dzisiaj póki co plamień nie ma ale już mam dość przebojów,zamiast się cieszyć ciążą co chwila jest coś nie tak...

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super, że impreza się udała, takie wieczory panieńskie/kawalerskie przy ognisku to fajna sprawa.

Lupusowa trochę mnie "pocieszyłaś" jak pokazałaś swój brzunio, bo do tej pory to wszystkie dziewczyny pokazywały takie małe kuleczki, a mój tak samo bardzo widoczny, zwłaszcza po południu. Już miałam zamiar lecieć do apteki po espumisan, bo to raczej od wzdęć.
    Dodatkowo od wczoraj mam katar.

Lupusowa lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam katar, ale to podobno częsta przypadłość. Co do cery to wszyscy mówią, że dobrze wyglądam i na pewno będzie chłopak.. dobrze wyglądam jak tonę pudru nawalę na twarz, bo inaczej to krostki po pryszczach na bardziej niż wcześniej i co chwila jakiś nowy wyskoczy.. dekolt i szyja też nie idealne.. dlatego pytam jak jest u Was..

A czy pijecie kawę? Ja jestem/byłam mega kawoszem i przed ciążą nie wyobrażam sobie dnia bez kawusi i jakiegoś ciacha do niej (taka moja mała przyjemność), ale odkąd jestem w ciąży to mnie odrzuciło.. tylko, że mam niskie ciśnienie 90/60 i praktycznie nie żyję na co dzień, śpię przynajmniej raz dziennie, a czekałam na 2 trymestr z myślą, że mi energia podskoczy a tu niestety:( jeszcze te upały były to też nie za dobrze je znosiłam, dziś znowu leje i już ziewam od rana, bo pochmurno... i myślę żeby się napić kawuszki, takiej świeżo mielonej chociaż z jednej łyżeczki.. może to by mnie postawiło na nogi.. tylko czy dzieciątko mi nie zwariuje jak zapodam mu taką dawkę kofeiny? ;)

jomi81 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez Was zaczęłam wózki przeglądać ;)
    Spodobał mi się taki:
    http://allegro.pl/3w1-wozek-retro-eve-24-kolory-fotelik-spacerowka-i6916031896.html

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbcbe29afc64.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 10:30

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka wrote:
    Przez Was zaczęłam wózki przeglądać ;)
    Spodobał mi się taki:
    http://allegro.pl/3w1-wozek-retro-eve-24-kolory-fotelik-spacerowka-i6916031896.html

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbcbe29afc64.jpg
    Bardzo ładny! Dobrze, że ma duże kółka to będzie śmigał po wszystkich wertepach:)

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    U mnie gin tez stawia na dziewczynkę i cere mam bez zmian ,nigdy nie miałam problemów z tradzikiem,syfami itp. Ogólnie ciąża jest taka ...inna ...zadnych objawów typu mdłości wymioty bóle piersi nic kompletnie a z synem w poprzedniej ciąży tragedia modliłam się kiedy urodzę byłam wykonczona:(
    Co do zachcianek podobno na dziewczynke mamy ochote na słodkie a ja na kwaśne i słodkie ,wczoraj jadłam kapuste i zaraz potem gofry hmmm.

Paula cieszę się ,że impreza się udała .. To są takie piękne chwile w życiu jak panieński,ślub ,narodziny dzidziusia :) Ach wspominam swoje wesele chciałabym się cofnąc do tego dnia to był wspaniały dzień

Stokrotka30 ja w każdej ciąży piłam kawę i mnie nie odrzucało ..teraz też piję ale ja pije i piłam taka kawę ,że mój mąz sie smieje ze pije mleko z kawa a nie kawe z mlekiem tzn...sypie 1-1,5 łyzeczki kawy rozpuszczalnej,zalewam woda do mniej niz połowy szklanki i dopełniam do konca mlekiem wiec kawa jest delikatna i nie jest mocna :)

Dziewczyny te co są pierwszy raz w ciązy obawiają się o siebie i dzidziusia myśle ze czasami az za bardzo dbaja o siebie (nie wszystkie oczywiscie ) a ja uważam ze nie ma co przesadzać ,np jak masz ochote wypić lampke wina to jak wypijecie raz w ciazy nic wielkiego sie nie wydarzy,to samo z kawą mozna pic ale słabsza . Moja kolezanka w ciazy jak dowiedziała sie o ciazy poszła na L4 całe dnie lezała na łózku jedynie co zrobiła na cały dzien to obiad i tak 9 miesiecy "dbała "o siebie zero ruchu .Jadła za 2 osoby...Przytyła 28 kg rodziła baaaardzo długo więc ja zawsze mówie nie dajmy się zwariować ,zyć jak dotychczas z lekkim oszczedzaniem tzn,nie dzwigam nie myje okien nie uprawiam sportów np biegania i jak za duzo sprzatam to siadam i odpoczywam :)
    Miłego dnia :)

Asasa lubi tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Zrobię sobie sesję zdjęciową wieczorem, bo zdjęcia spodni na płasko słabo wyszły ;)
    Dzisiaj wycieczka na Warszawę i już jesteśmy w trasie :)
    Nadal czekam z niecierpliwością na prezentację z zakupów:)

f2w3rjjg3x6jcgze.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ