X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia fajne te spodnie.
    Dziewczyny a któraś z Was ma spodnie po kimś? Pas mocno jest rozciągnięty po używaniu?

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Zastanawiam jak jest u was z cerą? Bo jeśli wierzyć.w.te.przepowiastki to dziewczynki zabierają urodę, robią się syfy itp.. jak się u was sprawdziło, pytam te które już są pewniaczkami:)
    Mam fatalną cerę. Będzie chłopiec.
    Przy synu w 1 ciąży nie było, aż tak źle.

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, u mnie z paleniem podobnie. Rzuciłam gdy poznałam męża, wcześniej paliłam prawie 10 lat, po paczce dziennie. Myślę, że uzależniona będę do końca życia i gdybym skusiła się na jednego papierosa wróciłabym do nałogu.

Alkoholu w ciąży nie tolerujęw żadnej ilości. Nie wiadomo jaka ilość może spowodować nieodwracalne zmiany w zdrowiu dziecka, więc nie pojmuję jak można wypić nawet lampkę wina.

marmi lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia bardzo ładne te spodnie! Ile za nie dałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 16:22

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Kozamonia bardzo ładne te spodnie! Ile za nie dałaś?
    Korzystałam z rabatu co miała moja mama i w sumie zapłaciłam że te 2 pary niecałe 100 zł ;) normalnie te czarne były po 55 zł, a granatowe po 110 :)
    Gatunkowo bardzo dobre, mam nadzieję, że nie upasę się dużo i będę mogła z nich korzystać do samego końca ciąży ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Kozamonia fajne te spodnie.
    Dziewczyny a któraś z Was ma spodnie po kimś? Pas mocno jest rozciągnięty po używaniu?
    Ja miałam spodnie ciązowe używane podobne do tych co ma kozamonia i były ok dla mnie nie były rozciągniete .. Też muszę dokupić z 1 parę, mi strasznie brzuszek widać , W piatek byłam na morfologii i Pani zaczepiła mnie w przychodni i pyta który miesiąc??? ech wiec u mnie brzuch spory ,może spowodowane jest to tym ,że niedawno urodziłam i niestety brzuszek może nie duży ale jeszcze mi został po poprzedniej ciąży...

Nie wiem czy u każdego tak jest ale ja po porodzie SN szybko wróciłam do swojej wagi i brzuch zrobił się płaski taki ładny a po porodzie CC miałam duzy problem go zrzucić :( Kiedys słyszałam ze po porodzie CC cieżej wrócic do swojej wagi .. Ale ile w tym prawdy??

201610141756.png
    201802217352.png
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o papierosy i alkohol też jestem przeciwna. Kiedyś paliłam a przed ciąża podpalałam na imprezach czy do kawy. Kawę czasem piłam więc nie miałam problemu.
    A teraz polecam kawę bezkofeinowa dobrej jakości smakuje tak samo jak zwykła tylko nie ma mocy.
    A jeśli chodzi o wino polecam bezalkoholowe. Czasem kupuje jak idziemy gdzieś na imprezkę i pije sobie ze znajomymi w kieliszku jak prawdziwe. Osobiście polecam z selgrosa Schloss Sommerau białe jest też czerwone smakuje jak prawdziwe . Dostałam raz w prezencie les cocottes w Auchanie ale dla mnie jak sok smakuje. Świetna sprawa od czasu do czasu. Wina te są pozbawiane całkowicie alkoholu więc bezpieczne dla kobiet w ciąży.

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • kolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie wiedzialam ze istnieje wino bezalkoholowe, chyba spróbuję :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny: temat położna.
    Od 21 tc każda osoba ubezpieczona ma prawo do cotygodniowych wizyt edukacyjnych położnej, taka ala szkoła rodzenia, tylko w domu. Wszystko na NFZ.

Czy któraś z Was się orientuje jak wygląda załatwienie tego od podszewki? Wybrałam sobie położną, kontaktuję się bezpośrednio z nią, czy muszę mieć jakieś skierowanie, zaświadczenie, czy może jakaś jeszcze inna papierologia jest wymagana?

• Paula. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa mi ostatnio opowiadala ze jej siostra miala straszna ochote na piwo. Na wizycie u gina powiedziala mu o tym czy moze chociaz lyczka sie napic bo to jest straszna ochota. A gin powiedzial jej ze brakuje jej jakicha witamin i w ten sposob organizm sie domaga ich. Przepisal jej te witaminy i ochota minela.
    Ja na piwo mialam czasami ochote w te upaly. Ale ja pilam czasami tylko te radlery bo zwyklego piwa nie lubie. Ale w ciazy nie pije zadnego wina. Na panienski kupili mi Picolo i tez sie wybawilam :D
    Co do spodni to super sa. Ja tak chce sobie koniec wrzesnia albo poczatek pazdziernika dopiero kupic :)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Kochane aż się popłakałam.. dziś dziecko znajomych (3 lata) siedziało koło mnie i nagle ni z tego ni z owego uderzyło mnie z całej siły pięścią w brzuch;( nawet nie zdążyłam zacisnąć mięśni, bo się nie spodziewałam.. niby mnie nie boli ale martwię się czy wszystko ok?

Nie stresuj sie, spokojnie, dziecko jest chronione macicą, wodami i jeszcze twoimi mięśniami brzucha. oczywiscie, np. przy wypadku samochodowym, może to nie wystarczyć, ale uderzenie ręką - to nie takie siły.
    Skoro Cie nic nie boli, to napewno wszystko jest Dobrze

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palilam z przerwami 10 lat w piątek po pracy zapaliłam jeszcze a w sobotę rano zrobiłam test i wyszedł pozytywny i od tamtej pory nie palę, da się rzucić z dnia na dzień trzeba się tylko zebrać w sobie, jeżeli dziecko i jego zdrowie nie jest dla Ciebie motywacja zeby coś zmienić, rzucić palenie to co będzie?
    Alkoholowi w ciazy mówię nie, w żadnej ilości, łyk kieliszek butelka po co?

Stokrotka będzie dobrze dzidziuś ma konkretną ochronę nie martw się! Po mnie córka ciągle skacze a to nogą kopnie a tu skoczy

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Dziewczyny: temat położna.
    Od 21 tc każda osoba ubezpieczona ma prawo do cotygodniowych wizyt edukacyjnych położnej, taka ala szkoła rodzenia, tylko w domu. Wszystko na NFZ.

Czy któraś z Was się orientuje jak wygląda załatwienie tego od podszewki? Wybrałam sobie położną, kontaktuję się bezpośrednio z nią, czy muszę mieć jakieś skierowanie, zaświadczenie, czy może jakaś jeszcze inna papierologia jest wymagana?

Tez jestem ciekawa jak to działa i co trzeba załatwić, także jak są tu juz jakies mamusie co wiedza co i jak to prosimy o rady ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Przepraszam za off topic ale być może któraś z Was będzie zainteresowana ;)

Jeśli myślicie o jeździe z dzieckiem samochodem polecam przyciemnianie szyb. Auto się mniej nagrzewa i jest zachowane trochę więcej dyskretności i więcej komfortu dla dziecka w samochodzie. Przyszłe i obecne mamy z Warszawy i okolic zapraszam do Nas na tego typu usługi. Promocyjne ceny

Pracujemy na najwyższej jakości certyfikowanych materiałach marki 3M, Avery , LLumar i mamy wszelkie uprawnienia

Zapraszamy na facebook.com/adriko.change.design/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w dzien kilka razy czulam doslownie jak by cos mnie pukało od srodka. Tak delikatnie i jednorazowo za kazdym razem. Ciekawe czy to juz ruchy czy moje narządy wewnętrzne szaleją :)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no już calkiem mozliwe ze dzidzia już się odzywa ;)
    Ja coś czułam ostatnio ale u mnie to chyba była wyobraźnia;)

Paula., Czarna_kawa lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka nie martw się jestem pewna że dzidziusiowi nic się nie dzieje. w poprzedniej ciazy moje 2 koty ganialy się po mieszkaniu i kocur skoczył na stolik po czym prosto skoczył na mój brzuch tez spanikowalam bo brzuch mnie rozbolal i wtedy lekarz powiedział ze dzidziuś ma dużą ochronę i od takiego skoku nic nie powinno się stać . Oczywiście z synkiem było wszystko ok. Nie martw się tymbardziej jak nic Cię nie boli.

201610141756.png
    201802217352.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie :) ktos dzis wizytuje? Trzymam mocno kciuki <3

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Brzuszki :)))!!!

Paula,widzę,ze Ciebie tez już sen opuścił tak jak i mnie :) zamiast się wyspać to oczy jak 5 zł ;)a we czw idę na 3 dni do pracy w tym tyg to powinnam ;p Właśnie,przyłączam się do pytania przedmówczyni :) kto wizytuje Dziewczynki?Mowic,żebyśmy kciuki trzymały :))) I zaciekawił mnie temat o tej położnej w 21tc ktoś coś wie :)? Bo ja się orientuje tylko,ze na NFZ to każda z nas ma przypisana położna środowiskowa jak się dziecko urodzi,ona się umawia i przychodzi do domu pokazuje jak malucha ,,obslugiwac'' itd ale o tym,ze mamy tez takie przywileje będąc w ciazy nie słyszałam :) A z innej beczki,wróciłam wieczorem do domku,wizyta u babci i mamy zakończona wielkim sukcesem jak pisałam :) teraz czas na chwile w domku :) w przyszłym tyg mam wizytę i będę się wtedy umawiać na połówkowe :) nie mogę się doczekać :)) Aaaa i opowiadałam wam,ze moja koleżanka ma cc na dniach...zatem melduje kochane mamy,ze piękne dziecię już jest na świecie i uczy się ssać ;D ciąża była problemowa,bo co chwile jakieś plamienia/krwawienia/zapalenia pęcherza...wiec wszystko dobrze się skończyło nawet przy takich sytuacjach :) i to jest dla nas takie pozytywne tym bardziej,ze przed nami jeszcze trochę tej drogi ciążowej :) Stokrotka,nie martw się dobrze dziewczyny mówią,dziecko jest pod ochrona.Jesli tylko ból by się utrzymywał to wtedy idź do gina,a tak to odpocznij po prostu i powinno ucichnąć kwiatku nie martw się.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Kawa ja od dawna wcześnie wstaje. Zazwyczaj to o 7 juz nie spie. Malo kiedy zdarza mi sie spac do 8 . taka moja dziwna przypadlosc ;)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ