Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnystokrotka30 wrote:Zastanawiam jak jest u was z cerą? Bo jeśli wierzyć.w.te.przepowiastki to dziewczynki zabierają urodę, robią się syfy itp.. jak się u was sprawdziło, pytam te które już są pewniaczkami:)
Przy synu w 1 ciąży nie było, aż tak źle. -
Lilka, u mnie z paleniem podobnie. Rzuciłam gdy poznałam męża, wcześniej paliłam prawie 10 lat, po paczce dziennie. Myślę, że uzależniona będę do końca życia i gdybym skusiła się na jednego papierosa wróciłabym do nałogu.
Alkoholu w ciąży nie tolerujęw żadnej ilości. Nie wiadomo jaka ilość może spowodować nieodwracalne zmiany w zdrowiu dziecka, więc nie pojmuję jak można wypić nawet lampkę wina.marmi lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
stokrotka30 wrote:Kozamonia bardzo ładne te spodnie! Ile za nie dałaś?
normalnie te czarne były po 55 zł, a granatowe po 110
Gatunkowo bardzo dobre, mam nadzieję, że nie upasę się dużo i będę mogła z nich korzystać do samego końca ciąży -
szwesta80 wrote:Kozamonia fajne te spodnie.
Dziewczyny a któraś z Was ma spodnie po kimś? Pas mocno jest rozciągnięty po używaniu?
Nie wiem czy u każdego tak jest ale ja po porodzie SN szybko wróciłam do swojej wagi i brzuch zrobił się płaski taki ładny a po porodzie CC miałam duzy problem go zrzucićKiedys słyszałam ze po porodzie CC cieżej wrócic do swojej wagi .. Ale ile w tym prawdy??
-
Ja jeśli chodzi o papierosy i alkohol też jestem przeciwna. Kiedyś paliłam a przed ciąża podpalałam na imprezach czy do kawy. Kawę czasem piłam więc nie miałam problemu.
A teraz polecam kawę bezkofeinowa dobrej jakości smakuje tak samo jak zwykła tylko nie ma mocy.
A jeśli chodzi o wino polecam bezalkoholowe. Czasem kupuje jak idziemy gdzieś na imprezkę i pije sobie ze znajomymi w kieliszku jak prawdziwe. Osobiście polecam z selgrosa Schloss Sommerau białe jest też czerwone smakuje jak prawdziwe . Dostałam raz w prezencie les cocottes w Auchanie ale dla mnie jak sok smakuje. Świetna sprawa od czasu do czasu. Wina te są pozbawiane całkowicie alkoholu więc bezpieczne dla kobiet w ciąży.
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
nick nieaktualnyDziewczyny: temat położna.
Od 21 tc każda osoba ubezpieczona ma prawo do cotygodniowych wizyt edukacyjnych położnej, taka ala szkoła rodzenia, tylko w domu. Wszystko na NFZ.
Czy któraś z Was się orientuje jak wygląda załatwienie tego od podszewki? Wybrałam sobie położną, kontaktuję się bezpośrednio z nią, czy muszę mieć jakieś skierowanie, zaświadczenie, czy może jakaś jeszcze inna papierologia jest wymagana? -
Moja bratowa mi ostatnio opowiadala ze jej siostra miala straszna ochote na piwo. Na wizycie u gina powiedziala mu o tym czy moze chociaz lyczka sie napic bo to jest straszna ochota. A gin powiedzial jej ze brakuje jej jakicha witamin i w ten sposob organizm sie domaga ich. Przepisal jej te witaminy i ochota minela.
Ja na piwo mialam czasami ochote w te upaly. Ale ja pilam czasami tylko te radlery bo zwyklego piwa nie lubie. Ale w ciazy nie pije zadnego wina. Na panienski kupili mi Picolo i tez sie wybawilam
Co do spodni to super sa. Ja tak chce sobie koniec wrzesnia albo poczatek pazdziernika dopiero kupic👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
stokrotka30 wrote:Kochane aż się popłakałam.. dziś dziecko znajomych (3 lata) siedziało koło mnie i nagle ni z tego ni z owego uderzyło mnie z całej siły pięścią w brzuch;( nawet nie zdążyłam zacisnąć mięśni, bo się nie spodziewałam.. niby mnie nie boli ale martwię się czy wszystko ok?
Nie stresuj sie, spokojnie, dziecko jest chronione macicą, wodami i jeszcze twoimi mięśniami brzucha. oczywiscie, np. przy wypadku samochodowym, może to nie wystarczyć, ale uderzenie ręką - to nie takie siły.
Skoro Cie nic nie boli, to napewno wszystko jest Dobrze -
Palilam z przerwami 10 lat w piątek po pracy zapaliłam jeszcze a w sobotę rano zrobiłam test i wyszedł pozytywny i od tamtej pory nie palę, da się rzucić z dnia na dzień trzeba się tylko zebrać w sobie, jeżeli dziecko i jego zdrowie nie jest dla Ciebie motywacja zeby coś zmienić, rzucić palenie to co będzie?
Alkoholowi w ciazy mówię nie, w żadnej ilości, łyk kieliszek butelka po co?
Stokrotka będzie dobrze dzidziuś ma konkretną ochronę nie martw się! Po mnie córka ciągle skacze a to nogą kopnie a tu skoczy -
a88 wrote:Dziewczyny: temat położna.
Od 21 tc każda osoba ubezpieczona ma prawo do cotygodniowych wizyt edukacyjnych położnej, taka ala szkoła rodzenia, tylko w domu. Wszystko na NFZ.
Czy któraś z Was się orientuje jak wygląda załatwienie tego od podszewki? Wybrałam sobie położną, kontaktuję się bezpośrednio z nią, czy muszę mieć jakieś skierowanie, zaświadczenie, czy może jakaś jeszcze inna papierologia jest wymagana?
Tez jestem ciekawa jak to działa i co trzeba załatwić, także jak są tu juz jakies mamusie co wiedza co i jak to prosimy o rady -
Witam dziewczyny. Przepraszam za off topic ale być może któraś z Was będzie zainteresowana
Jeśli myślicie o jeździe z dzieckiem samochodem polecam przyciemnianie szyb. Auto się mniej nagrzewa i jest zachowane trochę więcej dyskretności i więcej komfortu dla dziecka w samochodzie. Przyszłe i obecne mamy z Warszawy i okolic zapraszam do Nas na tego typu usługi. Promocyjne ceny
Pracujemy na najwyższej jakości certyfikowanych materiałach marki 3M, Avery , LLumar i mamy wszelkie uprawnienia
Zapraszamy na facebook.com/adriko.change.design/
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Ja dzis w dzien kilka razy czulam doslownie jak by cos mnie pukało od srodka. Tak delikatnie i jednorazowo za kazdym razem. Ciekawe czy to juz ruchy czy moje narządy wewnętrzne szaleją
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Stokrotka nie martw się jestem pewna że dzidziusiowi nic się nie dzieje. w poprzedniej ciazy moje 2 koty ganialy się po mieszkaniu i kocur skoczył na stolik po czym prosto skoczył na mój brzuch tez spanikowalam bo brzuch mnie rozbolal i wtedy lekarz powiedział ze dzidziuś ma dużą ochronę i od takiego skoku nic nie powinno się stać . Oczywiście z synkiem było wszystko ok. Nie martw się tymbardziej jak nic Cię nie boli.
-
Dzien dobry mamusie
ktos dzis wizytuje? Trzymam mocno kciuki
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Dzień dobry Brzuszki
))!!!
Paula,widzę,ze Ciebie tez już sen opuścił tak jak i mniezamiast się wyspać to oczy jak 5 zł ;)a we czw idę na 3 dni do pracy w tym tyg to powinnam ;p Właśnie,przyłączam się do pytania przedmówczyni
kto wizytuje Dziewczynki?Mowic,żebyśmy kciuki trzymały
)) I zaciekawił mnie temat o tej położnej w 21tc ktoś coś wie
? Bo ja się orientuje tylko,ze na NFZ to każda z nas ma przypisana położna środowiskowa jak się dziecko urodzi,ona się umawia i przychodzi do domu pokazuje jak malucha ,,obslugiwac'' itd ale o tym,ze mamy tez takie przywileje będąc w ciazy nie słyszałam
A z innej beczki,wróciłam wieczorem do domku,wizyta u babci i mamy zakończona wielkim sukcesem jak pisałam
teraz czas na chwile w domku
w przyszłym tyg mam wizytę i będę się wtedy umawiać na połówkowe
nie mogę się doczekać
) Aaaa i opowiadałam wam,ze moja koleżanka ma cc na dniach...zatem melduje kochane mamy,ze piękne dziecię już jest na świecie i uczy się ssać
ciąża była problemowa,bo co chwile jakieś plamienia/krwawienia/zapalenia pęcherza...wiec wszystko dobrze się skończyło nawet przy takich sytuacjach
i to jest dla nas takie pozytywne tym bardziej,ze przed nami jeszcze trochę tej drogi ciążowej
Stokrotka,nie martw się dobrze dziewczyny mówią,dziecko jest pod ochrona.Jesli tylko ból by się utrzymywał to wtedy idź do gina,a tak to odpocznij po prostu i powinno ucichnąć kwiatku nie martw się.
-
Czarna Kawa ja od dawna wcześnie wstaje. Zazwyczaj to o 7 juz nie spie. Malo kiedy zdarza mi sie spac do 8 . taka moja dziwna przypadlosc👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.