Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula,a może po prostu wcześnie chodzisz spać i dlatego taka wyspana
? U mnie od niedawna wcześniejsze pobudki,tak to dosypiałam jeszcze nawet jak wstawałam milion razy na siusiu
a właśnie,jejciu wy tez tak macie?Ile ja razy dziennie sikam od niedawna,chyba mała gdzie w okolicach pęcherza buszuje teraz,bo od jakiegos czasu to się stało takie nagminne ;p
Stokrotka,jeśli Cię boli,albo odczuwasz po prostu zbyt duży stres,ze dopiero wizyta Cię uspokoi to się zapisz kochana.Nawet dla spokoju serducha,jak masz się denerwować cały czas to lepiej sprawdzićaiwlys lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wyglądam jakbym się najadla, a nie była w ciąży.
spodni jeszcze nie muszę zmieniać, tym bardziej, że chodzę w a'la jeansach leginsach na gumkach
i póki co nic mnie nie ugniata.
Ale też miałam te spodnie z h&m i powiem szczerze, że dość szybko się w praniu poluznily w efekcie często zsuwaly mi się z bioder w późniejszym czasie. One są świetne na zimę, bo nic nie podwiewa, w brzuch ciepłej, nerki zabezpieczoneale nie ukrywam, że ja chodziłam i co chwilę je musiałam podciągać.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/584a8cb03881.png
-
nick nieaktualnyCzarna_kawa wrote:Paula,a może po prostu wcześnie chodzisz spać i dlatego taka wyspana
? U mnie od niedawna wcześniejsze pobudki,tak to dosypiałam jeszcze nawet jak wstawałam milion razy na siusiu
a właśnie,jejciu wy tez tak macie?Ile ja razy dziennie sikam od niedawna,chyba mała gdzie w okolicach pęcherza buszuje teraz,bo od jakiegos czasu to się stało takie nagminne ;p
Stokrotka,jeśli Cię boli,albo odczuwasz po prostu zbyt duży stres,ze dopiero wizyta Cię uspokoi to się zapisz kochana.Nawet dla spokoju serducha,jak masz się denerwować cały czas to lepiej sprawdzićCzarna_kawa lubi tę wiadomość
-
Czarna_kawa wrote:Paula,a może po prostu wcześnie chodzisz spać i dlatego taka wyspana
trzeba sie przyzwyczajac
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
nick nieaktualnyA co do alkoholu ja odstawiłam jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Zdarzyło mi się wypić parę lykow karmi, ale bez przekonania i 3 lyki warki 0%, ale ja nie lubię ogólnie gazowanych napoji, więc nawet do piwa mnie nie ciągnie:)
Liy88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Ja wczoraj kupiłam skarpetki i bodziaka dla malucha w Smyku, nie mogłam się powstrzymać
To moje pierwsze zakupy.
Ja również jak dziewczyny nie wypiłabym alkoholu - nawet lampki wina czy łyka piwa. Miałabym wyrzuty sumienia, poza tym możemy na jakiś czas zrezygnować z alkoholu. Kiedy urodzi się maluch, skończymy karmić to wtedy możemy sobie pozwolić na lampkę wina. Uważam, że nie jest to jakieś wyrzeczenia
Ja też często sikam, zwłaszcza jak dużo piję to co pół godziny biegam. Co do ruchów, to od kilku dni mam takie wrażenie, że coś tam się już dzieje powoli i maluch daje znać o sobieAle czekam na wyraźne kopniaki
Witam nową mamę i liczymy na czynny udział w forum. Może coś nam o sobie napiszesz?
Miłego dnia! -
aiwlys wrote:Ja wyglądam jakbym się najadla, a nie była w ciąży.
spodni jeszcze nie muszę zmieniać, tym bardziej, że chodzę w a'la jeansach leginsach na gumkach
i póki co nic mnie nie ugniata.
Ale też miałam te spodnie z h&m i powiem szczerze, że dość szybko się w praniu poluznily w efekcie często zsuwaly mi się z bioder w późniejszym czasie. One są świetne na zimę, bo nic nie podwiewa, w brzuch ciepłej, nerki zabezpieczoneale nie ukrywam, że ja chodziłam i co chwilę je musiałam podciągać.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/584a8cb03881.pngJuz myslalalam że ze mna jest coś nie tak, ze jeszcze absolutnie sie nic nie zmienilo (a nie jestem szczupła jak Ty). I tez nadal mieszcze sie w spodnie
Ale widzialam na necie brzuszki w 30 tygodniach czasem takie malutkie! Takze to pewnie indywidualna sprawa kazdego organizmu.
Ja tez ciagle chodzę sikac, wczoraj to bylo apogeumMam wrażenie, ze to przez to, ze macica mocno sie teraz powieksza, a jednocześnie jeszcze nie podniosla sie do góry, dlatego mocno naciska na pecherz
aiwlys lubi tę wiadomość
-
Monic ja też mieszczę się jeszcze w stare spodnie, te które mam mocno rozciągliwe i na guziki
ale jest mi w nich czasami niewygodnie, dlatego dzisiaj wielki test ciążówek
Czekam już 20 min na pobranie krwi a kolejka się nie zmniejszachyba padnę tu z głodu zanim przyjdzie moja kolej...
-
Kozamonia, w 2 laboratoriach z których korzystam ciężarne są bez kolejki wpuszczane. Może u Ciebie też?
Fakt, że musiałam sie nasłuchac zgryźliwych i brzydkich komentarzy ludzi z kolejki, ale panie w laboratorium mnie pocieszyły, że to tak zawszz i mam się nie przejmowaćAniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Katowiczanka wrote:Kozamonia, w 2 laboratoriach z których korzystam ciężarne są bez kolejki wpuszczane. Może u Ciebie też?
Fakt, że musiałam sie nasłuchac zgryźliwych i brzydkich komentarzy ludzi z kolejki, ale panie w laboratorium mnie pocieszyły, że to tak zawszz i mam się nie przejmowaćAle jak już ciąża będzie zaawansowana i będę się czuć słabiej to nie mam zamiaru zwracać uwagi na ludzi. Kiedyś się mocno przejmowałam zdaniem innych, a teraz w większości już mam mówiąc brzydko wyj.....
Skoro oni wszyscy potrafią być chamscy i bezczelni to czemu ja mam jeszcze głowę kłaść z pokorą.
Ale nie rozumiem, są zasady wywieszone, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo więc jakim prawem ktoś się jeszcze rzuca o to?! Trzeba mieć tupet -
Witam nową mamusię
Aiwlys, ja to bym chciała mieścić się w stare spodnie i żeby nie było tak widać. Nie mieszczę się w żadne absolutnie i wyglądam na 6 m-c. A to Twoje drugie jak u mnie, więc pozazdrościć figury. Ja 7 lat temu rodziłam, a i tak szybko mnie wybrzuszyło.
Alkoholu w ciązy nie tykam i w życiu bym sie nie napiła nawet lamki wina, ale przyznaję, że zakazany owoc smakuje najlepiej, bo wieczorem to mam taką ochotę na wino jak nigdy wcześniej w życiu. Widziałam w necie że są bezalkoholowe wina, ale drogie i i nie chciałam zamawiać. To taka głupia zachcianka. Ale jeśli mozna gdzies kupić normalnie to chętnie spróbuję. Auchan mam pod nosem. Serio mozna tam dostać?
I co najważniejsze, od soboty czuję ruchy. Jestem pewna na 99%Kilka razy dziennie i wczoraj i przedwczoraj i dziś rano, takie głaskanie od środka, czasem mocniej jakby coś sie przesuwało, ale czesciej delikatne smyranie. Żadne bąbelki czy pukanie, na pewno nie jelita, bo jelita to wyczuwam wyżej jak przyłożę rękę, że bąbelki tam latają. I skoro to juz trzeci dzień i nie mija, to myślę, że to nie jakaś przypadłość dziwna i jednorazowa. Bardzo wcześnie, więc jestem zaskoczona bardzo, ale to mega przyjemne uczucie
aiwlys lubi tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Monic, ludzie sa okropni i skoro sa niemili, to czemu mamy potulnie się godzić? Tam gdzie chodzę, wejście do laboratorium jest zaraz przy rejestracji, gdzie najpierw ide ze skierowaniem z zaznaczona ciążą. I fajne jest to, że pani z rejestracji na cały głos woła prosze do zabiegowego poza kolejką. Nie musze się sama wpychać, a i tak jest szmer i bunt w kolejce.Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
nick nieaktualnyAnne92 wrote:Witam nową mamę i liczymy na czynny udział w forum. Może coś nam o sobie napiszesz?
Miłego dnia!
Najważniejsze informacje: mam 32 lata, to moja pierwsza ciąża, więc wszystko to dla mnie nowość (co często skutkuje panika kiedy obawiam się, że coś może być nie tak). Mieszkam w woj. łódzkim.
Razem z mężem nie możemy doczekać się wiadomości o płci maluszkaTalla lubi tę wiadomość
-
Katowiczanka wspaniale! Podobno w kolejnej ciąży jest to już możliwe
Ja ciągle nie jestem pewna, jelita to na pewno nie są, wczoraj w sklepie aż się zatrzymałam bo takie bulgotanie potem kłucie w tym miejscu gdzie jest Dzidek, ale też myślę, że może macica tak daje o sobie znać, także nadal czekam
Myślę, że jeszcze z miesiąc, pierwsza ciąża.
Za to wczoraj przez detektor Dzidek dał pokaz! Jak już wiem mniej więcej gdzie jest, to szybciej udaje mi się znaleźć serduszko (już to właściwe) no i wczoraj najpierw taki słaby dźwięk ze środka, ale mówię poczekam w tym miejscu. I nagle takie normalnie pluskanie, przelewanie wody, jakieś hałasy, normalnie coś się zaczyna dziać i prosto w moich uszach to słodkie bumbum bumbum bumbum! Normalnie głośno jakby mi pociąg jechał! Czyli słyszałam i ruchy (typowo takie przelewanie wody, bulgotanie, trochę trzasków) i potem serduszko praktycznie pod moją ręką, jakby podpłynał centralnie pod słuchawkę detektora! Aż się popłakałam normalnie przy tym
Cudowne dźwięki, tym bardziej nie mogę już doczekać się ruchów
Katowiczanka, Czarna_kawa, kuzka, Liy88 lubią tę wiadomość
-
Teraz byłam pobierać krew w luxmedzie, nie wiem czy oni mają jakieś standardy odnośnie kobiet w ciąży, zapytam następnym razem. Mam tam pakiet wykupiony więc nie muszę płacić za badania, a tam gdzie robię płatnie zazwyczaj nie muszę czekać bo to mały punkt pobrań.
-
Monic88 wrote:Pocieszylas mnie z tym brzuszkiem bo od zobaczenia zdjecia Lupusowej mam depresję
Juz myslalalam że ze mna jest coś nie tak, ze jeszcze absolutnie sie nic nie zmienilo (a nie jestem szczupła jak Ty). I tez nadal mieszcze sie w spodnie
Ale widzialam na necie brzuszki w 30 tygodniach czasem takie malutkie! Takze to pewnie indywidualna sprawa kazdego organizmu.
Ja tez ciagle chodzę sikac, wczoraj to bylo apogeumMam wrażenie, ze to przez to, ze macica mocno sie teraz powieksza, a jednocześnie jeszcze nie podniosla sie do góry, dlatego mocno naciska na pecherz
Ja to juz teraz zaczelam sie martwic ze mam taki duzy brzuch ... on taki juz teraz jest caly czas nie zaleznie od pory dnia , no ale
pocieszam sie ze ja to inny pokrecony przypadek jestem , bo zazywam mase lekow w tym sterydy , moze dlatego , no i to moje 5 dziecko..
Maly brzuch to jednak najlepiej miec , mnie juz na tym etapie ciazy ciezej sie schylac, poruszac, zeby wstac z lozka przekrecac musze sie na bok , wstac z Wanny mam juz maly problem, A ile jeszcze tygodni zostalo do konca..
No i czlowiek nie wie tez co kolejny dzien przyniesie , gdyz to ciaza wysokiego ryzyka .. ech .. -
nick nieaktualny