X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kolka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi kciuki! :*
    Trzymaj się.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Jadę właśnie. wizytę na 16 miałam umowiona . mąż kieruje a ja muszę myśli czymś zająć. A mam pół godziny drogi

Meggi trzymam kciuki. Musi byc dobrze. Moze to ta beznadziejna kosmowka sie odkleila troche za bardzo... Z dzidzia na pewno jest dobrze :-)

Wlasnie wrocilam z Zakopanego. Mega trudno Was nadrobic... ;-)

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do alkoholu, dla mnie jest to zupełnie nieakceptowalne. Serio, przecież to nie jest jakaś wielka sztuka powstrzymać się przez kilka miesięcy przed piciem/jedzeniem czegoś, co nawet w małych ilościach może z dużym prawdopodobieństwem zaszkodzić wyczekiwanemu maleństwu.
    Sama w 1 trymestrze miałam ogromną ochotę na białe wino - normalnie nie pijam, jak już to czerwone, ale nawet przez chwilę nie pomyślałam, że mogłabym za tą ochotą podążyć.
    Także zwariować się nie dajmy (kawa, herbata, fast foody, słodycze), ale też nie porzucajmy zupełnie zdrowego rozsądku ;)

Szwesta, ja mam spodnie i spódnicę po siostrze. Nie wiem, czy często je nosiła, ale są jak najbardziej ok, nie są rozciągnięte.

Stokrotka, kochana, okropnie się strachu najadłaś tym uderzeniem, Biedulko :( Na szczęście tak jak dziewczyny piszą, dzidziuś jest dobrze chroniony i pewnie nawet nieszczególnie odczuł, że cokolwiek się zadziało. Mnie lekarka podczas USG genetycznego dźgała w brzuch dość mocno palcami, bolało jeszcze przez tydzień po badaniu. Także głowa do góry, na pewno wszystko jest ok :)
    Edit: Już doczytałam, że jesteś po wizycie - super, że wszystko dobrze :)

Co do siusiania, to ja ogólnie od początku ciąży biegam do toalety przynajmniej raz na godzinę, a w nocy tak ze 3 razy. Najbardziej mnie śmieszy i wkurza jednocześnie, gdy już ledwo trzymam, mam poczucie mega pełnego pęcherza, a tam dosłownie kilka kropelek...chyba wtedy właśnie dzidzia naciska na pęcherz i stąd takie wrażenie, a przynajmniej tak to sobie tłumaczę ;)

Marcyś, witaj :)

Kuzka, ja też jeszcze nic nie czuję. Ale to nasze pierwsze ciąże, plus mamy własne pierzynki, a ja jeszcze mam łożysko na przedniej ścianie, więc kochana...tylko cierpliwość nas uratuje ;)
    PS. ostatnio koleżanka powiedziała mi, że ona ruchy czułą dopiero koło 34tc - tak zdecydowanie bym nie chciała!

Meggi, kochana, oby wszystko było w porządku. Daj nam znać, a my z całej siły trzymamy kciuki za Ciebie i Maleństwo :*

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi trzymam kciuki :*

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Krwawie...
    trzymaj sie, będzie dobrze :* ważne że masz męża który cię wesprze :*

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi jestesmy z Tobą! Wiem jaki to stres! Wszystko na pewno bedzie dobrze!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Jadę właśnie. wizytę na 16 miałam umowiona . mąż kieruje a ja muszę myśli czymś zająć. A mam pół godziny drogi

Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze, i napewno tak bedzie!

2nn33e3kujjf71kc.png
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze , musi być

• meggi90 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobie Was później, dziękuję za kciuki i miłe słowo.

Chciałam Wam tylko powiedzieć że jest dobrze z maluchem a krew dlatego że mam krwiaka.
    Później opisze wizytę bo teraz głowa mnie boli i się położę.

marmi, PRINCESKAWACH, Liy88, Lupusowa, kolka lubią tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    U nas starania były pierwsze niż myśl o ślubie (ale już po zaręczynach było) mieliśmy długą przerwę, bo robiliśmy badania itp i jeden cykl sobie totalnie odpuściliśmy. Co prawda mierzyłam temperatury, ale stwierdziłam, ze jak tyle czasu się nie udało to ten cykl nie będzie wcale jakiś szczególny ;)
    Haha mialam to samo, co miesiąc testy owu itd, po czym w czerwcu mielismy jechac na wakacje i tam tworzyć potomka, wiec w maju nawet za bardzo nie chciałam w tych dniach działać bo nie chcialam w wakacje sie stresowac ciąża, ale tez powiedzialam sobie, ze jak tyle miesiecy nic to na bank teraz tez sie nie uda...A tu psikus :-D Z tym, że u nas byl problem z plemnikami i zaszlam dokladnie po trzech miesiącach kuracji meze doslownie tona witami ;-) Nie wierzyłam, ze pomoga a jednak ;-)

Meggi ufffff jaka ulga, ze to "tylko" krwiak! Lez, odpoczywaj a ta menda sie wchlonie i juz nie bedzie Ciebie (i nas) straszyc!

km5sp07weqrpj7bl.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi dobrze, ze z dzieciątkiem wszystko ok. Odpoczywaj sobie, bo wiem jak nerwy i stres wykańczają.
    Marmi dzięki za dobre słowa! Już będę bardzo uważala, a brzuszek oslaniala rękami.. dobrze ze jest forum to na bledach innych mozna sie uczyc zeby lepiej uwazac na swoim przykladzie.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka,Haha na pewno u ciebie to nie haluny,prędzej u mnie ;D ale ja tam nawet jak mi się wydaje to i tak się cieszę,ze w może to to :) jeśli to jelita albo macica to takie niespodzianki się często zdarzają, a mi i tak przyjemnie pomyśleć,ze może dzidzia :) będziemy tu każdej kibicować z kolejnymi tygodniami czekając na nasze bąbelki :) także proszę się chwalić i ciotki się będą cieszyć :) na każdego przyjdzie pora ze wszystkim i będzie dobrze :)

Meggi,jejciuuu,dopiero teraz zobaczyłam twoja wiadomość.Dobrze kochana,ze wszystko wporzadku,a krwiak powolutku się wchłonie,najważniejsze ze z tobą i maluszkiem wszystko w normie,odetchnelysmy z ulga :)!

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży ruchy poczulam dopiero w 21 tygodniu, a byłam chuda. :) nie ma chyba reguły :)

• kuzka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was "czytać" :)

Kotwiczanka spokojnie Kochana, chwalcie się ruchami, będziemy się cieszyć. Ja po prostu też już bym chciała :)

Meggi odpoczywaj i już się nie stresuj. Najważniejsze, że bobo całe i zdrowe :*

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Wasze samopoczucia dziewczynki ja wlasnie teraz weszlam w 2 trymestr i w srode mam badania prenatarne ostatnio mialam robione 11 sierpnia ale maluszek nie chcial wspolpracowac a najgorsze w tym wszystkim ze moka endokrynolog kazala mi odstawic tab. A tu tarczyca urosla fo prawoe 3.0 tez mialyscie takie problemy z tarczyca?! I teraz sie boje czy wszystko jest dobrze z dzidziusiem i im blizej wizyty tym mam czarne mysli

oar89n73od1dc4i6.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic moj tez sie suplementowal i nawet zdarzylismy powtorzyc badania nasienia i sie popawily, ale na ciaze nie liczylismy. A robilismy tez kariotypy i mieliamy sie starac po wynikach. Wyniki mialy byc w sierpniu dzwonilam to pani kazala mi dzwonic we wrzesniu bo maja duze opoznienie. Ahh ten kochany nfz :) tu ciaza bedzie lada moment polowa a wynikow od maja nie ma :D

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, jak dobrze! Odpoczywaj Kochana i nami się nie przejmuj, poczekamy cierpliwie aż wrócisz do siebie. Dobrze, że z Maluszkiem wszystko w porządku i oby jak najszybciej krwiak wchłonął się lub wypłynął.
    Monic88 wrote:
    Haha mialam to samo, co miesiąc testy owu itd, po czym w czerwcu mielismy jechac na wakacje i tam tworzyć potomka, wiec w maju nawet za bardzo nie chciałam w tych dniach działać bo nie chcialam w wakacje sie stresowac ciąża, ale tez powiedzialam sobie, ze jak tyle miesiecy nic to na bank teraz tez sie nie uda...A tu psikus :-D

My też troszkę z "przypadku". Ja byłam po badaniach, mój M dopiero zaczynał je rozważać. Co miesiąc, przez ponad rok (z 3 miesięczną przerwą) były obserwacje, liczenie dni, testy owu. A w tym konkretnym cyklu owulacja zaskoczyła mnie tydzień wcześniej i zdarzył się nasz mały cud :)

• Asasa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, widzę, że dziś gorąca atmosfera na forum. Meggi dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku, teraz odpoczywaj i się nie stresuj.

Ja dzisiaj też szefom powiedziałam, że jestem w ciąży, gratulowali, ale akurat tego się spodziewałam.
    a co do ruchów dziecka to pierwszy raz tydzień temu poczułam takie łaskotanie, dzisiaj też. Nie wiem może to moje jelita, ale jednak wolę myśleć, że to dzidzia.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcys213 wrote:
    Najważniejsze informacje: mam 32 lata, to moja pierwsza ciąża, więc wszystko to dla mnie nowość (co często skutkuje panika kiedy obawiam się, że coś może być nie tak). Mieszkam w woj. łódzkim.
    Razem z mężem nie możemy doczekać się wiadomości o płci maluszka

Witaj, ja też z łódzkiego :)

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, najważniejsze, że z maluchem dobrze. Zostawili Cię w szpitalu?

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ