X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata pewnie trafiłaś na jakieś ubrania co mają dłuższy czas wysyłki i tak reszta czeka aż skompletują ;) ale przyjdzie prędzej czy później ;)

Wózek elegancki, my jeszcze z nim czekamy. Tak powoli się rozglądam, Anex Sport mi się podoba i niektóre Bebetto :)

a88, marmi lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anexy są cudowne, ja osobiscie bardziej zacieram rączki na Crossa, ale Sport tez ciekawy w wersjach z czarną gondolą

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Malinecxkaa,a jakiś magnez lykasz? Może tam się troszkę wszystko spina jak tak chodzisz i trzeba się wspomóc delikatnie.Mi naprawdę pomaga,bo co chwile brzuszek czuła,a jak kupiłam magnez organiczny to o niebo lepiej :)

Czarna_kawa No właśnie nie biore nic, gin mi nic nie przepisała, nie powiedziała, że mam zażywać jakieś dodatkowe witaminy, bo pierwsze wyniki miałam bardzo dobre. A poza tym nawet nie wiem jaki magnez można pić, czy łykać :(

Malineczkaa,Monic dobrze mówi,magnez łatwo się wypłukuje z organizmu.Ja teraz zażywam organiczny magnez i jestem zadowolona,bo miałam większe bóle brzuszka,a teraz trochę odpuściło :) kup sobie magnez z wit B6 ale lek,nie suplement i myśle,ze zobaczysz różnice szybko tak jak my :)

Innamorata,cudny ten twój wózeczek :) widzę,ze kicia już mocno zainteresowana nowym zakupem ;D pakowała się już do środka czy narazie obwąchuje :)))?

Basik83,u mnie podobnie,jem więcej,a waga stoi :)

Tokarzynka,Stokrotka ależ mi apetetu narobilyscie tymi pierogami :D!Takie bym z kapusta i z grzybami zjadła <3

Tokarzynka lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki

Co do zakupów to ja mam praktycznie wszytsko po mniejszym synku. Wózek mam niebieski akurat pasuje również pod dziewczynkę i łózeczko drewniane ,jedynie pościel i kołderki kupie nowe...
    Małemu jak kupowałam ubranka to takie uniwersalne np.zielone spiochy w słoniki albo białe z myszką miki itp. i to plus bo gdyby byla dziewczynka to sporo ciuszków mam ..
    Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie kupiła sukieneczki,opaski kokardki itp ach.... :)

Wczoraj na wieczór zrobiłam sobie kapuste kiszona zasmazana zjadłam sama z nikim sie nie podzieliłam haha... Dzis zrobiłam nastepna taka mam ochote na kwaśne i słodkie ..Teraz skonczyłam jesc kapuste i pieke gofry i zjem z bitą śmietaną i winogronami ..Ale ja jestem głupia z tym jedzeniem :)

Wierzycie w to,że jak się je kwaśne to bedzie synek a jak słodkie to córka ??
    Ja wiecej jem kwaśnego a mówi lekarz ze obstawia dziewczynkę .Z synem jadłam duuuuzo słodyczy i nie urodziła sie dziewczynka hmmm

Również niedawno zerkałam w kalendarz chiński płci i wszystkie moje dzieciaczki mi się sprawdziły a teraz wychodzi ,że urodzę dziewczynkę ...Bawiłyście się w tą zabawę ?? :)

201610141756.png
    201802217352.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Hej dziewczynki

Co do zakupów to ja mam praktycznie wszytsko po mniejszym synku. Wózek mam niebieski akurat pasuje również pod dziewczynkę i łózeczko drewniane ,jedynie pościel i kołderki kupie nowe...
    Małemu jak kupowałam ubranka to takie uniwersalne np.zielone spiochy w słoniki albo białe z myszką miki itp. i to plus bo gdyby byla dziewczynka to sporo ciuszków mam ..
    Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie kupiła sukieneczki,opaski kokardki itp ach.... :)

Wczoraj na wieczór zrobiłam sobie kapuste kiszona zasmazana zjadłam sama z nikim sie nie podzieliłam haha... Dzis zrobiłam nastepna taka mam ochote na kwaśne i słodkie ..Teraz skonczyłam jesc kapuste i pieke gofry i zjem z bitą śmietaną i winogronami ..Ale ja jestem głupia z tym jedzeniem :)

Wierzycie w to,że jak się je kwaśne to bedzie synek a jak słodkie to córka ??
    Ja wiecej jem kwaśnego a mówi lekarz ze obstawia dziewczynkę .Z synem jadłam duuuuzo słodyczy i nie urodziła sie dziewczynka hmmm

Również niedawno zerkałam w kalendarz chiński płci i wszystkie moje dzieciaczki mi się sprawdziły a teraz wychodzi ,że urodzę dziewczynkę ...Bawiłyście się w tą zabawę ?? :)

Ja w ten kalendarz średnio wierzyłam...sprawdzałam przed testem z krwi i wychodziła dziewczynka,a ja byłam przekonana,ze będzie synuś i proszę...jakie było moje zaskoczenie jak się okazało,ze Mała Czarna tam się chowa w brzuszku,a nie chłopczyk ;) Natomiast co do jedzenia to odrzucało mnie od słodkiego i tylko kwaśne,pikantne bym jadła...wiec według starych przypowiastek miał być chłopiec,a tu kuku dziewczę :) hehe całkiem na odwrót :p zatem u mnie babcie się pomyliły,a kalendarz chiński nie :p

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kalendarz chiński chłopca wywròżył i się sprawdziło.
    Dzisiaj odkryłam, ze jak leżę na plecach i chce wstać, muszę najpierw obrócić się na bok. Brzuch już mi zaczyna w tym przeszkadzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 17:18

Lupusowa, Czarna_kawa, Liy88 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Dzisiaj odkryłam, ze jak leżę na plecach i chce wstać, muszę najpierw obrócić się na bok. Brzuch już mi zaczyna w tym przeszkadzać.
    Mi też dwa razy wróżyl syna i dwa razy się sprawdziło (podobno) :)

• Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:

Mam tak samo .
    Dodatkowo od dwoch dni Moj brzuch sie znacznie powiekszyl , A i serduszko dziecka znajduje nieco wyzej niz zwykle .

Juz brzucha nie da sie u mnie ukryc , ludzie zaczynaja gratulowac.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e76f46428314.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dc2921e2346.jpg

kuzka, Tokarzynka, sunset06, aiwlys, PRINCESKAWACH, marmi, Talla lubią tę wiadomość

2nn33e3kujjf71kc.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa rzeczywiście spory brzuszek. Nam też już gratulują. Nie idzie ukryć że to ciążowy.

Lupusowa lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat dzis czytalam w ksiazce o brzuszkach, ze na tym etapie mozna miec albo wystrzelony juz od zoladka, albo pileczke na dole albo wypuklosc bardzo nisko, ktora wyglada jak oponka.
    Wszystko zalezy od wzrostu, budowy ciala itp
    U mnie niestety nadal ciaza wyglada jak oponka i jak patrze na takie zdjecia pieknych brzuszkow, to sie jeszcze bardziej nie moge doczekac kiedy u mnie bedzie widac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 17:36

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Innamorata88 ale fajnie, ze macie juz wozek, mi rozsadek jeszcze nie pozwala, ale chyba lozeczko i wózek to takie dwie rzeczy, ktore dosadnie pokazuja, ze za chwilę ktos w nich bedzie leżał ;-)
    W tle mistrz drugiego planu to ragdoll czy neva masquerade?
    Ze mnie już chyba uleciał strach ;) większe wydatki rozkładamy na etapy, żeby potem przy jednorazowych zakupach nie paść z wrażenia. :D A to nasz półroczny Nevek Erwin. :D

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa, oj nasze koty chyba mają czuja, że coś wisi w powietrzu ;)

Kozamonia, cierpliwie czekam, bo co mi pozostało :D ale dzisiaj w c&a dopadłam cudną jeansową sukienkę. <3

Mikołaj 25.04.2011

• meggi90 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam z cudownych wczasów. O ile w górach świetnie sie czułam tak w drodze powrotnej i w domu znów źle się czuję. Cały czas ból głowy, pleców, mdłości, zgaga :-(

Dodatkowo mam jakiś głupi nastrój. Stracham się poniedzialkiem. Najpierw rano czeka mnie rozmowa z dyrektorem i poinformowanie go o ciąży. Tym bardziej że raczej od września chciał mnie przyjąć. Nie wiem jak to zrobię :-( a później o 16 mam prenatalne i mnie stresuje też to. Bo ogólnie mam pozytywne myśli, ale zawsze te ostatnie dni są najgorsze, nie śpię, rozmawiam jak ta głupia sama że sobą.

A Wy już po rozmowie w pracach?

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Dziewczyny wróciłam z cudownych wczasów. O ile w górach świetnie sie czułam tak w drodze powrotnej i w domu znów źle się czuję. Cały czas ból głowy, pleców, mdłości, zgaga :-(

Dodatkowo mam jakiś głupi nastrój. Stracham się poniedzialkiem. Najpierw rano czeka mnie rozmowa z dyrektorem i poinformowanie go o ciąży. Tym bardziej że raczej od września chciał mnie przyjąć. Nie wiem jak to zrobię :-( a później o 16 mam prenatalne i mnie stresuje też to. Bo ogólnie mam pozytywne myśli, ale zawsze te ostatnie dni są najgorsze, nie śpię, rozmawiam jak ta głupia sama że sobą.

Ja jestem obecnie na macierzynskim do pazdziernika moj kierownik czeka na mnie i wiem ,że jest zawalony pracą . Teraz jest na urlopie więc po jego powrocie mu powiem,że nie wracam .. I wiem ,że szefuncio się załamie :(

201610141756.png
    201802217352.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Ja jestem obecnie na macierzynskim do pazdziernika moj kierownik czeka na mnie i wiem ,że jest zawalony pracą . Teraz jest na urlopie więc po jego powrocie mu powiem,że nie wracam .. I wiem ,że szefuncio się załamie :(
    Troche mi głupio z tą sytuacją znaczy się szkoda mi go. On duzo moich obowiązków wykonywał bo nie chciał aby kadry przyjeli nowego pracownika trzymał mi to miejsce i z tego powodu na samą myśl ,że mam go poinformować aż sciska mi w żołądku ;(

201610141756.png
    201802217352.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:

Sama sobie szefuję, więc na szczęście mnie to ominęło ;) a zgłoszenie do zusu wysłałam miesiąc temu. :D

Mikołaj 25.04.2011

• meggi90 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Oj to też nie pozazdrościć sytuacji. Dokładnie Cię rozumiem, aż ściska że stresu w środku. Ale tak naprawdę mój dyrektor może aż tak źle nie zareaguje, nie wiem kompletnie jak na niego to wpłynie ;-)

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając jeszcze do zakupów, do końca roku szykuje się też sporo targów dziecięcych w całej Polsce. Tam też powinno udać się upolować rzeczy w konkurencyjnych cenach ;)

https://branzadziecieca.pl/targi-dzieciece

Edit: Miedzynarodowe Mamy, na dole strony z linku powyżej jest też lista zagranicznych targów, może też uda Wam się znaleźć kraj/okolicę, w której mieszkacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 20:27

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądałam dzisiaj tą stronę z targami ;) wybieramy się do Katowic na początku września :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej się rozejrzeć, czy juz z planem zakupowym?
    Jak wrocisz, to daj znac, czy rzeczywiście ceny są konkurencyjne np do tych internetowych

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ