Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Innamorata pewnie trafiłaś na jakieś ubrania co mają dłuższy czas wysyłki i tak reszta czeka aż skompletują
ale przyjdzie prędzej czy później
Wózek elegancki, my jeszcze z nim czekamy. Tak powoli się rozglądam, Anex Sport mi się podoba i niektóre Bebettoa88, marmi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malineeczkaa wrote:Malinecxkaa,a jakiś magnez lykasz? Może tam się troszkę wszystko spina jak tak chodzisz i trzeba się wspomóc delikatnie.Mi naprawdę pomaga,bo co chwile brzuszek czuła,a jak kupiłam magnez organiczny to o niebo lepiej
Czarna_kawa No właśnie nie biore nic, gin mi nic nie przepisała, nie powiedziała, że mam zażywać jakieś dodatkowe witaminy, bo pierwsze wyniki miałam bardzo dobre. A poza tym nawet nie wiem jaki magnez można pić, czy łykać
Malineczkaa,Monic dobrze mówi,magnez łatwo się wypłukuje z organizmu.Ja teraz zażywam organiczny magnez i jestem zadowolona,bo miałam większe bóle brzuszka,a teraz trochę odpuściłokup sobie magnez z wit B6 ale lek,nie suplement i myśle,ze zobaczysz różnice szybko tak jak my
Innamorata,cudny ten twój wózeczekwidzę,ze kicia już mocno zainteresowana nowym zakupem
pakowała się już do środka czy narazie obwąchuje
))?
Basik83,u mnie podobnie,jem więcej,a waga stoi
Tokarzynka,Stokrotka ależ mi apetetu narobilyscie tymi pierogami!Takie bym z kapusta i z grzybami zjadła
Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Co do zakupów to ja mam praktycznie wszytsko po mniejszym synku. Wózek mam niebieski akurat pasuje również pod dziewczynkę i łózeczko drewniane ,jedynie pościel i kołderki kupie nowe...
Małemu jak kupowałam ubranka to takie uniwersalne np.zielone spiochy w słoniki albo białe z myszką miki itp. i to plus bo gdyby byla dziewczynka to sporo ciuszków mam ..
Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie kupiła sukieneczki,opaski kokardki itp ach....
Wczoraj na wieczór zrobiłam sobie kapuste kiszona zasmazana zjadłam sama z nikim sie nie podzieliłam haha... Dzis zrobiłam nastepna taka mam ochote na kwaśne i słodkie ..Teraz skonczyłam jesc kapuste i pieke gofry i zjem z bitą śmietaną i winogronami ..Ale ja jestem głupia z tym jedzeniem
Wierzycie w to,że jak się je kwaśne to bedzie synek a jak słodkie to córka ??
Ja wiecej jem kwaśnego a mówi lekarz ze obstawia dziewczynkę .Z synem jadłam duuuuzo słodyczy i nie urodziła sie dziewczynka hmmm
Również niedawno zerkałam w kalendarz chiński płci i wszystkie moje dzieciaczki mi się sprawdziły a teraz wychodzi ,że urodzę dziewczynkę ...Bawiłyście się w tą zabawę ?? -
kasiaa.. wrote:Hej dziewczynki
Co do zakupów to ja mam praktycznie wszytsko po mniejszym synku. Wózek mam niebieski akurat pasuje również pod dziewczynkę i łózeczko drewniane ,jedynie pościel i kołderki kupie nowe...
Małemu jak kupowałam ubranka to takie uniwersalne np.zielone spiochy w słoniki albo białe z myszką miki itp. i to plus bo gdyby byla dziewczynka to sporo ciuszków mam ..
Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie kupiła sukieneczki,opaski kokardki itp ach....
Wczoraj na wieczór zrobiłam sobie kapuste kiszona zasmazana zjadłam sama z nikim sie nie podzieliłam haha... Dzis zrobiłam nastepna taka mam ochote na kwaśne i słodkie ..Teraz skonczyłam jesc kapuste i pieke gofry i zjem z bitą śmietaną i winogronami ..Ale ja jestem głupia z tym jedzeniem
Wierzycie w to,że jak się je kwaśne to bedzie synek a jak słodkie to córka ??
Ja wiecej jem kwaśnego a mówi lekarz ze obstawia dziewczynkę .Z synem jadłam duuuuzo słodyczy i nie urodziła sie dziewczynka hmmm
Również niedawno zerkałam w kalendarz chiński płci i wszystkie moje dzieciaczki mi się sprawdziły a teraz wychodzi ,że urodzę dziewczynkę ...Bawiłyście się w tą zabawę ??
Ja w ten kalendarz średnio wierzyłam...sprawdzałam przed testem z krwi i wychodziła dziewczynka,a ja byłam przekonana,ze będzie synuś i proszę...jakie było moje zaskoczenie jak się okazało,ze Mała Czarna tam się chowa w brzuszku,a nie chłopczykNatomiast co do jedzenia to odrzucało mnie od słodkiego i tylko kwaśne,pikantne bym jadła...wiec według starych przypowiastek miał być chłopiec,a tu kuku dziewczę
hehe całkiem na odwrót :p zatem u mnie babcie się pomyliły,a kalendarz chiński nie :p
-
Mi kalendarz chiński chłopca wywròżył i się sprawdziło.
Dzisiaj odkryłam, ze jak leżę na plecach i chce wstać, muszę najpierw obrócić się na bok. Brzuch już mi zaczyna w tym przeszkadzać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 17:18
Lupusowa, Czarna_kawa, Liy88 lubią tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
nick nieaktualnyszwesta80 wrote:Mi kalendarz chiński chłopca wywròżył i się sprawdziło.
Dzisiaj odkryłam, ze jak leżę na plecach i chce wstać, muszę najpierw obrócić się na bok. Brzuch już mi zaczyna w tym przeszkadzać. -
szwesta80 wrote:Mi kalendarz chiński chłopca wywròżył i się sprawdziło.
Dzisiaj odkryłam, ze jak leżę na plecach i chce wstać, muszę najpierw obrócić się na bok. Brzuch już mi zaczyna w tym przeszkadzać.
Mam tak samo .
Dodatkowo od dwoch dni Moj brzuch sie znacznie powiekszyl , A i serduszko dziecka znajduje nieco wyzej niz zwykle .
Juz brzucha nie da sie u mnie ukryc , ludzie zaczynaja gratulowac.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e76f46428314.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dc2921e2346.jpg
kuzka, Tokarzynka, sunset06, aiwlys, PRINCESKAWACH, marmi, Talla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAkurat dzis czytalam w ksiazce o brzuszkach, ze na tym etapie mozna miec albo wystrzelony juz od zoladka, albo pileczke na dole albo wypuklosc bardzo nisko, ktora wyglada jak oponka.
Wszystko zalezy od wzrostu, budowy ciala itp
U mnie niestety nadal ciaza wyglada jak oponka i jak patrze na takie zdjecia pieknych brzuszkow, to sie jeszcze bardziej nie moge doczekac kiedy u mnie bedzie widacWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 17:36
-
Monic88 wrote:Innamorata88 ale fajnie, ze macie juz wozek, mi rozsadek jeszcze nie pozwala, ale chyba lozeczko i wózek to takie dwie rzeczy, ktore dosadnie pokazuja, ze za chwilę ktos w nich bedzie leżał
W tle mistrz drugiego planu to ragdoll czy neva masquerade?większe wydatki rozkładamy na etapy, żeby potem przy jednorazowych zakupach nie paść z wrażenia.
A to nasz półroczny Nevek Erwin.
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Czarna_kawa, oj nasze koty chyba mają czuja, że coś wisi w powietrzu
Kozamonia, cierpliwie czekam, bo co mi pozostałoale dzisiaj w c&a dopadłam cudną jeansową sukienkę.
Mikołaj 25.04.2011
-
Dziewczyny wróciłam z cudownych wczasów. O ile w górach świetnie sie czułam tak w drodze powrotnej i w domu znów źle się czuję. Cały czas ból głowy, pleców, mdłości, zgaga
Dodatkowo mam jakiś głupi nastrój. Stracham się poniedzialkiem. Najpierw rano czeka mnie rozmowa z dyrektorem i poinformowanie go o ciąży. Tym bardziej że raczej od września chciał mnie przyjąć. Nie wiem jak to zrobięa później o 16 mam prenatalne i mnie stresuje też to. Bo ogólnie mam pozytywne myśli, ale zawsze te ostatnie dni są najgorsze, nie śpię, rozmawiam jak ta głupia sama że sobą.
A Wy już po rozmowie w pracach? -
meggi90 wrote:Dziewczyny wróciłam z cudownych wczasów. O ile w górach świetnie sie czułam tak w drodze powrotnej i w domu znów źle się czuję. Cały czas ból głowy, pleców, mdłości, zgaga
Dodatkowo mam jakiś głupi nastrój. Stracham się poniedzialkiem. Najpierw rano czeka mnie rozmowa z dyrektorem i poinformowanie go o ciąży. Tym bardziej że raczej od września chciał mnie przyjąć. Nie wiem jak to zrobięa później o 16 mam prenatalne i mnie stresuje też to. Bo ogólnie mam pozytywne myśli, ale zawsze te ostatnie dni są najgorsze, nie śpię, rozmawiam jak ta głupia sama że sobą.
A Wy już po rozmowie w pracach? -
kasiaa.. wrote:Ja jestem obecnie na macierzynskim do pazdziernika moj kierownik czeka na mnie i wiem ,że jest zawalony pracą . Teraz jest na urlopie więc po jego powrocie mu powiem,że nie wracam .. I wiem ,że szefuncio się załamie
-
meggi90 wrote:Dziewczyny wróciłam z cudownych wczasów. O ile w górach świetnie sie czułam tak w drodze powrotnej i w domu znów źle się czuję. Cały czas ból głowy, pleców, mdłości, zgaga
A Wy już po rozmowie w pracach?a zgłoszenie do zusu wysłałam miesiąc temu.
Mikołaj 25.04.2011
-
kasiaa.. wrote:Ja jestem obecnie na macierzynskim do pazdziernika moj kierownik czeka na mnie i wiem ,że jest zawalony pracą . Teraz jest na urlopie więc po jego powrocie mu powiem,że nie wracam .. I wiem ,że szefuncio się załamie
-
nick nieaktualnyWracając jeszcze do zakupów, do końca roku szykuje się też sporo targów dziecięcych w całej Polsce. Tam też powinno udać się upolować rzeczy w konkurencyjnych cenach
https://branzadziecieca.pl/targi-dzieciece
Edit: Miedzynarodowe Mamy, na dole strony z linku powyżej jest też lista zagranicznych targów, może też uda Wam się znaleźć kraj/okolicę, w której mieszkacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 20:27
-
nick nieaktualny