X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Dziewczyny zaraz oświruje o 20,30 mam usg i odliczam minuty kręce się po domu i nie mogę sobie miejsca znaleźć. Wszystko mnie denerwuje.. Tez tak miałyscie?????

Za każdym razem. A czekając przed gabinetem najbardziej.

anouk11 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta,fajnie,ja tez od kuzynki odziedziczy wózeczek :) super sprawa :)

Kasiaa,u mnie tez zawsze tak samo,stresy i odliczanie w dniu wizyty,wiec myśle,ze każda z nas podobnie reaguje,nie jesteś sama.Moze jakiś serial na chwilkę włącz,albo książka,albo zajmij czymś ręce typu robienie sałatki :p już za niedługo kochana zobaczysz swoje szczęście :) a kiedy byłaś na wizycie ostatnio,długo minęło?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Szwesta,fajnie,ja tez od kuzynki odziedziczy wózeczek :) super sprawa :)

Kasiaa,u mnie tez zawsze tak samo,stresy i odliczanie w dniu wizyty,wiec myśle,ze każda z nas podobnie reaguje,nie jesteś sama.Moze jakiś serial na chwilkę włącz,albo książka,albo zajmij czymś ręce typu robienie sałatki :p już za niedługo kochana zobaczysz swoje szczęście :) a kiedy byłaś na wizycie ostatnio,długo minęło?

Ostatnio byłam dokładnie 2 tyg temu a mimo to martwie sie.. Wiem,że dzisiejsze badanie jest bardzo ważne .. Miałam nie pytac o płeć ale już wiem ,że nie wytrzymam. A sałatke jarzynową robiłam w południe .Nakroiłam calą miskę ..Kroiłam i kroiłam....:) Pomału się zbieram do wyjścia ...:)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Ostatnio byłam dokładnie 2 tyg temu a mimo to martwie sie.. Wiem,że dzisiejsze badanie jest bardzo ważne .. Miałam nie pytac o płeć ale już wiem ,że nie wytrzymam. A sałatke jarzynową robiłam w południe .Nakroiłam calą miskę ..Kroiłam i kroiłam....:) Pomału się zbieram do wyjścia ...:)

Haha,tez pewnie bym kroiła jak ty do upadłego :) na takie nerwy to prace domowe najlepsze,ja często wtedy w szafce ciuchy układam tez ;p Kasiaa,już za chwilkę wszystkiego się dowiesz,przesyłam Ci tu słowa otuchy,Mamusiu bądź dzielna będzie wszystko pozytywnie,trzeba być dobrej myśli!Czekam tu na wieści od Ciebie i zaciskam kciukasy najmocniej :) Uśmiech i klata do przodu ;*

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już po wizycie :-)

Maluch ma ponad 12cm, wszystko dobrze się rozwija. Nie pokazał nam dziś co ma między nóżkami, więc nie mamy potwierdzonego chłopca - zobaczymy na następnej wizycie :-) Badania z krwi wszystkie dobrze, mocz również. Połówkowe umówione na 7.09, także czekam z niecierpliwością na następną wizytę :-)

Lupusowa, Czarna_kawa, Asasa, szwesta80, PRINCESKAWACH, kuzka, marmi, aiwlys, meggi90 lubią tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Dziewczyny zaraz oświruje o 20,30 mam usg i odliczam minuty kręce się po domu i nie mogę sobie miejsca znaleźć. Wszystko mnie denerwuje.. Tez tak miałyscie?????

Trzymam kciuki ZA wizyte..
    A salatke jarzynowa to bym chetnie zjadla...
    Poki co jarzyn brak , Wiec na kolacje placki ziemniaczane robie sobie

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie,gratulacje :) jaki duży już ten twój maluszek :) pięknie rośnie!Swietne wiadomości :) Wow to już za niedługo te twoje połówkowe :)

Princeskawach,gin się odezwał z wiadomościami?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie da się nadążyć za Wami :-)
    Ja ostatnio zrobilam sobie przerwę od forum,staram sie nie męczyć oczu tabletem i TV,zaszylam się w wir książek i od razu się lepiej czuje nie myśląc za dużo :-)
    U mnie w przeciągu tygodnia wyskoczyła juz niezła piłeczka,zwłaszcza zauważalna jak leże,smiejemy się z mężem bo raz jest większe wybrzuszenie po lewej,raz po prawej a raz na środku,tak maluch migruje w ciagu dnia a waga wreszcie drgnela i juz 2 kg na plusie :-)
    Wczoraj przyszła mi paczuszka z bebiprogram z kocykiem sensorycznym a dziś kurier przywiózł mi bodziaka z projektbody i to sa moje pierwsze zdobycze :-)
    Jak będę po polowkowych 4 września to zamowimy mebelki bo mam juz upatrzone a pod koniec roku zaczne wszystko kompletowac,cześć dostane a cześć muszę kupić m.in.wózek :-)
    Trzymam kciuki za wizyty, niech maluchy się dobrze rozwijają i samych miłych przeżyć na wizytach i podczas spotkań rodzinnych :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna długo czekałaś na przesyłkę z bebiprogram?
    Ja na razie dostałam tylko z hippa a rejestrowałam się na wszystkie możliwe programy.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Annie,gratulacje :) jaki duży już ten twój maluszek :) pięknie rośnie!Swietne wiadomości :) Wow to już za niedługo te twoje połówkowe :)

Princeskawach,gin się odezwał z wiadomościami?

Za 3 tygodnie znowu będziemy się podglądać :-) No i na następną wizytę zabiorę swojego faceta - pierwszy raz :-)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • PRINCESKAWACH Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92...ale wielkolud- gratulacje :)

Czarna_kawa odpisał jak zwykle racjonalnie :) jeżeli ryzyko oceniono na niskie to nie ma potrzeby się badać przed normalnym terminem wizyty. Ma pewnie chłopak rację, ale dam Wam znać jak się wyjaśni (jeśli) co to za dziurka :)

f2w3csqvuditsu20.png
    MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
    MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
    STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jutro kurier przywiezie bodziaka z projektbody i będzie to pierwszy ciuszek dla dzidziusia. Z hippa dostałam paczkę w zeszłym tygodniu, a z bebiprogram cisza, a rejestrowałam się tego samego dnia co w hipp.

Dziewczyny ale narobiłyście mi smaka na sałatkę jarzynową i placki ziemniaczane ;-)

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna,czasem taka odskocznia i odpoczynek wskazany,a książki tez bardzo lubię i znam te fazę ,,zaczytania'' /) ale cudne to twoje migrujące Malenstwo :) moja jak się pojawia to przeważnie w tym samym miejscu,ale tez już nie mogę się doczekać tej pływające w brzuszku rybki :) ooo ja się jeszcze nie zapisywałem na tych stronkach,ale może warto zajrzeć.Ty się tam relaksuj kochana i rośnijcie zdrowo :)

Annie,ja niedawno swojego wzięłam pierwszy raz, wiec czeka Cię nie lada przeżycie jak na swojego spojrzysz i on wreszcie tez zobaczy małego bąbelka :) będziemy czekać na relacje :)

Princeskawach,dobrze Ci napisał i spokojnie teraz :) jak cokolwiek będziesz więcej wiedzieć to dawaj znać,a póki co relaks mamuśka i wrzucaj na luz :) już po wizycie,poprzytulać córcię i od razu będzie Ci lepiej ;*

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktoras kiedys wklejala tu liste wszystkich producentow, przesylajacych darmowe próbki i zestawy. Probowalam teraz szukac, ale to bylo tak dawno, ze sie nie dokopie :(

Prosba do dobrej duszyczki, ktora robila to podsumowanie, o ponowne wklejenie. Postaram sie jakos odwdzieczyc ;)

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    kasiarzyna długo czekałaś na przesyłkę z bebiprogram?
    Ja na razie dostałam tylko z hippa a rejestrowałam się na wszystkie możliwe programy.
    Rejestrowalam się 26 lipca i wczoraj paczucha była w skrzynce :-)
    A co na hipp można dostać?

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z hipp przysyłają teczuszkę maluszka - podobno idealna na książeczkę zdrowia, poradnik przyszłej mamy, chusteczki pielęgnacyjne oraz trójkąt na szybę samochodu "z nami jedzie dziecko" ewentualnie można podać imię zamiast dziecko.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam z Hippa i z BebiProgram . Z Emfamilu można dostać kostki z cyframi i napisem miesiąc, to takie do zdjęć. Ja nie kojarzę tego projektu body . I gdzieś się jeszcze rejestrowałam, ale tam przyjdzie paczka chyba po narodzinach.

Zdecydowaliśmy się z mężem na 4 dni nad morzem... Tak mnie to uskrzydliło :D

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Paula. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Paula,ooo to nam się pierwszy ślub szykuje :) cudnie! A wesele planowane czy raczej kameralnie z bliskimi?
    Planowane już od 2 lat a wesele na 120 osób ;)

marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluch pięknie się osłaniał czyli dalej niewiadomo co w brzuszku siedzi.A tak ogólnie wszystko super według lekarza prowadzącego, więc zdecydowałam się już wrzucić suwaczek. Za to usłyszałam, że teraz mam już nie brać Folika, a zamiast tego Symvital Mama. Któraś z was brała?

kuzka, Anne92, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, na pewno będziecie się dobrze bawić :)
    Dobrze rozumiem, że macie wieczór łączony? Ja miło wspominam kawalerski męża ;) z panieńskiego zrezygnowałam, ale mąż miał 3 dnowy weekend za miastem i już pierwszej nocy do mnie dzwonił stęskniony, żebym przyjechała, więc 2 dni spędziłam z chłopakami na kawalerskim ;)

Szwesta, u mnie też się "sama" zbiera wyprawka - wózek i prawdopodobnie łóżeczko dostaniemy od siostry, no i pewnie mnóstwo ciuszkóe, bo chyba u nas też będzie dziewczynka ;)

Princeska, no to rzeczywiście wizyta z przejściami. Ale skoro babeczka od USG i Twój lekarz są zgodni, że to nic groźnego, to nie ma się chyba co męczyć na zapas. Na pewno będzie dobrze :)

Anne, ale duże Twoje dzieciątko! Pięknie <3

Kasiaa, i jak po wizycie? :)

Ja mam już paczki z Hipp, Bebi i projektu body. Dziś dostałam info, że jeszcze coś do mnie idzie pocztą, ale nie mam pojęcia co ;)

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ