X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Moje Kochane Mamuśki <3 a ja to się tez poryczałam jak Wam to pisałam wiec wasze wzruszenie razem z moim w parze ;p Haha Asasa bidunia,pewnie patrzą w pracy jak na kosmitkę jak taka rozklejona tam siedzisz :) dziękuje za takie radosne lezki :) Jomi,taaaaak,wyczekałam i naprawdę tego się nie spodziewałam,takie wspaniałe emocje <3 będę miała co wspominać :) Kolka,twoja wiadomość w Dzień Matki tez piękny pomysł i prezent,to są niepoliczalne,niepowtarzalne chwile :)Haha świrusku,widzę,ze prawie wylicytowalas jakieś ubranka ;p a nie przejmuj się,każdej z nas odbija to mogę Ci piątkę przybić,w tym szaleństwie jest metoda i masz nas :D chodzące ciążowe galarety z papryka zamiast mózgu i dobrze nam z tym <3 oooo Aiwlys,to twoja mama tez słodka jak moja brzunio chce głaskać :) trzymam kciuki za twoja wizytę! A88,no chodź tu,dawaj przytulasa za te gluty,już nie ryczymy i się cieszymy teraz ;p Kuzka,mazgaju kochany dawaj do nas,dla każdego się miejsce znajdzie i twoja mama jak moja przeszła na rozmowy indywidualne z brzuchem na porządku dziennym ;p to jest mistrzostwo ;D Annie,teraz za Ciebie trzymamy kciuki i za wizytę u mamy,na pewno się wzruszycie jak my.Kciukasy za Was dzisiaj,daj znać po wizycie co u twojego bąbla słychać! Princeskawach,czekamy na info od ciebie :) niech wszystko będzie dobrze,siedzę i zaciskam kciuki ;*

kuzka, kolka lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Ci zazdroszcze Czarna bo moja mama należy do tych nie okazujacych uczuc za bardzo i całe zycie musialam w sumie nauczyc sie zyc z jej oschlym charakterem, oczywiście przy informacji o ciąży nie bylo inaczej. Oczywiście cieszy się, bo ciaza wyczekana, ale o takim napadzie euforii i radości to niestety mogę tylko pomarzyć, a łez wzruszenia to u mojej mamy w zyciu nie widzialam, nie wiem czy nawet przy narodzinach wnuka je zobaczę ;-) Juz sie do tego przyzwyczaiłam także nie mowie tego z zalem, ale w takich chwilach zazdroszcze innym takich "prawdziwych" mamus jak z amerykanskich filmów ;-) Na szczescie ja jestem jej calkowitym przeciwienstwem, więc mam nadzieje, że chociaz moje dziecko bedzie mialo więcej czulosci od swojej mamy niz ja ;-)
    Tak sie trochę uzewnetrznilam bo tez mnie wzruszył Twoj opis :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, u nas dzis rozpoczecie roku szkolnego. Nie spie od 5 rano, bo musialam dzieciaki do szkoly wyprawic, najmlodsza do przedszkola jeszcze zaprowadzic , no i potem szybko do szkoly bo corka pierwsza klase zaczyna, i tak teraz mam chwile wytchnienia, az do 13:45 .
    Co do plci to na prenatalnym w Polsce lekarz obstawial dziewczynke, ale nie do konca, mowil ze to jeszcze za wczesnie by na 100% cos powiedziec.
    Potem na ostatnim USG juz w Norwegii ( takim nadprogramowym) probowalismy zobaczyc plec i wpatrywalam sie ja i ta lekarka ( ale ona od razu powiedziala ze na tym sie nie zna, i ze nie jest dowiadczona), wiec nie szlo sie dowiedziec. Ani to na chlopca mi wygladalo, ani na dziewczynke... ale jak bym miala strzelac to bardziej dziewczynka.. zobaczymy czy dobrze zgaduje, 30 sierpnia mam polowkowe USG i moze juz wtedy sie dowiem, juz sie doczekac nie moge.

2nn33e3kujjf71kc.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna aż się popłakałam :)
    Moja mama od 3 miesięcy u siostry w USA. Wraca za tydzień. Pewnie będzie brzuszek przeżywać bo oprócz zdjęć jeszcze mnie nie widziała. Teraz jak dzwoni pierwsze co pyta, to jak tam u maluszka. Potem o Młodego a na końcu jestem ja. No cóż tak naprawdę pierwszy raz będzie biologiczną babcią, chociaż Młodego przedstawia jako wnuka. Tylko ,że Młody mówi do niej ciociu więc taką prawdziwą babcią poczuje się po raz pierwszy. A że jest najstarsza (ma 3 młodsze siostry) i jako jedyna nie ma biologicznego wnuka...
    Młodego rozpieszcza niesamowicie i strasznie za nim jest więc już moge sobie wyobrazić jak strasznie będzie szaleć za tym maleństwem.

Czarna_kawa, marmi, Tokarzynka, kuzka, Promyczek_91, Talla lubią tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • PRINCESKAWACH Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa wspaniałe emocje... ja tez uroniłam łezkę w poczekalni ale tutaj to nikogo nie dziwi bo wszystkie z takim rozmiękczonym mozgiem jak my. Z ciekawostek właśnie weszła Pani z nr 5 a ja mam 13 chociaż byłam 15 minut wcześniej

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

f2w3csqvuditsu20.png
    MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
    MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
    STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic,dziękuje za to uzewnętrznienia i kochana nasza rozumiem w zupełności twoje emocje.Najwazniejsze,ze Ty jesteś wrażliwa i uczuciowa i dajesz upust swoim emocjom,nie wstydzisz się och pokazywać i dasz swojemu maluchowi cała swoją piękna miłość <3 A twoja mama na pewno tez wszystko przeżywa,ale podchodzi do życia bardziej racjonalnie,na pewno jej się serduszko ścisnęło i jeszcze ściśnie jak się bobas urodzi.Nie wszyscy są wylewni,wiem,ze wolałabyś,żeby była taka jak ty,ale najważniejsze,ze jest i Cię kocha :) dla pocieszenie powiem,ze za to mojego ojca nie widziałam ponad 10 lat,on nawet nie będzie wiedział o ciazy,moja córcia będzie miała ,,przyszywanego'' dziadka w postaci partnera mojej mamy :) Mama była zawsze i ojcem i matka dla mnie <3 dlatego jest taka emocjonalna i ja razem z nią :) Uszy do góry,my Cię tu tulimy i cieszymy się razem z Tobą z twojego bąbelka ;)

Lupusowa,mamusia pełna gębą jesteś :) oj to zawrót głowy z rozpoczęciem roku szkolnego :) odpocznij chwilkę teraz :) kibicuje Ci i trzymam kciuki za córcię po połówkowych ;*

Monic88 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta,Robaczku nie płacz :)Babcie są od tego,żeby rozpieszczały nasze pociechy :) my od wychowywania,a babcie od zabawy :) ooo kochana,to Tobie się tez ,,babcine szaleństwo'' szykuje, jak pięknie :)zobaczysz jeszcze jak ona ma te siostry i teraz ona tez będzie mówić,ze jest już babcia od początku do końca zobaczysz jaka dumna będzie chodzić :),jesteś jej córcią to są emocje,które zrozumiemy jak urodziny swoje pociechy :)

Princeskawach, te rozmiękczone mózgi to jeszcze pół roku nam się będą ujawniać :) ooo kurczaki,to się naczekasz tam.A zjadłaś śniadanko?Masz ze sobą coś do przekąszenia i wodę?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Kawa, Ty zawsze umiesz dobre slowo powiedziec, dziękuję :-) Tak jak mówię, już się do niej takiej przyzwyczaiłam, wiem też że mnie kocha i w inny spokój to okazywała całe życie, mniej czule, a bardziej w sensie dbania o mnie, o moje zdrowie, wykształcenie itd...Ale i tak jestem ciekawa jak zareaguje na wnuka, bo podobno jako babcie zawsze kobiety są już bardziej "miękkie" ;-) Mój tata na pewno oszaleje, bo on uwielbia dzieci, wszystkie, a co dopiero swoje ;-)
    Już kiedyś rozmawiałam z koleżanką, że najważniejsze jest żebyśmy z naszego dzieciństwa wyciągali wnioski i byli dla naszych dzieci takimi ludźmi jakich my potrzebowaliśmy w dzieciństwie :-)

Kurczę Lupusowa już otwierasz nam połówkowe! Koniec sierpnia! Ja dopiero początek października, taaaak daleko jeszcze :-(

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, ja tez jestem w szoku jak ten czas pedzi.
    Przeciez my dopiero co miałyśmy blade kreski, a tu juz polowkowe! ;)

Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi dostarczył bo rzeczywiście już zaczynałam narzekać że umieram z głodu. Ostatnio ma wizycie zauważył ze miałam coś słodkiego to teraz też kupił czekoladkę. Ale na razie nie zamierzam jej jeść bo dopiero ma wejść nr 8, ale myśle że to dobry znak bo nie poświęcają 5 minut na pacjentkę a tego się obawiałam.

f2w3csqvuditsu20.png

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88...Ja mam połówkowe 23 października

f2w3csqvuditsu20.png

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 prenatalne i połówkowe to to samo?

aiwlys lubi tę wiadomość

f2w3csqvuditsu20.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic,dobrze mówicie z koleżanka :) ja tez zawsze tak mówiłam,chciałam,żeby moje dzieci miały pełna rodzine i przede wszystkim tate,na którego będą mogły liczy.Mnie się nie udało to marzyłam o tym dla swoich maluchów :) i tez wyciągałam wnioski jak piszesz :) i zobaczysz twoja mama zmięknie przy wnuku :) to jest ponoć inna miłość niż do dzieci,ludzie się zmieniają :)

Princeskawach,widzisz,jak miło z jego strony,ze zauważył co tam poprzednio podjadałas :) Wydaje mi się,ze to to samo właśnie,tylko się mówi połówkowe na te drugie prenatalne,bo to połowa ciazy :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne, trzymam kciuki mocno :) sama muszę czekać jeszcze tydzień, więc bardzo dobrze rozumiem Twoje emocje :)

Asasa, ależ cudnie rosną te nasze dzieciątka :) super, że wizyta pozytywna :)

Kawa, zmiażdżyłaś mnie tym opisem :) spodziewałam się ogromnych emocji, byłam na to naprawdę gotowa, ale i tak ryczę w pracy do monitora ;) na szczęście chwilowo sama jestem w pokoju, to sobie mogę do woli szlochać, a co ;)

Monic, tym bardziej dasz swojemu Maleństwu ogrom czułości, skoro sama mialaś jej mało :*

Szwesta, u mnie też zawsze pytania o Bąbla na początku, potem dopiero ja, ale za to jak uroczo - usiądź, nie stój tyle, zostaw, nie dźwigaj, odpocznij ;) chuchają i dmuchają, aż czasem mam dość ;)

Princeska, kciukasy za wizytę :)
    Połówkowe to takie kolejne prenatalne po USG genetycznym, więc w zasadzie tak ;)

Anne92, Czarna_kawa, Asasa, Talla lubią tę wiadomość

• Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Kawa- piękny przent- najpiękniejszy! Ale podziwiam, że aż do tego czasu wytrzymałaś nic rodzinie nie mówiąc. U nas pierwsze oznaki ciązy były w okolicy dnia Ojca- niesttey na USG nic nie było widać, a chciałam tacie i teściowi dać buciki w prezencie.. 1 lica zobaczyliśmy serduszko- 6 tyd ciąży- pojechaliśmy do teściów na grilla, wzieliśmy moich rodziców pod pretekstem doradzenia co do narożnika bo nie możemy się zdecydować(jesteśmy w trakcie remontu)- na 4 str katalogu przyczepiłam zdj z USG- miny rodziców bezcenne! :) Uścisków, buziaków i łez wzruszenia nie było końca :)

a wracając do Waszego poprzedniego wątku o przezierności karkowej, u mnie NT=1,14cm, dzieciątko 6,1cm

Czarna_kawa, a88, marmi, PRINCESKAWACH lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas tak mocno się dziś dłuży :-) jeszcze tyle godzin do wizyty, nie mogę się doczekać :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Czas tak mocno się dziś dłuży :-) jeszcze tyle godzin do wizyty, nie mogę się doczekać :-)

Trzymam kciuki za wizyte

U nas polowkowe miedzy 18 a 20 tyg . moze dlatego tak mam szybko juz na 30-stego

2nn33e3kujjf71kc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 22.09 połówkowe. To będzie 21w2d wg OM, więc dość późno chyba, szczególnie że dzidzia jest większa niż wynikałoby z OM... ale wierzę, że pani dr wie, co robi ;)

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wyglada na to że też będę lutowa mamusią. Mam nadzieje że mogę do was dołączyć.

Mam 1,5 r córę, teraz zapowiedział się syn :)

KASIKK, słuchaj - ja miałam nt 2.6 (przy crl 66 mm), więc sporo więcej od ciebie.
    Zrobiłam PAPPA - wyszło dobrze, ale że jestem panikara to zrobiłam też badanie wolnego płodowego DNA - wynik wyszedł prawidłowy.

Myśle że nie masz się co martwić, ale jakbyś miała niepokoić się tym do końca ciąży, rozważ zrobienie dodatkowych badań.

Tokarzynka, marmi, Talla lubią tę wiadomość

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa wrote:
    Trzymam kciuki za wizyte

U nas polowkowe miedzy 18 a 20 tyg . moze dlatego tak mam szybko juz na 30-stego

Rzeczywiście szybciej niż u nas :-) Ja dopiero we wrześniu będę miała :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ