Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiarzyna wrote:Cześć dziewczyny
Ja w niedziele spanikowalam i przed północą pojechalam na IP, bo zmartwilo mnie,ze jak kladlam się na plecach to czułam twardy brzuch,i wybrzuszenie raz z jednej,czasem z drugiej strony,ale lekarka mnie uspokoiła ze to macica się powiększa,kazała brać magnez.Ja głupia oczywiście się naczytalam,ze te twardnienia sa niebezpieczne,powodują skracanie szyjki itp wpadlam w panike.....co za idiotyzm,przestaje juz czytać bo zeswiriwac można,maluch oczywiście ma się dobrze a szyjka długa i zamknięta ehhh
Nie jesteś sama, mnie dwa tygodnie temu bolał dość mocno brzuch i do tego właśnie twardniał. Sprawdziłam wszystko na IP (mój lekarz miał urlop) i się uspokoiłam. I choć było mi głupio, że zawracam głowę lekarzowi, to uznałam, że mój stan psychiczny jest ważniejszy i dlatego też wolałam pojechać do szpitala niż czekać dwa tygodnie na wyznaczony termin wizyty...
Swoją drogą tę miałam wczoraj. Moja mała wcale nie jest taka mała jak na swój wiek... Ma 14 cm i 130g! -
Dzięki dziewczyny!
Teraz to już nie ma żartów- trzeba się oszczędzać... Coraz częściej sie słyszy że jakieś cholerstwa dopadają przyszłe mamusie.... ;(
Też zacznę w takim razie "przygodę" z luteiną. Zobaczymy czy jeszcze ew. lekarze coś jutro innego powiedzą...
Póki co to tak mi się dzień dłuży. A leżeć w łózku też mi się nie chce- szczególnie ze ciepło na sali.
A z dobrych wiadomości- mamy nowego członka rodziny! Dzisiaj rano jak przyszlismy na IP to zobaczyłam męża mojej kuzynki- od 6 rano się ZACZĘŁO. I tak o to mamy Fiipka w rodziniekuzka, marmi lubią tę wiadomość
-
kasiarzyna wrote:Cześć dziewczyny
Od czasu do czasu Was podczytuje.
Tokarzynka,meggi mam nadzieje,ze szybko dojdziecie do formy i to nic poważnego,odpoczywajcie
a88 ja od poczatku sierpnia schodze juz z progesteronu,bralam i duphaston i luteine,obecnie biorę 2x100 luteiny i od przyszłego tyg będę brać juz tylko raz dziennie.Śluz mam wodnisty i trudno go ocenić bo jest zabarwiony na biało/lekko żółtawy od luteiny,na pewno nie jest gesty jak na poczatku ciąży.Nie wiem czy tak macie,ale gdy jej więcej wypływa,zwłaszcza 1-2h po aplikacji to czuje lekkie pieczenie inie wiem czy mnie podraznia czy to znowu grzybek.
Monic88 tez właśnie czytalam o tej dziewczynie,uniej to chyba była bardziej skomplikowana sprawa, bo miała najpierw krwiaka a potem bakterie i jej się to nieszczęśliwie nalozylo.Szkoda,ze lekarze olewaja te posiewy.Ja ide w poniedziałek zrobić wymaz z pochwy i cewki,bo kazali zrobić do 20 tyg.Mam nadzieje,ze mi nic nie wyjdzie.Wizytę mam 4go a połówkowe 11go,to w razie czego cos przepisza.
Ja w niedziele spanikowalam i przed północą pojechalam na IP, bo zmartwilo mnie,ze jak kladlam się na plecach to czułam twardy brzuch,i wybrzuszenie raz z jednej,czasem z drugiej strony,ale lekarka mnie uspokoiła ze to macica się powiększa,kazała brać magnez.Ja głupia oczywiście się naczytalam,ze te twardnienia sa niebezpieczne,powodują skracanie szyjki itp wpadlam w panike.....co za idiotyzm,przestaje juz czytać bo zeswiriwac można,maluch oczywiście ma się dobrze a szyjka długa i zamknięta ehhh
Mi lekarz ostatnio robił posiew i wyszło mi idealnie, mam te dobre bakterie w bardzo dużej ilości, lekarz powiedział, że wynik bardzo bardzo dobry. Ale ja nigdy nie miałam problemów z infekcjami intymnymi, naprawdę dziewczyny, wierzcie mi NIGDY nie leczyłam się na żadne intymne problemy! Ani z pęcherzem. Także odpukać na razie w ciąży jest też ok. Ale fakt, trzeba to sprawdzać regularnie, moja znajoma też niestety straciła ciąże w 3 miesiącu z powodu mocnej infekcji bakteryjnejJa znowu boję się o szyjkę, przy podwójnej macicy może się zdarzyć jej skracanie
Więc to też trzeba kontrolować cały czas. A brzuch mi czasem też twardnieje, ale na chwilę i tylko czasem, na razie wydaje mi się, że to po prostu rosnąca macica...Bynajmniej na razie nic niepokojącego lekarze nie widzą, więc w to wierzę
-
Monic88 a z pochwy czy szyjki?
Ja grzybice ostatnio miałam 10 lat temu przez tabletki anty.A teraz pewnie przez ta cholerna luteine.W ciazy niestety jesteśmy bardziej narażone.To gratuluje wynikówja się strasznie boje ze mi cos wylezie...
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualny
-
kasiarzyna wrote:Monic88 a z pochwy czy szyjki?
Ja grzybice ostatnio miałam 10 lat temu przez tabletki anty.A teraz pewnie przez ta cholerna luteine.W ciazy niestety jesteśmy bardziej narażone.To gratuluje wynikówja się strasznie boje ze mi cos wylezie...
Aaaaa widzisz, ja miałam wymaz z pochwy. W sumie nie dopytywałam, lekarz powiedział "zrobimy wymaz" i tyle, człowiek nie wie w sumie z czego tam robią i co powinni. Czy jeśli w pochwie jest ok to w szyjce mimo tego może wyjść coś źle? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa do niedawna brałam 2x2, obecnie 2x1 100 mg. Przy dwóch wypływały spore ilości resztek tabletek, przy jednej resztek zdecydowanie mniej, ale za to jakby więcej tej wodnej wydzieliny.
Poziomu progesteronu po zmniejszeniu dawki jeszcze nie badałam, ale startowałam z dość wysokiego (ok 180). Z jednej strony cieszy mnie ten wynik, bo nawet gdyby miał spadać, to ma z czego, z drugiej boję się, że zmiana dawki spowoduje gwałtowny spadek, a to chyba też niezbyt dobrze.
Jeśli chodzi o swędzenie, to któraś z dziewczyn na forum zauważyła trafnie, że swędzenie nie musi być wcale infekcją, a reakcją na wypływające resztki. Od tamtej pory nie rozstaję się z chusteczkami do higieny intymnej, jak tylko coś wypłynie, to wycieram chusteczką i swędzenie jakby mniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 18:23
kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
A jesteś w kierunku całkowitego odstawiania?
Mnie kazano już z niego schodzić, na razie nic niepokojącego się nie dzieje typu plamienia,szczerze to mam jej dość, bo mnie już zaczyna podrażniać.
Dziewczyny stosujecie jakiś specjalny płyn do higieny intymnej?
Póki co stosuje ten różowy z Biedronki,ale chyba czas zmienić.Kupiłam sobie dodatkowo probiotyk doustny Trivagin z dobrymi bakteriami wpływającymi korzystnie na układ moczowo-płciowy
Monic88 wrote:Jeśli mocno swędzi może być to również uczulenie na luteinę
Zrobię posiew w poniedziałek to się wszystkiego dowiem
nick nieaktualny
-
Tokarzynka ja jestem w domu bo ja miałam z góry ustalona wizytę z badaniami prenatalnymi w prywatnym gabinecie i tam pojechałam. Dobrze że tak wyszło bo w szpitalu pewnie by mnie zostawili a tak to lekarz wykonał badania prenatalne. Bo inaczej by pewnie było za późno na te badania.
Mam pytanie czy dobrze się czujecie po duphastonie? Ja dziś totalnie czuję niemoc. Wymiotowalam dwa razy, zanosi się na jeszcze jakieś bliskie kontakty z toaletą, i mam zawroty głowy i senność. I nie wiem czy to uroda mojej ciąży czy krwiaka i tego leku?