Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi duphaston to progesteron a on powoduje takie dolegliwosci,mnie mdlilo i przez polowe dni lezalam a duza masz dawke?
Monic ją kupuje Trivagin, ma fajny skład ale za 20 kapsułek 30 zł
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Ja dziś byłam na pobraniu wymazu na posiew z pochwy.
Ale zapisując się kliknęłam posiew z szyjki, na co położna powiedziała, że w ciąży raczej się nie pobiera z szyjki - pobrała z pochwy i trochę z ujścia szyjki. Ale dziwne, bo teraz czytam, że można pobierać. Podpytam w piątek lekarza i zrobię najwyżej kolejny.
Trochę się martwię, że przez tę nadżerkę mam też jakąś groźną infekcjęWyniki w ciągu trzech dni i w piątek z tym do lekarza.
Analiza moczu ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 19:46
starania od 2015 roku
-
Meggi ja miałam 2x1 i czułam sie paskudnie...dokąd odstawilam czuje sie jak nowonarodzona,wiec sie nie stresuj będzie dobrze
Monic ciekawe ze ten lactacyd przeciwgrzybiczy ma zasadowy odczyn,zglupialam.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Meggi, ja biorę od początku ciąży duphaston 3x1 i żadnych dolegliwości nie mam, ale jak najbardziej u Ciebie może to być skutek uboczny duphastonu.
Dopochwowy progesteron odstawilam juz miesiąc temu, ale brałam crinone, który w ogóle nie jest uciążliwy.
Jeśli chodzi o płyn używam Iladian pregna.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyMeggi, jest szansa, że te przykre objawy
dupka miną z czasem. Ja nie pamiętam już jak czułam się na początku, ale teraz nie mam żadnych skutkow ubocznych, a biorę dupka od początku ciąży.
Objawy, które opisujesz, jak najbardziej mogą być efektem dupka, bo to sztuczny progesteron jest.
Co do płynu do higieny też polecam rossmanowski, bardzo dobry skład za niską cenę
Zresztą na blogu srokao jest zestawienie płynów do higieny intymnej wraz z oceną składów, więc coś tam sobie dobierzesz na pewno -
kasiarzyna wrote:Meggi ja miałam 2x1 i czułam sie paskudnie...dokąd odstawilam czuje sie jak nowonarodzona,wiec sie nie stresuj będzie dobrze
Monic ciekawe ze ten lactacyd przeciwgrzybiczy ma zasadowy odczyn,zglupialam.
No wlasnie tez mnie to zastanowilo juz w domu, nie wiem czy to jakas pomylka czy co??? Najlepiej by bylo zapytac producenta, ale opinie ma bardzo dobre, jedna dziewczyna nawet myla nim twarz bo nie ma SLS i zeszly jej pryszcze
Tez sie właśnie nad tym zastanawiam, że w sumie w ciąży się chyba nie robi z szyjki, w koncu jest zamknięta no i tez pewnie nie chca tam nic naruszać lekarze. Ja licze ze jak mam tyle dobrych bakterii to szyjke tez obronia jakby co -
nick nieaktualny
-
meggi90 wrote:Tokarzynka ja jestem w domu bo ja miałam z góry ustalona wizytę z badaniami prenatalnymi w prywatnym gabinecie i tam pojechałam. Dobrze że tak wyszło bo w szpitalu pewnie by mnie zostawili a tak to lekarz wykonał badania prenatalne. Bo inaczej by pewnie było za późno na te badania.
Mam pytanie czy dobrze się czujecie po duphastonie? Ja dziś totalnie czuję niemoc. Wymiotowalam dwa razy, zanosi się na jeszcze jakieś bliskie kontakty z toaletą, i mam zawroty głowy i senność. I nie wiem czy to uroda mojej ciąży czy krwiaka i tego leku?
Aha. no ja się tamartwiłam, że mnie bed chceili zostawic- a wiadomo ze w domu najlepiej- no ale się zgodziłam- zawsze to lekarze na miejscu jakby się coś działo.
Ja Duphaston birę tak samo jak Ty meggi90- 3x1 tabl. Jestem nieco zmęczona, ostatnio mam ble głowy- ale nie wiem czy to od tego czy po prostu. -
Tokarzynka odpoczywaj dużo ..niech się wali,pali a Ty dbaj o siebie i nie przemeczaj się ...
Kosiarzyna jak ja mam jakieś dziwne objawy tez zaraz wchodze w neta i szukam i oczywiscie znajduje tylko informacje negatywne ,że to źle ,,że coś mam ,ze to jest zagrożenie itp. Masakra ,nie warto czytać i się nakręcać bo psychika też "siada" od czytania wszystkiego w czarnych barwach
Ela1234 u mnie brzuch nad pepkiem zrobił sie taki dziwnie duży i twardszy już przed 10 tyg ciąży ale może też dlatego,że niedawno rodziłam ...A jak miałam ten twardszy brzuch to nie wiedziałam jeszcze,że jestem w ciąży i oczywiście panika ,że musze byc chora ,ze to może wątroba żołądek..Poszłam do lekarza a tu ciąża
Dziewczyny dziś pisałam o tym problemie moim z praca i o mojej sytuacji . Był dziś u mnie kierownik mojego rejonu na rozmowie .Strasznie przezyłam ta rozmowe ,popłakałam się ,że wiem jak bardzo liczył na mój powrót czekał na mnie trzymał mi miejsce abym miała do czego wrócić a ja jestem w ciąży i poczułam się tak jakbym go straaasznie zawiodła na wieść o ciąży powiedział tylko o k...wazałamał sie ..Powiedziałam również ze wiem ze firma może mnie zwolnić a ja zostane bez środków do życia .. Powiedział mi,że nie powie kierownikowi głównemu narazie nic na ten temat a potem pomyślimy...Trochę mi ulżyło ,że jest ktoś w tej firmie kto chce mi pomóc a nie zaszkodzić ...
Głowa mi pęka od wrazeń ..
Miłego wieczoru -
Wiem że późno ale chciałam się przywitać, teraz mam sporo wolnego czasu i trafiłam tutaj..wcześniej jak coś pisałam to na różowej stronie. Jak widać moja ciaza po przejściach, teraz mam 14tc3d. Generalnie jest dobrze jednak in vitro , wiek i inne obciążenia sprawiają że to ciaza podwyższonego ryzyka. Jestem po badaniach prenatalnych i spodziewam się chłopca. TP na 20 sierpnia. Jestem z podkarpacia...stres jest duży bo to pierwsze dziecko i po długich staraniach..
Talla, Promyczek_91, PRINCESKAWACH, Czarna_kawa, Anna1975 lubią tę wiadomość
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Anouk11, Witaj! Jest nas tu kilka po in vitro, będzie Ci raźniej
anouk11 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dzięki dziewczyny za informację. Trochę mnie to uspokoiło. Jednak też trochę się martwię bo chce wrócić do pracy a w poniedziałek mam awans i jak będę się tak czuła to po 1 nie przygotuje się na niego a po 2 nie będę w stanie dojechac i wytrwać na rozmowie. No nic może organizm zdąży się jakoś przyzwyczaić.
Kasiaa.. widzisz? Może będzie wszystko dobrzesą też dobrzy ludzie, sama się o tym przekonałam i zacznę wierzyć w dobre intencje innych. Może kierownik Ci pomoże. Nie odbieraj tego tak że zawiodlas ich, dziecko jest darem nie problemem. Ja dopiero to zrozumiałam wczoraj.Nasze stresy stają się niczym podczas gdy myślisz że możesz stracić swoje maleństwo.
-
Dzis moja mama w jakiejs aplikacji ciazowej wpisala moja wage i wyszla jej ze mam lekką niedowage. Ja tam sie tym nie przejelam bo i tak jak Was czytam to wicej przytylam niz wy
ale ona juz sobie wmowila ze ja sie glodze. Narzekam na swoja przyszla tesciowa ze ona wcale nie interesuje sie swoim synem ale moja mama chyba nadrabia za obydwie
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Widzę, że przekrój płynów do higieny intymnej w pełni. Nie uwierzycie czego ja używam
szamponu, ale z takim składem, że niejeden płyn może się schować. Jak któraś ma z was problemy z infekcjami to polecam wybrać się do Rossmanna, bądź zamówić na ich stronie Tea Tree (Petal Fresh).
Elaa.1234 też mam wrażenie że w dół brzucha zrobił się twardszy i większy. Na potwierdzenie zobaczyłam, że kolejne spodnie robią się bardzo dopasowane.Elaa.1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny