Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marmi, na pewno zgodzi się na Olka
Jak będzie słyszał jak mówisz do brzuszka po imieniu to się zakocha w imieniu
Ja do swojego mówię cały czas Filip, Filipek, zagaduje i w ogóle z nim rozmawiam. Mój już się tak do tego przyzwyczaił, że sam zaczął do niego mówić jakby był obecny z nami i wszystko słyszał, np. podokuczaj trochę mamusi, kopnij mamusie, bądź grzeczny Filip i takie tam
Lena, to super wieści! Często właśnie tak się dzieje z tą niedomykalnością. Dlatego lekarze mówią, żeby nie panikować niepotrzebniemarmi, lena7, Talla lubią tę wiadomość
-
Lena - a to maluszek! Świetnie, że wszystko z serduszkiem w porządku
Co do ruchów to jeszcze mamy czas na regularność, ale dobrze rozumiem, że jak się nie czuje to stres. Uszka w górę i cierpliwości
Oluś śliczne imię! U nas była batalia, ale doszliśmy do porozumienia i jest mały Daniel
Jak się pewnie domyślacie nażarłam się tego makaronuzrobiłam tylko jeden podstawowy błąd i się po jedzeniu ululałam bez popicia czymś ciepłym. Mam taką zgagę, że nic mnie nie uratuje
Nawet koty na mnie patrzą z politowaniem
Czarna_kawa, lena7, Liy88 lubią tę wiadomość
mały książę
-
Jeśli chodzi o regularność to ja w piątek będąc w szpitalu mówiłam mojej pani dr, że nie wiem kiedy które z dzieci się rusza i powiedziała, ze na razie mam się na tym w ogóle nie skupiać. Dodała tez zeby nie panikować, gdy te ruchy będą słabsze czy rzadsze, bo regularne odczuwanie ruchów to dopiero trzeci trymestr.
momo28, marmi lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Anne92 wrote:Marmi, na pewno zgodzi się na Olka
Jak będzie słyszał jak mówisz do brzuszka po imieniu to się zakocha w imieniu
Ja do swojego mówię cały czas Filip, Filipek, zagaduje i w ogóle z nim rozmawiam. Mój już się tak do tego przyzwyczaił, że sam zaczął do niego mówić jakby był obecny z nami i wszystko słyszał, np. podokuczaj trochę mamusi, kopnij mamusie, bądź grzeczny Filip i takie tam
Lena, to super wieści! Często właśnie tak się dzieje z tą niedomykalnością. Dlatego lekarze mówią, żeby nie panikować niepotrzebnie
I my myślimy nad Filipkiem:)Anne92 lubi tę wiadomość
-
Najważniejsze, Lena, że z serduszkiem juz wszystko w porządku
Ja byłam na początku bardzo chciałam mieć córeczkę, ale teraz tak mocno kocham tego maluszka pod sercem, że nie wyobrażam sobie innego scenariusza
Macie imię wybrane?
Anne, mój mąż też mówi o naszym synku Olek. To chyba te głosy z zewnatrz tak nam mieszają w głowach, bo w sumie imię wybraliśmy drogą eliminacji, żadne nie zauroczyło nas tak mocno, że nie mielibyśmy wątpliwości, że to jest właśnie to właściwetakże zobaczymy...poprosiłam męża, żeby pomyślał, dookreślił swoje preferencje i będziemy decydować, mam nadzieję, że szybko.
A Filipek to przepiękne imięlena7 lubi tę wiadomość
-
Na pewno zdecydujecie się na najpiękniejsze imię dla Waszego synka
A głosy z zewnątrz zawsze będą, czasami trzeba jednym uchem wpuścić drugim wypuścić. W końcu to Wasz synek
A ja własnie zamówiłam sobie pierwsze spodnie ciążowe. Mam nadzieję, że będą okmarmi lubi tę wiadomość
-
Anne92 ja na swoje czekam już przeszło tydzień -h&m. mam nadzieję, że zanim urodzę, zdążą dojść.
dzisiaj trochę pobawiłam się z kluską i na każde moje wciśnięcie palca w brzuch, odpowiadała puknięciem. aaah jak mi się marzą prawdziwe kopniaki!
połówkowe we wtorek, ale.. dziś nareszcie ruszyliśmy na dobre z remontem sypialni, w której Tosia będzie z nami mieszkać!marmi lubi tę wiadomość
-
Spróbuję wstawić zdjęcie
Upolowałam na OLX, za 30zł!! Cieplutki, w ogóle nie zniszczony! Oby żaden siusiak córeczce nie wyrósł bo synka też w to ubiorę tak mi się podoba hahahaha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37158a6b1086.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:19
marmi, Talla, Czarna_kawa, Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
marmi wrote:Najważniejsze, Lena, że z serduszkiem juz wszystko w porządku
Ja byłam na początku bardzo chciałam mieć córeczkę, ale teraz tak mocno kocham tego maluszka pod sercem, że nie wyobrażam sobie innego scenariusza
Macie imię wybrane?
Anne, mój mąż też mówi o naszym synku Olek. To chyba te głosy z zewnatrz tak nam mieszają w głowach, bo w sumie imię wybraliśmy drogą eliminacji, żadne nie zauroczyło nas tak mocno, że nie mielibyśmy wątpliwości, że to jest właśnie to właściwetakże zobaczymy...poprosiłam męża, żeby pomyślał, dookreślił swoje preferencje i będziemy decydować, mam nadzieję, że szybko.
A Filipek to przepiękne imię
Olek i Filip bardzo fajne imiona!
Krakowianka, Pan dr. Powiedział tylko "będzie córka" i tyle
Monic fajne to! (Mówię "to" bo nie wiem jak to nazwać
Ja dziś weszłam do Pepco, a tam takie piękne czapeczki zimowe! Patrze, oglądam..i nawet jakbym się ,zdecydowala, to nie wiem jaki rozmiar?? Zresztą to chyba nie były czapki dla takiego nowonarodzonego dziecka, nie wiem..cholera wie
Talla lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
kuzka wrote:Czytając wasze wpisy jestem przerażona, bo wchodzę właśnie w 22 tydzień i nie czuję wyraźnych ruchów...
Masz łożysko na przedniej stronie i to wysoko, spokojnie. Pierwsze ruchy dziecka według wytycznych medycznych mogą być odczuwane dopiero po 26 tygodniu zwłaszcza jak to jest pierwsze dziecko. Tak więc luz. Mogę Cię pocieszyć, że ja mam łożysko na tylnej ścianie i nie czuję nic.kuzka lubi tę wiadomość
-
Ej dziewczyny, w ciagu okolo 3tyg tak mi brzuch wywalilo, ze patrzec na siebie nie moge. Boje się o rozstepy... Wiem, ze duze znaczenie a fakt, ze to druga ciaza i, ze Mlody ponoc jest dosc duży ale dramat. Ktos tez tak ma?
Talla lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wklejam obiecaną listę wyprawkową - opatrzoną moimi komentarzami. Przepraszam że niezbyt ładna forma - ale przeklejalam z excela. Gdzieniegdzie linki do rzeczy które akurat ja kupowałam i byłam zadowolona - może ktoś skorzysta
Dla mamy:
- podkłady poporodowe (3-4 opakowania) (https://www.blizejciebie.pl/podklady-ginekologiczne-absorgyn-27cm-x-7-5cm-niejalowe-10-szt-,1280_146_201,1368,1.html#image)
- podpaski
- bawełniane majtki (kilka par) http://www.aptekagemini.pl/canpol-wielorazowe-siateczkowe-majtki-poporodowe-rozmiar-s-m-2-sztuki.html
- nakładki higieniczne na toaletę (12 szt.) MI SIE NIE PRZYDALY
- bawełniana koszula do porodu NIE KUPOWALAM NIC SPECJALNEGO -doskonale się do tego nadaje ta do karmienia
- koszula do karmienia (2 szt.) http://www.italianfashion.pl/sklep/koszule.php
- biustonosz do karmienia Fajne rzeczy maja w Kappahl - mi najbardziej podeszly te: http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/371807/
- wkładki laktacyjne mi się nie przydaly. Kolezanki polecaly mi Lansinoh
- krem na pękające brodawki sutkowe nie przydał mi się, planowalam uzywac Bepanthenu Baby - tego samego co do pupci dzieckaa88, Liy88 lubią tę wiadomość