X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi, na pewno zgodzi się na Olka :) Jak będzie słyszał jak mówisz do brzuszka po imieniu to się zakocha w imieniu ;) Ja do swojego mówię cały czas Filip, Filipek, zagaduje i w ogóle z nim rozmawiam. Mój już się tak do tego przyzwyczaił, że sam zaczął do niego mówić jakby był obecny z nami i wszystko słyszał, np. podokuczaj trochę mamusi, kopnij mamusie, bądź grzeczny Filip i takie tam :D

Lena, to super wieści! Często właśnie tak się dzieje z tą niedomykalnością. Dlatego lekarze mówią, żeby nie panikować niepotrzebnie :)

marmi, lena7, Talla lubią tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - a to maluszek! Świetnie, że wszystko z serduszkiem w porządku :)

Co do ruchów to jeszcze mamy czas na regularność, ale dobrze rozumiem, że jak się nie czuje to stres. Uszka w górę i cierpliwości :)

Oluś śliczne imię! U nas była batalia, ale doszliśmy do porozumienia i jest mały Daniel :)

Jak się pewnie domyślacie nażarłam się tego makaronu :D zrobiłam tylko jeden podstawowy błąd i się po jedzeniu ululałam bez popicia czymś ciepłym. Mam taką zgagę, że nic mnie nie uratuje :P Nawet koty na mnie patrzą z politowaniem ;)

Czarna_kawa, lena7, Liy88 lubią tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o regularność to ja w piątek będąc w szpitalu mówiłam mojej pani dr, że nie wiem kiedy które z dzieci się rusza i powiedziała, ze na razie mam się na tym w ogóle nie skupiać. Dodała tez zeby nie panikować, gdy te ruchy będą słabsze czy rzadsze, bo regularne odczuwanie ruchów to dopiero trzeci trymestr.

momo28, marmi lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Marmi, na pewno zgodzi się na Olka :) Jak będzie słyszał jak mówisz do brzuszka po imieniu to się zakocha w imieniu ;) Ja do swojego mówię cały czas Filip, Filipek, zagaduje i w ogóle z nim rozmawiam. Mój już się tak do tego przyzwyczaił, że sam zaczął do niego mówić jakby był obecny z nami i wszystko słyszał, np. podokuczaj trochę mamusi, kopnij mamusie, bądź grzeczny Filip i takie tam :D

Lena, to super wieści! Często właśnie tak się dzieje z tą niedomykalnością. Dlatego lekarze mówią, żeby nie panikować niepotrzebnie :)

I my myślimy nad Filipkiem:)

Anne92 lubi tę wiadomość

• marmi Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, Lena, że z serduszkiem juz wszystko w porządku :)
    Ja byłam na początku bardzo chciałam mieć córeczkę, ale teraz tak mocno kocham tego maluszka pod sercem, że nie wyobrażam sobie innego scenariusza :)
    Macie imię wybrane?

Anne, mój mąż też mówi o naszym synku Olek. To chyba te głosy z zewnatrz tak nam mieszają w głowach, bo w sumie imię wybraliśmy drogą eliminacji, żadne nie zauroczyło nas tak mocno, że nie mielibyśmy wątpliwości, że to jest właśnie to właściwe :) także zobaczymy...poprosiłam męża, żeby pomyślał, dookreślił swoje preferencje i będziemy decydować, mam nadzieję, że szybko.

A Filipek to przepiękne imię :)

lena7 lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zdecydujecie się na najpiękniejsze imię dla Waszego synka ;) A głosy z zewnątrz zawsze będą, czasami trzeba jednym uchem wpuścić drugim wypuścić. W końcu to Wasz synek :)

A ja własnie zamówiłam sobie pierwsze spodnie ciążowe. Mam nadzieję, że będą ok ;)

marmi lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 ja na swoje czekam już przeszło tydzień -h&m. mam nadzieję, że zanim urodzę, zdążą dojść. :D
    dzisiaj trochę pobawiłam się z kluską i na każde moje wciśnięcie palca w brzuch, odpowiadała puknięciem. aaah jak mi się marzą prawdziwe kopniaki! ;)
    połówkowe we wtorek, ale.. dziś nareszcie ruszyliśmy na dobre z remontem sypialni, w której Tosia będzie z nami mieszkać! :)

marmi lubi tę wiadomość

p19u43r8y4e057zb.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qatynka, no to macie Waszą pierwszą, wspólną zabawę :) Super, pewnie maluch czuję mamę i daje o sobie znać.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Dziewczynki ja jestem po echo i jestem przeszczesliwa bo po niedomykalnosci ani sladu! :)
    Poza tym jestem w szoku, bo pisiak zniknął ;)
    No i cudnie! Tak ma byc :):)
    Ci z tym siusiakiem??? Będzie dziewczę? Czy poprostu nie widać dzis było?

5958beaa9c1f8.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję wstawić zdjęcie :-)
    Upolowałam na OLX, za 30zł!! Cieplutki, w ogóle nie zniszczony! Oby żaden siusiak córeczce nie wyrósł bo synka też w to ubiorę tak mi się podoba hahahaha :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37158a6b1086.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:19

marmi, Talla, Czarna_kawa, Tokarzynka lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Najważniejsze, Lena, że z serduszkiem juz wszystko w porządku :)
    Ja byłam na początku bardzo chciałam mieć córeczkę, ale teraz tak mocno kocham tego maluszka pod sercem, że nie wyobrażam sobie innego scenariusza :)
    Macie imię wybrane?

Anne, mój mąż też mówi o naszym synku Olek. To chyba te głosy z zewnatrz tak nam mieszają w głowach, bo w sumie imię wybraliśmy drogą eliminacji, żadne nie zauroczyło nas tak mocno, że nie mielibyśmy wątpliwości, że to jest właśnie to właściwe :) także zobaczymy...poprosiłam męża, żeby pomyślał, dookreślił swoje preferencje i będziemy decydować, mam nadzieję, że szybko.

A Filipek to przepiękne imię :)
    Jakby nie urósł znowu siusior, to mamy trzy typy: Adrianna, Ewa i Marysia..mój bardzo chciałby to pierwsze, ja chyba bardziej pozostałe dwa.

Olek i Filip bardzo fajne imiona!

Krakowianka, Pan dr. Powiedział tylko "będzie córka" i tyle ;-)

Monic fajne to! (Mówię "to" bo nie wiem jak to nazwać :-P

Ja dziś weszłam do Pepco, a tam takie piękne czapeczki zimowe! Patrze, oglądam..i nawet jakbym się ,zdecydowala, to nie wiem jaki rozmiar?? Zresztą to chyba nie były czapki dla takiego nowonarodzonego dziecka, nie wiem..cholera wie :-\

Talla lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Czytając wasze wpisy jestem przerażona, bo wchodzę właśnie w 22 tydzień i nie czuję wyraźnych ruchów... :(

Masz łożysko na przedniej stronie i to wysoko, spokojnie. Pierwsze ruchy dziecka według wytycznych medycznych mogą być odczuwane dopiero po 26 tygodniu zwłaszcza jak to jest pierwsze dziecko. Tak więc luz. Mogę Cię pocieszyć, że ja mam łożysko na tylnej ścianie i nie czuję nic. :D

kuzka lubi tę wiadomość

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to taki kombinezon, bardzo cieplutki, będzie fajny na spacerki do śpiworka :-)
    No własnie dziewczyny jaki rozmiar czapki na wyjście ze szpitala? Czytałam, że obwód główki dziewczynki urodzonej to ok 36-37 chłopaczka 38-40 czy to prawda?

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam coś takiego, że dziecka donoszonego obwód głowy to 35-36 cm, 40 cm to bardziej już po miesiącu jak dla mnie.
    Mamy które macie już dzieci, ile wasze maleństwa miały w obwodzie jak się urodziły?

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzid wsiąkłam w youtube:):) obejrzałam kilkanaście filmików o Zachariaszu i jego mamie Lidii. To vlogi przez cała ciąże, poród a pózniej pierwsze tygodnie życia. Ale mnie wciągnęło!

5958beaa9c1f8.png
  • KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla, moja M miała 35 cm, i była w 50 centylu - czyli 50% dziewczynek ma od niej mniejsze a 50% większe - wiec można powiedzieć że to średnia dla dziewczynek. Dla chłopców pewnie odrobine więcej. Generalnie norma 33-38

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupiłam dzisiaj Cebuszkę i będę ją testować ;) mąż straci trochę miejsca w łóżku, ale nie ma co marudzić bo mnie musi być wygodnie :D

Czarna_kawa, Tokarzynka lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam poduszkę w formie 7 :D w wersji kociej :D już do mnie idzie. A w sobotę robię nalot na sklep ciążowy. :D

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • AggaS Znajoma

Wysłany: 20 września 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, w ciagu okolo 3tyg tak mi brzuch wywalilo, ze patrzec na siebie nie moge. Boje się o rozstepy... Wiem, ze duze znaczenie a fakt, ze to druga ciaza i, ze Mlody ponoc jest dosc duży ale dramat. Ktos tez tak ma?:(

Talla lubi tę wiadomość

34bwyx8dm6jhpuof.png
    er3mt5odd297vkcl.png
  • KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wklejam obiecaną listę wyprawkową - opatrzoną moimi komentarzami. Przepraszam że niezbyt ładna forma - ale przeklejalam z excela. Gdzieniegdzie linki do rzeczy które akurat ja kupowałam i byłam zadowolona - może ktoś skorzysta

Dla mamy:
    - podkłady poporodowe (3-4 opakowania) (https://www.blizejciebie.pl/podklady-ginekologiczne-absorgyn-27cm-x-7-5cm-niejalowe-10-szt-,1280_146_201,1368,1.html#image)
    - podpaski
    - bawełniane majtki (kilka par) http://www.aptekagemini.pl/canpol-wielorazowe-siateczkowe-majtki-poporodowe-rozmiar-s-m-2-sztuki.html
    - nakładki higieniczne na toaletę (12 szt.) MI SIE NIE PRZYDALY
    - bawełniana koszula do porodu NIE KUPOWALAM NIC SPECJALNEGO -doskonale się do tego nadaje ta do karmienia
    - koszula do karmienia (2 szt.) http://www.italianfashion.pl/sklep/koszule.php
    - biustonosz do karmienia Fajne rzeczy maja w Kappahl - mi najbardziej podeszly te: http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/371807/
    - wkładki laktacyjne mi się nie przydaly. Kolezanki polecaly mi Lansinoh
    - krem na pękające brodawki sutkowe nie przydał mi się, planowalam uzywac Bepanthenu Baby - tego samego co do pupci dziecka

a88, Liy88 lubią tę wiadomość

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ