X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, telefon to kolejny problem i pytanie KIEDY???

Mam nadzieję, że jeszcze mam czas, ale może wcale nie mam? :)

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasjaK - wielkie dzięki, okazuje się, że pościel, co do której miałam wątpliwości na razie można pominąć, za to otulacz/kokon, który wydawał mi się trochę przerażający warto rozważyć :)) Ja wstępnie listę już zrobiłam, ale dzięki Twojej mogę ją skorygować i nie wydać za dużo na rzeczy zbędne, a na coś, co naprawdę może się przydać. I racja, ceny laktatorów elektr. trochę przerażają, ale chyba u Matki Wariatki na blogu też była mowa o tym, którego Ty używasz.
    Z apteki Gemini moja mama co miesiąc zamawia dużo rzeczy, naprawdę się opłaca. Ja biorąc zalecony przez lekarza MumOmega w aptece stacjonarnej płaciłam 70zł, a w Gemini 45-50zł.

Meggi90 - chyba niestety wszędzie na SORach panuje znieczulica, oby takie historie więcej nie miały miejsca. Witaj w klubie ogarniających jednocześnie tematy wyprawkowe i mieszkaniowe :D Mam nadzieję, że Ty chociaż masz w tym jakieś wsparcie ze strony męża :))

Cieszę się z dobrych wieści po wizytach i powrotach szpitalnych, trzymam kciuki za dziś wizytujące i z niecierpliwością czekam na 28.09 i swoje połówkowe <3

Dziś obudziłam się z podskakującym brzuchem - młody najwyraźniej miał czkawkę - zabawne uczucie :)))

Sunset06 - ja to chyba sobie któregoś dnia, za przeproszeniem wydrapię cycki ;) ale staram się stosować w miarę regularnie Bio Oil i inne balsamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 11:58

sunset06 lubi tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi naprawdę współczuję, aż strach się bać tych szpitali..

Sunset, mnie nic nie swedzi..jeszcze ;-) ale pewnie jak przypakuje to zacznie!

sunset06 lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy wsparcie męża mam, gorzej ze wsparciem jego rodziny, no ale cóż. Tylko że my mamy o tyle dobrze że mieszkanie całe urządzone będzie, ewentualnie pomalować trzeba :) i pralkę dokupić, a no i wszystkie pierdoły typu sztućce, garnki, talerze, odkurzacz....

A co do swędzenia od wczoraj drapie się po brzuchu. Oczywiście ja od dawna mam place na brzuchu i problemy z nimi, bo nikt nie wie od czego się wzięły, ale teraźniejsze swędzenie nie wiem czy nie jest od rosnącego balonika:)

Liy88 lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, oby nigdy więcej. SOR to niestety straszne miejsce, a jak widać u Ciebie na oddziale wcale lepoej nie było. Są zawody, w których empatia powinna być zawsze... :(

Mnie czasem swędzą cycki, ale nie wuem czemu, bo nie rosną ;) skóra na brzuchu nie swędzi, mimo że niczym jej nie smaruję. Może być tak, że te konkretne uroki ciąży jeszcze przede mną ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka moja miala od 7 roku zycia ..ale taki w sumie do dzwonienia i pisania smsow .ale codziennie go nie uzywala.taki zwykly nie zaden smartfon.

Dostala od babci jakis uzywany i na tym zaczela sie uczyc ..obecnie Madzia ma 11 i pol roku i juz dotykowy ale do szkoly nie bierze stwierdziala ze niebma sensu.hehe

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy, wyslalam zaproszenie, mam sprawę w temacie laktatora ;)

P.s. przechodzę dziś jakieś katusze... to już nie jest głodek, nie jest ciążowy apetyt. Chce mi się ŻREĆ! Wszystkiego i w kazdych ilościach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 12:31

momo28, Liy88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• Talla Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko swędzi biust i to czasami np. dzisiaj. Odrzuciło mnie od słodyczy, za to z powrotem "witaj kwaśne" i pogoda śpiąca nie poprawia nastroju.
    Raz mi się zdarzyło być na SORze i nie mogę narzekać, też w sprawie ginekologicznej. Mało czekałam i pielęgniarka była w porządku, a bolało jak cholera bo miałam tzw. zaczopowany gruczoł Bartholina, chwilę później pękł i jaka ulga. Można powiedzieć że mam od jakiegoś czasu wyższy próg bólu i nie stosuję od kilku lat żadnych środków bólowych (wtedy tylko ketonal forte pomógł na chwilę, reszta była za słaba), a ból można było porównać do krojenia nożem.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wrote:
    Mnie tylko swędzi biust i to czasami np. dzisiaj. Odrzuciło mnie od słodyczy, za to z powrotem "witaj kwaśne" i pogoda śpiąca nie poprawia nastroju.
    Raz mi się zdarzyło być na SORze i nie mogę narzekać, też w sprawie ginekologicznej. Mało czekałam i pielęgniarka była w porządku, a bolało jak cholera bo miałam tzw. zaczopowany gruczoł Bartholina, chwilę później pękł i jaka ulga. Można powiedzieć że mam od jakiegoś czasu wyższy próg bólu i nie stosuję od kilku lat żadnych środków bólowych (wtedy tylko ketonal forte pomógł na chwilę, reszta była za słaba), a ból można było porównać do krojenia nożem.

Co do progu bólu to u mnie co miesiąc w trakcie okresu tylko ketonal szedł w ruch i tylko to mi pomagało. Chyba bym umarła bez tego.

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka, nie trzymam.
    Nie wiem, czy ze ze względu na wiek, zdecyduję się na kolejne dziecko. I tak rodząc te będę miała 38 lat.

Przepisy mówią, że do 7 roku życia dziecko nie może samo chodzić i wracać do szkoły. Musi mieć skończony 7 r. ż. Nauczyciel nie ma prawa takiego dziecka samego ze szkoły wypuścić nawet po pisemnej zgodzie rodzica lub opiekuna prawnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 13:17

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi piersi właśnie też nie rosną a chciałoby się;) brzuch widać ale jak na 1/2 ciąży to chyba nie jest źle. w dobrych ciuchach mogłabym śmiało ukryć. zobaczymy co będzie dalej;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do telefonu to nasz Młody dostał w zeszłym roku pod choinkę (miał 7 lat) Bierze do szkoły ale ma wyłączony. Po lekcjach melduje się, że wychodzi ze szkoły. Wtedy wiem, że w ciągu 20 minut będzie w domu. Jak się spóźnia, dzwonię i pytam gdzie jest. Gdy jeszcze pracowałam dawałam mu znać , kiedy ma wychodzić ze świetlicy. Spotykaliśmy się wtedy w domu.
    Na telefonie też gra.
    Nie ma dostępu do mojego laptopa (nie czyta co naciska i teściowi kiedyś zawiesił kompa a ja mam za dużo dokumentów w komputerze). Nie ma tableta. Poza tym telefon bierze jak idzie sam na dwór. Można wtedy kontrolować gdzie jest.
    Dostał smartfona, bo kupiliśmy BOXA w Play. Jeśli zniszczy będzie musiał za swoje kupić nowy lub naprawić.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta nasze dziewczyny tez przewaznie biora tel Jak ida na dwor i mlodszej daje jak sama wraca ze szkoly.w szkole tez musi miec wylanczony.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rady, czyli po 7 urodzinach muszę zacząć mysleć, a może i przed wtedy prezent na urodziny dobry :) szczególnie że grudzień mnie wykańcza zawsze: Mikołaj, urodziny i świeta, 3 prezenty i nie chodzi o kase, tylko o pomysły :) ona wszystko ma i jest z tych dzieci co nie chca i nie bawia się nowymi zabawkami :)

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Katowiczanka, nie trzymam.
    Nie wiem, czy ze ze względu na wiek, zdecyduję się na kolejne dziecko. I tak rodząc te będę miała 38 lat.

Przepisy mówią, że do 7 roku życia dziecko nie może samo chodzić i wracać do szkoły. Musi mieć skończony 7 r. ż. Nauczyciel nie ma prawa takiego dziecka samego ze szkoły wypuścić nawet po pisemnej zgodzie rodzica lub opiekuna prawnego.

Szwesta, znam przepisy, bardzie chodzi o strach o dziecko i te wszystkie info o porwaniach, gwałtach eh... ja ufam dziecku, nie ufam innym.

Czasem córka jedzie sama windą i opowiedziała mi, że kiedyś jakaś starsza pani ją w windzie przytuliła. Mieszkamy od roku w tym miejscu, nie znam sąsiadów i nie wiem kto to był :/

A ubranka nie dla kolejnego, tylko po Młodym dla tego w drodze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 13:59

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po kilku dniach przerwy, choroba mnie jednak chwyciła. Katar gardło, osłabienie bleee. Ale już dobrze;)

Z nowości u nas to kupiliśmy wózek może i za wcześnie ale trafiła się okazja więc czemu nie skorzystać? A dziś zapisaliśmy się na usg połówkowe 3d na 18:20. Zwykle mam dopiero 02.10. Mój mąż ma dziś imieniny więc taki mały prezent dostanie:)

Jomi dobrze że już wróciłaś uważaj na siebie i maluchy;)

Kasja wykonalas kawał dobrej roboty. Niejednej się przyda Twoja lista:)

Megi okropne przeżycia, tak nie powinno być, jak można tak traktować kobietę w ciąży w szpitalu. Kurcze zero zrozumienia....brak słów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 14:42

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek, jaką brykę upolowaliscie? :)

• nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Nusiaczek, jaką brykę upolowaliscie? :)

Baby design husky, wersja zimowa z winterpackiem :)

Krakowianka lubi tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Szwesta, znam przepisy, bardzie chodzi o strach o dziecko i te wszystkie info o porwaniach, gwałtach eh... ja ufam dziecku, nie ufam innym.

Czasem córka jedzie sama windą i opowiedziała mi, że kiedyś jakaś starsza pani ją w windzie przytuliła. Mieszkamy od roku w tym miejscu, nie znam sąsiadów i nie wiem kto to był :/

A ubranka nie dla kolejnego, tylko po Młodym dla tego w drodze ;)

NA początku zatrzymywałam. Ale w domu mało miejsca. Zresztą zanim Franek dorośnie do tych rzeczy to moda się zmieni. Poza tym Młody jest strasznie chudy a Franek może pójść po tatusiu i być trochę przy kości.

Krakowianka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Baby design husky, wersja zimowa z winterpackiem :)
    Oooooo!! Sprzedawca nam polecał ten wózek, a tak malo ich widze na OLX, ile daliscie jesli moge spytac? Uzywany? Zrobil na nas dobre wrażenie i tak mi chodzi po glowie, choć z wygladu wole te tzw. mydelniczki z plastikowym dolem ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ