Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Monic88 wrote:Eeeee 2tys za nowy wozek to nie tak drogo. A w zestawie ma cały winter pack
I ogolnie jest robiony pod zimę, ma grubsze materiały, gondole zaciagana prawie do samefo zamknięcia, zasuwa sie ta klapa tez prawie po sama gore...I mega porządne amortyzatory. Mysle ze jest wart tej ceny
Dziewczyny zarzuce moze dosc kontrowersyjny temat wozkowy, otoz rozmawiałam z moimi kolezankami co juz testowaly wózki i powiem wam, ze każda praktycznie narzeka na spacerówki w tych wozkach wielofunkcyjnych. Gondole super dopracowane, spacerówki na odwal robione. Tez widac na olx jak dziewczyny sprzedaja, ze pisza ze spacerowka prawie nieuzywana. No wiec zaczelam sie zastanawiac czy jest sens ladowac kase w wozek, ktory fajny bedzie pol roku, a potem i tak mnie bedzie denerowal, bede szukac nowego. I na razie jestem chyba zdania, ze sprobuje znalezc uzywana tania gondolke jakas sama, a po pol roku kupimy juz porzadna, nowa spacerowke w sklepie z gwarancja itd. Jedyne w czym jest problem to w tym, ze ciezko znalezc do kupienia sama gondole
Dlatego my wzięliśmy używany wózek od kuzynki. Dla gondoli. Potem chcemy w porządną spa cerówkę zainwestować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 22:16
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Nam sprzedawca w jednym sklepie powiedział właśnie, ze już nie robią samych gondoli i zawsze jest w połączeniu ze spacerówką. My wybraliśmy taki, w którym i spacerówka wydała mi się w porządku, w dodatku jest dość duża i wytrzyma 25kg - także jak dobrze pójdzie, będzie jedynym potrzebnym nam wózkiem. W tym naszym nawet gondole można złożyć na płasko, co z naszym aktualnym autem jest dużym plusem. I godzi moje oczekiwania (oby w praktyce też) z oczekiwaniami męża (nie kupimy wózka za 4500zł)
Bo moimi faworytami był Joolz Day 2 lub Babyzen Yoyo - tyle, ze gondola wydała mi się w nim mało wiarygodna, ponoć spacerówką jest jedną z najlepszych:)
-
Dobry wieczór! Gratuluję udanych wizyt!
Nie zazdroszczę przygód szpitalnych. Sama mam trochę podobnych historii na koncie. Nauczyły mnie one, że często trzeba być wręcz nachalnym i dopraszać się o swoje, inaczej mogą o tobie zapomnieć. No i trzeba również mieć trochę dystansu i nie brać do siebie słów personelu, bo po niektórych tekstach lekarzy i pielęgniarek można by się całkiem załamać.
W temacie wozkowym: Ja mam wózek babydesign Lupo wielofunkcyjny tzn. 2w1. Też słyszałam rady, żeby kupić osobno gondolę i osobno spacerowkę. Jednak kupiliśmy ten 2w1 i w sumie się nam sprawdziłwedług mnie wszystko zależy gdzie będziecie jeździć tym wózkiem. Ta spacerowka była jak znalazł na spacery po wertepach w mojej okolicy, dlatego cieszę się, że ją miałam.
Jej minusem była jednak jej spora waga i gabaryty. Ledwo się mieściła do naszego bagażnika i ciężko i niewygodnie było mi ją brac np.na zakupy. Dlatego dokupilismy potem jeszcze wózek typu parasolka, który był leciutki, łatwo się skladał i bez problemu mieścił w aucie. W sam raz na wyjazdy i zakupy. Kupiliśmy ją jak córcia skończyła rok i uzywalismy zamiennie ze spacerówką. Jednak parasolka w ogóle sie nie nadawała do jazdy off road czy też po mocno dziurawych chodnikach, a takich u mnie nie brakujeMTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Hej dziewczyny
Trochę czasu się nie odzywalam ale podglądam Was . Totalny brak czasu ,jestem zmęczona. Dzieci do 14.30 w szkole a ja do południa zajmuje się najmłodszym synkiem,obiad zakupy i posprzatanie. A jak o 14.30 jadę po nich do szkoły to praktycznie codziennie jak nie jeden syn to drugi ma zajęcia dodatkowe. Wiec do domu wracamy późno. Siadamy do lekcji ,kapiel małego kolacja usypianie itp. i jak mam już swój czas wolny to okazuje się ze dochodzi 22.00 echhhhh. Wiec wybaczcie moje zadkie wizyty
Dziś miałam wizytę u swojego gin.za 2 tyg mam polowkowe. I lekarz podejrzal plec mówi ze będzie dziewczynka (wcześniej też mi sugerowano ze będzie corka) ale jakos w to nie wierzylam kurde mam 3 synow I będę miała corke ???? Przecież ja rodze samych chlopakowwiecie co tak mi ciężko w to uwierzyć że jak urodze to chyba dopiero będę w pełni się cieszyć
marmi, Liy88, Krakowianka, Tokarzynka, Katowiczanka, sunset06 lubią tę wiadomość
-
Witam , to juz mam po snie .. znowu Terrorysci uciekajacy helikopterem z jakims niemowleciem ktore porwali bo chcieli go do jakiegos wynalazku .. policja strzelalajaca do helikoptera A wszystko to pod moim domem .. cudowny sen, nie ma co . Teraz zasnac nie moge . A w dzien bede nieprzytomna juz to wiem . Wczoraj taka sennosc mnie ogarnela ze spalam od 10 do 12 , ale jak wstalam to dalej niewyspana i jeszcze gorzej sie czulam .. ide zaraz cos zjesc to moze jeszcze uda mi sie zasnac na troche do Pobudki o 6:45 , kiedy to trzeba dzieci budzic do szkoly .
Meggi wspolczuje przezyc szpitalnych, Dobrze ze maz interweniowal.
U mnie na liscie nie znajda sie rzeczy przydatne do karmienia piersia , bo juz z gory wiem ze nie bede mogla karmic . Moje mleko bedzie nadawalo sie tylko do wylania do kranu , A po porodzie musze od razu dostac jakies tabletki na zatrzymanie laktacji . Troche mi szkoda , bo bardzo bym chciala , no ale nie sadze ze mi pozwola odstawic leki ... -
Ok Monic..ja się nie znam wiecie
Moje doświadczenie odnośnie wózków polega tylko i wyłącznie na pchaniu ich u koleżanek..i jedyne co wiem to chciałabym wózek który nie byłby za ciężki, i żeby był zwrotny. Noo i żeby był w ciemnym kolorzeKrakowianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Kasiaa, fajnie, że teraz córa będzie
trzymam kciuki, żeby nie pojawił się znikąd siusiak
Ja od godziny przerzucam się z boku na bok przy moim chrapiącym mężu i tak oto doczekałam do budzika. Miałam sobie dziś wolne zrobić, poleniuchować w łóżku przed jutrzejszym weselem i spróbować złapać trochę sił na zapas, ale i tak już nie zasnę przy tym moim "czołgu", więc pokornie zbieram się do pracy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 06:08
-
Lena ja miałam to samo koleżanka polecała mi X-landery, dookoła najwięcej na ulicach widzę adamexy i anexy. Nie podobaja mi się te jak to nazwała Monic mydelniczka. Na huskiego trafiłam w necie szukając dobrego i ciepłego wózka. Dużo mam go poleca. Poczytaj w necie, odbejrzyj parę filmików na YouTube i będziesz bardziej oświecona.
Pytanie z innej beczki na wczorajszym usg lekarz powiedział że łożysko mam na tylnej ściance a moja lekarka twierdzi że na przedniej. Jest możliwość aby zmieniło położenie. Zamierzam napisać reklamacje do kliniki w której wczoraj byliśmy bo wydaliśmy kasę a płyty ze zdjęciami nie dostaliśmy tak jak to mi mowila Pani w rejestracji. -
nusiaczek20 wrote:Lena ja miałam to samo koleżanka polecała mi X-landery, dookoła najwięcej na ulicach widzę adamexy i anexy. Nie podobaja mi się te jak to nazwała Monic mydelniczka. Na huskiego trafiłam w necie szukając dobrego i ciepłego wózka. Dużo mam go poleca. Poczytaj w necie, odbejrzyj parę filmików na YouTube i będziesz bardziej oświecona.
Pytanie z innej beczki na wczorajszym usg lekarz powiedział że łożysko mam na tylnej ściance a moja lekarka twierdzi że na przedniej. Jest możliwość aby zmieniło położenie. Zamierzam napisać reklamacje do kliniki w której wczoraj byliśmy bo wydaliśmy kasę a płyty ze zdjęciami nie dostaliśmy tak jak to mi mowila Pani w rejestracji. -
Witam się i ja:)
Widzę, że spora część z Was ma doświadczenie i zna się trochę na wózkach więc może mi coś doradzicie - chciałabym na początek kupić sama gondolę (lub 2 w 1) ale musi być : lekka (nie ma windy, a mieszkam na wysokim piętrze) i dać się spakować do małego samochodu (wielkość może nie smarta, ale żeby do pandy wlazło).
Nie znam się kompletnie, nawet nie wiem w którym kierunku szukaćChciałabym mieć już jakieś pojęcie zanim pojadę pooglądać w listopadzie...
mały książę
-
Dzień Dobry Mamuśki!!!
Meggi,bardzo współczuje takiej traumy szpitalnej,która Ci zafundowali,niektórzy powinni zdecydowanie zmienić zawód...jak można ciężarna potraktować w ten sposób ;( niestety sumienie i serce nie idą jak widać w parze z powołaniem do pracy.Staraj się odpocząć teraz i myśleć już tylko o tych dobrych rzeczach))
Nusiaczek,gratuluje córeczkinapisz do kliniki,bo skoro pieniążki wydane i obiecali płytkę,to można się upomnieć dlaczego w waszym wypadku to pominięto.
Paula,wszystkiego dobrego dla Ciebie i baw się pięknie na weselu)) trzymamy kciuki,żeby to był niezapomniany dzień!
Marmi,biedna,miałaś odpocząć,a ,,czołg'' nie daje ;/ pocieszenie,ze już piątek...
Kuzka,trzymam kciuki za Twoje połówkowe dzisiaj!Przybadz z dobrymi wieściami!!!
Kolka,super wiadomości!Widzisz,probiotyk i jogurciki tak pięknie zadziałały)) konsultuj się ze swoim ginem i nie martw
))
Kasiaa,wierze,ze będzie piękna dziewczynka)) widzisz zrobiła mamie niespodziankę
taki rodzyneczek będzie wśród twoich chłopaków i bracia ja będą na rękach nosić
super!
Monic,dobry temat wozkowy!Rzeczywiscie może lepiej kupić dobra gondolkę,a później wypasiona spacerówkę.Mojej kuzynki corcia(po której dostanę właśnie gondole) nie chciała w ogóle w gondoli jeździć,a jest z marca wiec szybko wyrosła i kupili później dobra spacerówkę,bo mała łobuziara nie chciała leżeć na płasko :p zatem dziedziczę w super stanie wózeczeki będę inwestować właśnie w jakaś wypasiona spacerówkę
Dzisiaj odwiedza mnie mama! Przyjeżdża z cała ,,bateria'' jedzenia i...stetoskopem (pożyczyła od koleżanki pielęgniarki hahaha),chce posłuchać serduszka,a nie mam detektora,to zobaczymy czy coś z tego wyjdzie
choć na tym etapie właśnie za pomocą stetoskopu można już słuchać ;p będą śmiechy
wiec mimo tej paskudnej pogody zapowiada mi się bardzo pozytywny dzień
))
Liy88, kolka, Krakowianka, kuzka, Tokarzynka, Paula. lubią tę wiadomość
-
Kasia mam na jednym wydruku napisane łożysko wysoko ściana przednia, a na drugim łożysko wysoko ściana tylna. Najważniejsze że nie jest przodujące.
Momo też chciałam wózek lekki mały bo mamy peugeota 206 więc bagażnik nieduży no i mieszkamy na drugim piętrze. Ale jak przyszło co do czego to te lekkie nie mają amortyzatorów albo słabe są albo kosztuje taki wózek fortunę. Dla mnie jeszcze ważnym aspektem była izolacja od chłodu skoro córeczka urodzi sie zimą. Dlatego przy wyborze musieliśmy z czegoś zrezygnować i wybór padł na baby design husky którego można złożyć do małych rozmiarów wraz z gondolą.
Kawo, nie ma to jak jedzonko mamusi mmmmmmmoże uda Ci się podsłuchać maluszka serduszko, ja słyszałam tylko stukatnie w słuchawkę hihi
-
Dołączam do zombiaków - po pobudce na karmienie kotów o 3:52 już nie mogłam zasnąć, przewalałam się tylko z boku na bok, kompletowałam w głowie wyprawkę i urządzałam mieszkanie
Miałam nadzieję, że zasnę, ale zgłodniałam okrutnie
Obym dała radę dziś pracować do 22:00 i nie zasnąć tam
Kasiaa.. nie zazdroszczę, ale za parę lat przynajmniej będą Cię nosić na rękach Ci Twoi chłopcyTrzymam kciuki, żeby tym razem już została mała księżniczka
dopiero będzie miała dobrze ze starszymi braćmi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 08:29
-
Witam Was moje mamuśki
Też miałam dziwacznie syn i to co najmniej 4 w ciągu nocy. Jeden jest najlepszy: rodzice mi i siostrze kazali sadzić na polu rajstopy!!!!Liy88, kolka, a88, lena7, szwesta80, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Momo28 a zerkałaś na ten nasz? ABC DESIGN Salsa 4? Nie wiem jak Baby jogger city mini - w sensie nie wiem, czy jest tylko spacerówką, czy ma też gondolę. No i Babyzen Yoyo - może Ciebie ta gondola przekona, to chyba najlżejszy ze wszystkich wózek - spacerówka podobno genialna ( znajomy ortopeda ma dla swojej córki) natomiast nie używali go z gondolą. Nie widziałam jej na żywo, ale na zdjęciach w necie mi wygląda trochę mało wiarygodnie, i jakbym miała mieć dziecko na wysokości kolan
Ostatecznie nie oglądałam go na żywo, bo uznałam, że spacerując z amstaffką u boku trochę mało stabilny może być wózek ważący 5-6kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 08:38
momo28 lubi tę wiadomość