Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry kobietki! Ja za to noe narzekam na spanie, no chyba ze kimnę się w dzień ze dwie godzinki to wtedy później ide spać nawet o 1 i mam rozregulowane spanie.
Lena co do wózków to mi też zależy bardzo aby był lekki i wyczytałam, że firma Bebetto produkuje najlźejsze wózki, nawet oglądałam na żywo i wszystko ładnie, pięknie tylko ja jestem mała wzrostem i wolałabym trochę niższy.. ale chyba nie można mieć wszystkiego.
Mam pytanie, czy u którejś z Was też zrobiły się tak wrażliwe zęby na ciepło i zimno? Nie wiem czy to efekt zmiany pasty na mocno wybielającą czy efekt ciąży?chyba kupię dziś inną pastę i zobaczę czy coś się zmieni.
Miłego i spokojnego dnia oraz szczęśliwych wizyt! -
nusiaczek20 wrote:
Pytanie z innej beczki na wczorajszym usg lekarz powiedział że łożysko mam na tylnej ściance a moja lekarka twierdzi że na przedniej. Jest możliwość aby zmieniło położenie. Zamierzam napisać reklamacje do kliniki w której wczoraj byliśmy bo wydaliśmy kasę a płyty ze zdjęciami nie dostaliśmy tak jak to mi mowila Pani w rejestracji.
Też mi się wydaję, że łożysko nie może w ten sposób zmienić pozycji.
W której klinice byłaś na tych badaniach?MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
nick nieaktualnyGang melduje się po dzisiejszych polowkowych
Zuchu rosnie, wszystkie narządy prawidłowe. Rosnie jak na drozszach, fika koziolki, nie mozna się do niczego doczepic.
Ja natomiast mam niestety naczyniaki na lozysku... są na ten moment niewielkie, a Maluch rosnie, wiec poki co nie ma się czym martwic, ale musi być pod dokładną obserwacją.
No ale wracając do pozytywnych wieści: lekarz jest pewny, ze nie ma siusiakaczas więc przyjąć chyba Monikę do wiadomości i zadać sobie pytanie: GDZIE KUPIĘ NAJPIEKNIEJSZE SUKIENKI NA SWIECIE?
Liy88, kozamonia, Anne92, momo28, marmi, kuzka, lena7, szwesta80, sunset06, Basik83, kasiarzyna, Tokarzynka, Czarna_kawa, Bella93, Paula. lubią tę wiadomość
-
A88 gratulacje ! Będzie dobrze wszystko
a ciuszków teraz wszędzie miliony, mi kiedyś podpowiedziało jakąś stronkę z ładnymi pin-up'owymi ubrankami i opaseczkami, ale nie zatrzymywalam się na niej na dłużej, bo jeszcze by mi się zrobiło szkoda, że prognozują mi chłopca
-
Trudno tutaj nadążyć !
Dlatego czytam was tylko w wolnej chwili, my tez już po połówkowym. Antoś rośnie, wiercił się tak,że zdjęcie jest tylko dla tatusia - erotyczne jak sie śmiał lekarz z siusiakiem
powodzenia dla wizytujacych:)Liy88, momo28, kuzka, marmi, szwesta80, sunset06, Tokarzynka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Starania od 11.2016, duphaston, bromergon, Ovarin
-
Liy88 wrote:Momo28 a zerkałaś na ten nasz? ABC DESIGN Salsa 4? Nie wiem jak Baby jogger city mini - w sensie nie wiem, czy jest tylko spacerówką, czy ma też gondolę. No i Babyzen Yoyo - może Ciebie ta gondola przekona, to chyba najlżejszy ze wszystkich wózek - spacerówka podobno genialna ( znajomy ortopeda ma dla swojej córki) natomiast nie używali go z gondolą. Nie widziałam jej na żywo, ale na zdjęciach w necie mi wygląda trochę mało wiarygodnie, i jakbym miała mieć dziecko na wysokości kolan
Ostatecznie nie oglądałam go na żywo, bo uznałam, że spacerując z amstaffką u boku trochę mało stabilny może być wózek ważący 5-6kg
ABC Design mnie przekonuje, patrzyłam na kilka modeli i muszę sobie je pomacać w sklepiechyba finalnie będziemy trzymać wózek w piwnicy (zrobię test wilgoci na starej poduszce, czy się nie zaśmierdnie) albo pogadam z zarządcą budynku, bo pomysł pomieszczenia na wózki już kiedyś padł... Wybrałam za to fotelik, padło na Maxi Cosi Cabriofix, montowany na pasy
Chociaż jedno mam z głowy
Liy88 lubi tę wiadomość
mały książę
-
Cześć dziewczyny!
Wchodzę na forum, a tu już od rana mnóstwo nowych postówJa na szczęście na sen dziś nie narzekałam, wyspałam się jak suseł
Gratuluję udanych wizyt i samych dobrych wieści. Cudownie się to czyta.
Nusiaczek, napisz do nich dlaczego nie dostałaś płyty z nagraniem, jeśli w pakiecie miał być film i opisz, że nie do końca jesteś zadowolona. Moim zdaniem łożysko też nie może tak wędrować sobie od ściany przedniej do tyłu.
Jestem po śniadaniu dziewczyny, a już myślę o drugimZrobię sobie placuszki jogurtowe z dżemem porzeczkowym - taka mnie naszła dziś ochota!
Kto dziś wizytuje? Trzymam kciuki!
Miłego dniaLiy88 lubi tę wiadomość
-
Hej Brzuszki .
U nas padło na Bebetto Bresso Premium Class.
Główne powody to :
× lekka gondola
× budka wentylowana XXL
× wentylowana gondola
× czarno - biała kolorystyka
× zamykana na zamek, wyciągana torba z kosza (na dole)
A reszta udogodnień To podobnie jak w innych wózkach.
Mnie urzekł , widziałam na żywo, "pojeździłam" sobie i jest ❤
Dzięki Kochane za kciuki . Czemu przed wizytą zawsze towarzyszy stres ? -
nusiaczek20 wrote:Kasia mam na jednym wydruku napisane łożysko wysoko ściana przednia, a na drugim łożysko wysoko ściana tylna. Najważniejsze że nie jest przodujące.
Momo też chciałam wózek lekki mały bo mamy peugeota 206 więc bagażnik nieduży no i mieszkamy na drugim piętrze. Ale jak przyszło co do czego to te lekkie nie mają amortyzatorów albo słabe są albo kosztuje taki wózek fortunę. Dla mnie jeszcze ważnym aspektem była izolacja od chłodu skoro córeczka urodzi sie zimą. Dlatego przy wyborze musieliśmy z czegoś zrezygnować i wybór padł na baby design husky którego można złożyć do małych rozmiarów wraz z gondolą.
Kawo, nie ma to jak jedzonko mamusi mmmmmmmoże uda Ci się podsłuchać maluszka serduszko, ja słyszałam tylko stukatnie w słuchawkę hihi
-
Kuzka ładny wozeczek:) trzymam kciuki:)
Kasiaa zweryfikuje to na badaniu u mojej lekarki.
Napisałam meila do kliniki zobaczymy jak się odniosą jak będzie cisza to im napiszę opinie w necie
Dziewczyny jak tam Wasze brodawki, moje w normalnych warunkach są płaskie dopiero jak jest mi zimno czy są stymulowane to lekko się pojawiają. Czy to aby wystarczy by nakarmić dziecko?kuzka lubi tę wiadomość
-
Momo28 z tego co wiem, to ten ABC DESIGN ma już w pakiecie adaptery pasujące m.in. do tego modelu fotelika, także mogłabyś go spokojnie montować na ramie wózka.
Ja przed pójściem do sklepu w ogóle nie wiedziałam o istnieniu tego wózka, tylko jakieś bliźniacze kojarzyłam. Pan po rozmowie z nami i widząc jakie są nasze oczekiwania zaproponował właśnie ten i przy nim zostałam. Miałam ogromną jazdę na Joolza, w necie super opinie i jak zobaczyłam go na ulicy kilka razy na żywo to myślałam tylko o nim, ale w sklepie jakoś mało wiarygodnie wyglądała mi spacerówka, w dodatku jeśli spodziewamy się wysokiego dziecka, to mógłby wystarczyć na rok, może 1,5. No i biorąc pod uwagę fakt, że za wszystko płaci się dodatkowo, uznałam, że jakieś 6000zł to przesada
Nusiaczek20 moja koleżanka ma problem z małymi, płaskimi brodawkami. Przy pierwszym synku ponoć strasznie jej szło karmienie, więc teraz (jest w ciąży młodszej od mojej o 2 miesiące) powiedziała, że bezwzględnie, jeszcze w ciąży uda się do poradni laktacyjnej i czyta podręcznik na temat karmienia piersią. Myślę, że warto w tej sytuacji pójść do poradni jeszcze zanim będziesz musiała karmić) Wspominała też o nakładkach i o odpowiedniej stymulacji sutków już teraz, ale nie drążyłam w temacie, myślę, że kontrolnie warto po prostu zaliczyć tę poradnię, jakich by się sutków nie miało
-
Nusiaczek, myślę że do porodu one się jeszcze zmienia..moje bimbalki nie dość że urosły (hura!!!) To jeszcze zmieniły kształt, zrobiły się jakieś takie.. amazońskie?
Tzn bardziej szpiczaste
kuzka, a88, Talla lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Lena 7 u mnie podobnie;) koleżanka poradziła mi panią specjalistkę od laktacji. Była u niej po porodzie i wszystko jej pokazała i wytłumaczyłam. Siedziała z nią tak długo aż się udało. Chyba też ją sobie zamówię06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
Kuzka, jeśli chodzi o aspirator polecam na początek Fridę, a na później najlepszy jest Katarek.
a88, z najpiękniejszymi sukienkami na świecie bym się wstrzymała do momentu aż Monika skończy z pół roku. Z doświadczenia powiem, że nie ma nic bardziej niewygodnego na początek niż sukuenki i bluzy z kapturem.
Czarna, mam stetoskop w domu, porządny, ale serca dziecka nim się na ten moment nie wysłucha. Za to fajnie słychać puknięcia i przelewania przy ruchu maluchów.kuzka, marmi lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018