X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi jak sie czujesz? mam nadzieje ze duzo odpoczywasz :)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Jomi jak sie czujesz? mam nadzieje ze duzo odpoczywasz :)

Fizycznie oczywiście dobrze, psychicznie natomiast do dupy. We wtorek mam wizytę i jeśli będzie w miarę ok to muszę się wziąć w garść i ogarnąć. Odpoczywam nie tylko dużo, a cały czas. Nikt mi nie pozwala nic robić w domu, jak tylko wstanę wyganiają mnie na kanapę.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki za wizytę, i żeby Twoje zdrowie psychiczne wróciło do normy :-)
    I bardzo dobrze że nie pozwalają! Odpoczywaj, odpoczywaj..jeszcze zdążysz się nabiegać ;-)

• lena7 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Dzień dobry kobietki! Ja za to noe narzekam na spanie, no chyba ze kimnę się w dzień ze dwie godzinki to wtedy później ide spać nawet o 1 i mam rozregulowane spanie.
    Lena co do wózków to mi też zależy bardzo aby był lekki i wyczytałam, że firma Bebetto produkuje najlźejsze wózki, nawet oglądałam na żywo i wszystko ładnie, pięknie tylko ja jestem mała wzrostem i wolałabym trochę niższy.. ale chyba nie można mieć wszystkiego.

Mam pytanie, czy u którejś z Was też zrobiły się tak wrażliwe zęby na ciepło i zimno? Nie wiem czy to efekt zmiany pasty na mocno wybielającą czy efekt ciąży?;) chyba kupię dziś inną pastę i zobaczę czy coś się zmieni.

Miłego i spokojnego dnia oraz szczęśliwych wizyt!
    Ja tez jestem mały karakan ;)160cm niestety.
    Co do zebow to stawiam na paste, te wybielajace, bardziej scieraja niz zwyla pasta, wiec tak jak piszesz moze ja zmien.

• momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam całe internety i zaczynam sobie wyklarowywać wyprawkę :) nie jest tak źle jak myślałam, sporo rzeczy przez internet więc końcem października zaczynam wydatki :)

Dziękuję wszystkim za pomoc, im więcej rozmawiamy o różnych rzeczach tym łatwiej coś samemu wybrać jak się człowiek nie zna :)

Liy88 lubi tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka, piękny ten wózek

@lena, a myślałam, że tylko moje cycki wyglądają jak piramidy :D chociaż rozmiaren poszły niesamowicie do przodu (z rozmianu B na E obecnie), to jak patrzę na nie z góry, to wyglądają jak trójkąty :P

@jomi, wiem, wiem, ten zakup to ewidentnie bardziej moja zachcianka, niż uzasadniona potrzeba :P Ale taaaaaak mi się marzy jakaś śliczna, mini sukieneczka, żebym sobie mogła bardziej zobrazować, że mały zuchu to Baba :P

kuzka lubi tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja gratuluje udanych wizyt :)

co do wozkow szczerze ja nie wiem jaki jest tyle tego ze idzie zwariowac ...:)

narazie skupiam sie na tym tanszym wydatku typu ciuszki..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja gratuluje udanych wizyt :)

co do wozkow szczerze ja nie wiem jaki jest tyle tego ze idzie zwariowac ...:)

narazie skupiam sie na tym tanszym wydatku typu ciuszki..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem kurier Inpostu przyniósł mi paczkę, a w niej poduszkę od SuperMami. To tyle z dobrych wieści.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f607cc91cbae.jpg

Z gorszych, że po pierwszej spędzonej na niej nocy, czuję się odrobinę połamana. Nad ranem kot mnie obudził, bo zachciało mu się miziania i głaskania. Jak już wstałam i trochę się ze wszystkim ogarnęłam, dostałam wręcz "przemiłą" wiadomość od narzeczonego, że w najbliższym czasie ciężko będzie się nam spotkać. W praktyce przejmuję jego samochód(chyba że go ze złości sprzeda) i muszę wrócić za kółko na dokładne 3 lata. Nigdy nie zrozumiem facetów, po kiego wypijają kieliszka i wsiadają za kółko, bo to tylko jeden kieliszek. Skończyło się więc moje okazyjne jeżdżenie, teraz będę musiała zostać kierowcą na pełen etat. Do diaska obrona, ciąża i remont domu na mojej głowie. Sorry dziewczyny ale musiałam się wam wyżalić. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:39

Tokarzynka, Paula. lubią tę wiadomość

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88..z B na E? Tak to mi niestety az nie poszly :( ale wszystko przede mna ;)
    Własnie zrobiłam rozeznanie wsrod wozkow, i z wszystkich wspomnianych przez Was na ostatnich stronach watku podoba mi sie najbardziej x-lander, ale to tylko jesli chodzi o aspekty wizualne, jesli chodzi o funkcjonalnosc to moze pozniej sie tym zainteresuje :P za duzo dzis na moja glowe ;)
    p.s a moze miała ktoras juz taki?

Talla, no to niezle :/ zdzieliłabym w łeb za to!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:37

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    a88..z B na E? Tak to mi niestety az nie poszly :( ale wszystko przede mna ;)
    Własnie zrobiłam rozeznanie wsrod wozkow, i z wszystkich wspomnianych przez Was na ostatnich stronach watku podoba mi sie najbardziej x-lander, ale to tylko jesli chodzi o aspekty wizualne, jesli chodzi o funkcjonalnosc to moze pozniej sie tym zainteresuje :P za duzo dzis na moja glowe ;)
    p.s a moze miała ktoras juz taki?

Talla, no to niezle :/ zdzieliłabym w łeb za to!

X-Lander to czołg nie wózek, w sensie pozytywnym, niezniszczalny! Ja chyba się zdecyduję na niego, ale jakiś stary model używany za parę stówek, a potem tak jak mówiłam zainwestujemy w porządną spacerówkę.
    Bardzo podobają mi się te mydelniczki, ale nie ma chyba mamy, która by czegoś nie naprawiała, a w Bebetto to nawet stelaże się łamią!! Także chyba postawimy na jakość, a nie na wygląd.

Co do sutków to odkąd jestem w ciąży to jeden trochę wyszedł, ale nadal mam wątpliwości czy będzie wystarczający do karmienia :-( Koleżanka daje mi nakładki z medeli na sutki no i po porodzie zaopatrzę się chyba w takie niplette co wysysają sutki pomiędzy karmieniami. A najlepszym wysysaczem jest dziecko, od koleżanki kuzynka miała wklęsłe, a dziecko wszystko pięknie wyciągnęło :-) No ale na początek na pewno warto skorzystać z nakładek, choćby do pierwszych karmień żeby się nie stresować, a potem powolutku można już próbować z dzieckiem wyciągać sutki.

Jomi odpoczywaj dużo i nie zamartwiaj się, tyle kciuków trzymanych, więc musi być dobrze! :-)

Talla bardzo niefajnie wieści, chyba bym męża zabiła za coś takiego:/

A ja dzisiaj obudziłam się O ZGROZO po 12!! Coraz lepszy mam sen, nie wiem jak ja się przestawię po urodzeniu do nie spania :-D

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że moj pieprzyk w okolicy majtek powiększył się tzn zrobił się wypukły bardzo. Chyba trzeba iść do dermatologa...mam nadzieję że to nic groźnego... Też Wam się pieprzyki powiększyły?

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos xlandera to testowaliśmy w sklepie i ich amortyzacja jest do kitu. napalona byłam przez dłuższy czas na xmove ale opinie na temat telepania maluchem skutecznie mnie odrzuciły:) sprawdziłam sama w sklepie i to dla mnie za mało.

Liy88 lubi tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei oglądałam dziś emmaljungę i zakochałam się chyba w niej. Ale cena nowej sztuki jest wysoka. Ewentualnie jakaś używana wchodziłaby w grę. Chcemy ok 2000 zł przeznaczyć na wózek.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla mam taki sam wzorek w koty na swojej ;) na początku ciężko się przyzwyczaić do spania na nich, mnie bardziej wkurza łóżko, bo się zapadam i biodra mnie bolą w nocy :/
    Narzeczony no cóż... Przykro, że się musisz denerwować :(

Nusiaczku- mam dużo pieprzyków (popieprzona jestem mocno ;) ) i co rusz wydaje mi się, że mam nowy, ale jeśli się niepokoisz to idź do dermatologa, bo ja takich dużych już od lat nie mam (miałam wycinane za nastolatki) więc ciężko mi powiedzieć.

Moja mama mnie dobija ostatnio... Prawie 30 na karku, a czasami jakby uważała, że nie mam swojego rozumu... Pochwaliłam się, że planuje wydatki dla małego to prawie mnie zjadła, że po co już, że za wcześnie blabla... Dobrze, że tata jeszcze ją jakoś kontroluje, bo bym ją normalnie ugryzła :P Ja wiem, że przeżywa, ale mnie do lutego przy takim gadaniu szlag trafi :P

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak też nie lubię takiego gadania, tak jakbyśmy mieli czekać na najgorsze??? Po co to? A życie zna przypadki, że coś się działo dziecku dzień przed porodem, albo i w trakcie i co, mamy do samego końca nic nie kupować?
    My zostawiamy na grudzień te duże rzeczy jak wózek, fotelik, łóżeczko, ale drobnostki już zaczynam kupować, bo nie chce potem na hop siup na hurra wszystkiego kupować.

A ja mam poduchę pożyczoną i w pierwszą noc ją wywaliłam tak mi przeszkadzała w łóżku :-D Zobaczę dalej, może przy większym brzuchu się z nią pogodzę, na razie leży ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mama też co chwilę gada, a po co ci to już, jeszcze masz czas na wszystko...
    Taa na wózek się czeka, na mebelki czeka, potem to już będzie za późno ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuski w ten mocno jesienny dzionek :-)
    Ja wczoraj miałam nieplanowana wizytę u gina, bo zaniepokoił mnie mocno żółty śluz od kilku dni,oczywiście infekcja i macmiror complex na 8 dni,a posiew miesiąc temu był idealny ehh nie rozumiem,przed ciąża nic mnie tak nie gnebilo.
    Na dzień dzisiejszy CC bo nadal łożysko przodujące centralnie,przyczyna jest operacja na macicy i łożysko teraz się pewnie umiejscowilo w bliznie,w 25-28tc mam mieć pewność,no zobaczymy...bo zwlekam ze szkoła rodzenia,żeby wiedzieć czy iść na taka pod katem CC czy SN.
    A z dobrych wieści to szyjka bardzo długa :-)
    Imię wybrane....będzie Mateuszek :-)
    Ja tez naleze do grona tych niewyspanych,najpierw młody kolo północy urządził sobie balange w brzuchu,a potem kolo 5 jak poszlam na siku i pospane...ja nie wiem skąd on ma tyle energii i kiedy spi :P a sen miałam baaardzo miły nad ranem kolo 9 jak mi się w końcu udało uznać,śniło mi się spotkanie klasowe,byłam niezłe odstrzelona i jak wyszlam z łazienki to koleżanka mi powiedziała,ze mój były mnie szukał juz a ja wpadlam w euforię (miłość ze szkolnej ławki) i tak mimo ze się dziś generalnie nie wyspalam chodze rozanielona :D
    Miłego weekendu, do mnie przyjeżdżają teściowie na weekend,mam nadzieje ze będzie milo :-)

marmi, Talla, Tokarzynka, Liy88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92, mam na sprzedaż emmaljunge city cross po córce, ale samą spacerówkę.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, możesz napisać coś więcej o tym wózku? :) Byłaś zadowolona z użytkowania? Warto go kupić? Mi się właśnie podoba city cross lub mondial.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ