Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
stokrotka30 wrote:Dzięki Monic za odpowiedź, zawsze to raźniej jak ktoś coś podpowie, a nie się człowiek samemu nakręca czy nie zaszkodził..
Rybkę zjadłaś na zdrowie i tego się trzymaj
Ponawiam pytanie o rożek doświadczone mamusie, usztywniany czy zwykły miękki? -
A co do dzisiejszego tematu wózków, czy któraś miała coś do czynienia z jedo fyn? Jakoś tak mi wypadły w oko, ale dużo sprzecznych opinii czytałam. Ewentualnie też myślę o xlanderze, o reszcie jeszcze nie mam zielonego pojęcia, jakie firmy sa warte uwagi.
-
W sprawie rozkow, ja mialam obydwa, tego usztywnianego nawet raz nie uzylismy, od razu wyjelam ten kokos bo byla taka mozliwosc akurat w tym modelu. Kupila, go w sumie na poczatek dla taty zeby nie bal sie nosic, ale nie bal sie od poczatku, wiec ja nie polecam
Matrace z kokosem tez maja slabe opinie ze niby robaki sie legna. My mamy lateksowy materac w lozeczku, a w kolysce najmlodsze bedzie mialo piankowy.
Mam od 2 dni straszne wzdecia, dziwnie sie czuje bo to u mnie niecodzienne zjawisko...
U mnie tez ma byc chyba Olcia i moja Ola tez ma cos dziwnego, co prawda nie z serduszkiem, ale jakies torbiele na splotach, ale ja absolutnie o ttm nie mysle, p.dr powiedziala ze sie najczesciej wchlaniaja i innej mysli nie przyjmujemarmi, Liy88 lubią tę wiadomość
-
Asasa wrote:A co do dzisiejszego tematu wózków, czy któraś miała coś do czynienia z jedo fyn? Jakoś tak mi wypadły w oko, ale dużo sprzecznych opinii czytałam. Ewentualnie też myślę o xlanderze, o reszcie jeszcze nie mam zielonego pojęcia, jakie firmy sa warte uwagi.
Ja też na początku o nim myślałam. Ale o spacerówce w tym wózku są same negatywne opinie. My zrezygnowaliśmy z Jedo. -
Stokrotka ja też mam czasem takie zagwozdki..zjem coś i się zastanawiam wtedy..ale dziewczyny tu na szczęście zaraz uspokoją
Asasa, Laura Ashley to bardzo dobra firma, lubię ją bardzo
Kurcze a byłam kilka dni temu w tkmaxxie i w ogóle nawet nie weszlam do działu dziecięcego
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
Lena7 ja w internecie odnajduję się w ciążowo-dziecięcych zakupach o wiele lepiej, niż w sklepach stacjonarnych, jakoś tak nieswojo się czuję i jakby mnie to jeszcze nie dotyczyło
Kolka to normalne, że się boisz, ale zaufaj lekarzowi i namWięcej słyszy się o tym, że dziurka zarasta w ciąży, albo pierwszych miesiącach życia, niż o tym, żeby coś się działo. Pamiętaj, ze dzięki temu, ze diagnostyka poszła do przodu masz przewagę - w razie wątpliwości wiesz, że trzeba to monitorować/skontrolować po porodzie u kardiologa.
Witamy się w tę deszczową sobotęZaraz pędzimy na kontrolną krew, odwiedziny u dziadków męża i spróbujemy zajrzeć na targi Mamaville
Spokojnego dnia Mamuśki, udanej zabawy na weselach
Paula. "połamania nóg", niech ten dzień będzie taki, jak go sobie wymarzyłaśNaucz malutką tańczyć
Krakowianka lubi tę wiadomość
-
Kolka nie denerwuj się, wiem że łatwo się mówi, ale trzeba wierzyć że będzie dobrze, bo jak mi to lekarz powiedział że dziecko tez się wtedy stresuje i po co ojcu i matka i dziecko zestresowane
Będzie dobrze, zobaczysz.
Liy masz rację, dokładnie tak jest, jakby mnie to nie dotyczylo
Jedynie raz zatrzymałam się przy tych czapeczkach.
Ogólnie wiem że Ameryki nie odkryje..ale w tych sklepach zawsze jak coś kupowałam dla siostrzenic czy innych dzieci, to dla dziewczynek pełno wszystkiego, a dla chlopcow to dużo mniej..może ja mam tylko takie odczucie, nie wiem..
Paula powodzenia!żeby Ci nic na głowę nie padało i wszystko się udało tak jak sobie wymarzylas!
Liy88, Paula. lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Lena7 też odnoszę wrażenie, że ubrania dla dziewczynek zajmują więcej miejsca w sklepie niż dla chłopców. I są takie ładniejsze.a dla chłopca ze by znaleźć jakąś perełkę to trzeba się naszukac.
Paula wszystkiego co najlepsze!!! Słoneczko u mnie świeci, więc mam nadzieję, że i u Ciebie nic mi popada. Udanego weselaWracaj do nas i opowiadaj jak było. My tu będziemy niecierpliwie czekać.
-
Dzień dobry dziewczynki!
Lena7- daj znac czy było coś ciekawego na Targach- może dowiesz się przydatnych rzeczy- czekamy na info
Paula- pewnie dzisiaj nie zagladniesz na forum w ferworze przygotowań, ale może znajdziesz chwilkę- WSZYSTKIEGO NAAAAAAAAAAJ na Nowej Drodze Życia! Baw się świetnie ( a w sumie bawcie )i pamiętaj- duuuuuużo uśmiechu!
:*
-
Dzień Dobry Misiaki!!!
Zaszyłam się z mamą od wczoraj,bo przyjechała w odwiedzinki,dzisiaj jedzie,a ja nadrabiam zaległości na forum
Kuzka,Antoś rośnie jak na drożdżach,gratuluje dużego synusia)!!!
Kolka,Aleksandra na pewno bezie zdrowa kochana,wiem,ze się niepokoisz,bo każdy sygnał od lekarza powoduje takie reakcje,ale dobrze dziewczynki ci napisały często te szczelinki się zamykają i nie ma po nich śladu.Jeslestmy na takim etapie,ze i torbieli się pojawiają i różne jeszcze takie rzeczy,a później pięknie się wszystko wchalania,zarasta,normuje i dzidziusie zdrowiutkie.Musicie skontrolować wszystko i mieć rękę na pulsie w miarę wzrostu małej,ale przede wszystkim nie możesz się zamartwiać kochana,bo Oleńka to czuje wszystko.Mow jej i sobie na głos,ze wszystko będzie dobrze o wierz w to,pomoże troszkę :)Całym serduchem w to wierze
Monic,dobry temat,podpowiedzcie mamusie te rożki ,bo tez planuje kupić
Paula,baw się pięknie na weselu nasza panno młoda!
Jomi,powolutku dojdziesz do siebie,wiem,ze ciężko jest leżeć,ale musisz sobie znaleźć np dobre książki,artykuły,filmy,coś czym się zajmiesz i przeczekasz te najgorsze momenty,bliscy na pewno są mega wsparciem
kuzka, Paula. lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Rzadko piszę ale codziennie śledzę Wasze smutki i radości. Ostatnio sporo pracy w domu, musiałam nadgonic bo w poniedziałek wracam do pracy.
Dzisiaj wizyta na 11.15, z tego wszystkiego nie mogłam wczoraj usnąć a dzisiaj wstałam z samego rana. Idę sama , moj M nadal za granicąmam nadzieję ze nic zlego nie wyniknie...trzymajcie kciuki ;*
Liy88, Tokarzynka, Asasa lubią tę wiadomość
Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
Gosia29 będziemy trzymać kciuki
na pewno jest wszystko ok
Jeżeli mama się denerwuje to dziecko odczuwa to 2 razy mocniej, więc nawet jak się nie ma siły trzymać twardo to trzeba.
Kolka uważam , że jesteście o krok przed tym wszystkim , bo już wiecie, co i jak ... trzeba wierzyć , że wszystko będzie dobrze, to naprawdę czasem działa cuda . Ja będę myślała, że wszystko się u Was dobrze zakończy o!
Liy88 mam podobnie - normalnie wolę zrobić zakupy przez Internet dla malucha , powrzucam do koszyka , zapłacę i przyniosą mi do domu. Też się czuję "dziwnie" w sklepach dla bobaskow :]
Dziewczyny , a co do wagi mego Idealnego , to wygląda na to , że jest taka normalna , gdyż ciągle mam ciążę starszą o 7 dni . Bynajmniej tak mnie zapewniła Pani drLiy88, kolka lubią tę wiadomość
-
Kolka nie martw się, u mnie na usg lekarz wykrył, że dziecko ma powiększoną miedniczkę nerkową o 3mm, że moczu nie opróżnia tylko zostaje, nie kazał się przejmować, tylko monitorować. Wierzę, że wszystko będzie dobrze i u ciebie tez! Nie myśl o tym, ja nie myśle!
Paula wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, oby słońce Wam świeciło nie tylko dzisiaj ale i przez całe życie!
kuzka, kolka, Paula. lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
PAULA Wszystkiego Najlepszego na nowej drodze życia.
Ja wczoraj na polowkowych byłam. Będzie chłopak Staś. I to nawet spory. O 10dni większy niż wychodzi z terminu. Waga 485g. Wszystkie parametry w normie. Dwie rączki dwie nóżki. Ogólnie wszystko ok. Bardzo ruchliwe dziecko. Pan doktor troszkę się pomęczył przy badaniu.
Córcia była przy badaniu i strasznie przejęta. Starsza siostra pierwszy raz widziała bąbelka.
Mam nadzieję, że u Was ładniejsza pogoda niż u mnie. Miłego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 09:27
kuzka, Czarna_kawa, Krakowianka, Tokarzynka, lena7, Asasa, sunset06, Liy88, Paula., Talla, jiwa, marmi lubią tę wiadomość