Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
I jeszcze ja - Paula wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!!
Czarna super zakupy, ja wczoraj kocyk tylko upolowałam, a tak się cieszyłam, jeszcze rano go oglądałampo takich zakupach jak Twoje to chyba z wrażenia bym w nocy nie spała
Co do otulaczy to jestem za, pytanie tylko czy dzidzia też będzie za, bo z tego co się słyszy to właśnie różnie dzieci na to reagują.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 15:38
Czarna_kawa, Paula. lubią tę wiadomość
-
Czarna, jakie piękne rzeczy! No zaszalałaś kochana
Czarna_kawa, Liy88 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Oooo kokon też jest na mojej liście zakupów
Same cudenka masz!!ja narazie kupuje ciuszki bo na wieksze miejsca nie mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 17:37
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
Kawusia przesliczne te cudenka
szkoda,ze u nas nie ma takich targów,ale cieszę się ze były warsztaty z zakresu pierwszej pomocy i bezpieczeństwa malucha w czasie jazdy.
Paula wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!! Mam nadzieje,ze chociaż u Was chociaż przebłyski słońca.
Jakie te rożki kupujecie do lozeczek,z czy bez usztywniacza?Paula. lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Ja mam zamiar kupić rożki bez usztywnienia, bo w pierwszych miesiącach bym chciała żeby maluchy w nich spały. Boję się kocyków i kołderek w tym początkowym okresie.Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Czarna_kawa- cudne rzeczy
! Nie dziwie sie że targi natchneły Ciebie na zakupy- nie można się oprzeć takim cudeńkom
a i Twoja mama śliczniusią tą sowę kupiła- też chce!
aaaa- słuchałyście serduszka przez stetoskop?
Nie wiem jak u Was ale u mnie paskudna pogoda- od rana leje, pochmurno, nic sie nie chce... Od rana leże w łózko, własnie wciełam 3 paski czekolady i na poprawe humoru obejrzałam komedie francuską akurat dla nas- Josephine w ciązy- POLECAM!
Tu wklejam link:
https://www.cda.pl/video/116458052Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 16:55
-
Paula ode mnie też wszystkiego dobrego na nowej drodze życia:)
Ja za tydzień obchodzę papierową rocznicę ślubu:)
Co do rożków to u mnie się sprawdziły bez usztywnienia do spania. Jeden z moich rożków ma trochę grubsze wypelnienie i dzięki temu latwiej było nosić w nim malą dzidzięTokarzynka, Paula. lubią tę wiadomość
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
-
O dziekuje Tokarzynka !!! Szkoda ze akurat meza w lodzi nie bedzie
musze poczekac na bezpiecznego maluszka...
Ja rozka juz nie chce, chyba wlasnie otulacz wygra. Tak mi przy synku byl jakos niewygodny... -
Justa,ten kokon to był hit na targach,ludzi brali jak świeże bułeczki schodził,bo to fajna firma i mamy,które stały w kolejce mówiły,ze im się bardzo sprawdził
Wasp,otulacz który kupiłam jest właśnie bardzo wygodny,bo go można jak matę rozłożyć do przewijania i zwinąć,zapiać na rzepkę i od wewnątrz ma takie dresowe wypełnienie wiec bez usztywnienia milutki, taki jak przymierzałem do noszenia i spania dla małej :)i oczywiście kokon-hitja tez miejsca dużo nie mam wiec to były pierwsze (ogromniaste) zakupy i teraz spokój na razie...choć mama mojego chłopaka dzwoniła z kamerka co już dla mnie ma to się za głowę złapałam
kocyki ręcznie robione na drutach,torbę do wózka,cała wyprawkę ubrankową w kompletach do szpitala dla małej....nawet dla mnie zestaw do porodu ciuszkowy ;Di krzyczały z przyszła prababcia,żebym już nie kupowała,bo one musza mieć pole do popisu i każdy coś chce od siebie
wiec meeega miło i wyjątkowo naprawdę :)mnie to wszystko wzrusza,ze każdy tak się cieszy wiec każdy drobiazg doceniam
Tokarzynka,słychać było lekko serduszko i zdecydowanie świat brzuszkowy z ruchami wiec mama z bananem na twarzy mi ten brzuszek osłuchiwała)) a co do zakupów to kochana moja,można było naprawdę oszaleć
po raz pierwszy od ciazy poczułam,ze kurczę to są zakupy dla mojej córci,mojego dziecka...i poczułam się super wyjątkowo<3 a jeszcze,ze moja mama mogła ze mną buszować po tych targach to mi było tak raźniej,obydwie miałyśmy radochę z każdej rzeczy,którą kupiliśmy i w domu całe zakupy na kanapie wylądowały i na spokojnie się wszystkiemu przyglądałyśmy i przymierzałyśmy
))
Asasa,ja patrzę cały czas na te rzeczy i chodzę i oglądam,dotykamtaka radocha wiec się wcale nie dziwie,ze ty tez z tym kocykiem szalejesz
Jomi,dziękitak,zaszalalam na maxa,ale pierwszy raz to mi się mózg ciążowy wyłączył i chodziłam jak zaczarowana pomiędzy stoiskami
mam podobnie,ze się boje tych kołderek,dlatego postawiłam na otulacze-rożki i kokon
Rosann,a u was takich targów nie ma?To naprawdę super inicjatywa dla mam,które nie kupowały nic wcześniej i maja pod ręka taki wybór przeróżnych produktów
Liy88, Monic88, Krakowianka, marmi lubią tę wiadomość
-
Wasp witaj
Tobie też dziękuję za info o warsztatach bezpieczny maluch- właśnie się zapisałam
7.11 w Opolu
Ja jestem w pierwszej ciąży i bd chyba póki co stosowac rożki- już jeden mamWasp lubi tę wiadomość
-
Czarna kawa a jakiej firmy kokonik??
U mnie mniejszy szał mniejszy bo każdy się trochę boi, ciążą z synkiem była mega przeprawa ... Ale teraz jak mówisz też mi mózg odbiera -
Hej dziewczynki ale dzis orla wywinelam..wszystko mnie boli poslizglam sie na mokrej podlodze w kuchni...dzidzia sie rusza brzuch nie boli ale zaczely mnie plecy bolec do tego dwa lokcie obilam i noge.
Paula wszystkiego co najlepsze na nowej drodze zycia ❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 19:47
Paula. lubi tę wiadomość
-
Czarna_kawa my z mężem też byliśmy
Naprawdę warto dziewczyny, jakbyście miały gdzieś w okolicy takie targi, to polecamNajwiększy ruch od rana był chyba u La Millou, ale ja nie skusiłam się na nic od nich. Obejrzałam sobie śpiworki Beztroski - i naprawdę są cudne (p.s. do końca weekendu na stronie internetowej na hasło "mamaville" wysyłka za darmo)
Cieszę się, bo po zobaczeniu na żywo kokonów/gniazdek od Sleepee wolałam zapłacić więcej i też stanęło na Tiny Star
my wybraliśmy biało-szary w błękitne piórka.
Oprócz tego kupiłam koszulę do porodu/karmienia w marynarskie paski z Granatovo - super mięciutka, wygodna i ładna. W necie najbardziej mi się podobała koszula od Medbest, ale na żywo już nie była taka super jak dla mnie.
Obowiązkowo kokon bambusowy od firmy Kokonik - zobaczymy, czy u nas się przyjmie...
I na ewentualny start/próbę jeden otulacz do pieluszek wielorazowych z trzema wypełniaczami chłonącymi - prefoldami bodajże bambusowo-konopnymi (?) firmy GroVio. Jak namyślę się, żeby spróbować, to będę miała pod rękąBabeczka generalnie powiedziała, że u noworodków lepiej zacząć właśnie od tych prefoldów, bo na pewno nie obetrą pachwinek i też nie przepuszczą w razie czego nic na zewnątrz. Potem można stosować już takie gotowe wkłady (kształtem przypominające solidną podpaskę) z microfibrą etc. Generalnie chyba zaczynam chwytać na to zajawkę
Rzeczy było multum, czuliśmy się z Danielem trochę jak nie z tej bajki
I oczywiście dziewczęce ciuszki w milionie wzorów, kolorów, tiulowe spódniczki i bodziaki w egzotyczne kwiaty, opaseczkiA jak coś dla chłopca to albo trzeba neutralne, albo w kosmonautów, rakiety, ew. zwierzątka
Z ciekawostek - jest firma brumciuch, która oferuje ubranka "na podróż" z odczepianymi pleckami w celu przeciwdziałania ich zapoceniu.
Ładne kocyki, pościele oferuje firma Mon Reve - szyte w PL
A z ulotek - do poniedziałku ważny jest kupon zniżkowy na 15% na babysenses.pl (kod rabatowy targi_babysenses)
Do końca roku z kolei ważny jest rabat 20% na sukienki mamabelle.pl (kod JESIEN2017)
Czarna_kawa, kuzka, Tokarzynka, marmi lubią tę wiadomość
-
Wasp,firma się nazywa Tiny Star
i maja naprawdę porządne rzeczy
Liy88 tez kupiła ten kokon
)) pisała w poście powyżej
u mnie tez było bardzo ostrożnie,bo jestem po poronieniu,wiec późno zaczelam się cieszyć tym wszystkim, nie zapeszalam i po prostu cierpliwie czekałam na kolejne tygodnie...ale dzisiaj mi się totalnie mózg wyłączył na tych targach
cieszę się,ze zrobiłam te zakupy,ale tez wiem po sobie,ze póki co nic więcej nie kupuje,poczekam na dalsze tygodnie/miesiące.Mam dużo rzeczy dostać po kuzynce typu wózek/fotelik wiec nie wpadam w panikę i będę musiała się zająć praca to wtedy szybciej mi mijają te dni
mam czasem te swoje ,,straszki'',ale szybko zamieniam je na pozytywne myślenie mówiąc do brzuszka i do siebie wszystko będzie dobrze,tyle wytrzymałyśmy,wszyscy nam kibicują i życzą dobrze,musimy wierzyć,ze dajesz dobro i ono wróci i to mnie uspokaja na jakiś czas
Liy88,aaa to pewnie się gdzieś mijaliśmy po drodze między stoiskamimam te same odczucia,był dostatek i mnóstwo rzeczy,wiec do wyboru do koloru
))widzę,ze tez się obkupiłaś jak ja
ale warto było myśle i również polecam tego typu targi,można złapać okazje,bo 15/20% rabaty były
kuzka, Liy88, Wasp lubią tę wiadomość
-
Ja miałam wielką ochotę na te targi, bo od nas do warszawy godzinka jazdy. Buuuuu, szkoda że nie mogłam byćOlga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Basik całe szczęście, że na plecki upadłaś! Nic przyjemnego, ale najważniejsze że dzidzi nic się nie stało. Mi babcia opowiadała, że w zaawansowanej ciąży spadła ze schodów! Ale też całe szczęście nic się dziecku nie stało.
Czarna Kawa ale narobiłaś smaka!! Cudowne to wszystko! A czy mogłabyś coś więcej powiedzieć o tej chuście, albo podać dokładne dane, żebym mogła sobie znaleźć w Internecie? Bo mam zamiar chustować od początku, ale nie mam zupełnie wprawy i taka chusta z jakimś ułatwieniem mnie zainteresowała
Misia szumisia musimy sobie od kogoś zażyczyć na prezent, to taka moja mała zachcianka, ale zostawię jakieś pole do popisu dla gości
A nam dzisiaj teściowa z pracy (pracuje w świetlicy dla dzieci) przyniosła trzy wielkie kartony ciuszków! Wszystkie w stanie idealnym praktycznie! Kilka kombinezonów, śpiworki czyli te najdroższe zakupy ciuszkowe już z głowyDużo z tych ciuszków też na takie starsze dzieciaczki ok 3-6 miesięcy, także mam spokój z ciuszkami na długo
Choć mimo wszystko tych najmniejszych pajacyków i bodziaków nie ma za dużo, więc tak całkiem nie odebrano mi radości z kupowania ciuszków
Ale naprawdę jestem zachwycona, masa rzeczy w idealnym stanie
Liy88, Asasa, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość
-
W pudełku od kokonu mam jeszcze kod rabatowy - 10% na stronie kokonik.com, hasło kokosen10
Może którejś z Was się przyda. Piękny jest we flamingi i miętowy - ale mąż zadecydował, że bierzemy bambusowy, a nie bawełniany, więc padło na zielony.
Powiem, że jak zobaczyliśmy prezentację Katarku z odkurzaczem, to trochę umarliśmy
Krakowianka lubi tę wiadomość