Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja chyba zacznę się udzielać u Was bo ja niby termin na okolo 10 marca ale będzie na 90 procent cesarka wiec będzie zrobiona na koniec lutego , tym samym będę pewnie najmłodsza z Was dzis mam 15 tydz i 5 dzień ciąży .. połówkowe dopiero na koniec października
Piszecie o wózkach ja swoj już kupiłam , wozek mimaMonic88, Talla, marmi lubią tę wiadomość
-
lena7 wrote:Stokrotka ja też mam czasem takie zagwozdki..zjem coś i się zastanawiam wtedy..ale dziewczyny tu na szczęście zaraz uspokoją
Asasa, Laura Ashley to bardzo dobra firma, lubię ją bardzo
Kurcze a byłam kilka dni temu w tkmaxxie i w ogóle nawet nie weszlam do działu dziecięcegotez byłam ostatnio, ale zapomniałam ( dla portfela na szczęście) ze tam jest dział dziecięcy.
Wasp, lena7 lubią tę wiadomość
-
Gosia29- spokojnie, wszystko będzie dobrze! Czekamy an wieści jak tam po wizycie
dłukachna- super! Fajnie, że siostrzyczka mogła zobaczyć maluszka! Cieszyła się? pewnie niedowierzała, że "coś takiego" u mamusi w brzuszku? -
nick nieaktualnyA dziewczynki które jestescie w pierwszej ciąży ( bo podobno to ma znaczenie ) kiedy zaczęliście czuć ruchy ze już wiadomo ze to to?
Ps polecam pieluchy tetrowe z rossmana są po 20 zł za 5 sztuk ozdobne w misie statki owieczki śliczne i tanie w porównaniu do innych sklepów -
Krakowianka
Justa, ja już w 17tyg czułam ale bardzo delikatnie, teraz już czuję codziennie.
Z relacji wszystkich tutejszych mam, mój wniosek jest taki, że to kwestia bardzo indywidualna, i chyba takie aspekty jak umiejscowienie łożyska(ja mam z przodu, wysoko) nie mają za dużo z tym wspólnego..po prostu jedne mamy czuja szybciej, drugie później.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
Ja od 18 tygodnia czułam pływającą rybkę , ale nie za każdym razem byłam pewna , że to Bejbi.
Muszę Wam powiedzieć , że od wczoraj czuję takie pukanie- jakby Antek chciał mocno , ale się odbija od balona . W każdym razie siostra i mama czuły już pod ręką. Więc to jest to ❤Tokarzynka, Czarna_kawa, Krakowianka, marmi lubią tę wiadomość
-
Kolka, synek koleżanki miał dziurkę w serduszku. Przsz to, że urodził się wcześniej dziurka nie dała rady się zarosnąć i lekarze zdecydowali o operacji w 6 m-cu życia. Mały świetnie zniósł zabieg i po tygodniu wrócili do normalnego życia. Także, pomimo, że jestem przekonana, że u Was dziurka zniknie, to nawet jeśli tak by się nie stało nie ma się czym martwić. W dzisiejszych czasach robi się mnóstwo takich zabiegów i przebiegają one bez żadnych powikłań.
kolka lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
Paula, dolaczam sie do zyczen dziewczyn, wszystkiego najlepszego w tym waznym dniu. Na swoim slubie podczas skladania przysiegi tak sie wzruszylam i poplakalam, ze nie moglam mowic, ksiadz musial poczekac chwile zanim sie uspokoje
Paula. lubi tę wiadomość
-
No mąż mnie już karci za te złe myśli. Powiedział, że nie będzie chciał kolejnego dzidziusia, jeżeli całą ciążę mam się czymś zamartwiać. Także on jest u nas tym pozytywnie nastawionym i wierzącym, że wszystko będzie ok
ja to się boję czy tej ewentualnej wadzie nie towarzyszą inne, nawet genetyczne, które nie wyszły wcześniej
Paula, i ja Ci życzę wszystmiego najlepszego w tym najpiękniejszym dniu!bądź dziś najszczęśliwszą dziewczyną na świecie
:* miłość i rodzina najważniejsze
Paula. lubi tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
Cześć dziewczyny, długo czas bałam się cokolwiek pisać,gdziekolwiek udzielać
Ale chyba powoli czas. Jestem w IV ciąży, poród drugi. 18tcżyczę wszystkim spokojnej ciąży!!
Monic88, kolka, Czarna_kawa, kuzka, Liy88, Anne92, Krakowianka, Talla, sunset06, marmi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza. Jak to powiedział na 100% będzie dziewczynka, słodkości przed badaniem zadziałały i malutka tak się kręciła, że nawet zdjęcia nie bardzo mógł zrobić i są rozmazane
Lupusowa, Monic88, Tokarzynka, lena7, Czarna_kawa, Asasa, Liy88, Anne92, Talla, jiwa, marmi lubią tę wiadomość
Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
Justa ja od 17 tygodnia czułam jakieś smyranie, ale ciężko stwierdzić czy to było to, a pierwszego kopa w 19,5 tygodnia
Teraz jestem w 20t4d i już coraz częściej mnie podkopuje, ale to nie są jeszcze wiesz takie ruchy całodzienne, jeden rano, kilka wieczorem i dziękuję
Paula wszystkiego dobrego, oby pogoda dopisała i wszystko się udało!! Aż mi się przypomina moje wesele z zeszłego roku i łezka w oku, fajna impreza (a ja nie lubię wesel haha, ale moje lubiłam).
Paula. lubi tę wiadomość
-
Justa1994 wrote:A dziewczynki które jestescie w pierwszej ciąży ( bo podobno to ma znaczenie ) kiedy zaczęliście czuć ruchy ze już wiadomo ze to to?
Ps polecam pieluchy tetrowe z rossmana są po 20 zł za 5 sztuk ozdobne w misie statki owieczki śliczne i tanie w porównaniu do innych sklepów
Justa ciąża 3 Ale wcześniej dwa poronienia więc pytanie w pewnym sensie mnie dotyczy. Pierwsze ruchy poczułam w 16-17. Były nieregularne. A ze znam swój organizm to wiedziałam że to mały a nie przelewanie w jelitach. Od 18 tyg ruchy regularnie czuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 12:42
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Dziewczyny nie wiem czy był temat otulaczy ? Sprawdzają się? Mam synka ż końca maja i on mógłby w ogóle się nie przykrywa, ale tu zima chłodno w domu... co myślicie? W tj masz patrzyłam taki jeden i nie wiem
-
Kochane Moje!!!
Właśnie wróciłam z mamą z targów na Ursynowie ;p jestem po pierwszych zakupach moich)) oczywiście oszalałysmy tam Haha i zakupiłam przede wszystkim to,co chciałam na początek czyli kokon niemowlęcy i otulacz/rożek
misia szumisia i super chusto-nosidełko ze specjalnym pasem,bo nie umiem chusty wiązać,a tu są właśnie pasy pod pupka malucha i na biodrach się wszystko trzyma,a góra jak chusta
oprócz tego super koc-otulacz polarkowy do fotelika z dziurkami na pasy,ale może być tez normalnie do owijania malucha w domku
mama kupiła małej pierwszego króliczka z kołysanka i sowę pluszaka jak mała będzie sobie np leżeć przy mnie z miejscem na główkę
i pierwsze ubranko!kombinezon z polarkiem w środku i 3 czapeczki w super turkusowym kolorze
mój jak wróci do domu,to chyba usiądzie z wrażenia ;p ale co tam Haha...nie miałam weny wcześniej zakupowej,a targi to fajna sprawa ;p wrzucam fotkę,bo tak się cieszę jak głupek z tego wszystkiego i chce się podzielić z Wami tą głupawką
))
Wasp,witamy Cię serdecznie)!!! A propo otulaczy zobacz sobie mój dzisiejszy zakup,jestem zachwycona
Gosia29,gratuluje córeczki kochana))!!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7af4ccddd4b.jpgszwesta80, kolka, Asasa, kasiarzyna, Tokarzynka, Liy88, Monic88, lena7, a88, stokrotka30, Krakowianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny