Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mega mdłości są na dziewczynkę Przy córci cały pierwszy trymestr chudłam i marniałam. Równocześnie koleżanka z pracy spodziewała się synka - mdłości miała owszem, ale rzadkie i przez krótki okres ciąży.
Ja bym sobie życzyła tym razem wariant 2aiwlys lubi tę wiadomość
-
Aiwlys ja tak mialam w poprzedniej ciazy, teraz poki co takie chwilowe mdlosci, po jedzeniu raczej. Ale poprzednia ciaza to byla tragedia, 24 h/dobe mdlosci na zmiane ze zgaga, mnie pomagaly male lyki coca-coli co jakis czas. Male w sensie 500 ml na calutki dzien i jedzenie tylko kaszek dla dzieci i jogurtow naturalnych.
Co do wizyt u lekarza to Wam zzazdroszcze w uk nie jest to takie latwe.... Dopiero za 2 tyg wizyta u GP.aiwlys lubi tę wiadomość
Bedzie dziewczynka
-
Hej dziewczyny nieśmiało do was dołączam nieśmiało dlatego, że jeszcze nie byłam u lekarza i czekam aż potwierdzi, póki co 3 testy pozytywne i termin porodu 20 luty bardzo ale to bardzo się cieszę i jednocześnie troszkę stresuje i nie mogę doczekać pierwszej wizyty. Dość wcześnie idę bo w 6 tygodniu ale myślę że mnie to uspokoi bo starałam się prawie 2 lata
Alstro38 lubi tę wiadomość
-
Hello dziewczyny, czy mogę się do Was przyłączyć dziś zrobiłam test ciążowy dwie grube kreski, wychodzi mi data porodu na 15 luty po owulacji, a po okresie 19 lutego. Mam już kochanego brzdaca który za niecałe dwa tygodnie kończy roczek. Trochę przeraza mnie czy dam radę, synuś cycoholik i chyba będę kontynuować. Pozdrawiam wszystkie lutówki
kuzka, aiwlys, Alstro38 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiadina, Niesia, Hopeless właśnie powiem szczerze, że jestem w zupełnie innej ciąży jak z synem. Np. 1. Z synem nie miałam takich mdłości 2. Bardzo odrzucało mnie od jajek (teraz to obojętne) 3. Nie mogłam przejść kolo budki z kebabem, bo od razu mialam odruch wymiotny (teraz to obojętne) 4. Jadlam mnóstwo mięsa (choć wczesniej jakoś nie przepadalam) 5. Jadlam mnóstwo lodów - teraz mimo upału, nie mam na nie najmniejszej ochoty wręcz przeciwnie.
A teraz, mdłości nie dają mi zyc , bo ciągle mam odruchy wymiotne.. Pomidory to chyba najlepsze dzielo natury pod słońcem iiii nawyskakiwalo mi na buzi pełno syfkow itp. Przy synu miałam bardzo gładka skore. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
aiwlys czyli teraz przewrotne objawy na dziewczynke
Ja w dwoch poprzednich ciazach mialam okropna cere. Syf za syfem mi wychodzil ( ogolnie mam i tak cere tradzikowa ale wychodzily dodatkowe krostki) a w tej ciazy mam tak ladna cere ze az napatrzec sie nie moge. Jedynie na co teraz moge narzekac to na to ze ciagle mnie mdli i strasznie wlosy mi sie przetluszczaja. Rano umyje a wieczorem juz tluste masakra...
Milego weekendu wszystkim mamusiom zyczeMoj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Kochane tak jak piszeciw jest nas juz sporo i ciezko nadrobic. Moze byla ta kwestia poruszana, ale czemu zalozycielka juz nie robila dalej listy? I moze warto zeby ktos kto napisal post zaraz na pierwszej stronie wkleil link z tej tabelki do wpisywania bo chyba nie kazdy jeszcze o niej wieMoj wczesniaczek z 33tc
Dzień dobry dziewczyny!
Jesu, co ja miałam za noc... Mam dzisiaj mord w oczach i tak sobie myślę, że lepiej będzie jak mi mąż i koty z drogi zejdą bo inaczej może stać im się krzywda
Mam nadzieję, że u Was lepiej, że wypoczęłyście i dzisiaj Wasz nastrój jest bardzo dobry
Witam nowe mamusie! -
rosann wrote:Dzień dobry dziewczyny!
Jesu, co ja miałam za noc... Mam dzisiaj mord w oczach i tak sobie myślę, że lepiej będzie jak mi mąż i koty z drogi zejdą bo inaczej może stać im się krzywda
Mam nadzieję, że u Was lepiej, że wypoczęłyście i dzisiaj Wasz nastrój jest bardzo dobry
Witam nowe mamusie!
Mnie wczoraj tak wszystko wkurzało że aż się telepalam.. dziś już jest lepiej! -
Dziewczyny no ja właśnie od kilku dni zastanawiam się czy u Inffiniti ok, że się nie odzywa. Może na urlop wyjechała.
Ewentualnie druga osoba z pierwszej stronie może wstawić listę.
U mnie noc spokojna. Tylko raz wstawałam na siku.
Oprócz dwóch dni mdłości, czuję się chwilami jakbym w ciąży nie była.
Skórę twarzy mam rewelacyjną, aż w szoku jestem. Mogę ją myć tylko wodą, i jest gładziutka jak pupcia niemowlaczka. Zawsze jakiś pojedynczy pryszcz wyskoczył a teraz nic.
Odrzuciło mnie od słodyczy.
Wczoraj byłam w kinie (Król Artur - polecam jeśli ktoś lubi filmy ala akcja/fantastyka)- i naprawdę nie rozumiem dlaczego ten film ma złe recenzje, Ja przez 2'5 h w kinie świetnie się bawiłam) . Oczywiście zeszłam z wątku. Wczoraj byłam w kinie i oczywiście jak zwykle zakupiłam moje ukochane Laysy karbowane zielona cebulka. Zjadłam może kilka bo mi po prostu nie wchodziły. A przed ciążą potrafiłam całą paczkę w 5 minut zjeść.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
qatynka wrote:Zupełnie nie mam apetytu... Jak już zjem, to jakiś drobiazg i to na siłę - wszystko staje mi w gardle... Macie jakieś sposoby, żeby jeść cokolwiek ?Moj wczesniaczek z 33tc
Szwesta, ja sie podpisuje rekami i nogami.
Film swietny, pelen akcji i z humorem, jak zawsze u Guy Richiego
I gra aktorska swietna.
2,5 godziny dobrej zabawy
Ja dzis skusilam sie na galke lodow - jogurtowe z truskawkami u Grycana. Niebo w gebie!
A mdlosci jak nie mialam, tak nie mam... -
Jak miło widzieć tu tyle dziewczyn z ovufrienda! Szczególnie Ciebie hopeles!
Ja wreszcie dołączam. Pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem, ale zaszłam teraz w kolejna w pierwszym cyklu po interlinia na 23 luty. Poki co wysoki progesteron i beta (badane w 27dc). W sobotę kolejna powtórka i zobaczymy jak przyrasta.
Gratulacje wszystkim! -
Wróciłam z szybkich zakupów, poleciałam po wiórki kokosowe bo chodzi za mnie bounty i muszę zrobić taką zdrową wersję Kawałek zjem, resztę zamrożę
W każdym razie wróciłam zasapana jakbym półmaraton przebiegła To pewnie efekt nieprzespanej nocy plus działalność Stworka
Marmi u mnie objawów nadal brakWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 12:01
marmi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!! Mialam dzis moje wyczekane USG! Byl zarodek, 2,1mm! Narazie serduszka jeszcze nie bylo widac, ale lekarz powiedzial, ze to norma. 5 tydz. i 5dzien ciazy mam wrocic za 10 dni i wtedy juz na bank serdusio bedzie bilo powiedzial. Wiec teraz znowu odliczanie ))
Paula., marmi, aiwlys lubią tę wiadomość