X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam słonecznego dnia.
    Dzięki za przyjęcie mam nadzieję że sobie nie wymyśliłam tej ciąży i zostanę z wami na dłużej. Starałam się wczoraj nadrobić co u was słychać ale jeszcze pewnie dłuższy czas mi zajmie łączenie faktów więc za nie dociągnięcia z góry przepraszam.
    Paula oj jak cudownie. ten fasolek to już niezłe bobo, Rośnijcie zdrowo.

Piszecie tu o zachciankach ja na razie co chwila się zastanawiam czy sobie wszystko wymyślam i wmawiam. Starałam się o dziecko 9 lat więc teraz wszystko co czuję mocno wyolbrzymiam albo mam takie wrażenie. Jedno wiem od tygodnia nie mogę się powstrzymać od Coli. To już chyba uzależnienie bo na ciążowe zachcianki to dużo za wcześnie chyba. Z kawą nie ma problemy bo i tak jej nie pijam

Paula. lubi tę wiadomość

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia, my póki co wstrzymaliśmy się od seksu. Nie chcemy ryzykować i w pierwszym trymestrze inaczej spełniamy nasze potrzeby i zachcianki ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mogę nieśmiało dołączyć? :) TP na 20.02, wczorajsza beta 359,3. To dopiero początki, dlatego do wszystkiego podchodzę z dystansem. Walczyliśmy o bobo ostro, więc nie chcę się zawieść.

a88 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • MiaDina Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy to pije i wcześniej w ciąży tez pijalam ;) wychodzisz z założenia, ze w dużych ilościach wiadomo wszystko zaszkodzi, ale nieduże ilości są Ok. Ciąża to taki czas, ze właściwie jak coś jest szkodliwe to raczej organizm sam się stara odrzucać ;) a poza tym fakt jak przyjdą mdłości to wszystko się samo odstawi.
    Rosann ja jestem kawoholiczka - przed ciąża 5-6 dziennie, teraz 2 czasem 3.

Co do słodyczy to ja od dziecka nie lubię, wiec raz na jakiś czas tylko coś tam ślubne, ale za to moja zmora są orzeszki słone i jakieś inne przekąski, ale słone lub ostre. Co prawda rzadko, ale i tak :p

U mnie pogoda cudowna. Nie jest za gorąco, ale słoneczko swieci i przyjemnie spacerować. Ok 22 stopnie u nas :) ale za to weekend ma przynieść 27-28 stopni :( niecierpliwe upałów...

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was używa opaski uciskowej na nadgarstek przez mdłości? Ja już nie mogę sobie poradzić. Niedobrze mi jest od rana do nocy. Czasem podjadam migdały, ale to ulga na chwile. I czy jestem przed posiłkiem czy po, nic to nie zmienia. :/ albo znacie jakieś sprawdzone sposoby?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia! <3

kozamonia lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Kozamonia! <3
    Stwierdziłam, że chyba już mogę do was dołączyć :) <3

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys ja mam te opaski i na mnie to nie działało ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę, ale nas jest tutaj :D. Już się powoli zaczynam gubić :), za co z góry przepraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 15:23

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dłukachna wrote:
    Ja pierdzielę, ale nas jest tutaj :D. Już się powoli zaczynam gubić :), za co z góry przepraszam.
    podobno w ciąży z mozgu robi się kalafior ;)

Alstro38 lubi tę wiadomość

• rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    podobno w ciąży z mozgu robi się kalafior ;)

Haha coś w tym jest bo ja w ostatnich dniach takie numery wywijam jak nigdy :D

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Aiwlys ja mam te opaski i na mnie to nie działało ;)
    Ja już nie mam pomysłu co robić ze sobą.. :/

• rosann Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:

słynnego imbiru próbowałaś?

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, bo jakoś imbir kojarzy mi się ze słodkim, a ja ogólnie nie przepadam :/

• Asasa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio próbowałam imbiru i tak średnio to pomaga, a nawet raz jak rano wypiłam herbatę z imbirem to godzinę później wymiotowałam. Ale ja nie przepadam za imbirem i może to dlatego.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Nie, bo jakoś imbir kojarzy mi się ze słodkim, a ja ogólnie nie przepadam :/

Imbir nie jest słodki :) Spróbuj, a nuż widelec Ci pomoże, a jak nie, to trudno :) Trzymam za Ciebie kciuki! :)

aiwlys lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Imbir nie jest słodki :) Spróbuj, a nuż widelec Ci pomoże, a jak nie, to trudno :) Trzymam za Ciebie kciuki! :)
    Przydadzą się :)

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Na mnie nic nie działało. Ani jedzenie w łóżku, ani małe ilości a często. Żadne opaski i imbiry ale po porodzie przeszło ;) :D

aiwlys lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie to jeszcze odszczekam, ale chciałabym poczuć te ciążowe mdłości... :)

katiuszaa lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodkie dzis tematy :)

Mnie ze slodkich rzeczy ciagnie na szczescie tylko do owocow - morele i nektarynki pozeram kilogramami ;)

Ale powiedzcie mi jedno, bo temat tu sie przewinal - mozemy jesc lody? Tzn czy to bezpieczne w 1 trymestrze?
    Z gory dzieki za odp, bo na to akurat bym sie chetnie skusila :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ