Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam słonecznego dnia.
Dzięki za przyjęcie mam nadzieję że sobie nie wymyśliłam tej ciąży i zostanę z wami na dłużej. Starałam się wczoraj nadrobić co u was słychać ale jeszcze pewnie dłuższy czas mi zajmie łączenie faktów więc za nie dociągnięcia z góry przepraszam.
Paula oj jak cudownie. ten fasolek to już niezłe bobo, Rośnijcie zdrowo.
Piszecie tu o zachciankach ja na razie co chwila się zastanawiam czy sobie wszystko wymyślam i wmawiam. Starałam się o dziecko 9 lat więc teraz wszystko co czuję mocno wyolbrzymiam albo mam takie wrażenie. Jedno wiem od tygodnia nie mogę się powstrzymać od Coli. To już chyba uzależnienie bo na ciążowe zachcianki to dużo za wcześnie chyba. Z kawą nie ma problemy bo i tak jej nie pijamPaula. lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Mogę nieśmiało dołączyć? TP na 20.02, wczorajsza beta 359,3. To dopiero początki, dlatego do wszystkiego podchodzę z dystansem. Walczyliśmy o bobo ostro, więc nie chcę się zawieść.a88 lubi tę wiadomość
-
Co do kawy to pije i wcześniej w ciąży tez pijalam wychodzisz z założenia, ze w dużych ilościach wiadomo wszystko zaszkodzi, ale nieduże ilości są Ok. Ciąża to taki czas, ze właściwie jak coś jest szkodliwe to raczej organizm sam się stara odrzucać a poza tym fakt jak przyjdą mdłości to wszystko się samo odstawi.
Rosann ja jestem kawoholiczka - przed ciąża 5-6 dziennie, teraz 2 czasem 3.
Co do słodyczy to ja od dziecka nie lubię, wiec raz na jakiś czas tylko coś tam ślubne, ale za to moja zmora są orzeszki słone i jakieś inne przekąski, ale słone lub ostre. Co prawda rzadko, ale i tak :p
U mnie pogoda cudowna. Nie jest za gorąco, ale słoneczko swieci i przyjemnie spacerować. Ok 22 stopnie u nas ale za to weekend ma przynieść 27-28 stopni niecierpliwe upałów...Bedzie dziewczynka
-
nick nieaktualnyCzy któraś z was używa opaski uciskowej na nadgarstek przez mdłości? Ja już nie mogę sobie poradzić. Niedobrze mi jest od rana do nocy. Czasem podjadam migdały, ale to ulga na chwile. I czy jestem przed posiłkiem czy po, nic to nie zmienia. albo znacie jakieś sprawdzone sposoby?
-
nick nieaktualny
-
Aiwlys ja mam te opaski i na mnie to nie działało
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aiwlys wrote:Ja już nie mam pomysłu co robić ze sobą..
aiwlys lubi tę wiadomość
-
Slodkie dzis tematy
Mnie ze slodkich rzeczy ciagnie na szczescie tylko do owocow - morele i nektarynki pozeram kilogramami
Ale powiedzcie mi jedno, bo temat tu sie przewinal - mozemy jesc lody? Tzn czy to bezpieczne w 1 trymestrze?
Z gory dzieki za odp, bo na to akurat bym sie chetnie skusila