Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Pewnie to jeszcze odszczekam, ale chciałabym poczuć te ciążowe mdłości... :)

Rosan, ja tez :D
    Ale nie czuje nic a nic ;)

• rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Rosan, ja tez :D
    Ale nie czuje nic a nic ;)

Ja też nic :/
    Uwierzę w tego Stwora jak go zobaczę na USG we wtorek :) Nie ma co, oszczędza matkę od maleńkości :D

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Pewnie to jeszcze odszczekam, ale chciałabym poczuć te ciążowe mdłości... :)
    oj tak jakiś bardziej namacalny dowód ciązy by się przydał

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi, lody tak, byle nie rozmrozone i zamrozone ponownie (ja np bym nie ryzykowala kupienia pudla,donoesienia do domu, zjedzenia czesci, zamrozenia i potem znow zjedzenia).

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Na mnie nic nie działało. Ani jedzenie w łóżku, ani małe ilości a często. Żadne opaski i imbiry ale po porodzie przeszło ;) :D
    Na chłopca czy dziewczynke te nudności? Haha

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Na chłopca czy dziewczynke te nudności? Haha
    Mam córkę ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Mam córkę ;)
    No właśnie kolezanka ten takie nudności miała na córkę. W efekcie po porodzie ważyła mniej niż przed ciąża :o
    Ja przy synu nie miałam nudności, a na pewno Noe takich! :)

• stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) Odpoczywajcie dzisiaj ile możecie! :)
    Ja już od rana na nogach, mąż śpi, koty buszują po tarasie, a ja dopijam resztkę kawy... No właśnie, pijecie kawę? Ja staram się ją wymieniać na Inkę, ale nie ukrywam, że jest mi ciężko bo jestem kawoholikiem :( Przed ciążą, 2-3 filiżanki bardzo mocnej kawy, to była norma, teraz jak piję to tylko jedną filiżankę dziennie kawowych siuśków i tak mi się tęskni za porządnym smakiem tego boskiego napoju... :(

Mi lekarz nie zabronił picia kawy, tylko nie hektolitrami.. tylko jak ktoś potrzebuje i ma ochotę to mała filiżanka nie zaszkodzi.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Slodkie dzis tematy :)

Mnie ze slodkich rzeczy ciagnie na szczescie tylko do owocow - morele i nektarynki pozeram kilogramami ;)

Ale powiedzcie mi jedno, bo temat tu sie przewinal - mozemy jesc lody? Tzn czy to bezpieczne w 1 trymestrze?
    Z gory dzieki za odp, bo na to akurat bym sie chetnie skusila :)

Jak najbardziej można jeść tylko trzeba kupować u sprawdzonego źródła, bo można zarazić się salmonellą. Lody są źródłem wapnia, białka, a owoce dodawane do nich jak jagody, maliny, truskawki zawierają mnóstwo witaminy C, także smacznego!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    podobno w ciąży z mozgu robi się kalafior ;)
    Z kalafiorem to bez przesady. Jakby zrobić listę to chyba około 20 nas jest. I jak wszystkie piszecie to trudno nadążyć.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierwsza wizyta u Gina kiedy najlepiej?

• rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dłukachna wrote:
    Z kalafiorem to bez przesady. Jakby zrobić listę to chyba około 20 nas jest. I jak wszystkie piszecie to trudno nadążyć.

Dłukachna, dopiero jak zacytowałaś katiuszkę to doczytałam, że Ona pisała o kalafiorze, a ja byłam pewna, że tam była mowa o kaloryferze :D :D :D

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    A pierwsza wizyta u Gina kiedy najlepiej?

Katiusza ja idę we wtorek, to będzie 6t5dc :) Celowo idę dopiero teraz, chciałam uniknąć sytuacji, że widać pęcherzyk, nie widać zarodka, itd.
    Aczkolwiek uważam, że pierwsza wizyta to bardzo indywidualna sprawa i trzeba słuchać samego siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 18:44

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Katiusza ja idę we wtorek, to będzie 6t5dc :) Celowo idę dopiero teraz, chciałam uniknąć sytuacji, że widać pęcherzyk, nie widać zarodka, itd.
    Aczkolwiek uważam, że pierwsza wizyta to bardzo indywidualna sprawa i trzeba słuchać samego siebie :)
    No ja właśnie nie wiem co robić czekałam 9 lat na 2 kreski więc teraz bym chciała wszystko szybko wiedzieć ale tak jak mówisz jak będzie później ta wizyta to widać będzie więcej. U mnie dopiero 4tc1dc więc muszę cierpliwie czekać. Na razie jutro powtórka bety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 18:51

• rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    No ja właśnie nie wiem co robić czekałam 9 lat na 2 kreski więc teraz bym chciała wszystko szybko wiedzieć ale tak jak mówisz jak będzie później ta wizyta to widać będzie więcej. U mnie dopiero 4tc1dc więc muszę cierpliwie czekać. Na razie jutro powtórka bety

Jeżeli taka wizyta w jakikolwiek sposób ma Cię uspokoić to idź, nie żałuj sobie :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam iść jak tylko zobaczy się dwie kreski...też byłam różnie nastawiona, ale zrobiłam najlepiej jak mogłam, bo gin zlecił mi badanie tsh i okazało się za wysokie i szybko zaczęłam przyjmować leki, a wiecie że nie leczona tarczyca może prowadzić do poronienia.. mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź każda z was ma swoją rację. Stokrotki trzymam kciuki że wszystko bedzie dobrze i tsu się unormuje. Ja mam je w normie . Rossn czekam też na wieści o twoim maleństwie może już serduszko będzie. Czy mnie wizyta uspokoi tego nie wiem. Jutro beta może to do mnie dotrze

• qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Ja polecam iść jak tylko zobaczy się dwie kreski...też byłam różnie nastawiona, ale zrobiłam najlepiej jak mogłam, bo gin zlecił mi badanie tsh i okazało się za wysokie i szybko zaczęłam przyjmować leki, a wiecie że nie leczona tarczyca może prowadzić do poronienia.. mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Podpisuję się obiema rękami jako żywy przykład. Razem z betą warto przyjrzeć się tsh. :)

stokrotka30 lubi tę wiadomość

p19u43r8y4e057zb.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już się z Wami na dzisiaj żegnam :) Stworek daje mi dzisiaj popalić przez co oczy mam już na zapałkach :) Dobrej nocy! Śpijcie dobrze :) Do jutra <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 20:42

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Ja robię jutro tsh bo mam prawdopodobnie za wysokie. I w czwartek na wizytę.

Ale lodami się przestraszylam bo jem na potęgę, ale rzeczywiście w sklepach różnie może być. Już nie tkne. Ale słodyczy to się nie mogę pozbyć. Uwielbiam je.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
‹‹ ‹ 38 39 40 41 42 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ