X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • marmi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Pewnie to jeszcze odszczekam, ale chciałabym poczuć te ciążowe mdłości... :)

Rosan, ja tez :D
    Ale nie czuje nic a nic ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Rosan, ja tez :D
    Ale nie czuje nic a nic ;)

Ja też nic :/
    Uwierzę w tego Stwora jak go zobaczę na USG we wtorek :) Nie ma co, oszczędza matkę od maleńkości :D

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Pewnie to jeszcze odszczekam, ale chciałabym poczuć te ciążowe mdłości... :)
    oj tak jakiś bardziej namacalny dowód ciązy by się przydał

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi, lody tak, byle nie rozmrozone i zamrozone ponownie (ja np bym nie ryzykowala kupienia pudla,donoesienia do domu, zjedzenia czesci, zamrozenia i potem znow zjedzenia).

marmi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Na mnie nic nie działało. Ani jedzenie w łóżku, ani małe ilości a często. Żadne opaski i imbiry ale po porodzie przeszło ;) :D
    Na chłopca czy dziewczynke te nudności? Haha

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Na chłopca czy dziewczynke te nudności? Haha
    Mam córkę ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Mam córkę ;)
    No właśnie kolezanka ten takie nudności miała na córkę. W efekcie po porodzie ważyła mniej niż przed ciąża :o
    Ja przy synu nie miałam nudności, a na pewno Noe takich! :)

• stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) Odpoczywajcie dzisiaj ile możecie! :)
    Ja już od rana na nogach, mąż śpi, koty buszują po tarasie, a ja dopijam resztkę kawy... No właśnie, pijecie kawę? Ja staram się ją wymieniać na Inkę, ale nie ukrywam, że jest mi ciężko bo jestem kawoholikiem :( Przed ciążą, 2-3 filiżanki bardzo mocnej kawy, to była norma, teraz jak piję to tylko jedną filiżankę dziennie kawowych siuśków i tak mi się tęskni za porządnym smakiem tego boskiego napoju... :(

Mi lekarz nie zabronił picia kawy, tylko nie hektolitrami.. tylko jak ktoś potrzebuje i ma ochotę to mała filiżanka nie zaszkodzi.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Slodkie dzis tematy :)

Mnie ze slodkich rzeczy ciagnie na szczescie tylko do owocow - morele i nektarynki pozeram kilogramami ;)

Ale powiedzcie mi jedno, bo temat tu sie przewinal - mozemy jesc lody? Tzn czy to bezpieczne w 1 trymestrze?
    Z gory dzieki za odp, bo na to akurat bym sie chetnie skusila :)

Jak najbardziej można jeść tylko trzeba kupować u sprawdzonego źródła, bo można zarazić się salmonellą. Lody są źródłem wapnia, białka, a owoce dodawane do nich jak jagody, maliny, truskawki zawierają mnóstwo witaminy C, także smacznego!

marmi lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    podobno w ciąży z mozgu robi się kalafior ;)
    Z kalafiorem to bez przesady. Jakby zrobić listę to chyba około 20 nas jest. I jak wszystkie piszecie to trudno nadążyć.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierwsza wizyta u Gina kiedy najlepiej?

• rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dłukachna wrote:
    Z kalafiorem to bez przesady. Jakby zrobić listę to chyba około 20 nas jest. I jak wszystkie piszecie to trudno nadążyć.

Dłukachna, dopiero jak zacytowałaś katiuszkę to doczytałam, że Ona pisała o kalafiorze, a ja byłam pewna, że tam była mowa o kaloryferze :D :D :D

katiuszaa lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    A pierwsza wizyta u Gina kiedy najlepiej?

Katiusza ja idę we wtorek, to będzie 6t5dc :) Celowo idę dopiero teraz, chciałam uniknąć sytuacji, że widać pęcherzyk, nie widać zarodka, itd.
    Aczkolwiek uważam, że pierwsza wizyta to bardzo indywidualna sprawa i trzeba słuchać samego siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 18:44

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Katiusza ja idę we wtorek, to będzie 6t5dc :) Celowo idę dopiero teraz, chciałam uniknąć sytuacji, że widać pęcherzyk, nie widać zarodka, itd.
    Aczkolwiek uważam, że pierwsza wizyta to bardzo indywidualna sprawa i trzeba słuchać samego siebie :)
    No ja właśnie nie wiem co robić czekałam 9 lat na 2 kreski więc teraz bym chciała wszystko szybko wiedzieć ale tak jak mówisz jak będzie później ta wizyta to widać będzie więcej. U mnie dopiero 4tc1dc więc muszę cierpliwie czekać. Na razie jutro powtórka bety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 18:51

• rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    No ja właśnie nie wiem co robić czekałam 9 lat na 2 kreski więc teraz bym chciała wszystko szybko wiedzieć ale tak jak mówisz jak będzie później ta wizyta to widać będzie więcej. U mnie dopiero 4tc1dc więc muszę cierpliwie czekać. Na razie jutro powtórka bety

Jeżeli taka wizyta w jakikolwiek sposób ma Cię uspokoić to idź, nie żałuj sobie :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam iść jak tylko zobaczy się dwie kreski...też byłam różnie nastawiona, ale zrobiłam najlepiej jak mogłam, bo gin zlecił mi badanie tsh i okazało się za wysokie i szybko zaczęłam przyjmować leki, a wiecie że nie leczona tarczyca może prowadzić do poronienia.. mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź każda z was ma swoją rację. Stokrotki trzymam kciuki że wszystko bedzie dobrze i tsu się unormuje. Ja mam je w normie . Rossn czekam też na wieści o twoim maleństwie może już serduszko będzie. Czy mnie wizyta uspokoi tego nie wiem. Jutro beta może to do mnie dotrze

• qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Ja polecam iść jak tylko zobaczy się dwie kreski...też byłam różnie nastawiona, ale zrobiłam najlepiej jak mogłam, bo gin zlecił mi badanie tsh i okazało się za wysokie i szybko zaczęłam przyjmować leki, a wiecie że nie leczona tarczyca może prowadzić do poronienia.. mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Podpisuję się obiema rękami jako żywy przykład. Razem z betą warto przyjrzeć się tsh. :)

stokrotka30 lubi tę wiadomość

p19u43r8y4e057zb.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już się z Wami na dzisiaj żegnam :) Stworek daje mi dzisiaj popalić przez co oczy mam już na zapałkach :) Dobrej nocy! Śpijcie dobrze :) Do jutra <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 20:42

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Ja robię jutro tsh bo mam prawdopodobnie za wysokie. I w czwartek na wizytę.

Ale lodami się przestraszylam bo jem na potęgę, ale rzeczywiście w sklepach różnie może być. Już nie tkne. Ale słodyczy to się nie mogę pozbyć. Uwielbiam je.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ