Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja już po zakupach w Lidlu :) poleciałam po całości i prawie zemdlałam jak się dowiedziałam ile mam zapłacić :D u mnie obyło się bez bitew i wybór był bardzo duży. Wrzucam foto moich łowów :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/675f4b1c30df.jpg

Tokarzynka, Anne92, Liy88, Czarna_kawa, Asasa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Gratuluję udanych wizyt połówkowych,
    witam nowe koleżanki.

Babeczki gdzie znajdujecie info o takich targach?? one mają jakieś nazwy ?

Czy któraś z doświadczonych mam używała chusty do noszenia ? Ja będę musiała używać o ile bobo się ze mną zgodzi w tym temacie, niestety mieszkam w domu wielorodzinnym i z mojego pokoju i też przyszłego pokoju dziecka do kuchni mam 27 schodów:( plus taki że będą się ćwiczyć uda no ale raczej dziecko będę brać ze sobą nawet jak pójdę po herbatkę. Spotkałam się z opiniami że lepiej kupić używaną chustę bo ona już jest odpowiednio rozciągnięta i dopasowuje się do malucha ale ja bardzo nie lubię kupować w necie, bo nie wiem jakie to będzie w dotyku itd. Macie już może coś sprawdzonego?

f2w33e3kgvscne78.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria, nie lepiej kupić np kołyskę żebyś miała na dół/górę ewentualnie? Ja co prawda chusty nie używałam, moje dziecko sobie leżało wygodnie i grzecznie w kołysce - to jaki grzeczny jest utrzymuje mu się do teraz. Ogólnie fizjoterapeuci nie zalecają noszenia takich maluszków w chustach - po pierwsze dlatego, że dzieci nosi się na początku przodem do świata, a nie w drugą stronę. Ale też to jest jakieś obciążenie dla takiego malutkiego kręgosłupa. Na chwilę owszem, ale na dłuższą metę wg mnie są inne możliwości ;)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    u mnie pochmurny poranek i z mrzawką ;(
    BYlam też w Lidlu- wyszłam za 5min 8 i patrze- pod lidlem nie ma tłumów, o co chodzi?! A to się okazałąo, że zmienili godziny otwarcia o jest od 7 otwarty- myślałam, że już nic nie będzie, ale ciuszków dla dzieci sporo, najbardizej wybrane były ciuchy ciążowe. Ale na szczęście udało mi się ostatnią parę czarnych S legginsów dorwać :)
    Dla maluszka wziełam śliniaczki i spodenki :) Więcej rzeczy pkupił przyszły dziadek- mój tata :D Sweterek- ten brązowy z uszkami, body, czapeczki i pajacyk :) rozm. 62/68. Jak patrzyłam na te najmniejsze rozmiary 50-56 to to takie maciupkie.... :D
    Za jakies 3 tygodnie pojadę z mamą do teściowej po wory z ciuszkami- zobaczymy co jest, a co trzeba kupić- nie ma co szaleć... ale trudno się oprzeć tym ciuszkom, one są take słodkie! <3

A mój brzuszek z dnia na dzien coraz większy- jak wcześniej wieczorem był większy i z rana na drugi dzień troche mała, to teraz już nie- ale dobrze :D Podoba mi się taki brzusio- jeszcze 2 tyg i powinnam mieć iście ciążowy :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ab35a6d0904.png

kozamonia, Anne92, Liy88, lena7, Czarna_kawa, szwesta80, Wasp, Talla, Basik83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka- szczerze pierwszy raz słyszę krytyczną opinię nt. chust. Nie szukałam w necie co mówią na ten temat fizjoterapeuci, po prostu od kilku znajomych zasłyszałam opinie, że one korzystały i były zadowolone, ich dzieciaki, teraz już starsze rozwijają się prawidłowo...nie mam doświadczenia i zostaje mi jedynie bazować na opinii innych

f2w33e3kgvscne78.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Dziewczyny, super zakupy :) Ja raczej dziś do Lidla nie podjadę, może jutro uda mi sie zebrać - o ile coś jeszcze będzie :) Przyszły moje zamówione spodnie ciążowe i powiem Wam, że super sprawa. Jedne zamówiłam z Bonprix i jedne z Asos. Z Bonprix są na mnie trochę za duże, ale jakoś trzymają się na tyłku i w końcu mam brzuszek zasłonięty porządnie. Z Asos też polecam - nic nie spada, fajnie się trzymają i materiał jest świetny. Muszę zamówić sobie jeszcze jakieś 2-3 koszulki i póki co będzie spokój :)

Mam pytanie do Was. W miejscu sutków (śpię bez stanika) zauważyłam tak jakby mokre plamy dziś rano. Nie były one jakoś duże, ale zastanawiam się czy to siara, czy jest to normalne i nie ma powodu do obaw. Wizytę mam 5.10 dopiero.

Ja też czekam na to słoneczko - miało być 18 stopni dziś a póki co jest pochmurno :(

Trzymam kciuki za wizyty. Miłego dnia mamusie! :)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia - no extra, chyba też się przejdę jednak :)

Astoria - https://branzadziecieca.pl/targi-dzieciece

Tokarzynka no już prawie :D Ale Ty drobinka jesteś <3 zazdro ;)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Zrobione :)

Dziękuję :)

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy88 dzięki:) szkoda, że Kraków omijają takie targi:(

Mam jeszcze jedno pytanie do Was- czy jest Wam gorąco? ja dzisiaj chodzę w bluzce na ramiączkach i w króciakach a mam wrażenie, że się gotuję. Ogólnie jestem straszny zmarzluch a w ciąży jest mi ogólnie cieplej, mimo tej deszczowej aury jeszcze nie zmarzłam ale dzisiaj to już ciężko mi wytrzymać

f2w33e3kgvscne78.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczynki!!!

Annie,jak najbardziej to może być siara,słyszałam,ze nawet wcześniej może się pojawiać :)

Tokarzynka,śliczny malutki brzusio :))) piękna pamiątka!Chyba muszę w końcu tez sobie jakie zdjęcie zrobić,bo jakoś mi tak zeszło ;p

Kozamonia,śliczności!!!Widze,ze łidlowe łowy udane :)))

Która mamusia dzisiaj wizytuje?

Lena,mój chłopak jest pół Polakiem,pół Serbem i wychował się w Turcji...to a propos tych delicji ichniejszych :)) potwierdzam,są pyszne :))) ostatnio mi z takiego sklepu przyniósł coś na co potocznie się mówi ,,bawełna''...jaki smak!Polecam :)))

Anne92, Talla lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na misję do Lidla wysłałam dziś Męża. Dostał wolną rękę - miał kupić to, co mu się spodoba i wyda dobre jakościowo. SMS sprzed chwili:

"Jakościowo wszystko wygląda spoko, a wzory zajebiste. Mam nadzieję, że w szafie jest dużo miejsca" :D

Teraz muszę czekać do wieczora, aż wróci. Czuję się jak dziecko czekające na Mikołaja :D

Anne92, Tokarzynka, Monic88, lena7, kozamonia, Asasa, Liy88, stokrotka30, Krakowianka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne ja mam mokre plamki już od 18 tygodnia i tak to jest siara :-) Nic niepokojącego, mleko tworzy się już od 16 tygodnia i może czasem ulecieć jak kurek nieszczelny :-D

Astoria ja kupuję chustę używaną, koleżanka tylko używane kupuje, mówi że mają już odpowiednią miękkość. Nie słyszałam, żeby ktoś krytykował noszenie w chuście, na odpowiednio włożone dziecko nie może to wpłynąć negatywnie bo kręgosłup właśnie ma być wygięty jak w brzuszku mamy. Dla noworodków chusta najlepsza, wszelkie nosidła to zło dla niesiedzących dzieci.

Ja miałam wstać wcześnie do Lidla i oczywiście zaspałam :-D Jadę tam za godzinę i tak na zakupy, ale nie liczę na wiele :-P No trudno pewnie jeszcze nie raz będą rzucone takie cuda ;-) A w sumie na necie jest tego pełno w tej samej cenie, więc się nie spinam ;-)

Anne92, Liy88 lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa, dzięki :) Poczytałam trochę i rzeczywiście to chyba siara - zostały mu plamki na koszulce. Dla pewności porozmawiam jeszcze z lekarzem na wizycie o tym :)

A88, sms od męża uroczy! Pewnie pół Lidla wykupił dla malucha :D

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy88- drobinka bo tylko 156cm wzrostu :P A waże 48kg- teraz może troche więcej :) Nie mogę mieć więdzej na wadze bo bym była kulka- jak pyza ;)

Czarnulka- warto zdj robić- i fajnie widać zmiany brzucha :D Miałam od początku robić- ale pierwsze foto w 13t, później przez szpitale w 16t i teraz juz chce co tydzień :)

a88- w takim razie opróżniaj szafe! :D :D :D Nie dziwie się Twojemu mężowi- sama z chęcią bym wszystkiego nakupiła ile wlezie- ale jeszcze zdrowy rozsądek jest ^^

Liy88 lubi tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88, dobrze wiedzieć, że nie jestem sama ;) Na początku się trochę wystraszyłam, ale już jestem spokojniejsza. Mam nadzieję, że to dobry znak i będę mogła karmić piersią synka jak się urodzi ;)

Monic88 lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria w Krakowie pozostają nam jedynie warsztaty bezpieczny maluch. Kolejnę będą 21 października. Dziewczyny, które były już wcześniej polecają, także ja się zapisałam.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic, z tego, co jeszcze pisał mi mąż, to zarówno z tej kolekcji dla maluchów, jak i ciążowej, wybór był bardzo duży, a też był w Lidlu jakoś po 10:00 dopiero. Więc mam nadzieję, że Ty też coś upolujesz dziś :P

a co myślicie o nosiełkach, jako alternatywach dla chust? Tula np robi nosidełka odpowiednie dla maluchów już od 3,2kg, mi osobiście, jako świeżakowi w temacie, takie nosidło wydaje się dużo łatwiejsze w obsłudze, niż chusta.

O coś takiego: https://www.babytula.pl/collections/nosidelka-free-to-grow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:35

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Lidla zaliczyłam. Dla dzieci cudeńka. Nic nie kupiłam bo obiecałąm mężowi nic nie kupować, a już dzisiaj tą obietnicę złamałam. Kupiłam na stronie mamusiek z mojego miasta 2 kombinezony z H&M. były cudne i nie mogłam się oprzeć. Zapłaciłam 50 zł. Jeden na 56 cm drugi na 62. Jeśli mały urodzi się większy myślę, że szybko je sprzedam.

I tutaj muszę ponarzekać. Tak się cieszyłam z tych kombinezonów, że od razu wysłałam zdjęcie mamie i co? Zadzwoniła i mnie opieprzyła, ze używane kupiłam. Że ona się brzydzi takich rzeczy, że mam nie kupować po lumpeksach i od ludzi z internetu. Az mi się płakać chciało. Całą radość z zakupu mi zepsuła. A to pierwsze ubranka dla Małego które kupiłam i tak się z nich cieszyłam. A teraz siedzę w domu i mi się płakać chce i się jeszcze zastanawiam, co mąż na to powie. CZy też się czasem nie wścieknie.

https://zapodaj.net/ea0326e62503f.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:34

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciążowych rzeczy w Lidlu rozmiarówka strasznie zawyżona. Legginsy M na 40-42 były i były ogromne. S już niestety nie było. A nie chce mi się po Lidlach w mieście jeździć i szukać. Kupiłam stanik do karmienia. 80 C. Trochę duży w miseczce ale jak piersi będą się powiększać do karmienia lub w łoży się wkładkę laktacyjna to powinno być ok. Co jak co ale o drobnych ciężarnych kobietach raczej nie pomyśleli.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta, słodkie te kombinezony, wyglądają na bardzo milusie w dotyku.

A wiesz jak to babcie, one są od rozpieszczania i im się wydaje, że wnuczątka muszą mieć wszystko najlepsze, najdroższe, najnowsze i najładniejsze. Skojarzenie z rzeczami używanymi często jest takie, jak wyobrażamy sobie nasze ubrania, które wyrzucamy z szafy: stare, poplamione, pozaciągane i z dziurami. Jak zobaczy, jakie piękne są te kombinezony i że są w super stanie (bo zgaduję, że jak większość rzeczy po maluchach nie są mocno zużyte), to na pewno już następnym razem nie skomentuje.

‹‹ ‹ 421 422 423 424 425 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ