Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Ja już po zakupach w Lidlupoleciałam po całości i prawie zemdlałam jak się dowiedziałam ile mam zapłacić
u mnie obyło się bez bitew i wybór był bardzo duży. Wrzucam foto moich łowów
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/675f4b1c30df.jpgTokarzynka, Anne92, Liy88, Czarna_kawa, Asasa, marmi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Gratuluję udanych wizyt połówkowych,
witam nowe koleżanki.
Babeczki gdzie znajdujecie info o takich targach?? one mają jakieś nazwy ?
Czy któraś z doświadczonych mam używała chusty do noszenia ? Ja będę musiała używać o ile bobo się ze mną zgodzi w tym temacie, niestety mieszkam w domu wielorodzinnym i z mojego pokoju i też przyszłego pokoju dziecka do kuchni mam 27 schodów:( plus taki że będą się ćwiczyć uda no ale raczej dziecko będę brać ze sobą nawet jak pójdę po herbatkę. Spotkałam się z opiniami że lepiej kupić używaną chustę bo ona już jest odpowiednio rozciągnięta i dopasowuje się do malucha ale ja bardzo nie lubię kupować w necie, bo nie wiem jakie to będzie w dotyku itd. Macie już może coś sprawdzonego? -
Astoria, nie lepiej kupić np kołyskę żebyś miała na dół/górę ewentualnie? Ja co prawda chusty nie używałam, moje dziecko sobie leżało wygodnie i grzecznie w kołysce - to jaki grzeczny jest utrzymuje mu się do teraz. Ogólnie fizjoterapeuci nie zalecają noszenia takich maluszków w chustach - po pierwsze dlatego, że dzieci nosi się na początku przodem do świata, a nie w drugą stronę. Ale też to jest jakieś obciążenie dla takiego malutkiego kręgosłupa. Na chwilę owszem, ale na dłuższą metę wg mnie są inne możliwości
-
Dzien dobry
u mnie pochmurny poranek i z mrzawką ;(
BYlam też w Lidlu- wyszłam za 5min 8 i patrze- pod lidlem nie ma tłumów, o co chodzi?! A to się okazałąo, że zmienili godziny otwarcia o jest od 7 otwarty- myślałam, że już nic nie będzie, ale ciuszków dla dzieci sporo, najbardizej wybrane były ciuchy ciążowe. Ale na szczęście udało mi się ostatnią parę czarnych S legginsów dorwać
Dla maluszka wziełam śliniaczki i spodenkiWięcej rzeczy pkupił przyszły dziadek- mój tata
Sweterek- ten brązowy z uszkami, body, czapeczki i pajacyk
rozm. 62/68. Jak patrzyłam na te najmniejsze rozmiary 50-56 to to takie maciupkie....
Za jakies 3 tygodnie pojadę z mamą do teściowej po wory z ciuszkami- zobaczymy co jest, a co trzeba kupić- nie ma co szaleć... ale trudno się oprzeć tym ciuszkom, one są take słodkie!
A mój brzuszek z dnia na dzien coraz większy- jak wcześniej wieczorem był większy i z rana na drugi dzień troche mała, to teraz już nie- ale dobrzePodoba mi się taki brzusio- jeszcze 2 tyg i powinnam mieć iście ciążowy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ab35a6d0904.pngkozamonia, Anne92, Liy88, lena7, Czarna_kawa, szwesta80, Wasp, Talla, Basik83, marmi lubią tę wiadomość
-
Anieńka- szczerze pierwszy raz słyszę krytyczną opinię nt. chust. Nie szukałam w necie co mówią na ten temat fizjoterapeuci, po prostu od kilku znajomych zasłyszałam opinie, że one korzystały i były zadowolone, ich dzieciaki, teraz już starsze rozwijają się prawidłowo...nie mam doświadczenia i zostaje mi jedynie bazować na opinii innych
-
Hej!
Dziewczyny, super zakupyJa raczej dziś do Lidla nie podjadę, może jutro uda mi sie zebrać - o ile coś jeszcze będzie
Przyszły moje zamówione spodnie ciążowe i powiem Wam, że super sprawa. Jedne zamówiłam z Bonprix i jedne z Asos. Z Bonprix są na mnie trochę za duże, ale jakoś trzymają się na tyłku i w końcu mam brzuszek zasłonięty porządnie. Z Asos też polecam - nic nie spada, fajnie się trzymają i materiał jest świetny. Muszę zamówić sobie jeszcze jakieś 2-3 koszulki i póki co będzie spokój
Mam pytanie do Was. W miejscu sutków (śpię bez stanika) zauważyłam tak jakby mokre plamy dziś rano. Nie były one jakoś duże, ale zastanawiam się czy to siara, czy jest to normalne i nie ma powodu do obaw. Wizytę mam 5.10 dopiero.
Ja też czekam na to słoneczko - miało być 18 stopni dziś a póki co jest pochmurno
Trzymam kciuki za wizyty. Miłego dnia mamusie! -
lena7 wrote:Zrobione
Dziękuję
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Liy88 dzięki:) szkoda, że Kraków omijają takie targi:(
Mam jeszcze jedno pytanie do Was- czy jest Wam gorąco? ja dzisiaj chodzę w bluzce na ramiączkach i w króciakach a mam wrażenie, że się gotuję. Ogólnie jestem straszny zmarzluch a w ciąży jest mi ogólnie cieplej, mimo tej deszczowej aury jeszcze nie zmarzłam ale dzisiaj to już ciężko mi wytrzymać -
Dzień Dobry Dziewczynki!!!
Annie,jak najbardziej to może być siara,słyszałam,ze nawet wcześniej może się pojawiać
Tokarzynka,śliczny malutki brzusio)) piękna pamiątka!Chyba muszę w końcu tez sobie jakie zdjęcie zrobić,bo jakoś mi tak zeszło ;p
Kozamonia,śliczności!!!Widze,ze łidlowe łowy udane))
Która mamusia dzisiaj wizytuje?
Lena,mój chłopak jest pół Polakiem,pół Serbem i wychował się w Turcji...to a propos tych delicji ichniejszych) potwierdzam,są pyszne
)) ostatnio mi z takiego sklepu przyniósł coś na co potocznie się mówi ,,bawełna''...jaki smak!Polecam
))
Anne92, Talla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na misję do Lidla wysłałam dziś Męża. Dostał wolną rękę - miał kupić to, co mu się spodoba i wyda dobre jakościowo. SMS sprzed chwili:
"Jakościowo wszystko wygląda spoko, a wzory zajebiste. Mam nadzieję, że w szafie jest dużo miejsca"
Teraz muszę czekać do wieczora, aż wróci. Czuję się jak dziecko czekające na MikołajaAnne92, Tokarzynka, Monic88, lena7, kozamonia, Asasa, Liy88, stokrotka30, Krakowianka, marmi lubią tę wiadomość
-
Anne ja mam mokre plamki już od 18 tygodnia i tak to jest siara
Nic niepokojącego, mleko tworzy się już od 16 tygodnia i może czasem ulecieć jak kurek nieszczelny
Astoria ja kupuję chustę używaną, koleżanka tylko używane kupuje, mówi że mają już odpowiednią miękkość. Nie słyszałam, żeby ktoś krytykował noszenie w chuście, na odpowiednio włożone dziecko nie może to wpłynąć negatywnie bo kręgosłup właśnie ma być wygięty jak w brzuszku mamy. Dla noworodków chusta najlepsza, wszelkie nosidła to zło dla niesiedzących dzieci.
Ja miałam wstać wcześnie do Lidla i oczywiście zaspałamJadę tam za godzinę i tak na zakupy, ale nie liczę na wiele
No trudno pewnie jeszcze nie raz będą rzucone takie cuda
A w sumie na necie jest tego pełno w tej samej cenie, więc się nie spinam
Anne92, Liy88 lubią tę wiadomość
-
Liy88- drobinka bo tylko 156cm wzrostu
A waże 48kg- teraz może troche więcej
Nie mogę mieć więdzej na wadze bo bym była kulka- jak pyza
Czarnulka- warto zdj robić- i fajnie widać zmiany brzuchaMiałam od początku robić- ale pierwsze foto w 13t, później przez szpitale w 16t i teraz juz chce co tydzień
a88- w takim razie opróżniaj szafe!Nie dziwie się Twojemu mężowi- sama z chęcią bym wszystkiego nakupiła ile wlezie- ale jeszcze zdrowy rozsądek jest ^^
Liy88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonic, z tego, co jeszcze pisał mi mąż, to zarówno z tej kolekcji dla maluchów, jak i ciążowej, wybór był bardzo duży, a też był w Lidlu jakoś po 10:00 dopiero. Więc mam nadzieję, że Ty też coś upolujesz dziś
a co myślicie o nosiełkach, jako alternatywach dla chust? Tula np robi nosidełka odpowiednie dla maluchów już od 3,2kg, mi osobiście, jako świeżakowi w temacie, takie nosidło wydaje się dużo łatwiejsze w obsłudze, niż chusta.
O coś takiego: https://www.babytula.pl/collections/nosidelka-free-to-growWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:35
-
Ja Lidla zaliczyłam. Dla dzieci cudeńka. Nic nie kupiłam bo obiecałąm mężowi nic nie kupować, a już dzisiaj tą obietnicę złamałam. Kupiłam na stronie mamusiek z mojego miasta 2 kombinezony z H&M. były cudne i nie mogłam się oprzeć. Zapłaciłam 50 zł. Jeden na 56 cm drugi na 62. Jeśli mały urodzi się większy myślę, że szybko je sprzedam.
I tutaj muszę ponarzekać. Tak się cieszyłam z tych kombinezonów, że od razu wysłałam zdjęcie mamie i co? Zadzwoniła i mnie opieprzyła, ze używane kupiłam. Że ona się brzydzi takich rzeczy, że mam nie kupować po lumpeksach i od ludzi z internetu. Az mi się płakać chciało. Całą radość z zakupu mi zepsuła. A to pierwsze ubranka dla Małego które kupiłam i tak się z nich cieszyłam. A teraz siedzę w domu i mi się płakać chce i się jeszcze zastanawiam, co mąż na to powie. CZy też się czasem nie wścieknie.
https://zapodaj.net/ea0326e62503f.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:34
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Co do ciążowych rzeczy w Lidlu rozmiarówka strasznie zawyżona. Legginsy M na 40-42 były i były ogromne. S już niestety nie było. A nie chce mi się po Lidlach w mieście jeździć i szukać. Kupiłam stanik do karmienia. 80 C. Trochę duży w miseczce ale jak piersi będą się powiększać do karmienia lub w łoży się wkładkę laktacyjna to powinno być ok. Co jak co ale o drobnych ciężarnych kobietach raczej nie pomyśleli.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
nick nieaktualnySzwesta, słodkie te kombinezony, wyglądają na bardzo milusie w dotyku.
A wiesz jak to babcie, one są od rozpieszczania i im się wydaje, że wnuczątka muszą mieć wszystko najlepsze, najdroższe, najnowsze i najładniejsze. Skojarzenie z rzeczami używanymi często jest takie, jak wyobrażamy sobie nasze ubrania, które wyrzucamy z szafy: stare, poplamione, pozaciągane i z dziurami. Jak zobaczy, jakie piękne są te kombinezony i że są w super stanie (bo zgaduję, że jak większość rzeczy po maluchach nie są mocno zużyte), to na pewno już następnym razem nie skomentuje.