X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja już po zakupach w Lidlu :) poleciałam po całości i prawie zemdlałam jak się dowiedziałam ile mam zapłacić :D u mnie obyło się bez bitew i wybór był bardzo duży. Wrzucam foto moich łowów :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/675f4b1c30df.jpg

Tokarzynka, Anne92, Liy88, Czarna_kawa, Asasa, marmi lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Gratuluję udanych wizyt połówkowych,
    witam nowe koleżanki.

Babeczki gdzie znajdujecie info o takich targach?? one mają jakieś nazwy ?

Czy któraś z doświadczonych mam używała chusty do noszenia ? Ja będę musiała używać o ile bobo się ze mną zgodzi w tym temacie, niestety mieszkam w domu wielorodzinnym i z mojego pokoju i też przyszłego pokoju dziecka do kuchni mam 27 schodów:( plus taki że będą się ćwiczyć uda no ale raczej dziecko będę brać ze sobą nawet jak pójdę po herbatkę. Spotkałam się z opiniami że lepiej kupić używaną chustę bo ona już jest odpowiednio rozciągnięta i dopasowuje się do malucha ale ja bardzo nie lubię kupować w necie, bo nie wiem jakie to będzie w dotyku itd. Macie już może coś sprawdzonego?

f2w33e3kgvscne78.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria, nie lepiej kupić np kołyskę żebyś miała na dół/górę ewentualnie? Ja co prawda chusty nie używałam, moje dziecko sobie leżało wygodnie i grzecznie w kołysce - to jaki grzeczny jest utrzymuje mu się do teraz. Ogólnie fizjoterapeuci nie zalecają noszenia takich maluszków w chustach - po pierwsze dlatego, że dzieci nosi się na początku przodem do świata, a nie w drugą stronę. Ale też to jest jakieś obciążenie dla takiego malutkiego kręgosłupa. Na chwilę owszem, ale na dłuższą metę wg mnie są inne możliwości ;)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    u mnie pochmurny poranek i z mrzawką ;(
    BYlam też w Lidlu- wyszłam za 5min 8 i patrze- pod lidlem nie ma tłumów, o co chodzi?! A to się okazałąo, że zmienili godziny otwarcia o jest od 7 otwarty- myślałam, że już nic nie będzie, ale ciuszków dla dzieci sporo, najbardizej wybrane były ciuchy ciążowe. Ale na szczęście udało mi się ostatnią parę czarnych S legginsów dorwać :)
    Dla maluszka wziełam śliniaczki i spodenki :) Więcej rzeczy pkupił przyszły dziadek- mój tata :D Sweterek- ten brązowy z uszkami, body, czapeczki i pajacyk :) rozm. 62/68. Jak patrzyłam na te najmniejsze rozmiary 50-56 to to takie maciupkie.... :D
    Za jakies 3 tygodnie pojadę z mamą do teściowej po wory z ciuszkami- zobaczymy co jest, a co trzeba kupić- nie ma co szaleć... ale trudno się oprzeć tym ciuszkom, one są take słodkie! <3

A mój brzuszek z dnia na dzien coraz większy- jak wcześniej wieczorem był większy i z rana na drugi dzień troche mała, to teraz już nie- ale dobrze :D Podoba mi się taki brzusio- jeszcze 2 tyg i powinnam mieć iście ciążowy :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ab35a6d0904.png

kozamonia, Anne92, Liy88, lena7, Czarna_kawa, szwesta80, Wasp, Talla, Basik83, marmi lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka- szczerze pierwszy raz słyszę krytyczną opinię nt. chust. Nie szukałam w necie co mówią na ten temat fizjoterapeuci, po prostu od kilku znajomych zasłyszałam opinie, że one korzystały i były zadowolone, ich dzieciaki, teraz już starsze rozwijają się prawidłowo...nie mam doświadczenia i zostaje mi jedynie bazować na opinii innych

f2w33e3kgvscne78.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Dziewczyny, super zakupy :) Ja raczej dziś do Lidla nie podjadę, może jutro uda mi sie zebrać - o ile coś jeszcze będzie :) Przyszły moje zamówione spodnie ciążowe i powiem Wam, że super sprawa. Jedne zamówiłam z Bonprix i jedne z Asos. Z Bonprix są na mnie trochę za duże, ale jakoś trzymają się na tyłku i w końcu mam brzuszek zasłonięty porządnie. Z Asos też polecam - nic nie spada, fajnie się trzymają i materiał jest świetny. Muszę zamówić sobie jeszcze jakieś 2-3 koszulki i póki co będzie spokój :)

Mam pytanie do Was. W miejscu sutków (śpię bez stanika) zauważyłam tak jakby mokre plamy dziś rano. Nie były one jakoś duże, ale zastanawiam się czy to siara, czy jest to normalne i nie ma powodu do obaw. Wizytę mam 5.10 dopiero.

Ja też czekam na to słoneczko - miało być 18 stopni dziś a póki co jest pochmurno :(

Trzymam kciuki za wizyty. Miłego dnia mamusie! :)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia - no extra, chyba też się przejdę jednak :)

Astoria - https://branzadziecieca.pl/targi-dzieciece

Tokarzynka no już prawie :D Ale Ty drobinka jesteś <3 zazdro ;)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Zrobione :)

Dziękuję :)

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy88 dzięki:) szkoda, że Kraków omijają takie targi:(

Mam jeszcze jedno pytanie do Was- czy jest Wam gorąco? ja dzisiaj chodzę w bluzce na ramiączkach i w króciakach a mam wrażenie, że się gotuję. Ogólnie jestem straszny zmarzluch a w ciąży jest mi ogólnie cieplej, mimo tej deszczowej aury jeszcze nie zmarzłam ale dzisiaj to już ciężko mi wytrzymać

f2w33e3kgvscne78.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczynki!!!

Annie,jak najbardziej to może być siara,słyszałam,ze nawet wcześniej może się pojawiać :)

Tokarzynka,śliczny malutki brzusio :))) piękna pamiątka!Chyba muszę w końcu tez sobie jakie zdjęcie zrobić,bo jakoś mi tak zeszło ;p

Kozamonia,śliczności!!!Widze,ze łidlowe łowy udane :)))

Która mamusia dzisiaj wizytuje?

Lena,mój chłopak jest pół Polakiem,pół Serbem i wychował się w Turcji...to a propos tych delicji ichniejszych :)) potwierdzam,są pyszne :))) ostatnio mi z takiego sklepu przyniósł coś na co potocznie się mówi ,,bawełna''...jaki smak!Polecam :)))

Anne92, Talla lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na misję do Lidla wysłałam dziś Męża. Dostał wolną rękę - miał kupić to, co mu się spodoba i wyda dobre jakościowo. SMS sprzed chwili:

"Jakościowo wszystko wygląda spoko, a wzory zajebiste. Mam nadzieję, że w szafie jest dużo miejsca" :D

Teraz muszę czekać do wieczora, aż wróci. Czuję się jak dziecko czekające na Mikołaja :D

Anne92, Tokarzynka, Monic88, lena7, kozamonia, Asasa, Liy88, stokrotka30, Krakowianka, marmi lubią tę wiadomość

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne ja mam mokre plamki już od 18 tygodnia i tak to jest siara :-) Nic niepokojącego, mleko tworzy się już od 16 tygodnia i może czasem ulecieć jak kurek nieszczelny :-D

Astoria ja kupuję chustę używaną, koleżanka tylko używane kupuje, mówi że mają już odpowiednią miękkość. Nie słyszałam, żeby ktoś krytykował noszenie w chuście, na odpowiednio włożone dziecko nie może to wpłynąć negatywnie bo kręgosłup właśnie ma być wygięty jak w brzuszku mamy. Dla noworodków chusta najlepsza, wszelkie nosidła to zło dla niesiedzących dzieci.

Ja miałam wstać wcześnie do Lidla i oczywiście zaspałam :-D Jadę tam za godzinę i tak na zakupy, ale nie liczę na wiele :-P No trudno pewnie jeszcze nie raz będą rzucone takie cuda ;-) A w sumie na necie jest tego pełno w tej samej cenie, więc się nie spinam ;-)

Anne92, Liy88 lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa, dzięki :) Poczytałam trochę i rzeczywiście to chyba siara - zostały mu plamki na koszulce. Dla pewności porozmawiam jeszcze z lekarzem na wizycie o tym :)

A88, sms od męża uroczy! Pewnie pół Lidla wykupił dla malucha :D

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy88- drobinka bo tylko 156cm wzrostu :P A waże 48kg- teraz może troche więcej :) Nie mogę mieć więdzej na wadze bo bym była kulka- jak pyza ;)

Czarnulka- warto zdj robić- i fajnie widać zmiany brzucha :D Miałam od początku robić- ale pierwsze foto w 13t, później przez szpitale w 16t i teraz juz chce co tydzień :)

a88- w takim razie opróżniaj szafe! :D :D :D Nie dziwie się Twojemu mężowi- sama z chęcią bym wszystkiego nakupiła ile wlezie- ale jeszcze zdrowy rozsądek jest ^^

Liy88 lubi tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88, dobrze wiedzieć, że nie jestem sama ;) Na początku się trochę wystraszyłam, ale już jestem spokojniejsza. Mam nadzieję, że to dobry znak i będę mogła karmić piersią synka jak się urodzi ;)

Monic88 lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria w Krakowie pozostają nam jedynie warsztaty bezpieczny maluch. Kolejnę będą 21 października. Dziewczyny, które były już wcześniej polecają, także ja się zapisałam.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic, z tego, co jeszcze pisał mi mąż, to zarówno z tej kolekcji dla maluchów, jak i ciążowej, wybór był bardzo duży, a też był w Lidlu jakoś po 10:00 dopiero. Więc mam nadzieję, że Ty też coś upolujesz dziś :P

a co myślicie o nosiełkach, jako alternatywach dla chust? Tula np robi nosidełka odpowiednie dla maluchów już od 3,2kg, mi osobiście, jako świeżakowi w temacie, takie nosidło wydaje się dużo łatwiejsze w obsłudze, niż chusta.

O coś takiego: https://www.babytula.pl/collections/nosidelka-free-to-grow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:35

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Lidla zaliczyłam. Dla dzieci cudeńka. Nic nie kupiłam bo obiecałąm mężowi nic nie kupować, a już dzisiaj tą obietnicę złamałam. Kupiłam na stronie mamusiek z mojego miasta 2 kombinezony z H&M. były cudne i nie mogłam się oprzeć. Zapłaciłam 50 zł. Jeden na 56 cm drugi na 62. Jeśli mały urodzi się większy myślę, że szybko je sprzedam.

I tutaj muszę ponarzekać. Tak się cieszyłam z tych kombinezonów, że od razu wysłałam zdjęcie mamie i co? Zadzwoniła i mnie opieprzyła, ze używane kupiłam. Że ona się brzydzi takich rzeczy, że mam nie kupować po lumpeksach i od ludzi z internetu. Az mi się płakać chciało. Całą radość z zakupu mi zepsuła. A to pierwsze ubranka dla Małego które kupiłam i tak się z nich cieszyłam. A teraz siedzę w domu i mi się płakać chce i się jeszcze zastanawiam, co mąż na to powie. CZy też się czasem nie wścieknie.

https://zapodaj.net/ea0326e62503f.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:34

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciążowych rzeczy w Lidlu rozmiarówka strasznie zawyżona. Legginsy M na 40-42 były i były ogromne. S już niestety nie było. A nie chce mi się po Lidlach w mieście jeździć i szukać. Kupiłam stanik do karmienia. 80 C. Trochę duży w miseczce ale jak piersi będą się powiększać do karmienia lub w łoży się wkładkę laktacyjna to powinno być ok. Co jak co ale o drobnych ciężarnych kobietach raczej nie pomyśleli.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta, słodkie te kombinezony, wyglądają na bardzo milusie w dotyku.

A wiesz jak to babcie, one są od rozpieszczania i im się wydaje, że wnuczątka muszą mieć wszystko najlepsze, najdroższe, najnowsze i najładniejsze. Skojarzenie z rzeczami używanymi często jest takie, jak wyobrażamy sobie nasze ubrania, które wyrzucamy z szafy: stare, poplamione, pozaciągane i z dziurami. Jak zobaczy, jakie piękne są te kombinezony i że są w super stanie (bo zgaduję, że jak większość rzeczy po maluchach nie są mocno zużyte), to na pewno już następnym razem nie skomentuje.

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ