Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny, będzie komoda
Mały dzisiaj pół dnia drzemał aż się chyba wyspał porządnie i bryka w brzuchu ku uciesze męża i kociemu przerażeniuDuży kot leżał przy brzuchu i mruczał, a raczej się to nie zdarza
Spokojnego wieczoru, niechrapiących towarzyszy i przespanej nocy dziewczyny!Paula., Liy88, Czarna_kawa, Wasp lubią tę wiadomość
mały książę
-
Momo, Ty masz taki ładny kształtny brzuszek, a mój jest jakiś taki krzywy!
Patrzę w necie na te brzuchy i wszystkie takie ładne, a mój jakiś koślawy..
Pod pępkiem jest największy, a nad mniejszy.. WTF?
Edit; ale mam problemWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 21:09
Czarna_kawa, Krakowianka, Liy88 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ahahaha,Lena7 ;p to się uśmiałam
)) kochana te brzuszki to różne w zależności od dnia i stopnia opuchnięcia(przynajmniej u mnie)
mój raz widać,drugi raz się chowa,jak mała się zadomowi w jednym miejscu,to tez krzywy
także uszy do góry!
Liy88, lena7 lubią tę wiadomość
-
Po dużym śniadaniu taki okrągły od góry
Długo wyglądał jak lodowy jęzor, na boku jak leżę to wciąż tak wygląda
W tydzień sporo urósł, mam wrażenie, że rośnie w oczach, ale zwalam to na moje obżarstwo, bo małego czuję poniżej pępka:)
W grudniu będziemy pewnie wszystkie wyglądały jak małe czołgiMonic88, Paula., Krakowianka, Liy88, lena7, Tokarzynka lubią tę wiadomość
mały książę
-
Monic88, poczytaj sobie opinie o spacerówkach Jedo. Nasz pierwszy wybór to był Jedo Nevo, ale poczytałam trochę o tych wózkach i spacerówki są kiepskie. Gondole są super, wygodne i polecane. Ale spacerówki nie do końca są udane - podobno kiepsko spasowane i dziecko zsuwa się podczas jazdy i trzeba je cały czas podnosić do góry. Nie zniechęcam bo są ładne, ale my chyba się na niego nie zdecydujemy
-
Ech no generalnie w tych wózkach 2w1 to spacerówki maja kiepskie opinie, boje sie ze po roku i tak bede musiala kupic nowa spacerówke:/ Moje serce bije sie z rozsadkiem, dobrze ze mam jeszcze sporo czasu zeby to przemyśleć
Tak naprawdę najlepsze spacerówki są w spacerowkach
A nie w wozkach 2 czy 3w1...Dlatego napisalam, ze pewnie bede żałować
Mam jeszcze trzy miesiace na podjecie decyzji...
-
My mamy jedo nevo i nigdy sie nie zastanawialam czy dlatego ze taka jest spacerowka dziecko mi sie osuwa czy to wybrakowany produkt- serio w innych wozkach dzieci sie nie osuwaja? Rzadko dziecko zapinam w pasy, jak nie jest zapiety to siedzi prosto i sie nie opiera wiec tym samym nie osuwa. Ogolnie ja ja polecam i jak kupilismy jakas spacerowke byle jaka na wyjazd, tzw parasolke to byl dopiero szajs! Jak wrocilismy i poszlismy na spacer to docenilismy wozek bardzo jak mozna jedna reka operowac. Tyle ze zajmuje duzo miejsca w bagazniku, jak z gondola to wiadoma sprawa, tak spacerowka moglaby byc poreczniejsza do auta.
Monic88 lubi tę wiadomość
-
Co do osuwania to czesto slysze, ze dzieje sie to właśnie w wozkach wielofunkcyjnych, podobno pasy sa jakos nieprzemyslnie wszyte za głęboko. Jesli chodzi o ciężkośc to sie z tym liczę, ale my wózek bedziemy zostawiac raczej w wozkowni na parterze, albo w aucie, wiec to mnie akurat nie razi. Najwazniejsza jest dla mnie wygoda dziecka. Nie wiem, bede powaznie myśleć, ogolnie Jedo jako firma ma dobre opinie, a ja jak sie zakocham to ciężko mi juz wy rac co innego
Ale zobaczymy, w temacie wozkowym jestem tak zielona, ze pewnie do samego stycznia nie bede wiedziec na 100%
-
Ja miałam dla Olgi 3 spacerówki. Bebetto nico - szybko się jej pozbyłam, bo właśnie mi się młoda ciągle zsuwała, poza tym przednie koła się potrafiły blokować na wertepach. Emmaljunga city cross i joie liteterax - obie polecam, dziecko nie zjeżdża, prowadzą się super.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 08:52
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Mysle ze dziecku bedzie wygodnie w kazdym wozku, a roznice to poczujesz tylko Ty podczas prowadzenia tej fury
a Jedo prowadzi sie dobrze. Gondola faktycznie duza jest, my dlugo jezdzilismy bo moje dziecko dlugo nie siedzialo kolo 9miesiecy w gondoli, juz zaczal sie dzwigac do wstawania wiec musialam zmienic, usiadl dopiero w 10miesiacu, a przy meblach stal od 8miesiaca.
Rok temu bylam pod koniec ciazy, powoli mialam juz dosc bycia wielorybem i chcialam urodzic po skonczonym 37tyg (urodzilam w38tyg4dzien). Od skomczomego 37tyg mylam podlogi i ogolnie sterylnie sprzatalismy w domu na przywitanie maluszka (i przy okazji wyganianie go z brzucha) ohh, ale mnie wzielo na rozkminke, mija juz rok, a tu dopiero chwile za polowa ciazy heheMonic88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja przy wózku mima w ogóle nie martwię się zsuwaniem dziecka w spacerowce
kurczę dziewczyny chciałabym żeby to był nie wiem grudzień już ( żeby świąt nie przegapić hehe ) albo żeby teraz to już był z 30 tydzień chociażśrednio się czuje w ciąży a do tego kiedy moj maluch z brzucha nie ma na świecie rodzeństwa wiec nie mam na kim skupić swojej uwagi tylko czekam na brzdąca , chociaż z drugiej strony gdyby drugie było teraz na świecie to nie wiem jak bym się nim zajmowała bo ja się na prawdę nie czuje jakoś super
-ból głowy bardzo mocny praktycznie codziennie praktycznie całe dnie
-brak apetytu mimo głodu ( powoli ustępuje bo niektóre rzeczy chociaż już jem wcześniej ani pizza ani mc ani nic nie wchodziło )
-zapalenie pęcherza non stop duuzo pije ale chyba nie pomaga zbyt skutecznie
-zgaga często
-BRAK SIŁ to jest najgorsze często do 14 nie mam sił wstać z łóżka i wstaje zjeść bo mam mdłości z głodu , mam zawroty głowy zero siły prawie jak przy grypie No i czasem to mija ze wieczorem jest OK i funkcjonuje a czasem trwa cały dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 07:40
Wasp, Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w poniedziałek
Justa lada dzień powinien minąć, najgorsze to te bóle głowy
Ja odkryłam sposób na brak sił.... muszę wcześniej zaplanować zajęcia, rano codziennie mam spacer do przedszkola z synem i jakoś leci -
Dzień dobry, ja już po zakupach lidlowych, nie spodziewalam się że pod sklepem będą takie kłótnie. Przyszła para ludzi w średnim wieku ok 50 lat. Koniecznie chcieli pierwsi wejść do środka WTF
o 7 takie akcje, brak mi słów... Ale wróciłam zadowolona kupiłam 4sst bodziakow w najmniejszym rozmiarze, spodenki na 62/68 p, ręcznik do kąpieli oraz dla siebie biustonosz do karmienia.jakosc naprawdę super;)
Tokarzynka, Anne92 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, któraś z Was wrzucała niedawno duuuużą listę wyprawkową. Jeśli ma ta dobra dusza listę w excellu to będę baaaaaaardzo wdzięczna za przesłanie na maila [email protected]Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dobry
zapowiadali na pomorzu wczoraj bezchmurne niebo..albo mam cos z oczami, albo ktos ma inne wyobrazenie bezchmurnego nieba
Ja chcialam isc z rana do lidla, ale nie wyszlo..siedze jeszcze w szlafroku i ogl. pnś..zreszta mysle ze tym sposobem uniknelam kontuzjimysle ze zajde tam na ok 11.30! ( o ile zajde
)
Kurcze, zajadam sie ostatnio tureckimi delicjami (lokum z pistacjami) ktore sa biedronce..jak ja je kocham!..kupilam 2 paczki ostatnio, i wczoraj dokupilam 4..dzis pojde po nastepe!..slodkie to jak nie wiem, ale nie umiem sie opanowac..boje sie ze cukrzycy sie jakiejs nabawie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 09:30
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7 wrote:Jomi ja mam ale nie w exelu, tylko txt?
Dawaj kochana! Tak kompletnie nie mam weny, że sama tematu nie ogarnę
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dzień dobry dziewczynki.
Ja do Lidla wybieram się ok 10:30. Zawiozę Młodego do szkoły, odbiorę zamówione kombinezony (nie mogłam się powstrzymać a dziewczyna sprzedawała dwa z H&M za 50 zł ) i podjadę do sklepu. Jak ma coś być to będzie a jak wykupili to mówi się trudno.
Kto dzisiaj wizytuje?
Ja zabieram mamę na USG. Będzie pierwszy raz wnuka "na żywo" widziała. Jestem ciekawa jej reakcji.Liy88, marmi lubią tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc