X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic, my do 16 tc tez zabronione mieliśmy..a potem 3 tyg sie zbieraliśmy. Ja najbardziej boje sie orgazmu i skurczy macicy...nie wiem czy to bezpieczne. Zapytam jutro moja gin bo idziemy sie podglądać.
    Ps. Co prawda jak będę sie tak spinać to szczęśliwy finał i tak mi nie grozi hehe.

Monic88 lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy wszystkie czujecie już ruchy malenstwa ja zawsze czułam ok 20-21 tydzień i teraz też jeszcze nie czuję i mimo ,że wiem ,że powinnam poczekac na kopnięcie bez stresu to i tak się denerwuje... Echhhh

201610141756.png
    201802217352.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno czy któraś z Was miała już planowana cesarkę ??Jak to wygląda tzn idę do szpitala w dzien CC czy dzień,dwa wcześniej...??

201610141756.png
    201802217352.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Monic, my do 16 tc tez zabronione mieliśmy..a potem 3 tyg sie zbieraliśmy. Ja najbardziej boje sie orgazmu i skurczy macicy...nie wiem czy to bezpieczne. Zapytam jutro moja gin bo idziemy sie podglądać.
    Ps. Co prawda jak będę sie tak spinać to szczęśliwy finał i tak mi nie grozi hehe.

No właśnie ja też głównie orgazmu się boję, ale po takim czasie posuchy zaczęłam dostawać go przez sen -_-' no i potem spróbowałam nieśmiało sama haha :-D I wszystko ok, nic się nie działo, a dzidzia podobno lubi, to takie kołysanie dla niej. Więc chyba zdobędziemy się na odwagę, zapytam lekarkę na połówkowych. Liczyłam na niczym nieskrępowany seks w ciąży i ogromne libido, a wyszło jak wyszło, że żyjemy jak mnisi haha :-D Śmieje się, że jak po ciąży zaczniemy sobie odbijać te miesiące posuchy to zaraz zrobimy kolejnego malucha :-D

Paula czekamy na wieści jak tam weselicho! :-)

Ja też jutro idę polować do Lidla, już się wewnętrznie pocę na tą walkę o ciuszki :-D

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    I jeszcze jedno czy któraś z Was miała już planowana cesarkę ??Jak to wygląda tzn idę do szpitala w dzien CC czy dzień,dwa wcześniej...??
    Koleżanka miała i poszła dzień wcześniej przed planowanym dniem, wiadomo badania itp trzeba zrobić, na drugi dzień rano już ją brali :-) Zapisana była ok 2 tygonie przed terminem.

Nie martw się ruchami, ja poczułam w 19,5 tygodnia i w sumie czasem czuję częściej a np od wczoraj w ogóle nic, także na tym etapie widocznie jak się dzidzi ułoży tak kopnie, mam wrażenie, że teraz mi uciekła gdzieś w głąb i tam sobie fika, czekam cierpliwie tak naprawdę do tego 26 tygodnia bo wtedy już powinny być mocne i regularne kopnięcia. Myślę, że po tym okresie jak nie czujemy to możemy zacząć się dopiero martwić :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic co planujesz kupić? I bierzesz ten rozmiar mniejszy tak jak pisała Anieńka, że są zaniżone rozmiarówki, czy dopiero zobaczysz naocznie, bo ja już zgłupiałam co do tych rozmiarów...

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :) juz maly rąbek tajemnicy napisalam na fb :) wiec teraz tutaj :)
    Najpierw kazdej z Was z osobna chcialabym serdecznie podziekowac za zyczenia

Liy88, kuzka, Talla, sunset06 lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie.
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił, że regularne ruchy czuje się od 30 tyg. Także jeszcze sobie poczekamy..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera tak sie rozpisalam i mi calej wiadomosci nie wczytalo ;(

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie.
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula skopiuj z fb;)

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze w skrocie przepraszan pierwszy raz mi tekst ucielo :/
    Bylo super slonce zaczelo swiecic jak mieliszmy wyjsc z kosciola. Stres byl dla mnie duzy. Ale milo wszystko wsponinam. Wybawilam sie i jestem szczesliwa upieczona małżonka :)

stokrotka30, szwesta80, Czarna_kawa, Liy88, Tokarzynka, lena7, momo28, Wasp, Talla, kasiarzyna, Krakowianka, Asasa, jiwa, marmi lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z FB :
    Slub byl dla mnie stresujacy i to bardzo nigdy wiecej bym tego nie chciala przezyc :D kilka wtopek bylo ale wybawilam sie swietnie. Ludzie mna nie wyszarpali ale wytanczylam sie bardzo :) bylam w szoku ze dalam rade. Goscie zreszta tez mnie za to podziwiali.

W swoim poscie opisalam wiecej szczegolow ale trudno juz nic na to nie poradze ze ucielo.

Liy88 lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super, że słońce Wam zaświeciło i że się wszystko udało, a najważniejsze, że jesteś zadowolona i szczęśliwa a jaka mama takie dziecko:)

Paula. lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super, że wesele się udało i się dobrze bawiłaś :)

A ja po śniadaniu dzisiaj chyba poczułam pierwsze ruchy! <3 siedziałam i grzebalam w komórce a tu nagle takie lekkie kopniaczki od środka :)

Paula., Monic88, Czarna_kawa, Liy88, lena7, Talla, kasiarzyna, marmi lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Paula super, że wesele się udało i się dobrze bawiłaś :)

A ja po śniadaniu dzisiaj chyba poczułam pierwsze ruchy! <3 siedziałam i grzebalam w komórce a tu nagle takie lekkie kopniaczki od środka :)
    To w takim razie gratuluje kopniaczkow teraz to juz czesciej bedzie :)
    Moja chwilowo sie uspokoila ale jak soe obudzilam o 11 to juz dawala ale chyba poszla spac :D pewnie wesela jej malo :D

kozamonia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super, że wszystko się udało! Ja miałam lekkie stresy przed samym ślubem bo mi zamek w sukience się rozszedł!!! Udało się uratować sytuację, ale na przysiędze myślałam o moich plecach głównie :/ Stresujące wydarzenie, też się cieszę, że już to mam za sobą :-P
    Gratuluję bycia ŻONĄ, na początku ciężko się przyzwyczaić do mówienia mój MĄŻ :-D

Stokrotka kupuję pajacyk, bodziaki, skarpetki, rajstopki (chyba to wszystko w mniejszym rozmiarze 56, ale jeszcze spróbuję obejrzeć na żywo jak się będzie dało) i jest tak taki sweterek z kapturkiem to ten chce kupić większy żeby był tak na wiosnę. No i może ręcznik kąpielowy, zobaczymy z jakiego materiału będzie.

Noooo najpierw czekałyśmy na jakiekolwiek ruchy, a teraz sobie poczekamy aż będą regularne :-D A potem pewnie będziemy czekać na poród bo nas pewnie będą boleć te kopniaki :-D

Paula. lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Brzuszki!!!

A88,kochana jak dobrze,ze pojechaliście na IP,z takimi rzeczami nie warto zwlekać i się denerwować,może się przeforsowalaś i organizm każe zwolnić tempo m,odpocząć.Najwqzniejsze,ze Zuchu zdrowy,a Ty teraz wrzuć tryb leżenia ,,do góry kołami'' :)

Błasik,szczęście w nieszczęściu,ze na plecki upadłaś,ale uważaj na siebie mamusiu,żeby już takich straszkow nie było.Niestety trochę jak jajka jesteśmy teraz :) musimy dwa razy bardziej na siebie uważać :)

Paula,cudownie,ze wyszło dla Was słoneczko! Gratuluje serdecznie młodej parze i niech to słońce swieci dla Was do końca życia :) brawo za wytrwałość w tym ciążowym stanie :) będziesz miała co wspominać :)

Rosann,serio każą płacić za wstęp? Jakie zdzierstwo,tu był wstęp free...szkoda,ze ta inicjatywa targów u was jest tak zorganizowana,myślałam,ze wszędzie te targi wyglądają tak obiecująco :/

Monic,zaraz kochana sprawdzę te dane o tej chuście-nosidełku i napisze :)

Co do Szumisia to właśnie Pani mi powiedziała,ze on jest od pierwszego dnia życia i trzeba go zamontować przy łóżeczku(ma specjalne magnesiki przy łapkach) i pare trybów szumienia,ustawiasz który chcesz i poza tym ma tez czujnik,jak dziecko zaczyna płakać między fazami snu i marudzić to on się automatycznie włącza i mu szumi.To się sprawdza od początku,bo ponoć właśnie najgorsze dla dziecko po urodzeniu to cisza,w brzuszku ma jak przy włączonym odkurzaczu,dlatego te szumy z maskotki malucha uspokaja od razu jak się podłączy :) właśnie dlatego się zdecydowałam na ten zakup i dodatkowo byla promocja 20% :)

Paula. lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 to się najadłaś strachu, szczęście, że to nic poważnego, leż tam i dbaj o Was :)

Czarna_kawa o cholerka, nawet nie spytałam ich o cenę targową, Daniel mnie od wszelkich miśków odciągał, mówiąc, ze musimy najpierw te najważniejsze rzeczy kupić, a potem za przeproszeniem "obrzygam się od tych misiów" :D

• Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniło, że były Walentynki i w moim rodzinnym miasteczku rozdawali w sklepach różne łakocie i jadłam te wszystkie ciacha i bombonierki :D

• Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88- współczuje stresów i niepokoju- wiem jakie to trudne sytuacje- ale dobrze że pojechałas na IP- zawsze to lepiej sie upewnić co i jak, byc pod opieką lekarzy niż w domu sie zastanawiać co to się dzieje. Teraz odpoczywaj jak najwięcej!

Haha- dziewczyny Wy to miałyście przeboje z chłopami w nocy ^^ mój jak popije to też love story się włącza i chrapanie jak kombajn ;)

Co do szumisia- jedna z moich kolezanek ma - chyba dostała w prezencie- jakby nie dostała to by nie kupowała. Jest też fajna aplikacja na telefon- znajome z byłej pracy ją uzywają-sa tam dźwięki wód płodowych, pralki, odkurzacza, deszczu- tez będę teg próbowała stosować :)

Kurcze- sniło mi sie coś dzisiaj, chyba też związengo z tym ze rodze, ale nie pamiętam co dokładnie ;( ale może to i lepiej ;)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ