X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic, my do 16 tc tez zabronione mieliśmy..a potem 3 tyg sie zbieraliśmy. Ja najbardziej boje sie orgazmu i skurczy macicy...nie wiem czy to bezpieczne. Zapytam jutro moja gin bo idziemy sie podglądać.
    Ps. Co prawda jak będę sie tak spinać to szczęśliwy finał i tak mi nie grozi hehe.

Monic88 lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy wszystkie czujecie już ruchy malenstwa ja zawsze czułam ok 20-21 tydzień i teraz też jeszcze nie czuję i mimo ,że wiem ,że powinnam poczekac na kopnięcie bez stresu to i tak się denerwuje... Echhhh

201610141756.png
    201802217352.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno czy któraś z Was miała już planowana cesarkę ??Jak to wygląda tzn idę do szpitala w dzien CC czy dzień,dwa wcześniej...??

201610141756.png
    201802217352.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Monic, my do 16 tc tez zabronione mieliśmy..a potem 3 tyg sie zbieraliśmy. Ja najbardziej boje sie orgazmu i skurczy macicy...nie wiem czy to bezpieczne. Zapytam jutro moja gin bo idziemy sie podglądać.
    Ps. Co prawda jak będę sie tak spinać to szczęśliwy finał i tak mi nie grozi hehe.

No właśnie ja też głównie orgazmu się boję, ale po takim czasie posuchy zaczęłam dostawać go przez sen -_-' no i potem spróbowałam nieśmiało sama haha :-D I wszystko ok, nic się nie działo, a dzidzia podobno lubi, to takie kołysanie dla niej. Więc chyba zdobędziemy się na odwagę, zapytam lekarkę na połówkowych. Liczyłam na niczym nieskrępowany seks w ciąży i ogromne libido, a wyszło jak wyszło, że żyjemy jak mnisi haha :-D Śmieje się, że jak po ciąży zaczniemy sobie odbijać te miesiące posuchy to zaraz zrobimy kolejnego malucha :-D

Paula czekamy na wieści jak tam weselicho! :-)

Ja też jutro idę polować do Lidla, już się wewnętrznie pocę na tą walkę o ciuszki :-D

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    I jeszcze jedno czy któraś z Was miała już planowana cesarkę ??Jak to wygląda tzn idę do szpitala w dzien CC czy dzień,dwa wcześniej...??
    Koleżanka miała i poszła dzień wcześniej przed planowanym dniem, wiadomo badania itp trzeba zrobić, na drugi dzień rano już ją brali :-) Zapisana była ok 2 tygonie przed terminem.

Nie martw się ruchami, ja poczułam w 19,5 tygodnia i w sumie czasem czuję częściej a np od wczoraj w ogóle nic, także na tym etapie widocznie jak się dzidzi ułoży tak kopnie, mam wrażenie, że teraz mi uciekła gdzieś w głąb i tam sobie fika, czekam cierpliwie tak naprawdę do tego 26 tygodnia bo wtedy już powinny być mocne i regularne kopnięcia. Myślę, że po tym okresie jak nie czujemy to możemy zacząć się dopiero martwić :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic co planujesz kupić? I bierzesz ten rozmiar mniejszy tak jak pisała Anieńka, że są zaniżone rozmiarówki, czy dopiero zobaczysz naocznie, bo ja już zgłupiałam co do tych rozmiarów...

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :) juz maly rąbek tajemnicy napisalam na fb :) wiec teraz tutaj :)
    Najpierw kazdej z Was z osobna chcialabym serdecznie podziekowac za zyczenia

Liy88, kuzka, Talla, sunset06 lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił, że regularne ruchy czuje się od 30 tyg. Także jeszcze sobie poczekamy..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera tak sie rozpisalam i mi calej wiadomosci nie wczytalo ;(

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula skopiuj z fb;)

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze w skrocie przepraszan pierwszy raz mi tekst ucielo :/
    Bylo super slonce zaczelo swiecic jak mieliszmy wyjsc z kosciola. Stres byl dla mnie duzy. Ale milo wszystko wsponinam. Wybawilam sie i jestem szczesliwa upieczona małżonka :)

stokrotka30, szwesta80, Czarna_kawa, Liy88, Tokarzynka, lena7, momo28, Wasp, Talla, kasiarzyna, Krakowianka, Asasa, jiwa, marmi lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z FB :
    Slub byl dla mnie stresujacy i to bardzo nigdy wiecej bym tego nie chciala przezyc :D kilka wtopek bylo ale wybawilam sie swietnie. Ludzie mna nie wyszarpali ale wytanczylam sie bardzo :) bylam w szoku ze dalam rade. Goscie zreszta tez mnie za to podziwiali.

W swoim poscie opisalam wiecej szczegolow ale trudno juz nic na to nie poradze ze ucielo.

Liy88 lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super, że słońce Wam zaświeciło i że się wszystko udało, a najważniejsze, że jesteś zadowolona i szczęśliwa a jaka mama takie dziecko:)

Paula. lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super, że wesele się udało i się dobrze bawiłaś :)

A ja po śniadaniu dzisiaj chyba poczułam pierwsze ruchy! <3 siedziałam i grzebalam w komórce a tu nagle takie lekkie kopniaczki od środka :)

Paula., Monic88, Czarna_kawa, Liy88, lena7, Talla, kasiarzyna, marmi lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Paula super, że wesele się udało i się dobrze bawiłaś :)

A ja po śniadaniu dzisiaj chyba poczułam pierwsze ruchy! <3 siedziałam i grzebalam w komórce a tu nagle takie lekkie kopniaczki od środka :)
    To w takim razie gratuluje kopniaczkow teraz to juz czesciej bedzie :)
    Moja chwilowo sie uspokoila ale jak soe obudzilam o 11 to juz dawala ale chyba poszla spac :D pewnie wesela jej malo :D

kozamonia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super, że wszystko się udało! Ja miałam lekkie stresy przed samym ślubem bo mi zamek w sukience się rozszedł!!! Udało się uratować sytuację, ale na przysiędze myślałam o moich plecach głównie :/ Stresujące wydarzenie, też się cieszę, że już to mam za sobą :-P
    Gratuluję bycia ŻONĄ, na początku ciężko się przyzwyczaić do mówienia mój MĄŻ :-D

Stokrotka kupuję pajacyk, bodziaki, skarpetki, rajstopki (chyba to wszystko w mniejszym rozmiarze 56, ale jeszcze spróbuję obejrzeć na żywo jak się będzie dało) i jest tak taki sweterek z kapturkiem to ten chce kupić większy żeby był tak na wiosnę. No i może ręcznik kąpielowy, zobaczymy z jakiego materiału będzie.

Noooo najpierw czekałyśmy na jakiekolwiek ruchy, a teraz sobie poczekamy aż będą regularne :-D A potem pewnie będziemy czekać na poród bo nas pewnie będą boleć te kopniaki :-D

Paula. lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Brzuszki!!!

A88,kochana jak dobrze,ze pojechaliście na IP,z takimi rzeczami nie warto zwlekać i się denerwować,może się przeforsowalaś i organizm każe zwolnić tempo m,odpocząć.Najwqzniejsze,ze Zuchu zdrowy,a Ty teraz wrzuć tryb leżenia ,,do góry kołami'' :)

Błasik,szczęście w nieszczęściu,ze na plecki upadłaś,ale uważaj na siebie mamusiu,żeby już takich straszkow nie było.Niestety trochę jak jajka jesteśmy teraz :) musimy dwa razy bardziej na siebie uważać :)

Paula,cudownie,ze wyszło dla Was słoneczko! Gratuluje serdecznie młodej parze i niech to słońce swieci dla Was do końca życia :) brawo za wytrwałość w tym ciążowym stanie :) będziesz miała co wspominać :)

Rosann,serio każą płacić za wstęp? Jakie zdzierstwo,tu był wstęp free...szkoda,ze ta inicjatywa targów u was jest tak zorganizowana,myślałam,ze wszędzie te targi wyglądają tak obiecująco :/

Monic,zaraz kochana sprawdzę te dane o tej chuście-nosidełku i napisze :)

Co do Szumisia to właśnie Pani mi powiedziała,ze on jest od pierwszego dnia życia i trzeba go zamontować przy łóżeczku(ma specjalne magnesiki przy łapkach) i pare trybów szumienia,ustawiasz który chcesz i poza tym ma tez czujnik,jak dziecko zaczyna płakać między fazami snu i marudzić to on się automatycznie włącza i mu szumi.To się sprawdza od początku,bo ponoć właśnie najgorsze dla dziecko po urodzeniu to cisza,w brzuszku ma jak przy włączonym odkurzaczu,dlatego te szumy z maskotki malucha uspokaja od razu jak się podłączy :) właśnie dlatego się zdecydowałam na ten zakup i dodatkowo byla promocja 20% :)

Paula. lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 to się najadłaś strachu, szczęście, że to nic poważnego, leż tam i dbaj o Was :)

Czarna_kawa o cholerka, nawet nie spytałam ich o cenę targową, Daniel mnie od wszelkich miśków odciągał, mówiąc, ze musimy najpierw te najważniejsze rzeczy kupić, a potem za przeproszeniem "obrzygam się od tych misiów" :D

• Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniło, że były Walentynki i w moim rodzinnym miasteczku rozdawali w sklepach różne łakocie i jadłam te wszystkie ciacha i bombonierki :D

• Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88- współczuje stresów i niepokoju- wiem jakie to trudne sytuacje- ale dobrze że pojechałas na IP- zawsze to lepiej sie upewnić co i jak, byc pod opieką lekarzy niż w domu sie zastanawiać co to się dzieje. Teraz odpoczywaj jak najwięcej!

Haha- dziewczyny Wy to miałyście przeboje z chłopami w nocy ^^ mój jak popije to też love story się włącza i chrapanie jak kombajn ;)

Co do szumisia- jedna z moich kolezanek ma - chyba dostała w prezencie- jakby nie dostała to by nie kupowała. Jest też fajna aplikacja na telefon- znajome z byłej pracy ją uzywają-sa tam dźwięki wód płodowych, pralki, odkurzacza, deszczu- tez będę teg próbowała stosować :)

Kurcze- sniło mi sie coś dzisiaj, chyba też związengo z tym ze rodze, ale nie pamiętam co dokładnie ;( ale może to i lepiej ;)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ