Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic trzymam kciuki za wizytę! :)

My dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu, ciekawe czy mąż pamięta ;)
    Niby się umawialiśmy, że w sobotę idziemy na kolację, ale liczę dzisiaj przynajmniej na jakąś rocznicową czekoladę :)

a88, Tokarzynka lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic,wracaj z dobrymi wieściami nawet z tego NFZ ;p weź tam potruj trochę doktorkowi,ze ty taka niecierpliwa i dociekliwa mama,ze chciałabyś jak najwiecej wiedzieć i może dla świetego spokoju Ci odpowie ;p hehe :))) tak ładnie,grzecznie mów i się uśmiechaj :) zobacz jaka piękna pogoda,może się udzieli lekarzowi!Powodzenia!

Marmi,jak mi się fajnie takie wiadomości czyta <3 z mężem sobie śniadanko zjadłaś,bez pośpiechu i super-extra!Do tego w wygodnych ciuchach,nareszcie trochę luzu dla Ciebie i zobacz od razu jaki lepszy humor i nastawienie :))) cieszę się z Twojego zdrowego podejścia do szefa,widzisz kochana,ze się zajeżdżałas dla kogoś,kto okazuje się mieć znieczulicę i dba o własny interes,niestety tak się kurczę nie da,chce się mieć lojalnych,dobrych pracowników,to trzeba być człowiekiem! Ty byś się na pewno odwdzięczyła w przyszłości owocna praca jakby on wykazał się wyrozumiałością i dbałością o przyszła mamę...a teraz niech ma figę z makiem :)

Mamuśki! Dawać znać po wizytach,bo ciocia Kawa tryb hiperaktiv włączyła (po kawie ;p) i drepcze za was ze zniecierpliwienia :D aaa oczywiście jestem w pracy przy okazji :p

Monic88, lena7, marmi lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria wrote:
    Dzień dobry wszystkim:)

Jomi super wieści:)
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt

anouk11 a można zapytać gdzie konkretnie w te bieszczady jedziecie?:) będziesz chodzić po górach?
    Ja z mężem też myślimy o krótkim wypadzie i to właśnie w bieszczady

Ja w tym roku pod koniec lipca byłam w Bieszczadach- miejscowość Wetlina:) jeszcze wtedy cisnęłam po górach prawie codziennie:) ale jesienią też chętnie zobaczyłabym połoniny

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic, powodzenia !!!!:)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic trzymam kciuki i czekamy na pozytywne wieści!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obciążenie glukoza ehh już wypiłam to świństwo wszystko było by ok gdyby nie to że cały kubek musiałam wypić przy ostatnim łyku mnie cofło. Słodkie jak cholera. Teraz czekam o 13 i o 14 pomiar. Mam u swojego lekarza badania i na końcu wizyta stąd ta poźna godzina.
    Jeśli chodzi o bóle śpię z poduszka C po nocy jest super, bóle zaczynają się dopiero wieczorem.

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś będzie robiła tą glukozę w LuxMed? Będę u nich robić (mam skierowanie) i chciałam się dowiedzieć czy muszę mieć własną glukozę i jak to wygląda. Czy trzeba się zapisać czy jak na zwykłe pobranie krwi iść. Próbowałam się do nich dodzwonić i dopytać, a nikt nie odbiera :/

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Luxmedzie nie musialam miec wlasnej glukozy, ale to bylo juz jakies 2 lata temu. Mam nadzieję, ze nic się nie zmieniło od tego czasu :)

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mogłabym poprosić o przesłanie na maila tej listy wyprawkowej? z góry dziękuję, mój adres [email protected]

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad w trakcie robienia, zaległam na chwilę, a w brzuchu dyskoteka ;) Nie wiem co mały tam wyprawia, ale co jakiś czas podskakuje z różnych stron. Godzinę, dwie się drzemnie i heja znowu. Urocze to jest, chociaż czasem zaboli :)

Tak o górach mówicie, a ja w takich niższych mieszkam i wolałabym nie mieć ich blisko ;)
    Nie jestem fanką, mój mąż też nie, preferujemy 'miejskie' zwiedzanie :)

marmi lubi tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a718d08630d.jpg

Profil malego w dalszym ciagu zostal siusiak .Maly nadgonil i juz jest tylko dzien roznicy miedzy Om a usg.Wazy 410 g..lozysko na przedniej scianie..w poniedzialek musze zrobic echo serca bo nie dokonca umial pobrac pomiary i wtedy tez zobaczy. Dokladnie kregoslup..reszta prawidlowa.

marmi, Czarna_kawa, momo28, Wasp, sunset06, Monic88, Liy88, Krakowianka, Lupusowa, jiwa lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie prania tych naszych cudnych ciuszków.. jaki proszek/kapsułki polecacie? I w jakiej temperaturze najlepiej prać? Najchętniej to bym wszystko wygotowała:) ale chyba nic by z tych ubranek nie było;) Myślicie, że można już wszystkie zapasy wyprać, wyprasować i niech leżą do lutego czy za wcześnie?

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi któraś z koleżanek polecała proszek Jelp

• stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam na Lovelą, jest proszek, płyn i kapsułki, ale nie znam się..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelp jest dobry..uzywalam przy corkach.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • marmi Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Basik, Twoje córeczki już na pewno będą miały braciszka - oj będzie oczkiem w głowie starszych sióstr :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik jako cudny słodziak! :)

Wydaje mi się, że chyba za wcześnie wszystko prać, przejdą zapachem szafy do tego czasu :P Ale chętnie posłucham jaki proszek polecacie, uzupełnię listę :)

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam lovella i byłam zadowolona :) chyba wszystkie będą ok ;)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zakupiłam płyn do prania marki Dzidziuś do kolorów

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już po. NFZ jak to NFZ nie zachwyciło mnie to badanie ;-) Nawet nie wiem ile malutka dokładnie waży, ale coś mnie zaniepokoiło, zaraz powiem. Jeśli chodzi o szyjkę to niby jest ok, jest zamknięta i ma 3,5 cm, z tym że robiłam USG w 18 tygodniu i według tamtego lekarza miała 4cm, ale on robił mi wtedy tylko przez brzuch USG a ten teraz dopochwowo, czy tamten mógł źle określić długość jeżeli mierzył tylko przez brzuch? Czy jednak skróciła się w miesiąc o 0,5cm? To mnie trochę niepokoi :/ No i druga rzecz jest taka, że według miesiączki mam 22 tydzień, a według USG od samego początku mała jest tydzień młodsza czyli teraz powinien być 21 tydzień, a lekarz mówi, że jemu to wygląda na 20...Ale wszystko jest wymiarowe, czyli żadna część ciała nie odstaje od reszty. I też nie wiem czy mam się tym martwić, że nagle gdzieś straciliśmy tydzień? Czy może te pomiary są mocno statystyczne i mam się tak nie przejmować? W poniedziałek idę prywatnie do porządnej kliniki więc do tego czasu i tak się nie chce martwić tym, ale jeśli by to potwierdzili to to chyba nie jest dobrze nie? Powinna gonić chyba, a nie się opóźniać :-( No i o szyjkę poproszę też jeszcze raz w ten poniedziałek bo te 0,5cm różnicy też mnie martwi...

km5sp07weqrpj7bl.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ