Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KasjaK to ja tez przy okazji poprosze na [email protected]
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Lupusowa, za to w Polsce nawet gdybyś miała dziecko z ciężkimi wadami to by dla odmiany nalegali, żebyś urodziła. Nie wiem szczerze mówiąc co gorsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 18:33
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Melduję że jestem po wizycie i miałam nawet USG bez miałczenia
Wszystko wg. pomiaru w porządku nasze szczęście waży 300gr
Za każdym razem jak widzę ten ekran, na wizytach, to nie mogę uwierzyć, że to się naprawdę dzieje..
Aa i 2 lekarz potwierdził dziewczynkę, ale zastrzegl, że to jeszcze nie na 100% uff ciśnienie zeszło, bo zawsze przed wizytą mam cisnienie .zresztą pewnie większość z nas ma.momo28, jomi81, a88, Asasa, Tokarzynka, kolka, Liy88, Wasp, marmi, Anne92, Krakowianka, kuzka, kasiarzyna, sunset06, stokrotka30, jiwa, Czarna_kawa, Lupusowa, Talla lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Lena, super wiadomości
lena7 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Cześć dziewczyny :*
To ja, wyrodna matka, która stresuje swoje dziecko. Muszę za to jeść tylko surowe warzywa, żeby wynagrodzić niuni te stresy.
Byłam dziś na usg u lekarza, którego polecił mi mój gin. I powiem Wam, że jakość w sprzęcie sami z mężem zauważyliśmy. No ale w skrócie to lekarz oglądał z 15 min serduszko, z piętnaście razy przyblizal oddalal i sprawdzał przepływy. I stwierdził, że nie widzi ubytku!!!!!!!! aż się popłakałam tam. Posprawdzal tez inne parametry od kosci nosowej przez fałd karkowy, nerki zoladek, pepowine itp i nic nie budziło jego zastrzeżeń także chyba jest ok, uspokajam się i muszę wyluzowac.
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, cieszę się, że mamy tu siebie
U każdej z nas wszystko będzie dobrze, szczerze w to wierzęLiy88, Asasa, Wasp, marmi, Anne92, Monic88, Krakowianka, kuzka, kasiarzyna, sunset06, lena7, jiwa, Paula., Czarna_kawa, Talla lubią tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
Witam się dzisiaj z wami nerwowo.
Jakaś rozdrażniona dzisiaj jestem. Uczymy się z Młodym wiersza do szkoły i już pierdolca dostaję. Kurde jak to jest, że w pracy do dzieciaków mam mnóstwo cierpliwości a w domu już nie?
My z mężem dyskutujemy nad USG w 30 tygodniu. Zarówno w Szczecin jak i moja Pani Doktor zalecają bym zrobiła. Ze względu na pępowinę i stopę. Jest to już badanie płatne, nie podlega refundacji NFZ ale skłaniamy się z mężem do tego by je robić. Dla naszego spokoju.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Lupsowa- współczuje takich przeżyć na początku. Może i lepiej żebyś przed rozwiązaniem wróciła do Pl- tylko czy taka podróż bezpieczna dla Ciebie?
Lena- gratulacje! Mam tak samo jak TY- jak zobacze maleństwo to nie wierzę, że to się tam u mnie w środku dzieje!lena7 lubi tę wiadomość
-
Aha, dzisiaj na jednej z grup na FB ktoś umieścił linki do skróconych list co nalezy spakowac do szpitala ( takie najpotrzebniejsze rzeczy do szpitala dla mamy i maluszka)
https://dodobabies.pl/torba-do-porodu-dla-dziecka
https://dodobabies.pl/torba-do-poroduPaula. lubi tę wiadomość
-
Szwesta, nie ma co się zastanawiać. Usg z 30tc tez jest ważne, wg mnie nie ma co ryzykować i rezygnować z tego badania.
Wasp, marmi lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Powiem Wam ze ja tez chodzę prywatnie, i zawsze mam usg i nawet się nie zastanawiam czy to prenatalne czy nie, bo moja dr jest tez genetykiem i na każdej wizycie tak dokładnie mała ogląda ze aż twierdze ze za długo i uważam ze im później tym bardziej trzeba, nawet żeby przepływy sprawdzić, czy maluch rośnie etc.
marmi lubi tę wiadomość
-
Szwesta, popieram Jomi, USG w 30 tc jest zalecane przez PTG i warto je zrobić, my zrobimy na pewno.
Tokarzynka fajne te linki. Właśnie sobie nad tym siedziałam, kończąc moją listę wyprawkową i uzupełniając o to, co powinnam zabrać do szpitala.
Warto też zajrzeć na www szpitala, w którym będzie się rodzić - ja byłam zdziwiona, jak krótka jest lista niezbędnych rzeczy na Madalińskiego...
I tu dopytam, KasjaK, Anieńka - czy dobrze kombinuję, że na Madalińskiego są szpitalne koszule do porodu i trzeba zabrać tylko te późniejsze? Tak by wynikało z tej listy na stronie... -
Lupusiowa aż dreszcz mnie przeszedł z przerażenia!
Lena good Girls . To prawda z tym niepokojem przed wizyta i ja za każdym razem powtarzam ze coraz bardziej wierze ze Leon tam jest . A propozycja Leona - przed chwila wywinął chyba podwójnego tulupa, takie przeciskanie czułam.
Kolka piekne wieści odetchnij teraz i nie stresuj dziecialena7, kolka lubią tę wiadomość
-
Marmi, na Madalinskiego koszul do porodu nie dają. Na liście jest chyba że trzeba miec koszule do karmienia - i to chyba wlasnie ona ma sluzyc podczas porodu. Zalozenie jest takie, ze powinnas miec mozliwosc moc przystawic dziecię do piersi zaraz po urodzeniu. Tak naprawde to klada ci je na brzusiu i zostawiaja na 2 godziny. Ja mialam koszule do karmienia taka rozpinana do pasa, ale i tak polozna mi powiedziala podajac Marysie dopiero urodzona, ze lepiej ja zdjac bo tylko bedzie przeszkadzala. Tak wiec obie - ja i Marysia bylysmy jak mama urodzila
A koszula bola cala zakrwawiona i nadawala sie tylko do prania. Potem mi swietnie sluzyla, ale na pobyt w szpitalu po porodzie i tak potrzebowalam innej - czystej. -
qatynka byłam w Diagenie u dr Mędrka na połówkowych i chciałabym do niego na USG w 30 tygodniu trafić. Bardzo kompetentny lekarz. Be problemu odpowiadał na tysiące pytań Młodego i opisywał całe badanie. Dlatego zależy mi na Szczecinie i staram się przekonać do tego męża.
qatynka lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
nick nieaktualnyhej my dziś po połówkowych prenatalnych. Wszystko prawidłowo się rozwija. Baby troszkę małe bo 330g, ale mama miała 2800 a tata 2300 przy urodzeniu to bąbelek też będzie malutki:)
Kuzka podpisuję się pod tym co napisałaś w sprawie badań.
Co do proszku ja dziś kupiłam lovele i chciałam prać to co mam w domu ale jeszcze poczekam jak piszecie, że za wcześnie.
Jomi81 dobrze, że wszystko ok.
Śluz mam od początku a teraz jeszcze więcej, lekarz powiedział, że tak się dzieje.
Basik83, Anne92, Czarna_kawa, lena7, jomi81, kuzka, Krakowianka, sunset06, marmi, Talla, Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewuszki za dobre rady z proszkiem i praniem, jednak się wstrzymam, żeby wszystko było jak najbardziej świeżutkie:) chociaż już mnie korci, żeby wszystko ładnie, pięknie poukładać w kosteczkę
Basik83, Krakowianka, marmi lubią tę wiadomość