Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Witam się dzisiaj z wami nerwowo.
    Jakaś rozdrażniona dzisiaj jestem. Uczymy się z Młodym wiersza do szkoły i już pierdolca dostaję. Kurde jak to jest, że w pracy do dzieciaków mam mnóstwo cierpliwości a w domu już nie?

My z mężem dyskutujemy nad USG w 30 tygodniu. Zarówno w Szczecin jak i moja Pani Doktor zalecają bym zrobiła. Ze względu na pępowinę i stopę. Jest to już badanie płatne, nie podlega refundacji NFZ ale skłaniamy się z mężem do tego by je robić. Dla naszego spokoju.
    Ojej tez mnie nerwy czasami biorą. Syn miał kartkowke z Parkow Narodowych i znałam pytania m.in najbliższy Park Narodowy naszego miejsca zamieszkania u Nas to Kampinowski Park . I mówię synkowi uczy się pytam go,nie pamięta (inne pytania jakoś ogarnął ) kazałam powtarzać o tym Kampinowskim parku. Wieczorem zadaje znowu pytanie jaki jest Park najbliżej nie wie znowu powtarzał. Następnego dnia rano pytam znowu nie pamiętal aż krzyknelam w samochodzie Kampinowski. ....poszedł do szkoły odbieram go popołudniu pytam "Kacper jakie miałeś pytania? " "-miałem pytanie jaki jest najbliższy park mojego miejsca zam." "-i co napisałeś? ??" " nie napisałem mamo bo my się TEGO WCZORAJ CHYBA NIE UCZYLIŚMY??" aaa aaaaaa jakaś katastrofa wiec rozumiem Cię ja czasami nie mam siły

201610141756.png
    201802217352.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych plci . Ja oczekuje 10 października a to tak długo jeszcze.

Dziś miałam taką przykra sytuacje ,spotkałam sąsiadke starsza babka i mówi oj jaki ten Pani synek juz duży itp. Zauważyła mój brzuch wiec mowie jej ze jestem w ciąży . A ona do mnie jak Pani urodzi to musi Pani zaprzestać chyba z kolejnymi dziećmi tzn ciazami bo wie Pani 500 plus wiecznie nie będą placic....Ale mnie zatkało ze nie wiedziałam co powiedzieć. Jak mnie wkurza takie pieprzenie ludzi rodzi dziecko kolejne po to tylko aby 500 plus pobierac. Jak nie których to boli ze rodzice mają taki dodatek na dzieci. Uważam że od dawna powinna taka pomoc być

Dziś od koleżanki pożyczyłam detektor tetna plodu i szukałam serduszka i znalazłam ale ale wspaniałe uczucie przy okazji poczułam ruchy malucha. Fajna sprawa

201610141756.png
    201802217352.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamuśki!!!

Patrzę na zegarek i...mimo wszystko nie chce mi się spać,a mam wolne jutro,to mogłabym spokojnie drzemać do rana...ehh ciążowe uroki ;)

Gratuluje udanych wizyt!!!

Marmi,tak to ja pytałam o misia,mam te sama wersje z tym czujnikiem płaczu :))) ooo,gratuluje zakupów,pochwal się łóżeczkiem :)

Kolka,super wieści! Widzisz kochana jak się ładnie poukładało :))) na jakiegoś fajnego,dokładnego ginka trafiłaś i bardzo dobrze!Uspokoil wasze nerwy,a wiadomo mama spokojna,dziecko szczęśliwe :) teraz wrzuć na luz i odpocznij od tych stresów :)))

Lena7,brawo :) córeczka się szykuje :)))trzymam za was kciukasy!

Która Mamusia dzisiaj wizytuje? Ja już jajko znoszę,w piątek moja kolej i nie mogę się doczekać :))) jestem podekscytowana,bo to nowe miejsce(klinika) i nowy lekarz(specjalista od połówkowych) wiec będzie ciekawie...ale tez wiadomo jest stres czy mała czarna tam się dobrze rozwinęła...staram się być dobrej myśli,ale zawsze nerwy są :)

Co do proszku,to słyszałam,ze Jelp jest dobry :)

Kasiaa,tacy ludzie nie powinni zabierać głosu i to jeszcze na bezczelnego do kobiety ciężarnej...serio zero wyczucia ;/ w ogóle się tym nie przejmuj,żal tyłek ściska niektórym,ale nie warto sobie krwi psuć takimi osobami,tylko omijać szerokim łukiem dla własnej zdrowotności :)

kolka, lena7, Tokarzynka lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Mąż właśnie wrócił z pracy i mnie obudził więc ze spaniem pozamiatane. Za godzinę i tak muszę wstać.
    Dziś idę do fryzjera i robię się na bóstwo bo już patrzeć na siebie nie mogę. Takich długich odrostów już dawno nie miałam.

Tokarzynka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera jasna, właśnie zjadłam banana i juz po fakcie uświadomiłam sobie, że zapomniałam wziąć na czczo żelaza.
    Co teraz?

dłukachna lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta a co mówi ulotka ? Hmmm może za dwie godziny ...?
    Widzę ze nie możecie spać ;) ja dzis chyba pierwsza noc cała przespałam, bez budzenia przez synka, bo ostatnio ma jakieś problemy ze snem ...

Ja tez pożyczyłam detektor ;) już używam coraz rzadziej ale od 11tc mogłam się chociaż uspokoić czy wszystko w porzadku :)

Dobrego dnia wszystkim, ja dzis mam wychodne do znajomej, przebrać jej ciuszki.

Wczoraj zamówiłam ochraniacz na łóżeczko na dots my love, bo tak mi się spodobał ze musiałam .... nawet mąż mnie zachęcił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 06:35

Krakowianka lubi tę wiadomość

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:

Dziś miałam taką przykra sytuacje ,spotkałam sąsiadke starsza babka i mówi oj jaki ten Pani synek juz duży itp. Zauważyła mój brzuch wiec mowie jej ze jestem w ciąży . A ona do mnie jak Pani urodzi to musi Pani zaprzestać chyba z kolejnymi dziećmi tzn ciazami bo wie Pani 500 plus wiecznie nie będą placic....Ale mnie zatkało ze nie wiedziałam co powiedzieć. Jak mnie wkurza takie pieprzenie ludzi rodzi dziecko kolejne po to tylko aby 500 plus pobierac. Jak nie których to boli ze rodzice mają taki dodatek na dzieci. Uważam że od dawna powinna taka pomoc być
    Wcale się tym nie przejmuj, ludzie po prostu tacy są , chociaż też mnie niesamowicie wkurza takie podejście, bo wszystkie moje trzy córki urodziły się na długo przed 500+.A wierz mi że jak jadę gdzieś z dziewczynami razem i widać mój brzuch to ludzie patrzą jak na jakąś patologię. I naprawdę patrząc na to ile kosztuje nerwów, zdrowia, cierpliwości, czasu a na samym końcu pieniędzy wychowanie dzieci to mogliby mi dawać co miesiąc 5000zł a gdybym nie chciała mieć dzieci to by ich nie było.
    A już nic mnie tak nie wkurza jak ingerencja obcych ludzi w to ile chcemy mieć dzieci i jak je wychowywać.

Wasp, KacperekiOliwka, Talla lubią tę wiadomość

• Asasa Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, ja już w pracy, cieszę się, że wczoraj były dobre wieści z wizyt :) a dzisiaj rosann wreszcie czwartek i Twoja wizyta, trzymamy kciuki i na pewno wszystko będzie dobrze :)
    ja też dziś idę do lekarza, ale pewnie tylko po skierowania na badania, aż w nocy mi się śniło, że piję tą glukozę, jakoś tak się tego boję ;)

Marmi pochwal się jakie łóżeczko i materac kupiłaś, dobrze, że już ktoś zaczął z mebelkami zakupy bo mój mąż też już chce jechać kupować.
    A pokój dla Małej już pomalowany, dziś zamówię lampę, więc powoli można go meblować.

Miłego dnia!

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem :) Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Powiesiłam wczoraj (mężem) firankę w pokoju dla małego, leżała w reklamówce chyba ze dwa tygodnie i czekała aż łaskawie ją powiesimy. I powiem Wam, że aż mnie to wzruszyło. Pokój jeszcze pustawy, kilka obrazków na ścianie, ale jakoś czuć w powietrzu to oczekiwanie i nie mogę się doczekać aż będziemy urządzać pokoik :)

Noc wyjątkowo spokojna, mieszkanie posprzątane, więc mogę sobie polegiwać :)

kolka, Talla lubią tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana z tymi 500+ tez juz slyszalam teksty tym bardziej ze ja juz bede miala 3 dziecko.niektorzy twierdza ze tylko po to ale ja sie gadaniem glupcow nie przejmuje.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

KacperekiOliwka, Talla lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos materaców, to my przez dlugi czas bylismy przekonani co do Hevea lateksowego, ale opinie w internecie krążą o nich bardzo różne... (szczególnie, że są zbyt miękkie).

Na ten moment myślimy o Vitmat lateksowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 09:25

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Cholera jasna, właśnie zjadłam banana i juz po fakcie uświadomiłam sobie, że zapomniałam wziąć na czczo żelaza.
    Co teraz?
    Tez biore zelazo, u mnie w ulotce jest napisane, zeby brac po posilku.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis bolil gardlo, wczoraj po poludniu mialam ulubiony refluks, myslalam ze mi gardlo wypali, zaczelo mnie bolec ale pomyslalam, ze to od tego kwasu jest podraznione. W nocy jednak budzilam sie co jakies 2 godziny i bolalo coraz bardziej wiec to chyba nie podraznienie od kwasu tylko jakies paskudztwo zlapalam, pewnie w poniedzialek w przychodni jak czekalam na wizyte u lekarza. Ide dzis do lekarza, zeby mi nizej nie zlazlo, na krtan czy oskrzela. Jutro polowkowe, kurde jestem ciekawa jak tam wymiary mlodego, w poniedzialek lekarz mie chcial mierzyc, bo mowi, ze i tak w piatek lekarz bedzie mierzyl dokladnie, nawet nie wiem ile wazy ten maly babel. Wczoraj wieczorem tak sie wiercil ze az dyskomfort czulam, ale i tak nie moge sie docxekac tch mocnych kopow :)

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które podawały maile - wysłałam liste. Gdyby do którejś nie doszła dajcie proszę znać!

jomi81, Anne92, lilka1984, kasiarzyna lubią tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, że te komentarze dotyczące 500+ są nie na miejscu. Z drugiej strony rozumiem rozżalenie starszych osób. Pomyślcie sobie, pracowali całe życie, wychowywali dzieci często bez pomocy państwa, a teraz dostają jakieś głodowe emerytury, nie stać ich na nic poza najpilniejszymi potrzebami. Rozumiem ich frustrację, tylko oczywiście nie powinni tego kierować w młode matki, bo nie one zdecydowały o takim a nie innym rozdysponowaniu środków publicznych. Ale fakt jest taki, że obecnie naprawdę wspiera się młode rodziny, bo jest becikowe, 500+, kosiniakowe etc., a ludzie starsi są po prostu pomijani. Nie jest to w moim odczuciu w porządku.

Basik83, Talla lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    A propos materaców, to my przez dlugi czas bylismy przekonani co do Hevea lateksowego, ale opinie w internecie krążą o nich bardzo różne... (szczególnie, że są zbyt miękkie).

Na ten moment myślimy o Vitmat lateksowym.

Ja mam Heveę i jestem zadowolona. Według mnie nie jest zbyt miękki :)

A ja od dwóch dni nie czuję ruchów i oczywiście zaczynam się tym martwić, chociaż dobrze wiem, że to możliwe na tym etapie. Wizyta dopiero w przyszły piątek. Spróbuję potem podjeść czekoladki i może coś poczuję...

Miłego dnia!

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Fakt, że te komentarze dotyczące 500+ są nie na miejscu. Z drugiej strony rozumiem rozżalenie starszych osób. Pomyślcie sobie, pracowali całe życie, wychowywali dzieci często bez pomocy państwa, a teraz dostają jakieś głodowe emerytury, nie stać ich na nic poza najpilniejszymi potrzebami. Rozumiem ich frustrację, tylko oczywiście nie powinni tego kierować w młode matki, bo nie one zdecydowały o takim a nie innym rozdysponowaniu środków publicznych. Ale fakt jest taki, że obecnie naprawdę wspiera się młode rodziny, bo jest becikowe, 500+, kosiniakowe etc., a ludzie starsi są po prostu pomijani. Nie jest to w moim odczuciu w porządku.
    Może i masz rację natomiast ja też mogę być rozżalona ,że moje dzieci nie mogą korzystać np wakacji "darmowych" a ta Pani starsza miała taką możliwość tak jak i moja mama(ma 60 lat) ja w latach 90-tych jeżdziłam na kolonie z kościoła od mamy z pracy i nie dlatego ,że byłam biedna poprostu takie reczy były bardziej dostępne ,pamiętam u mojej mamy wczasy pod grusza,13 pensja ,na Święta dostawalam wieeeelkie torby ze słodyczami a moja mama była ze mną często w domu jak ja wracałam ze szkoly i nie pracowała od świtu do nocy ....Czy ja mam mieć zal o to,że kiedys tak było a teraz na wszystko trzeba zarobić pracując cale dnie...Poprostu czasy się zmieniają i tyle... Ale w Polsce tak jest nigdy nikomu nie dogodzisz :)

Basik83, KacperekiOliwka, Talla, szwesta80, Wasp lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasjaK wrote:
    Dziewczyny które podawały maile - wysłałam liste. Gdyby do którejś nie doszła dajcie proszę znać!

Dziękuję! :) Do mnie doszło - kawał dobrej roboty :)

KasjaK lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marczolino , mój Antek od 2 dni też jakiś taki niemrawy, prawie nic nie czuję :P to chyba normalne. Po 30 tyg. powinno się czuć regularnie , więc mamy jeszcze czas :)

marczolinio lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• kuzka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasjaK przy następnej okazji to i ja poproszę listę.. [email protected]
    Będę wdzięczna :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ