Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Dzieki dziewczyny, nic mnie nie boli, nie mam skurczy, nic nie kluje dzidzia jest nawet wyzej niz wczoraj bo puka juz ponizej pepka i dala spokoj mojemu pęcherzowi ;-) Wiec jestem dobrej myśli, ale ciesze sie, ze mam jutro wizytę, na pewno upomne sie o USG dopochwowe, zresztą na skierowaniu mam rowniez zapisane badanie szyjki. Wszystko jutro napisze, dzieki dziewczyny!

Tez mialam taki sluz dwa dni temu , normalnie jak Czop tylko bez krwi. Tez mnie to troche przestraszylo . U nas mowia ze dopoki nie ma krwi ani nic nie boli , to nie nalezy sie takimi rzeczami przejmowac .. ale mnie to zmartwilo i tez bym chciala zrobic badanie szyjki jak najszybciej ..
    Sama zaczelam sie zastanawiac skad to i dlaczego, i sobie sama wydedukowalam ze po seksiku z mezulkiem takie cudenka .. zaraz na drugi dzien takie cos ..

Monic88 lubi tę wiadomość

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka, ja w piątek byłam koło świata dziecka, nie miałam czasu wtedy na inne. Było sporo rzeczy dziecięcych ale niewiele dla tych najmłodszych i poza tym nic mi nie wpadło w oko ciekawego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 06:02

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Krakowianka, ja w piątek byłam koło światu dziecka, nie miałam czasu wtedy na inne. Było sporo rzeczy dziecięcych ale niewiele dla tych najmłodszych i poza tym nic mi nie wpadło w oko ciekawego.
    Hehe dokładnie tam byłam :):) do tego mniejszego nie dotarłam już, ale w tym większym jest jeden kosz z malutkimi i Pani dokładała przy mnie wór :) dlatego tyle czapek mam bo w nim były głownie czapki i skarpety. Nie za tanio bo świeży towar i 5 zeta za szt a ja miałam 13 szt ;). Z drugiej strony 5 zeta za taka jakość to okazja ;)

5958beaa9c1f8.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Krakowianka fajny brzucholek :-)

Monic,.ja jestem laikiem w tych sprawach, ale jakby to było coś poważniejszego, to wydaje mi się że by brzuch pobolewal czy coś w tym stylu. W każdym bądź razie, dobrze że jutro masz wizytę, to będziesz spokojniejsza :-)

Dziewczyny, głupie pewnie pytanie, ale czy badanie połówkowe=prenatalne?

Lekarz mnie uświadomił że każde badanie przed porodem do prenatalne, więc połówkowe też:)

marmi, lena7 lubią tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, każde badanie dziecka w łonie matki to badanie prenatalne, ale rekomendowane jest wykonywanie 3 głównych badań prenatalnych podczas ciąży i połówkowe jest jednym z nich.

marmi, lena7 lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset ale kawal dziewczynki

Jomi super wiesci bedzie parka

Ijwa tak jutro mam po 9

Co do sluzu tez taki mialam i tak samo pp sexie..

sunset06 lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic podobno bezbarwny lub mleczny śluz jest normalny jeśli nic nie piecze ani nie swedzi,a wraz z rozwojem ciąży jest go więcej,gorzej jakby miał jakieś zabarwienie.Dobrze ze jutro masz usg to się uspokousz :-)

Monic88 lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc boli was blizna czasami ?

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... dzień dobry? ;)
    Już ok 2:30 się obudziłam- w sumie to chomik mnie obudził bo zaczął strasznie gryźć klatke. Wyniosłam go do salonu ;) i tak juz zasnąć nie mogę ;( włączam kabarety- może jeszcze uda się zasnąć :)

Monic- ja śluz mam od początku ciazy- teraz nawet więcej niż wcześniej, dodatkowo luteina dopochwowo. Db ze masz wizyte to sie uspokoisz, ale- to normalne że z nas leci :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Dziewczyny po cc boli was blizna czasami ?
    Basik ja jestem po 3 cc i tak pobolewa mnie czasem blizna, a jak młody ułoży się jakoś w jej centralnym miejscu i sprzeda mi kopa to naprawdę bywa nie miło, u mnie to wyglada tak że ewidentnie lewa strona ma grubszą bliznę która z resztą sprawia problemy przy usg (zasłania widok) i własnie jak mnie boli to najczęściej po lewej stronie .

• Asasa Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Hehe dokładnie tam byłam :):) do tego mniejszego nie dotarłam już, ale w tym większym jest jeden kosz z malutkimi i Pani dokładała przy mnie wór :) dlatego tyle czapek mam bo w nim były głownie czapki i skarpety. Nie za tanio bo świeży towar i 5 zeta za szt a ja miałam 13 szt ;). Z drugiej strony 5 zeta za taka jakość to okazja ;)
    Czyli mogę się pocieszać, że towar był już przebrany ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 06:10

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa męski tak, ale chyba w poniedziałek dokładają nowy :)

5958beaa9c1f8.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic raczej czuć ta szyjkę, czuć stawianie się macicy i brzuszka, No przynajmniej ja tak miałam w ub ciąży :)

Dzień dobry wszystkim brzuszków :)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry środowo ;)

Noc była ciężka, spałam po złej stronie łóżka i bolały mnie biodra od leżenia na boku, wierciłam się okropnie... Już się nie dam tak eksmitować z mojej połówki :)

Tokarzynka- u mnie od 5 pieśń pustej kociej miski na dwa głosy ;)

lena7, Krakowianka, Czarna_kawa, a88, Tokarzynka lubią tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki

Krakowianka wooow jaka figura śliiiiczny brzuszek taki zgrabny,malutki,ojj bedziesz ładnie wyglądać z brzuszkiem w 9 miesiącu ,,zawsze mi sie podobały kobiety szczupłe z brzuszkiem ,u mnie niestety odwrotnie mam lekka nadwagę natomiast taki brzuch jak Ty ja miałam już ok 12 tygodnia ciąży...

Monic88 ja uważam ,że śluz to normalny objaw w ciązy zdarza się z różnych powodów upławy,śluz u ciężarnych są spowodowane działaniem estrogenu – hormonu, który zwiększa przepływ krwi do okolic miednicy i pobudza tkanki śluzowe kobiety.Jeżeli w śluzie zobaczyłabys grudki to wtedy prawdopodobnie jest grzbica ja miałam grudki i swedzenie w poprzedniej ciązy i miałam grzbice ale to pod koniec 8 miesiąca...Oczywiście zapytaj lekarza będziesz spokojniejsza...:)

A ja oczekuje ruchów i wczoraj wieczorem zjadłam spoooro czekolady położyłam się na lewym boku (podobno po słodkim pobudzamy dziecko do ruchów) i czekałam i cisza coś tam czułam ale bardziej czułam ból żołądka i mdliło mnie od tej czekolady do 1 w nocy echhh .. :)
    Mąż zawiózł chłopców do szkoły tak więc ja do południa chodzę w piżamie i zamierzam trochę odpocząc..Obiad ugotowany a sprzatać dziś nie mam zamiaru ...:)
    Miłego dnia

Krakowianka lubi tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i same dobre wieści ;)

Ja też już nie śpię, jestem po śniadanku i myślę co tu dziś robić. Pogoda na szczęście ładna, więc na pewno zaliczymy spacerek. W końcu mamy fajną, słoneczną jesień :)

Marmi, Ty się szefem nie przejmuj i odpoczywaj ile tylko potrzebujesz. Teraz jesteście najważniejsi z maluchem.

Monic, myślę że wszystko jest dobrze. Ja też mam czasami więcej śluzu niż zwykle. Raz jest rzadki, przezroczysty a czasami biały - bez żadnego zapachu, pieczenia, swędzenia. Trochę czytałam o tym i to podobno normalne :) Ale dobrze, że masz wizytę i uspokoisz się trochę.

Momo, no to kotki niezłą pobudkę Tobie dziś zrobiły :)

Miłego dnia Wam życzę i słonecznej pogody!

marmi lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie
    Ja jeszcze leżę ale powoli się zbieram o 12 mam glukoze i inne badania a na końcu o 15 wizytę, swoją drogą ciekawe jak wytrzymam do 12 bez jedzenia ehh nie wiem wiem kto ustala takie godziny w ciąży ale już zmienić nie mogłam.
    Jeśli chodzi o śluz to ja też mam go dużo więcej ponoć to normalne ale jeszcze dziś dopytam bo nieraz jest żółty więc może jakaś infekcja
    Niestety od dwóch dni mam bóle krzyża takie wręcz promieniujace jak wstaje. Czy ktoś ma jakieś sprawdzone sposoby na nie? Mi jedyne co przyszło na myśl to piłka więc wczoraj napomopowalam ta co przed ciąża na niej ćwiczyłam ale co dalej?
    Kto dziś też wizytuje? Trzymam kciuki.

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo28 wrote:
    Dzień dobry środowo ;)

Noc była ciężka, spałam po złej stronie łóżka i bolały mnie biodra od leżenia na boku, wierciłam się okropnie... Już się nie dam tak eksmitować z mojej połówki :)

Tokarzynka- u mnie od 5 pieśń pustej kociej miski na dwa głosy ;)
    Ja dzisiaj pierwszy raz od dłuższego cZasu spałam tylko z 1-godzinna przerwa po siusianiu o 6. Wczoraj był rekord - obudziłam sie o 1 i nie spałam do 7. Co do kotów - mój ustawia sie pod mój budzik, jak budzik nie dzwoni to kot dzwoni ;). Jeśli nie wstanę to dostaje od niego opieprz. Następnie prowadzi mnie z podniesionym ogonem do łazienki, siada na koszu na pranie lub wannie (zależy czy chlapię czy nie) a następnie prosto do miski!

Miłego dnia Dziewczynki :) ja dzis lecę znowu rozciągnąć moje przykurcze :):)

5958beaa9c1f8.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Ja dzis mam wizyte :) mam nadzieje ze lekarz zrobi mi usg, bo ostatnio nie chcial, dlatego ze za tydzien po nim mialam echo i stwierdzil ze nie ma potrzeby.dobre co? :)suma sumarum powiedzialam ze nie wyjde dopóki nie zobacze serduszka, wiec mi laskawie pokazal ;) ale jestem uparta na niego, bo raz ze mimo wszystko go b.lubie, a poza tym jest ordynatorem w szpitalu w ktorym chce rodzic.

Agula, moze spisz krzywo? ja jak sie poloze dziwnie, to tez wstaje z bolem kregoslupa..

Momo, mnie tez biodra bola jak spie na boku, w ogole jakas taka obolala w nocy jestem, bo przestaje spac na brzuchu co robilam cale zycie..

Krakowianka, Tokarzynka lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula joga :) ćwiczymy aby zapobiec dolegliwościom ciążowym: zgadze, bólom pleców, bioder, rwie kulszowej. Swietnie na plecy działają takie rolery specjalne (widziałam je ostatnio w tkmaxie) i wałek z gryka do jogi 50 zł przez net kosztuje. Sama Mam zamiar zamówić lada dzien. Siadasz prżed wałkiem dociskając do niego pupę i kładziesz sie. Wszystko strzela i trzeszczy pierwszy raz ale za to po tym...miodzio!

Kasiaa dzięki za miłe słowa. Ja tez z obciążeniem do tycia niestety. Przez 3 lata walki z niepłodnością przybyczylam 14 kg i to wlasnie zrzuciłam przez dietę i ćwiczenia w ciagu 5 miesięcy prżed zajściem w ciąże. Nie wiem ile przytyłam bo mi sie baterie w wadze wyczerpały i kupujemy je już 3 tygodnie, wiec pewnie sie zdziwię. Ps. Moja mama wyglada jak foczka na cienkich nogach ;) i ja mam geny po niej.

5958beaa9c1f8.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ