Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Monic88 wrote:Dzieki dziewczyny, nic mnie nie boli, nie mam skurczy, nic nie kluje dzidzia jest nawet wyzej niz wczoraj bo puka juz ponizej pepka i dala spokoj mojemu pęcherzowi Wiec jestem dobrej myśli, ale ciesze sie, ze mam jutro wizytę, na pewno upomne sie o USG dopochwowe, zresztą na skierowaniu mam rowniez zapisane badanie szyjki. Wszystko jutro napisze, dzieki dziewczyny!
Tez mialam taki sluz dwa dni temu , normalnie jak Czop tylko bez krwi. Tez mnie to troche przestraszylo . U nas mowia ze dopoki nie ma krwi ani nic nie boli , to nie nalezy sie takimi rzeczami przejmowac .. ale mnie to zmartwilo i tez bym chciala zrobic badanie szyjki jak najszybciej ..
Sama zaczelam sie zastanawiac skad to i dlaczego, i sobie sama wydedukowalam ze po seksiku z mezulkiem takie cudenka .. zaraz na drugi dzien takie cos ..Monic88 lubi tę wiadomość
-
Krakowianka, ja w piątek byłam koło świata dziecka, nie miałam czasu wtedy na inne. Było sporo rzeczy dziecięcych ale niewiele dla tych najmłodszych i poza tym nic mi nie wpadło w oko ciekawego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 06:02
-
Asasa wrote:Krakowianka, ja w piątek byłam koło światu dziecka, nie miałam czasu wtedy na inne. Było sporo rzeczy dziecięcych ale niewiele dla tych najmłodszych i poza tym nic mi nie wpadło w oko ciekawego.
-
lena7 wrote:Krakowianka fajny brzucholek
Monic,.ja jestem laikiem w tych sprawach, ale jakby to było coś poważniejszego, to wydaje mi się że by brzuch pobolewal czy coś w tym stylu. W każdym bądź razie, dobrze że jutro masz wizytę, to będziesz spokojniejsza
Dziewczyny, głupie pewnie pytanie, ale czy badanie połówkowe=prenatalne?
Lekarz mnie uświadomił że każde badanie przed porodem do prenatalne, więc połówkowe teżmarmi, lena7 lubią tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Dokładnie, każde badanie dziecka w łonie matki to badanie prenatalne, ale rekomendowane jest wykonywanie 3 głównych badań prenatalnych podczas ciąży i połówkowe jest jednym z nich.
marmi, lena7 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Monic podobno bezbarwny lub mleczny śluz jest normalny jeśli nic nie piecze ani nie swedzi,a wraz z rozwojem ciąży jest go więcej,gorzej jakby miał jakieś zabarwienie.Dobrze ze jutro masz usg to się uspokousz
Monic88 lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Hmmm... dzień dobry?
Już ok 2:30 się obudziłam- w sumie to chomik mnie obudził bo zaczął strasznie gryźć klatke. Wyniosłam go do salonu i tak juz zasnąć nie mogę ;( włączam kabarety- może jeszcze uda się zasnąć
Monic- ja śluz mam od początku ciazy- teraz nawet więcej niż wcześniej, dodatkowo luteina dopochwowo. Db ze masz wizyte to sie uspokoisz, ale- to normalne że z nas leci -
Basik83 wrote:Dziewczyny po cc boli was blizna czasami ?
-
Krakowianka wrote:Hehe dokładnie tam byłam do tego mniejszego nie dotarłam już, ale w tym większym jest jeden kosz z malutkimi i Pani dokładała przy mnie wór dlatego tyle czapek mam bo w nim były głownie czapki i skarpety. Nie za tanio bo świeży towar i 5 zeta za szt a ja miałam 13 szt . Z drugiej strony 5 zeta za taka jakość to okazja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 06:10
-
Monic raczej czuć ta szyjkę, czuć stawianie się macicy i brzuszka, No przynajmniej ja tak miałam w ub ciąży
Dzień dobry wszystkim brzuszków -
Dzień dobry środowo
Noc była ciężka, spałam po złej stronie łóżka i bolały mnie biodra od leżenia na boku, wierciłam się okropnie... Już się nie dam tak eksmitować z mojej połówki
Tokarzynka- u mnie od 5 pieśń pustej kociej miski na dwa głosylena7, Krakowianka, Czarna_kawa, a88, Tokarzynka lubią tę wiadomość
mały książę
-
Hej dziewczynki
Krakowianka wooow jaka figura śliiiiczny brzuszek taki zgrabny,malutki,ojj bedziesz ładnie wyglądać z brzuszkiem w 9 miesiącu ,,zawsze mi sie podobały kobiety szczupłe z brzuszkiem ,u mnie niestety odwrotnie mam lekka nadwagę natomiast taki brzuch jak Ty ja miałam już ok 12 tygodnia ciąży...
Monic88 ja uważam ,że śluz to normalny objaw w ciązy zdarza się z różnych powodów upławy,śluz u ciężarnych są spowodowane działaniem estrogenu – hormonu, który zwiększa przepływ krwi do okolic miednicy i pobudza tkanki śluzowe kobiety.Jeżeli w śluzie zobaczyłabys grudki to wtedy prawdopodobnie jest grzbica ja miałam grudki i swedzenie w poprzedniej ciązy i miałam grzbice ale to pod koniec 8 miesiąca...Oczywiście zapytaj lekarza będziesz spokojniejsza...
A ja oczekuje ruchów i wczoraj wieczorem zjadłam spoooro czekolady położyłam się na lewym boku (podobno po słodkim pobudzamy dziecko do ruchów) i czekałam i cisza coś tam czułam ale bardziej czułam ból żołądka i mdliło mnie od tej czekolady do 1 w nocy echhh ..
Mąż zawiózł chłopców do szkoły tak więc ja do południa chodzę w piżamie i zamierzam trochę odpocząc..Obiad ugotowany a sprzatać dziś nie mam zamiaru ...
Miłego dniaKrakowianka lubi tę wiadomość
-
Hej
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i same dobre wieści
Ja też już nie śpię, jestem po śniadanku i myślę co tu dziś robić. Pogoda na szczęście ładna, więc na pewno zaliczymy spacerek. W końcu mamy fajną, słoneczną jesień
Marmi, Ty się szefem nie przejmuj i odpoczywaj ile tylko potrzebujesz. Teraz jesteście najważniejsi z maluchem.
Monic, myślę że wszystko jest dobrze. Ja też mam czasami więcej śluzu niż zwykle. Raz jest rzadki, przezroczysty a czasami biały - bez żadnego zapachu, pieczenia, swędzenia. Trochę czytałam o tym i to podobno normalne Ale dobrze, że masz wizytę i uspokoisz się trochę.
Momo, no to kotki niezłą pobudkę Tobie dziś zrobiły
Miłego dnia Wam życzę i słonecznej pogody!marmi lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie
Ja jeszcze leżę ale powoli się zbieram o 12 mam glukoze i inne badania a na końcu o 15 wizytę, swoją drogą ciekawe jak wytrzymam do 12 bez jedzenia ehh nie wiem wiem kto ustala takie godziny w ciąży ale już zmienić nie mogłam.
Jeśli chodzi o śluz to ja też mam go dużo więcej ponoć to normalne ale jeszcze dziś dopytam bo nieraz jest żółty więc może jakaś infekcja
Niestety od dwóch dni mam bóle krzyża takie wręcz promieniujace jak wstaje. Czy ktoś ma jakieś sprawdzone sposoby na nie? Mi jedyne co przyszło na myśl to piłka więc wczoraj napomopowalam ta co przed ciąża na niej ćwiczyłam ale co dalej?
Kto dziś też wizytuje? Trzymam kciuki.
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
momo28 wrote:Dzień dobry środowo
Noc była ciężka, spałam po złej stronie łóżka i bolały mnie biodra od leżenia na boku, wierciłam się okropnie... Już się nie dam tak eksmitować z mojej połówki
Tokarzynka- u mnie od 5 pieśń pustej kociej miski na dwa głosy
Miłego dnia Dziewczynki ja dzis lecę znowu rozciągnąć moje przykurcze -
Dobry
Ja dzis mam wizyte mam nadzieje ze lekarz zrobi mi usg, bo ostatnio nie chcial, dlatego ze za tydzien po nim mialam echo i stwierdzil ze nie ma potrzeby.dobre co? :)suma sumarum powiedzialam ze nie wyjde dopóki nie zobacze serduszka, wiec mi laskawie pokazal ale jestem uparta na niego, bo raz ze mimo wszystko go b.lubie, a poza tym jest ordynatorem w szpitalu w ktorym chce rodzic.
Agula, moze spisz krzywo? ja jak sie poloze dziwnie, to tez wstaje z bolem kregoslupa..
Momo, mnie tez biodra bola jak spie na boku, w ogole jakas taka obolala w nocy jestem, bo przestaje spac na brzuchu co robilam cale zycie..Krakowianka, Tokarzynka lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Agula joga ćwiczymy aby zapobiec dolegliwościom ciążowym: zgadze, bólom pleców, bioder, rwie kulszowej. Swietnie na plecy działają takie rolery specjalne (widziałam je ostatnio w tkmaxie) i wałek z gryka do jogi 50 zł przez net kosztuje. Sama Mam zamiar zamówić lada dzien. Siadasz prżed wałkiem dociskając do niego pupę i kładziesz sie. Wszystko strzela i trzeszczy pierwszy raz ale za to po tym...miodzio!
Kasiaa dzięki za miłe słowa. Ja tez z obciążeniem do tycia niestety. Przez 3 lata walki z niepłodnością przybyczylam 14 kg i to wlasnie zrzuciłam przez dietę i ćwiczenia w ciagu 5 miesięcy prżed zajściem w ciąże. Nie wiem ile przytyłam bo mi sie baterie w wadze wyczerpały i kupujemy je już 3 tygodnie, wiec pewnie sie zdziwię. Ps. Moja mama wyglada jak foczka na cienkich nogach i ja mam geny po niej.