Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Szwesta po cc krwawi się tak samo jak po sn. Różnica polega tylko na tym że masz ranę na brzuchu a nie niżej
w najlepszym układzie przy cc masz ranę na brzuchu a przy sn nie masz wcale .
Tutaj masz artykuł do poczytania o połogu po cc http://ciaza.siostraania.pl/polog-po-cesarskim-cieciu-co-warto-wiedziec/.
Przy jednym porodzie jak i przy drugim macica musi się obkurczyć i oczyścić. -
Narobiłyście mi smaka tą czekoladą szwajcarską.
Schudłam dwa rozmiary i jestem teraz na etapie spodni 44, a nawet widzę że i zaczynam łapać się na 42. Przytyłam trochę ale na brzuchu w dolnej części, tak z 1 kg, ale dalej jestem na minusie sprzed ciąży. Biustu odrobinę przybyło, ale dalej mieszczę się w swoje przedciążowe staniki.
Od momentu jak w kościele o mało nie zemdlałam, to i ciśnienie zaczyna utrzymywać się na optymalnym rozkładzie 121/80, jedynie puls to 100.
Wybieram się dziś na przechadzkę do Lidla zobaczę czy już wszystko przebrane. Miłego dnia dziewczyny. -
Dzien dobry popołudniu
W koncu wyszło słońce
Byłam dzisiaj na spacerze i zahaczyłam o lumpka i oto co mam dla maluszka:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7feb3f4dce0.jpg
Liy88, Asasa, Wasp, Talla lubią tę wiadomość
-
A ja się witam z moją potwierdzoną na 100% wg. pani dr i zdrową Córeczką 523g do kochania i dzidzia o 5 dni starsza;) ulga niesamowita:) pozdrawiam
KasjaK, jiwa, Czarna_kawa, a88, kozamonia, momo28, Anne92, kolka, Tokarzynka, szwesta80, Liy88, kasiarzyna, Asasa, marmi, Wasp, Talla, kuzka lubią tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
A88 przepiękne rzeczy Rzadko kiedy spotyka się takie ładne wzory, szczególnie jak się szuka rzeczy dla chłopców patrzyłam na inne rzeczy na tej stronce i zastanawiam się czy też nie zamówić u nich.
Niusiaczek będziesz wycinała pieprzyka w ciąży? Ja też mam jednego podejrzanego i zastanawiam się czy w ciąży można bezpiecznie wycinać.
Ja również wybrałam się wczoraj do Lidla. Wszystkie ciążowe rzeczy przebrane. Za to w ubrankach był jeszcze jakiś wybór. Kupiłam body 62/68, bo 50/56 wydał mi się bardzo mały, ale potem mi się przypomniałp, że moja córka jak się urodziła miała 55cm długości, a w niektórych 56 dosłownie się topiła. Będę musiała jednak pomyśleć nad tym mniejszym rozmiarem Oprócz tego kupiłam spodenki, skarpetki i ten pajacyk z dzianiny, który jest niezwykle przyjemny w dotyku. A jako że nie mam jeszcze na 100% potwierdzonej płci, to kolory biały i niebieskie. Uważam, że dziewczynkom jest bardzo do twarzy w niebieskim
Zastanawiam się dlaczego większość ubranek jest albo różowa albo niebieska. A co z żółtym i zielonym? To takie ładne kolory i przy okazji unisex
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
sunset piekna waga! Kawał dziewczyny! Jestem mega ciekawa ile nasza już waży
Marczolino ja tez mimo wszystko jeszcze biorę unisex, a też uważam, ze dziewczynce lepiej w niebieskim niz chłopcu w różowym No własnie w lidlu były fajne te brązowe i beżowawe rzeczy, ale fakt inne kolory ciężko jest dostać, też nie wiem czemusunset06, Wasp lubią tę wiadomość
-
Monic88 ja moją córkę ubierałam w niebieskie pajace jak była noworodkiem (miałam spadkowe) i w szpitalu niektóre położne wyskakiwały z tekstami typu: jaki śliczny chłopiec Ale rzeczywiście chłopcom w różowym niezbyt do twarzy, jeśli będę miała rzeczywiście małego mężczyznę to pewnie czasami ubiorę mu awaryjnie coś różowego jak reszta rzeczy będzie już do praniaMTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
-
nick nieaktualnyhej mamusie
A ja nie wiem kiedy do Was dołączę "na stałe". Codziennie coś. Na obrotach. A jak znajdę wolną chwilę i zacznę pisać to mi się zacina pisanie albo program nie chce się otworzyć.
Witam nowe mamusie.
Mój brzusio od ponad tygodnia już widoczny i czuję ruchy małego smyka. Waga dalej ta sama co przed ciążą.
Trzymam kciuki za wizytujące mamusie. Ja jutro mam połówkowe aż się boję brrry:). Basik83 Ty jutro też chyba połówkowe, Tak?
Ładne ciuszki na bobaski:) Ja na razie chodzę do lumpka i sobie spodni szukam bo u mnie w mieście nie ma żadnego sklepu z odzieżą dla kobiet w ciąży.
Takie smakołyki gotujecie a ja muszę być na diecie przez cukrzycę ciążową. Wczoraj byłam u dietetyczki i udało mi się zahaczyć o lekarza (wizyta 23.10), wypisał glukometr, 7 razy dziennie cukier mierzyć i paski testowe na mocz- codziennie pomiar. A niech to:(
marmi lubi tę wiadomość
-
jiwa ja w ciąży w córką też miałam cukrzycę. Co prawda niewiele przekroczyłam normy na badaniu OGTT, ale spodziewałam się tego przez to, że mam IO. Godzinę po każdym posiłku było kłucie i mierzenie glukometrem. I to było najbardziej dokuczliwe, szczególnie jak musiałam to robić poza domem, ale dałam radę się przyzwyczaić. Diabetolog nawet mi pozwalała raz od czasu np. na kawałek sernika, ale potem obowiązkowo spacer szybkim krokiem W tej ciąży cały pierwszy trymestr byłam na lekach przeciwcukrzycowych a badanie OGTT już za miesiąc. Haha, nie mogę się doczekać ;]MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
-
Och nie wiedziałam, że cukrzyca jest już stwierdzana nawet przy lekkich odstępstwach od normy, myślałam że to musi duuużo przekraczać, żeby wdrażać takie poważne środki jak glukometr. Ja mam na górnej granicy i w sumie mocno się nie przejmowałam, a teraz to się boje kolejnego badania cukru
Marczolino koleżance zostały ciuchy po córci nie tylko różowe ale inne pastelowe kolory i mówi, że synkowi w żadnym niedobrze, że zdecydowanie bardziej do twarzy mu w granatowym i ciemniejszych kolorach, bardziej zdecydowanych. Moją też pewnie będą mylić z chłopcem bo ja kocham turkus i pewnie większość rzeczy będzie miała w tym kolorzemarczolinio lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny.
Ja dziś w końcu po 5 tyg zobaczyłam maleństwo. Stresowalam się troszkę ale już od jakichś 2 tyg czuje wyraźnie ruchy także to dodawalo mi otuchy i wytrwałości;) liczyłam na potwierdzenie płci ale pani doktor stwierdziła, że nie miała zbyt dobrej widoczności. Nawet fotki jednej nie dostałam.. ( zawiedzenie) No trudno najważniejsze, że wszytko w normie i dzidzis rozwija się prawidłowo:)
A w poniedziałek 2 października mam polowkowe w Polsce także nie mogę się doczekać ponieważ jakośc tego usg a tego co mam tutaj to niebo a ziemia;)
A i imiona wybraliśmy dla dziewczynki Milenka dla chłopca Czarus
Natomiast waga u mnie 7 kg na plusie sporo ale pani doktor powiedziała, że nie jest źle. Staram się ograniczać ale słodkości smakują wyjątkowo cudownie
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za te które przed Wamisunset06 lubi tę wiadomość
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Ja mam dzisiaj lenia i straszne smaki, więc mąż wraca z pracy i jedziemy do KFC
Nie dość, że leniwa to jeszcze gruba co za dzień, a byłam wcześniej na spacerze.a88, Monic88, Krakowianka, Tokarzynka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Sunset ale duża dziewuszka już
Marczolino usuwanie znamion jest bezpieczne i gorszy dla kobiety i dziecka jest stres związany ze zmianą skórna. Chcę to usunąć bo jest w takim miejscu ze gumką od majtek drażni to miejsce. Chirurg musi wiedzieć że jesteś w ciąży aby dobral odpowiednie znieczulenie miejscowe.
Kozamonia skąd ja to znam, kfc i bismart
Tokarzynka świetne łupy:)
Pisałam ostatnio czy kupujecie otulacze dla maluchów, może doświadczone mamy używały? Chciałabym wypróbować czy to dobre na odruchy moro czy kołki.sunset06, marczolinio lubią tę wiadomość
-
Nusiaczek ja myślałam o otulaczu, ale słyszałam wiele opinii, ze dzieciaczki nie lubily byc otulane, wiec postanowiłam kupić po prostu pieluszki i kocyk bambusowy, w to tez można ladnie dzidziusia owinąć i zobaczyc czy to lubi. Jak sie okaze ze nie lubi to pieluszki wykorzystasz jeszcze inaczej, a otulacz bedzie leżał. A w sumie nie sa tanie. A jak dzidzia otulanie polubi to w kazdej chwili mozna dokupić otulacz
-
nick nieaktualnyMarczolinio ja na czczo cukier mam w normie ale po wypiciu glukozy troszkę wyższy od normy. Tak jak mówisz kłucie godz po głównych posiłkach no i po każdym posiłku ruch.
Paula spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życiaPaula. lubi tę wiadomość
-
Monic ja właśnie myślalam o używanym otulaczu, dużo osób sprzedaje takie nieuzywki za grosze;)
Już niedługo zaczniemy pić tą okrutną glukoze, ostatnio pani w laboratorium mnie uświadomiła, nie wiem jak ja to okrucieństwo slodkie na czczo wypije... -
Melduję się z domu Na połówkowych wszystko super, dzieci ważą prawie po 400g, wszystkie narządy j przepływy prawidłowe no i na 100% jest dziewczynka i chłopiec. Całe badanie dziewczyna wpychala chlopakowi głowę w brzuch, nie wiem jak one się tam będą mieścić jak jeszcze troszkę podrosną.
Szyjka na usg wygląda całkiem ładnie, nie widać lejka Na badaniu ginekologicznym nic nie jest gorzej i to bardzo dobra wiadomość. Nadal widać to rozwarcie na opuszek, ale pani dr stwierdziła, że może po prostu taka moja uroda. Mam powtórzyć w poniedziałek posiew i jeśli bedzie jałowy to możeza 2 tyg założymy ten szew profilaktycznie, ale to jeszcze nic pewnego.
Mam nadal leżeć, ale mogę zaszaleć i zrobić szybki obiadsunset06, kasiarzyna, Asasa, Anne92, Liy88, lena7, marmi, Wasp, Krakowianka, Tokarzynka, momo28, a88, stokrotka30, Talla, Lupusowa, jiwa, kuzka, Czarna_kawa, Astoria lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi super wieści;) moje jedno wyglądało jakby miało mało miejsca a co dopiero we 2;)
najbardziej rozśmieszyła mnie moja mama która była ze mną i prawie zemdlała bo niespodziewała się że "to tak dobrze widać i że się rusza" hmm...stwierdziła że za jej czasów tego nie było i chyba lepiej;) ah te mamymarmi lubi tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Dziewczyny teraz ja trochę popanikuje bo nagle na papierze znalazlam taki gęsty, sliski sluz, troche taki jak plodny, wystraszylam sie bo od poczatku ciazy praktycznie w ogole nie mam sluzu wiec u mnie to nie jest normalny objaw, zaczynam sobie wkręcać, ze to czop sluzowy i ze sie szyjka rozwiera Dobrze, ze jutro USG bo nie wiem co mam o tym myslec. Czy na USG zobaczy ewentualne rozwarcie czy musze poprosic o zwykle badanie? To tylko pracownia USG nie wiem czy mi zrobią tam zwykle badanie