Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kuzka wrote:Hej.
mój podstawowy rozmiar to 80G , hahah
I gdzie tu sprawiedliwoscja przed ciaza 2 kapsle od piwa
Krakowianka, Talla lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Z tymi piersiami to różnie bywa. Szwagierka przed porodem kupiła jeden biustonosz do karmienia i się bardzo Z tego cieszyła, bo kilka dni przed porodem tak jej wystrzeliły , że hej. Na te kilka chwil przed zakupem biustonosza zbawienne mogę okazać się biustonosze sportowe .
Ja w ogóle do zakupu biustonosza to jak pies do jeża. Niedojż , że mój podstawowy rozmiar to 80G , a teraz widzę, że może nie tyle co rosną, ale puchnąaż się boję pomyśleć , z jakim rozmiarem zakończę po porodzie hahah
kuzka wiem co czujesz:( ja miałam przed ciążą DD a teraz są okropnie spuchnięte, czuję nawet że mojemu mężowi się nie podobająi ciężko mi założyć jakikolwiek stanik, najlepiej jak są luzem, choć to inny rodzaj dyskomfortu. A smarujesz je czymś??
-
Dzień dobry, ja też spać nie mogę położyłam się spać o 23 i przed 1 obudzilam się z oczami jak pięć złoty.
Dziś mam wizytę u dermatologa z tym pieprzykiem i strasznie się boję. Trzymajcie kciuki o 11:45:(
Pamiętacie jak pisałam że byłam niezadowolona z usg 3d? Napisałam reklamację i jeszcze w piątek zadzwoniła do mnie Pani z kliniki przepraszajac za uchybybienie. Zaproponowała nowy termin u tego samego lekarza aby zrobić zdjęcia w 3d oraz gratis nagrać krótki film 4d malutkiej:) no i wszystko oczywiście za darmo:)
Kolejna sprawa kupujecie otulacze dla maluszków? Ja bym wzięła choć jeden na próbę może akurat malutka będzie chciała w nim spać. Tylko nie mam pojęcia jakiej marki kupić, polecacie coś?Wasp lubi tę wiadomość
-
Z tymi piersiami to różnie bywa. Szwagierka przed porodem kupiła jeden biustonosz do karmienia i się bardzo Z tego cieszyła, bo kilka dni przed porodem tak jej wystrzeliły , że hej. Na te kilka chwil przed zakupem biustonosza zbawienne mogę okazać się biustonosze sportowe .
Ja w ogóle do zakupu biustonosza to jak pies do jeża. Niedojż , że mój podstawowy rozmiar to 80G , a teraz widzę, że może nie tyle co rosną, ale puchnąaż się boję pomyśleć , z jakim rozmiarem zakończę po porodzie hahah
Kuzka szacun, ja 65g i mój biust w ciąży nawet nie drgnął. Czytałam gdzieś ze jak kobieta przed ciążą ma spory biust to w ciąży niewiele rośnie ale pewnie reguły nie ma. -
Lena ja z chęcią bym trochę oddała
mąż raczej nie
Smaruje - olejkiem ze słodkich migdałów- rewelacyjnie nawilża.
Chociaż myślę , że niedługo będę musiała zacząć smarować sutki lanoliną, bo są strasznie suche i nabrzmiale . Trochę wygląda jakby miały zaraz pęknąć...
Nusiaczek jeszcze się mieszczę w swoje biustonosze, ale to już jest tak aby, aby .pewnie za niedługo czas będę musiała kupić nowy .
Chociaż mam nadzieję , że już za dużo nie urosną. Myślicie , że będzie to głupi pomysł kupić od razu taki do karmienia - z nadzieją ,że będzie dobry po porodzie ? -
Dzień Dobry Misiaki!!!
Dzięki dziewczynki za podpowiedzi a propos luteiny,myje ten aplikator dokładnie przed i po aplikacji,żeby nie było infekcji,dodatkowo właśnie częściej się jeszcze podmywał,zobaczymy czy mnie nie uczula te tabletki.I oby te bóle podbrzusza chwilowe,bo jakoś po duphastonie czułam się dobrze,a teraz jakaś taka ociężała dziwnie.
Gratuluje Lidlowych zakupów!!!
Któraś mamuśka dzisiaj wizytuje? Sunset chyba ty mówiłaś wczorajPowodzenia i daj znać po ginku!
Szwesta,masz fajna Panią doktor i ona widać,ze czuwa nad Tobą i Frankiem!Nie bój się wcześniejszego porodu,widzisz Wasp urodziła w 34 tyg i zdrowego synka ma,u Ciebie tez będzie dobrzetrzeba będzie po prostu być bardziej czujnym,ale myśle,ze szczęśliwie doczekacie bezpiecznych tygodni i ginka zdecyduje co dla was najlepsze wtedy!Co do mamy to olej takie komentarze w całej rozciągłości
jak masz z nią dobry kontakt to usiądź i powiedz szczerze i dosadnie,mamo daj mi się cieszyć moim stanem i nie krytykuj moich wyborów,poza tym muszę być teraz oaza spokoju i potrzebne mi twoje dobre słowo i wsparcie,bo się denerwuje...czasem powiedzenie komuś wprost jakie masz oczekiwania względem niego działa cuda
-
Moje piersi przez żadna z ciąż za wiele nie urosły, No może raz jak miałam nawał ... potem nic null zero.... ☺️
Nusiaczek trzymam kciuki! -
Witajcie dziewczyny z rana
Nie mam ostatnio chwili żeby pisać ale uwielbiam czytać i być na bieżąco co u Was słychać.
Dzisiaj mój drugi dzień w pracy i wcale nie żałuję że zdecydowałam się wrócić. Lubię kontakt z ludźmi i skończyły się wahania nastojów.
Mam tylko problem bo w badaniach moczu wyszło mi wszystko co tylko mogło wyjść i biorę leki, bolą mnie też mięśnie międzyżebrowe że nie mogę oddychać ani gwałtownie wstawać
Udanego dnia i samych owocnych wizyt Wam życzę:*
Gosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
Hej dziewczyny!
Dzisiaj już mi trochę lepiejWczoraj tak zaszalałam z jedzeniem, że zasypiałam z pewnym dyskomfortem na żołądku no ale drożdżowych ślimaczków czekoladowy ze śliwkami, własnej roboty, odmówić Malutkiej nie mogłam
Niech rośnie Kluska, należy Jej się
Jeszcze raz dziękuję Wam za wszystkie dobre słowa! Mam nadzieję, że za dwa dni wejdę tutaj i Wam powiem, że wszystko jest ok
A w ogóle to nic tu nie wspominałam bo na początku myślałam, że to nie to, ale jednak toOd dwóch tygodni czuje ruchy Małej
Nadal są bardzo dyskretne, porównuje je do efektu pękania baniek mydlanych, ale z drugiej strony są na tyle wyraźne, że potrafię rozpoznać rytm dnia Małej
Oczywiście nie cały, ale wiem, że najchętniej boksuje się w brzuchu rano, ok. 8 i wieczorami po 21
Wczoraj mąż nawet poczuł kopniaka
Tzn. jedynie poczuł drżenie brzucha pod ręką, nic więcej, ale i tak się bardzo ucieszył, że Malutka uraczyła go swoim "dotykiem"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:02
jomi81, Wasp, Czarna_kawa, lena7, Liy88, marmi lubią tę wiadomość
-
Mi w ciąży z córką piersi niewiele urosły, po porodzie też się nie zmieniły, więc wszystkie staniki, które kupiłam będąc w ciąży pasowały. Teraz miałam ogromne piersi w pierwszym trymestrze, w tej chwili wróciły do normalnych rozmiarów, także myślę, że będzie podobnie jak w poprzedniej ciąży i staniki, które teraz kupię będą pasowały.
Pamiętam też, że gdy byłam w ciąży z córką jakaś laska u fryzjera mnie nastraszyła, żebym sobie kupiła na koniec ciąży i jazdę na poród buty o dwa rozmiary większe, bo jej i wszystkim jej koleżankom tak urosły stopyMówiła, że ona do porodu jechała w butach męża, bo nawet te 2 rozmiary wieksze były za małe :0 Na szczęście mi się nic takiego nie przytrafiło. Zarówno w końcówce ciąży jak i po porodzie miałam stopy w swoim normalnym rozmiarze.
Ja dzis jadę na połówkowe i kontrolę szyjki. Na wszelki wypadek biorę walizkę, gdyby się okazało, że znowu czeka mnie szpital, ale mam cichą nadzieję, że może limit złych wiadomości juz wyczerpałam i jednak będzie dobrze. Proszę o kciuki.Tokarzynka, lena7, Talla lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Rosann, bardzo mnie ucieszył ten pozytywny wpis
Tak trzymaj, a wizyta na pewno tylko potwierdzi, że wszystko jest super
Liy88 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
Jomi trzymam kciuki..
Rossan o dzis lepsze nastawienie..
Ja ruchy malego czuje od okolo 15 tc bardzo szybko ale to kolejna ciaza moze dlatego tak szybko.
Co do wagi widze ze jest to ktos oprocz mnie kto nie tyje..mi sie wydaje ze dzidzi ciagnie z dodatkowych kg..
Jutro polowkowe i juz po malu stresik mnie dopadl.jomi81 lubi tę wiadomość
-
Jomi samych dobrych wieści!
Znowu się pogoda psuje
Najchętniej poszłabym do pokoju malucha i tam się zaszyła do porodu, ale na panelach sobie nie posiedzę i umrę z głodu
Próbuję zapisać się na 3d, ale linia zajęta albo nikt nie odbiera...jomi81 lubi tę wiadomość
mały książę