Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahaha no właśnie nie wiem, może do 3 roku życia nie powinnaś nic kupować bo dzieci tak szybko rosną
No coż gadania trzeba puszczać mimo uszu, to nasze dzieci, nasze brzuchy i nasze życie
Oj tak te dzisiejsze ciuszki z Lidla naprawdę czuć w rękach, że super materiał, warto było kupićTeż mi się wydaje, że zawyżone bo mam z Pepco kaftanik 56 i jest mniejszy, także wydaje mi się, że będą dobre na noworodka
-
Szwesta, mam znajoma która miała ciąże z dwunaczyniowa pępowina, malutka rosła prawidłowo, dali jej chyba na wszelki wypadek medargin chyba na lepsze przepływy ... będzie dobrze, uwierz
a i wcześniejsze zakończenie ciąży nie jest złe, od 37tc dzieciątko tylko tyje, reszta narządów jest rozwinięta
Ja mam synka z 34tc i rozwija się prawidłowo
-
hej dziewczynki mam pyatnie
sluchajcie pierwsze prenatalne mi wyszlne mi wyszly ok test pappa tez w normie. czy drugie prenatalne w polowie ciazy to obowiazek czy kazda kobieta je wykonuje jak uwaza? bo ja uwazam ze kazda je robi a jedna moja znajoma twierdzi ze sie je robi tylko jak jest potrzeba
-
Na połówkowy bada się np. Serce, czy jest prawidłowe, w sensie wszystkie przepływy ...wiec chyba się myśli znajoma.
I ogólne badanie dzidziusia, i inne markery ...KASIKK lubi tę wiadomość
-
Szwesta- głowa do góry! Na pewno wszystko będzie dobrze! Dbrze ze pani gin wszystko wytłumaczyła, a wczesniejszy pobyt w szpitalu przed rozwiązaniem to nie takie złe- w razie czego lekarze szybko zareagują i zajma się Tobą i maleństwem!
Czarna kawa- ja od początku ciązy biore duphaston, a od 12 tyg dodatkowo luteine dopochwowo. Po luteinie od czasu do czasu zdarzy mi sie takie dziwne uczucie w podbrzuszu- nie do konca pobolewania, takie gilgotanie, rozpychanie- nie wiem jak to opisać -
Koleżanka nie robiła tych pierwszych prenatalnych, a drugie robiła i nie wiem nawet czy nie z NFZ. Także wydaje mi się, że to drugie jest nawet ważniejsze, a przynajmniej tak samo ważne. Pierwsze rozpoznaje głównie wady genetyczne, a na tym drugim można bardzo dokładnie obejrzeć narządy wewnętrzne i (przynajmniej u mnie) robią echo serca. Także według mnie są obowiązkowe dla każdej kobiety
KASIKK, Wasp lubią tę wiadomość
-
Szwesta lekarz zawsze musi dosadnie poinformować ale przynajmniej wiesz ze jesteś w dobrych rękach, pozostaje pozytywne myślenie. Będzie dobrze, a ja oczywiście trzymam kciuki.
Jeśli chodzi o Lidla to wrzuciłam rano wątek na fb, ubranka świetne. Ale zwyzona rozmiarówka, podeszła nawet do mnie dziewczyna z wózkiem i powiedziała żebym sobie najmniejsze rozmiary wzięła bo na jej 3mc dziecko (które miała ze sobą) to 56. Wzięłam i tak połowę na 50 - 56 a druga 62-68. Skapletowałam sobie je w zestawiki.
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
Ja od poczatku biorę luteine ja nic nie czuję ale wiem ze wiele dziewczyn uczula.Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Szwesta,ja tez po dzisiejszej wizycie dostałam przykaz lykania dodatkowego zelaza, bo wyszlo nizsze niz powinno (11,5 gdzie w 10 tygodniu jak robilam morfologie bylo 13,5). Nie przejęłam sie w ogole, w ciazy to czeste.
Edit: a biore prenatal duo gdzie dawka zelaza to jakies 400% normy. Boje sie tylko teraz zaparc, poki co nie mialam i mam nadzieje ze ta konska dawka zelaza nie wpłynie jakos tragicznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 20:54
-
Ja robiłam połówkowe, ale nie prenatalne .
Pani dr zmierzyła, zważyła3, obejrzała serce, głowę, przepływy w pępowinie, kości, no generalnie całego bobasa obejrzała dokładnie. I trzymamy się tego ,że jest dobrzeTokarzynka lubi tę wiadomość
-
Też łykam witaminy z żelazem, chociaż wyniki pierwsze były fajne. Na szczęście zaparć odpukać brak, zanim zaczęłam brać to mnie koszmarnie męczyły...
Najadłam się galaretki poziomkowej z bananami i truskawkami ❤ Mały szaleje w brzuchu od takiej dawki słodkości
a88 lubi tę wiadomość
mały książę
-
nick nieaktualny
-
Agula to mnie pocieszylas, bo nakupilam wlasciwie same 56
Ale tez mi sie wydaja zawyzone, mysle ze na noworodka nie beda za małe
Ja pije oprocz tabletek żelaza pije ten sok z pokrzywy, mam nadzieje że wyniki sie poprawią juz na następnej wizycie
Aaaaaa polowkowe zblizaja sie wielkimi krokami, juz nie moge sie doczekać! -
Witam dziewczynki
Alescie sie obkupily rzeczy przecudne..
Co do uzywanych ciuszkow ja troche mam i sie nie przejmuje...ze nie nowe.
Szwesta nie przejmuj sie gadaniem
Gratuluje udanych wizyt..
W srode usg polowkowe juz sie nie moge doczekac.
Do tej pory jestem ciagle kilo na minusie...nie przytylam nic ale musze sie pilnowac bo mam spora nadwage.
-
To tak jak ja i szczerze mówiąc bardzo sie balam ze w ciazy przytyje duzo, ale skoro na razie nic to myślę, ze ostatecznie skoncze ze zdrowym wynikiem. W naszym przypadku zdrowiej nic nie przytyc niz przytyc za dużo. Widocznie nasze organizmy madrzejsze sa w ciazy
Basik83 lubi tę wiadomość
-
Witam o poranku
Ja już nie śpię,poszlam tylko na siku o 6,bo mąż wychodził do pracy i mlody tak buszuje ze usnąć nie moge.
Wczoraj wieczorem jak położyłam się na plecach po raz 1 zauważyliśmy jak mi brzuch falujeaż miałam świeczki w oczach,cudne uczucie...
Ja się wczoraj cudem powstrzymalam od lidlowych zakupów,ciuchy będę miala po chrzesniaku i dopiero jak je dostanę i przejrze to będę dokupywac.Ale przecudne macie łowy
Co do stanikow do karmienia to na styczniowkach dziewczyna pisała że nie oplaca sie kupywac teraz bo pod koniec ciąży piersi potrafia bardzo zwiekszyc swoj rozmiar a po porodzie jak jest nawal pokarmu to juz w ogole, ile w tym prawdy to nie wiem.
Miłego dnia, u mnie mgła za oknem.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Hej.
Z tymi piersiami to różnie bywa. Szwagierka przed porodem kupiła jeden biustonosz do karmienia i się bardzo Z tego cieszyła, bo kilka dni przed porodem tak jej wystrzeliły , że hej. Na te kilka chwil przed zakupem biustonosza zbawienne mogę okazać się biustonosze sportowe .
Ja w ogóle do zakupu biustonosza to jak pies do jeża. Niedojż , że mój podstawowy rozmiar to 80G , a teraz widzę, że może nie tyle co rosną, ale puchnąaż się boję pomyśleć , z jakim rozmiarem zakończę po porodzie hahah