Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marmi rozgrzeszam Cię jedząc paluszki rybne
Leniwy poniedziałek strasznie, upiekłam babkę cytrynowo-pomarańczową, zachlapię ją jeszcze białą czekoladą i mogę byczyć się dalej
Maluch dzisiaj równie leniwy jak mama, ale jak już się odezwie to konkretnie. Czekam na czwartek, jestem niesamowicie ciekawa jak duży urósł, bo mierząc go "ręką' na brzuchu wydaje mi się dość dużym chłopcem Do połówkowego jeszcze 3 tygodnie, pocieszam się tym, że lekarz do którego udało mi się dostać jest świetnym specjalistą i podobno przemiłym człowiekiem więc warto czekać
Liy88, marmi, Tokarzynka lubią tę wiadomość
mały książę
-
Hej!
My już po glukozie jesteśmy w domku i po śniadaniu Byłam tak głodna, że wciągnęłam z apetytem.
Jeśli chodzi o badanie. Najpierw miałam pobraną krew na glukozę na czczo, później glukometrem sprawdzony cukier ( czy nie jest za wysoki, żeby podać glukozę do picia). Pielęgniarka przyniosła mi gotowy roztwór i mówiła, żeby wypić w ciągu 5 minut. Kupiłam glukozę, ale w LuxMedzie mają swoją glukozę, więc nie musiałam mieć swojej. Pytałam o cytrynę, ale powiedziano mi, że lepiej wypić bez. Niektórzy laboranci twierdzą, że zaburza to prawidłowy wynik. Prosiła, żebym spróbowała normalnie i jeśli ewentualnie nie dam rady to trochę cytryny. Powiem Wam, że nie jest to smaczne, ale da się wypić. Ja na kilka łyków to sobie rozłożyłam bo na raz to na pewno bym nie dała rady. Trochę słabo mi się zrobiło po wypiciu tego, musiałam wyjść na powietrze i trochę odetchnąć. Pierwsze pół godziny po wypiciu tego jest trochę niedobrze i słabo, ale później już robi się lepiej. Na pewno dacie radę.
Co do glukozy cytrynowej - musicie się dowiedzieć czy możecie mieć własną czy laboratorium daje Wam swoją. W LuxMed nie musicie mieć własnej, wszystko jest zapewnione
Teraz odpoczywamy sobie i zaraz idziemy na spacer i słoneczko z sunią
Miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty!
P.S Mój Filip rozszalał się po tej glukozie Taka dawka cukru!marmi, Liy88, Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
Marmi rozgrzeszamy
Mnie dziś wzięło na śliwki w czekoladzie A na obiad zrobiłam kapuśniak, więc nie wiem... Strasznie gapowata się zrobiłam, trzy razy przywaliłam głową w okap gotując tę zupę Radzio też często się wierci, aż się boję co będzie, jak przyjdą te docelowe kopniaki
Belly działa masakrycznie, chwilami też zastanawiam się nad zaprzestaniem korzystania z niego, no ale Wy
Czasem nie mogę nic nawet polubić, ani dodać nowego posta, bo po kliknięciu myszką "Wyślij" albo "Lubię" strona zachowuje się, jakbym wcisnęła Page Upmarmi lubi tę wiadomość
-
Myślałam ze tylko u mnie tak działa ... ja dzis dodałam trzy posty i żaden się nie dodał i tylko podczytuje może teraz się Doda.... chyba napisze do nich ...
-
Ja już po pracy. Juhu! Leżymy teraz z Juniorem i odpoczywamy
Meggi mam tak samo jak ty. Uwielbiam połączenie szarości z miętą/ turkusem i tak samo jak ty nic nie wiem. Przez te 5 lat stałam się ekspertem w wykresach, hormonach , lekach i procedurach. Teraz mam kilka miesięcy na ogarnięcie tego na co czekałam i robię coraz większe oczy... czytam też książkę Pierwszy rok życia dziecka, ale jak poczytuje dziewczyny i te ich nowinki gadżetowe to ogarnia mnie panikaLiy88, meggi90 lubią tę wiadomość
-
Belly muli dzisiaj jak nie wiem co. Też miałam problemy z dodaniem wpisu. Pewnie znów będą przerwę techniczną. Mam dziś pecha do wszelakiej elektroniki.
Ja właśnie wtrząchnęłam całe opakowanie Kinder Schoko.
Wkurzyłam się na maxa bo chciałam 200 zł wypłacić z bankomatu i bankomat nie wydał mi pieniędzy. Zadzwoniłam na obsługę klienta z reklamacją. Poinformowano mnie, że muszę złożyć reklamację. Mają 10 dni na zwrócenie kasy na konto. Jak na razie te 200 zł z konta nie zeszło więc może nie będzie tak źle. Ale w systemie było, że próbowałam kasę wybrać i że zgłaszam reklamację.
Dziewczyny wy jeszcze przed połówkowymi a ja się dzisiaj zapisałam na USG w 30 tygodniu. na 23 listopada. Matko jak ten czas zapieprza. Koszt 270 zł ale nie mam zamiaru żałować. Dzidziuś najważniejszy. a
Kupiłam album dla Franka i jestem nim zachwycona. Uwielbiam Tanie Księgarnie. Album niby przeceniony z 99 zł na 19,90 zł.
Wrzucam parę fot.
https://zapodaj.net/b92ea06196536.jpg.html
https://zapodaj.net/e55e42d0945d7.jpg.html
https://zapodaj.net/4cd9fad62f84f.jpg.html
https://zapodaj.net/c9f61f3ec1434.jpg.html
https://zapodaj.net/01f9c9746ecef.jpg.html
Wasp, a88, marmi lubią tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
nick nieaktualnySzwesta, ale ekstra ten album! Bardzo mocno wybiegnę w przód jeśli powiem, że to może być fantastyczny prezent na 18tkę? taka kapsuła czasu trochę
Na Allegro są też za 24złote + wysyłka, dodaję do obserwowanych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 15:11
-
Liy88 co do gapowatości to ja jestem w tym mistrzem w ciąży.. jak w coś nie wejdę, to się oparzę, to wyleję, a to zapomnę czegoś dodać albo dodam za dużo bo zapomniałam, że dodawałam.. masakra jakaś.. nigdy taka nie byłam, a wręcz przeciwnie wszystko było jak trzeba! Co ta ciąża robi z ludzi;)
Szwesta mi dziś bank nerwy zżarł, z tych emocji to mi łzy same leciały tak się wkurzyłam! Nie będę wdawać się w szczegóły, ale za dużo biurokracji i niby wszystko można zrobić a nic nie można... ech biedne to moje dziecię, że ma matkę takiego nerwusa..Liy88 lubi tę wiadomość
-
Wasze maluchy dzis aktywne a u mnie Marysia ma dzis tez dzien lenia jak mama rano jak wstalam sie troche wiercila i pozniej tylko jakies pojedyncze ruchy. Pewbie teskni za tatą bo ostatnio byl na urlopie a dzis pierwszy dzien do pracy wiec matke ma w dupce
Musze sie pochwalic ze w sobote moj eM pierwszy raz poczul kopniaka byl tak szczesliwy ze kogo nie spotkal to sie chwaliłmarmi, Liy88 lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Nie żebym miała wyrzuty sumienia, ale grzeszyć raze z Wami jakoś tak raźniej
Meggi, dzięki za opis badania. Może nie będzie tak strasznie, jak go malują. Chociaż wysiedzieć 2 godziny niemal w bezruchu to niezłe wyzwanie...
Szwesta, fajny pomysł z takim albumem i rzeczywiście super okazja cenowa
Wśród gap witam się i ja szczerze mówiąc myślałam, że bardziej gapowatym już być nie można, ale oto jestem ja w ciąży gapa i coraz bardziej zapominalskaLiy88 lubi tę wiadomość
-
Anne fajnie ze masz to już za sobą. Obok mnie w labo siedziały dwie laskii po glukozie i modliły sie, żeby nie zwrócić .
Marni jestes podwójnie rozgrzeszona! Musiałam tez za mnie, bo mnie skusilas i jak nie dzis to jutro
Monic kciukasy!! Ja jutro, ale dopiero na 16:30.
Ps. Leon wczoraj szalał aż sie brzusio ruszało. Ale jak tylko sięgałam po telefon to cisza
marmi lubi tę wiadomość
-
Kaloryferka - podobno ta książka jest najlepsza i bardzo przystępnie napisana,
właśnie od kilku dni zastanawiam się już nad zaopatrzeniem się w nią
Mam tych samych autorek "W oczekiwaniu na dziecko" od teściowej, dobrze się to czyta.
Co do gadżetów i "must have'ów" - myślę, że jak przyjdzie co do czego, to połowa naszych zakupów albo planów zakupowych okaże się nietrafiona, a na pewno czegoś naprawdę potrzebnego itak zabraknie Dobrze, że jest nas tu tyle, to każda dorzuci trzy grosze Ja wstępnie mam w sklepach internetowych pododawane do koszyka mniej więcej to, co wydaje mi się konieczne, teraz tylko kwestia kliknięcia co miesiąc przy wypłacie w odpowiedni guzik Swoją drogą ciekawe jak to jest z czasem oczekiwania na wypłatę za L4 z ZUSu...
Dziś z kolei zasiadłam do wstępnej kalkulacji wykończenia i umeblowania mieszkania, staram się już teraz w miarę powybierać takie rzeczy, które sprawią, że dopniemy się w budżecie, ale coraz bardziej czarno to widzę -
Apropo gapiostwa..nikomu nie powiedziałam, bo aż wstyd, ale Wam się przyznam..
Jakiś czas temu narobilyscie mi smaka na kaszę manną..no więc wieczorkiem z wielkim entuzjazmem zabrałam się za przyrządzanie...zaczęłam robić i wołam z kuchni do M czy chce też kaszę, wola ze nie..ok, sobie myślę będzie dla mnie więcej nalałam sobie ładnie do miseczki i usadowiwszy się wygodnie na kanapie, patrzę...że w miseczce mam BUDYŃ!!??
Możecie mi tak na chłopski rozum to wytłumaczyć?? Jak to jest możliwe? :-D
Dobrze że mój nie chciał, bo dopiero by na mnie patrzał...
Ktoś mi kiedyś powiedział, że dziecko kobiecie w ciąży ,zabiera 6% mózgu..u mnie chyba to się sprawdza
marmi lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ale mi smaka na kaszę manną zrobiłyście. A jak tą kasze robicie? Bo mi się taka przedszkolna zamarzyła. Z sokiem malinowym.... mniam
marmi lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Aż bym teraz budyniu zjadła tak z sokiem malinowym wczoraj wcinałam galaretkę ze śmietaną, czyli folguję sobie po całości
Lekarz zaliczony, bardzo fajna babka Mam alternatywę w razie czego jakbym chciała przyoszczędzić i całość ciąży prowadzić w luxmedzie bez dodatkowych już wydatków. Zrobiła mi cytologię, dała skierowania na większość badań, które będę w najbliższym czasie potrzebować - w tym nieszczęsna glukoza
Nawet sama z siebie zrobiła mi usg!
Joasia już waży 345g!Liy88, marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość