Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wyniki z wczoraj:
- mocz jest prawidłowy, żadnych bakterii i odchyleń
- morfologia też prawidłowa
- glukoza: na czczo 86 max 99
po 1h 156,9
po 2h 138,9 max 140
Jestem blisko górnej granicy po 2h, ale mam nadzieję, że to nie jest cukrzyca. W czwartek mam wizytę, więc się wszystkiego dowiem. -
U mnie nie pada, ale jest zimno i nieprzyjemnie...
Wczoraj mąż dostał rozpiskę zjazdów na studia i no nie powiem, że jestem zadowolona praktycznie ma co tydzień zajęcia więc liczę chociaż na jakiś sensowny plan wykładów, bo tak to mnie chyba będzie wywoził do moich rodziców na weekendy... Do grudnia będzie pomykał pociągiem, a później to już tylko samochód mu zostanie, bo może się świat walić, ale przy porodzie ma byćmały książę
-
Wasp, zapraszamy na FB do naszej grupy wystarczy napisać pm do Pauli
Anne, dzięki Kochana. Mocno rozważam wcześniejsze L4. Zobaczę pod koniec tygodnia, jaka będzie moja forma fizyczna i psychiczna.
Rosann, ślinka mi cieknie od tych Twoich bułeczek ze śliwkami omnomnom
Super wieści po wizycie
Wasp lubi tę wiadomość
-
Dzień Dobry Maminki !!!
Belly wczoraj nawaliło,ale już dzisiaj wraca do normy,tylko z polubieniami postów słabiej ;/
Marmi,kochana rybko,nie ma co tracić zdrowia na debila...szkoda twojej dobrej energii...ile dasz radę,tyle pracuj,ale jeśli nadal atmosfera w pracy będzie taka podbramkowa,to wiesz co robić,najważniejsze,ze masz alternatywę ))
Kasza manna i budyń...oj chyba poproszę mamę mojego chłopaka o takie rarytasy,bo smaka narobilyscie,ze hej ))
Monic,wielkie gratulacje zdrowego dziewczęcia! Przykro,ze tyle musiałaś się narzekać na panią doktor,ale wynagrodzeniem niech będzie zdrowa córa ))
Kuzka,naprawdę jest taka procedura 4 dniowa po biegunce?
Rosann,aż zaciesz na twarzy mam jak słyszę,ze pani doktor tak pochwaliła malutka widzisz jak ładnie wszystko się układa )) mamuśka dałaś pięknie radę z tym jedzeniem,jesteśmy z Ciebie dumne ;*!!!
Lupusowa,jaka duża dzidzia!!! Dobrze słyszeć,ze u Was tez wszystko w normie ))
A w ogóle,to ciekawa jestem co u Wredotki,Kasiarzyny,Princeskawach?
Jesień znowu u bram...pogodo,daj żyć ;p!!!marmi lubi tę wiadomość
-
Czarna kawa wywołałaś mnie do tablicy Właśnie Was nadrabiałam
Wczoraj miałam wizytę kontrolna,młody juz wazy 573g morfologia,mocz ok,szyjka ok,łożysko niestety dalej przodujące ale czekany na rozwój sytuacji,odpoczywam i lenie się jak każe doktor
Dostalam skierowanie na glukozę i w 24 tyg się wybiorą,trochę mnie stresuje to badanie bo nigdy nie robilam i mam nadzieje ze przeżyje bez ekscesów
Pogoda paskudna,zaraz ugotuje zupe jarzynowa
Na balkonie wystawilam karmnik ze slonecznikiem i sikorki co chwile zaglądają
Udało mi sprzedać na mecie stare meble, w sobotę zamowilismy nowe,wiec urządzanie pokoiku synka w toku,wczoraj na allegro zamowilam zasłony z samochodzikami
Monic super ze cora zdrowa zarazilas mnie tymi kocykami i wybralam się z mama do pasmanterii,kupilysmy wloczke błękitna i kocyk jest w toku
marmi szkoda zdrowia,lec na L4, teraz jesteś z synkiem najważniejsza.
kuzka zdrowiej kobietko,ładnie Cie musiało wymeczyc
Miłego dnia dziewczynymarmi, Liy88, Katowiczanka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
To jeszcze ja sie przypomnę Daaawno tu nie pisałam, ale czytam wszystko z zainteresowaniem.
Bo u mnie nic ciekawego się nie działo, a ja jakoś nie jestem typem, który dzieli się , ze obiad zrobił czy coś, jakos nie umiem
Szara codzienność i jakoś leci...
Ale wczoraj wreszcie połówkowe miałam, w tym samym miejscu co Monic, więc też się naczekałam masakrycznie do tej samej lekarki. Dobrze że z mamą byłam, to miałam towarzystwo do pogaduszek, a czasu było tyle że jeszcze zdazyłysmy na pizzę wyjść i wrócić.
Za to badania OK, pani dr przesympatyczna, przepraszała za spoźnienie i bardzo dokładnie zajeła się maluchem.
Przyłożyła głowicę do brzucha i pierwsza rekacja to był smiech i słowa: ale chwalipieta! i okazało sie że przyłozyla akurat w miejscu siusiaka, nogi rozkraczone i stał w całej okazałosci. Chyba ze 3 zdjęcia zrobiła
reszta też super, powiedziała że zdrowiusieńki chłopak, wszystkie narządy rozwijaja sie poprawnie.
Wazy 410 g.
Jedyne co, to mam łozysko na przedniej ścianie, ale wysoko i buźką był wtulony w łożysko i 3D nie było możliwe z tego powodu. Mąz bardzo chciał żebym przyniosła jakies fotki 3D no i musiał się obejść.
Również życzę miłego dniamarmi, Liy88, kasiarzyna, szwesta80 lubią tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Dzień dobry w ten pochmurny dzień!
Kaloryferka - w temacie kombinezonów: kupiłam dla mojej młodej urodzonej w styczniu kombinezon rozmiar 62 i okazało się, że jest za duży. Tamta zima była bardzo ciepła, więc już nie było okazji ją potem ubierać w ten kombinezon. A jak już przyszła kolejna zima to był oczywiście za mały Może lutowa dzidzia z niego skorzysta, bo kolor unisex - szary.
Anne92 ja miałam w pierwszej ciąży po 2h 142 i na tej podstawie zdiagnozowali cukrzycę Ale ja już przed zajściem miałam problemy w tym temacie (za wysoka insulina).
Dziewczyny, super się czyta jak Wasze dzidzie rosną! Ja mam zwykłą wizytę w piątek a połówkowe w przyszły czwartek. Oczywiście z każdym dniem stres narasta, a dziś w nocy miałam straszny koszmar dotyczący ciąży. Wynagrodzeniem stały się w końcu wyraźniejsze ruchy dzidziuni, które są najbardziej odczuwalne między 22 a 1 w nocyMTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Dzięki Kochane za miłe słowa. Rozważam wcześniejszą "ucieczkę", zobaczymy jak się wszystko poskłada w najbliższym czasie
Chyba rzeczywiście belly wraca powoli do swojej standardowej, bądź co bądź marnej, dyspozycji tylko żebyśmy tymi zachwytami nie zapeszyły -
Rosann tyle zaciśniętych kciuków, że nie mogło być inaczej Extra !
Marmi - idź stamtąd w diabły, nikt itak nie doceni Twojego poświęcenia, kiedy nie pójdziesz na zwolnienie, to itak im będzie za wcześnie, a szkoda Twojego i Olusia zdrowia. Ja od piątku zaczęłam zwolnienie, chociaż planowałam iść w grudniu dopiero i jakoś wszyscy żyją.
Katowiczanka - typowy facet Wam rośnie hehehe
Z resztą patrząc na forum w ogóle dziewczynki są jakieś bardziej wstydliwe podczas badań, a chłopcy są bardziej medialni
Chyba pora dołączyć na FB, bo Belly też nas niepotrzebnie wkurza dodatkowomarmi lubi tę wiadomość
-
Procedura postępowania w przypadku biegunki w ciąży to 4 doby - bo w ciąży trzeba na biegunkę uważać- w późniejszym terminie takie ekscesy mogą wywołałać skurcze więc pewnie dlatego .
Ordynator dzisiaj powiedział, że jutro do domu. Na rano mam zlecone badania: mocz ,morfologia , badanie gin.i. usg. Więc jak będzie ok to pewnie mnie puszcząLiy88 lubi tę wiadomość
-
W związku z ta pogodą szperam trochę w internecie i przeglądam rzeczy dla malucha. Łóżeczko jakie prawdopodobnie kupimy to Klupś Marsell No i teraz zastanawiam się nad materacem. Co myślicie o tym?:
http://allegro.pl/wyprawka-materac-hevea-baby-120x60-ochraniacz-i6630514217.html
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź -
nick nieaktualnyAnne, przez bardzo długi okres dokładnie ten to był też nasz faworyt. Zwątpiliśmy jednak czytając opinie w necie, że wypada zbyt miękki, mimo że klasyfikowany jest jako średnio twardy.
Ostatecznie zastąpiliśmy go lateksowym VitMatem.
http://natka.redcart.pl/p/64/1107/vitmat-materac-lateksowy-baby-120x60x9cm-materace-0-2-lata-materace.html -
Masakra z tym belly. Rano probowalam 5 razy dodac post i wreszcie odpuscilam... Ciekawe czy ten sie doda.
Pogoda paskunda i ja jakas taka do dupy. Od wczoraj mala mniej ruchliwa chyba tez sie jej ta pogoda nie podoba..Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6a897266e91.jpg
Pierwszy kocyk z poszewką na poduszkę już jest! Dzisiaj go odebrałam
Oczywiście mój towarzysz zabrał się do testowaniamarmi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które nie dołączyły do grupy na fb, moze jednak się przekonacie? To belly nie na moje nerwy jest
marmi lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018