Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki z wczoraj:

- mocz jest prawidłowy, żadnych bakterii i odchyleń
    - morfologia też prawidłowa
    - glukoza: na czczo 86 max 99
    po 1h 156,9
    po 2h 138,9 max 140

Jestem blisko górnej granicy po 2h, ale mam nadzieję, że to nie jest cukrzyca. W czwartek mam wizytę, więc się wszystkiego dowiem.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie pada, ale jest zimno i nieprzyjemnie...

Wczoraj mąż dostał rozpiskę zjazdów na studia i no nie powiem, że jestem zadowolona ;) praktycznie ma co tydzień zajęcia więc liczę chociaż na jakiś sensowny plan wykładów, bo tak to mnie chyba będzie wywoził do moich rodziców na weekendy... Do grudnia będzie pomykał pociągiem, a później to już tylko samochód mu zostanie, bo może się świat walić, ale przy porodzie ma być :P

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp, zapraszamy na FB do naszej grupy :) wystarczy napisać pm do Pauli :)

Anne, dzięki Kochana. Mocno rozważam wcześniejsze L4. Zobaczę pod koniec tygodnia, jaka będzie moja forma fizyczna i psychiczna.

Rosann, ślinka mi cieknie od tych Twoich bułeczek ze śliwkami omnomnom :)
    Super wieści po wizycie :)

Wasp lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi przykro, że tak się do Ciebie odnoszą w pracy, zastanów się poważnie nad zwolnieniem, bo Oluś wszystkie Twoje smutki i złości odczuwa a to Wy jesteście najważniejsi! ;)

marmi, Liy88 lubią tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Maminki <3!!!

Belly wczoraj nawaliło,ale już dzisiaj wraca do normy,tylko z polubieniami postów słabiej ;/

Marmi,kochana rybko,nie ma co tracić zdrowia na debila...szkoda twojej dobrej energii...ile dasz radę,tyle pracuj,ale jeśli nadal atmosfera w pracy będzie taka podbramkowa,to wiesz co robić,najważniejsze,ze masz alternatywę :)))

Kasza manna i budyń...oj chyba poproszę mamę mojego chłopaka o takie rarytasy,bo smaka narobilyscie,ze hej :)))

Monic,wielkie gratulacje zdrowego dziewczęcia! Przykro,ze tyle musiałaś się narzekać na panią doktor,ale wynagrodzeniem niech będzie zdrowa córa :)))

Kuzka,naprawdę jest taka procedura 4 dniowa po biegunce?

Rosann,aż zaciesz na twarzy mam jak słyszę,ze pani doktor tak pochwaliła malutka <3 widzisz jak ładnie wszystko się układa :))) mamuśka dałaś pięknie radę z tym jedzeniem,jesteśmy z Ciebie dumne ;*!!!

Lupusowa,jaka duża dzidzia!!! Dobrze słyszeć,ze u Was tez wszystko w normie :)))

A w ogóle,to ciekawa jestem co u Wredotki,Kasiarzyny,Princeskawach?

Jesień znowu u bram...pogodo,daj żyć ;p!!!

marmi lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa wywołałaś mnie do tablicy :D Właśnie Was nadrabiałam :-)
    Wczoraj miałam wizytę kontrolna,młody juz wazy 573g :-) morfologia,mocz ok,szyjka ok,łożysko niestety dalej przodujące ale czekany na rozwój sytuacji,odpoczywam i lenie się jak każe doktor :-)
    Dostalam skierowanie na glukozę i w 24 tyg się wybiorą,trochę mnie stresuje to badanie bo nigdy nie robilam i mam nadzieje ze przeżyje bez ekscesów :D
    Pogoda paskudna,zaraz ugotuje zupe jarzynowa :-)
    Na balkonie wystawilam karmnik ze slonecznikiem i sikorki co chwile zaglądają :-)
    Udało mi sprzedać na mecie stare meble, w sobotę zamowilismy nowe,wiec urządzanie pokoiku synka w toku,wczoraj na allegro zamowilam zasłony z samochodzikami :-)
    Monic super ze cora zdrowa :-) zarazilas mnie tymi kocykami i wybralam się z mama do pasmanterii,kupilysmy wloczke błękitna i kocyk jest w toku :-)
    marmi szkoda zdrowia,lec na L4, teraz jesteś z synkiem najważniejsza.
    kuzka zdrowiej kobietko,ładnie Cie musiało wymeczyc
    Miłego dnia dziewczyny :-)

marmi, Liy88, Katowiczanka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja sie przypomnę :) Daaawno tu nie pisałam, ale czytam wszystko z zainteresowaniem.
    Bo u mnie nic ciekawego się nie działo, a ja jakoś nie jestem typem, który dzieli się , ze obiad zrobił czy coś, jakos nie umiem :)

Szara codzienność i jakoś leci...

Ale wczoraj wreszcie połówkowe miałam, w tym samym miejscu co Monic, więc też się naczekałam masakrycznie do tej samej lekarki. Dobrze że z mamą byłam, to miałam towarzystwo do pogaduszek, a czasu było tyle że jeszcze zdazyłysmy na pizzę wyjść i wrócić.
    Za to badania OK, pani dr przesympatyczna, przepraszała za spoźnienie i bardzo dokładnie zajeła się maluchem.
    Przyłożyła głowicę do brzucha i pierwsza rekacja to był smiech i słowa: ale chwalipieta! i okazało sie że przyłozyla akurat w miejscu siusiaka, nogi rozkraczone i stał w całej okazałosci. Chyba ze 3 zdjęcia zrobiła :P

reszta też super, powiedziała że zdrowiusieńki chłopak, wszystkie narządy rozwijaja sie poprawnie.
    Wazy 410 g.
    Jedyne co, to mam łozysko na przedniej ścianie, ale wysoko i buźką był wtulony w łożysko i 3D nie było możliwe z tego powodu. Mąz bardzo chciał żebym przyniosła jakies fotki 3D no i musiał się obejść.

Również życzę miłego dnia :)

marmi, Liy88, kasiarzyna, szwesta80 lubią tę wiadomość

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten pochmurny dzień!

Kaloryferka - w temacie kombinezonów: kupiłam dla mojej młodej urodzonej w styczniu kombinezon rozmiar 62 i okazało się, że jest za duży. Tamta zima była bardzo ciepła, więc już nie było okazji ją potem ubierać w ten kombinezon. A jak już przyszła kolejna zima to był oczywiście za mały :D Może lutowa dzidzia z niego skorzysta, bo kolor unisex - szary.

Anne92 ja miałam w pierwszej ciąży po 2h 142 i na tej podstawie zdiagnozowali cukrzycę :/ Ale ja już przed zajściem miałam problemy w tym temacie (za wysoka insulina).

Dziewczyny, super się czyta jak Wasze dzidzie rosną! Ja mam zwykłą wizytę w piątek a połówkowe w przyszły czwartek. Oczywiście z każdym dniem stres narasta, a dziś w nocy miałam straszny koszmar dotyczący ciąży. Wynagrodzeniem stały się w końcu wyraźniejsze ruchy dzidziuni, które są najbardziej odczuwalne między 22 a 1 w nocy :D :D :D

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane za miłe słowa. Rozważam wcześniejszą "ucieczkę", zobaczymy jak się wszystko poskłada w najbliższym czasie :)

Chyba rzeczywiście belly wraca powoli do swojej standardowej, bądź co bądź marnej, dyspozycji ;) tylko żebyśmy tymi zachwytami nie zapeszyły ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super rosną dzieciaczki, duże i zdrowe :)
    Katowiczanka, Wam to w ogóle rośnie dumny chłopak, tak się zaprezentował na dzień dobry :D

P.S. Belly jednak nadal muli, słabooooo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 11:57

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marczolinio, w takim razie jestem ciekawa jak to u mnie będzie :/ Ja nigdy problemów z cukrem nie miałam, zawsze wszystko było dobrze. Jeszcze bardziej nie mogę się czwartku doczekać i wizyty.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann tyle zaciśniętych kciuków, że nie mogło być inaczej ;) Extra ! :)

Marmi - idź stamtąd w diabły, nikt itak nie doceni Twojego poświęcenia, kiedy nie pójdziesz na zwolnienie, to itak im będzie za wcześnie, a szkoda Twojego i Olusia zdrowia. Ja od piątku zaczęłam zwolnienie, chociaż planowałam iść w grudniu dopiero i jakoś wszyscy żyją.

Katowiczanka - typowy facet Wam rośnie :D hehehe
    Z resztą patrząc na forum w ogóle dziewczynki są jakieś bardziej wstydliwe podczas badań, a chłopcy są bardziej medialni ;)

Chyba pora dołączyć na FB, bo Belly też nas niepotrzebnie wkurza dodatkowo :D

marmi lubi tę wiadomość

• kuzka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Procedura postępowania w przypadku biegunki w ciąży to 4 doby - bo w ciąży trzeba na biegunkę uważać- w późniejszym terminie takie ekscesy mogą wywołałać skurcze więc pewnie dlatego .

Ordynator dzisiaj powiedział, że jutro do domu. Na rano mam zlecone badania: mocz ,morfologia , badanie gin.i. usg. Więc jak będzie ok to pewnie mnie puszczą :)

Liy88 lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z ta pogodą szperam trochę w internecie i przeglądam rzeczy dla malucha. Łóżeczko jakie prawdopodobnie kupimy to Klupś Marsell :) No i teraz zastanawiam się nad materacem. Co myślicie o tym?:

http://allegro.pl/wyprawka-materac-hevea-baby-120x60-ochraniacz-i6630514217.html

Będę wdzięczna za każdą podpowiedź :)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne, przez bardzo długi okres dokładnie ten to był też nasz faworyt. Zwątpiliśmy jednak czytając opinie w necie, że wypada zbyt miękki, mimo że klasyfikowany jest jako średnio twardy.

Ostatecznie zastąpiliśmy go lateksowym VitMatem.

http://natka.redcart.pl/p/64/1107/vitmat-materac-lateksowy-baby-120x60x9cm-materace-0-2-lata-materace.html

• Paula. Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tym belly. Rano probowalam 5 razy dodac post i wreszcie odpuscilam... Ciekawe czy ten sie doda.

Pogoda paskunda i ja jakas taka do dupy. Od wczoraj mala mniej ruchliwa :/ chyba tez sie jej ta pogoda nie podoba..

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6a897266e91.jpg
    Pierwszy kocyk z poszewką na poduszkę już jest! Dzisiaj go odebrałam :) <3
    Oczywiście mój towarzysz zabrał się do testowania :)

marmi lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88, opinie ma rzeczywiście dobre i wydaję mi się, że ma podobne właściwości do Hevea. Kurczę, to naprawdę trudny wybór ;)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które nie dołączyły do grupy na fb, moze jednak się przekonacie? To belly nie na moje nerwy jest :/

marmi lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce ja chce na fb, bo mnie tu .... denerwuje :)

marmi lubi tę wiadomość

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ