Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może inaczej, Czarna kawa, jakie argumanty masz przeciwko fb? ;)

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • kaloryferka Koleżanka

Wysłany: 3 października 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki i ja chętnie dołączę na fb, ale nie wiem jak Was szukać:/

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy to mój net czy Ovu?? My po polowkowych, wszystko ok i mamy 100% Leona w Leonie :), 370 żywej wagi. Super sympatyczny Pan dr zaprosił mojego M na film :) mamy nawet zdjęcie penisa i jajeczek ;)

kasiarzyna, kuzka, sunset06, Liy88 lubią tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Coraz więcej nas na FB. Chodźcie, chodźcie :) zapraszamy :)[/QUOTE
    Dajcie linka do fb :)

5958beaa9c1f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecwzyny mój facet zostawił nowy chleb na balkonie nie wiem jak to zrobił .. i leżał tam dwa dni innego w domu nie ma , myślicie ze może się coś stać z nim ? Można go zjeść ?

Katowiczanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ja, wielka przeciwniczka fejsika jeszcze do dziś rano, po dołączeniu stwierdzam, że ma on swój wieeeelki urok. Bardzo fajnie jest połączyć twarz z nickiem, jest dużo fajowych zdjęć i w ogóle jest tak jeszcze bardziej koleżeńsko i ciepło :P

Sama jestem przewrażliwiona na punkcie anonimowości w sieci, dlatego długo walczyłam ze sobą, czy skusić się na fejsa, czy nie, ale grupa jest rzeczywiście zamknięta, ani trochę nie jest widoczna dla innych naszych znajomych, a też nie każdy może się do niej dostać tak z marszu.

Moja tylko mała prośba o dokładne weryfikowanie osób, które dołączają. Wiem, że nie ma co dać się zwariować, ale też jeśli pojawi się ktoś, kto ledwie dołączy na belly, a już będzie chciał dostęp do fejsa, to może warto żeby zapaliła się wówczas pomarańczowa lampka żeby zweryfikować jakoś dodatkowo taką osobę? (i nie mam tu absolutnie nikogo konkretnego na myśli, bardziej myślę sama głośno).

Czarna, jeśli zdecydujesz się zostać tutaj, to ja będę zaglądać dla Ciebie równie często jak dotychczas, bo bez Ciebie ta społeczność nie istnieje, choćby się forum na Marsa przeniosło :)

marmi, Wasp, Liy88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że można :-)

Ja jakoś też do FB nie mogę się przekonać..poza tym ovu chyba przyspieszyło..?

Anouk mi się wydawało imię Scibor dość egocentryczne, ale ilekroć je wymieniasz, jakos chyba się osłuchałam i nawet nawet ;-)

Krakowianka, to super, przynajmniej możesz juz nazywać po imieniu swoje dziecko..ja czekam do poniedziałku ;-)

anouk11 lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co dalej z forum. Czy będą jakieś problemy.

Dziewczyny ja jutro o 16.00 mam polowkowe, stres mnie pokonuje. Moje pozytywne nastawienie zostaje zachwiane :-)

Oby moje najkochansze pokazało co tam ma między :-)

Talla, marmi, Liy88, Tokarzynka lubią tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula ja równiez wysłałam zaproszenie...ostatnio mało sie udzielam, ale mam nadzieje ze jak zbierzemy siły to wrócę z pełną mocą :)

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • anouk11 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gorzej bo ja tez juz się zaczęłam przyzwyczajac☺musimy szybko wymyślić mu inne imię staropolskie oczywiście

Novum od września 2015
    40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
    27.01.2016 1 IUI :(
    18.03.2016 2 IUI :(
    10.02.2017 1 iVf cb :(
    7.04.2017 crio :(
    29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anouk11 wrote:
    Lena gorzej bo ja tez juz się zaczęłam przyzwyczajac☺musimy szybko wymyślić mu inne imię staropolskie oczywiście
    Haha :-D noo, to wtedy jak najszybciej wymyślajcie, bo Scibor Sciborem zostanie!

Meggi kciuki && :-)

meggi90 lubi tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias, a jak Ty się w ogóle czujesz?

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos bycia ciapa w ciąży - zlapalam dzisiaj płytę z panika nagrzana i wszystkie 5 palców prawej ręki w pecherzach :( a później wygotowala mi się woda z zupy i spalila mięso. To cała ja teraz.

Co do forum to wczoraj i dzisiaj rano masakra! Dodawałam posty i nic się nie udało, nawet polubić postów.

Czarna chodźmy wszystkie na fb, bez Ciebie to nie to samo. Tak się już do Was przyzwyczaiłam...

5958beaa9c1f8.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki
    Podajcie namiar na fb też dołącze ale jak Was szukać ??

201610141756.png
    201802217352.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja tez sie dlugo nie umialam przekonac do fb, ale jest calkiem fajnie! A najlepsze, ze mozna sobie nicki polaczyc z prawdziwymi twarzamim super to jest! Jesli belly zacznie normalnie dzialac to nadal tu będę oczywiscie :-)

Liy88, kuzka lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kaloryferka Koleżanka

Wysłany: 3 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi trzymam kciuki za jutrzejsze połówkowe.
    Krakowianka, ja też się ostatnio mocno poparzyłam- parą spod pokrywki...najgorsze że w mojej rodzinie wszelkie zabobony są na czasie @_@ i zaraz milion historii, ale staram się racjonalnie myśleć. Cóż to dopiero połowa ciąży, miejmy nadzieję, że już się nic gopowatego nie wydarzy...:p

Krakowianka, meggi90 lubią tę wiadomość

• Talla Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś sobie darowałam belly, bo ani nie można było polubić waszych postów ani nic napisać. Z zalogowaniem też był problem. Miło, że belly zaczęło znów działać. Czarna_kawa nie zostaniesz sama jakby co, bo ja na fb to tylko "wiszę", a rzadko się udzielam, wolę pisać tutaj. :)

Dziewczyny która z was jest obcykana z aloesem? Naszła mnie ochota na napój aloesowy, a tu przed chwilą poczytałam, że w ciąży jest niewskazany, bo powoduje skurcze macicy. :/

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla też chętnie bym się napiła, ale właśnie przez opinie w necie od kiedy jestem w ciąży nie tknęłam go palcem... Wolę sobie odmówić rzeczy, które nie są 'rodzime' a mają szemraną opinię ;)

Meggi trzymam łapki i łączę się w stresie, chociaż dopiero jutro idę :)

Justa jesli było wilgotno to bym się wstrzymała z tym chlebem, swoją drogą to ja nie wiem co mężczyźni mają z tym zapominaniem produktów spożywczych. Mój kiedyś położył pierś z kurczaka na stole w pokoju i był bardzo zdziwiony jak znalazł jej resztki mamlane przez kota...

meggi90, Talla lubią tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też jesteście ostatnio strasznie śpiące i leniwe? No kurcze, nic mi się nie chce, zmuszam się do wszystkiego, i jeszcze spie dużo..w dzień śpię,w nocy śpię.;-) Tak sobie myślę o tej cukrzycy ciążowej, ale póki co to nawet jeszcze gin nie dał na to skierowania.

U mnie szaro buro :-(

Co do aloesu to się nie znam..ale też mam różne zagwozdki..ostatnio teściowa pisze że w pns mówili żeby nie używać w ciąży oregano, rozmarynu itp...ja używam, bo myślę sobie że przeciez daje do potraw szypte tylko, a nie czubata łyżkę :-\

• marmi Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa, Kaloryferka, Krakowianka i wszystkie dziewczyny, które nie wiedzą jak dołączyć do FB - didajcie do przyjaciółek Paulę i napiszcie do niej wiadomość. Ona Was dalej przeprowadzi :)

To jest nasza prywatna grupa, osoby z zewnątrz nie mogą dołączyć. Zanim ktoś zostanie przyjęty, jest weryfikowany :)

Większość z nas jest tu i tam :) ale tak jak napisała a88, tam jest jeszcze cieplej i bardziej swojsko :) no i widzimy się, więc jakoś tak bardziej bezpośrednio. Latwiej jest też dodawać zdjęcia, czy to brzuszkowe, czy z USG, czy wyorawkowe, a FB działa o wiele szybciej, więc jakoś tak jest tam "żywiej" :)

Ale stąd nie znikamy, chyba, że się wszystkie przeniesiemy ;)

Meggi, kciuki za wizytę. Na pewno będzie dobrze :) niech dzidziunia dziś ładnie współpracuje i pokaże, co tam ma między nóżkami :)

Anouk, cudne te Twoje Bieszczady musiały być, widzę to oczyma wyobraźni i tesknię, zarówno do widoków, jak i tamtejszego powietrza, i tego jak tam jest dobrze po prostu :)
    Ściborek to chyba jak dotąd najoryginalniejsze imię, które pojawiło się na forum, zaraz obok Ragnara ;)
    A jak nie Ścibor, to jakie macie typy?

Krakowianka, pięknie Leo rośnie, gratulacje :)

Liy88, Krakowianka, anouk11, meggi90 lubią tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ