Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winogron nie można? Czemu?
    Kurde, a to mój ulubiony owoc ostatnio i pożeram tonami...

• lena7 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qatynka, mi tez się zdarzy słoik przechylić ;-)a woda po kiszonych mojej kumpeli z podstawówki...miodzio!! Pycha robi te ogórki!

Oto moja tarczy na początku ciąży zwariowała, bo miałam 0,022..ale nadczynnością lekarz kazał się nie martwic..teraz ostatnio badalam to było prawie 1, więc ok.

Krakowianka haha dobre z tym Leonem :-D nasi znajomi nazwali ostatnio swoją małą, imieniem naszego nieżyjącego już kota..nie mogę się przyzwyczaić ;-)

Dokładnie Kasiaa..może to niestrawność? Biegunki nie masz?

Kurcze a co z tymi winogronami? Mi też teściowa ostatnio o tych winogronach..kiedyś też pisałyscie że może prowadzić do problemów z sercem malucha.. dobrze pamiętam?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena tez TSH miałam niziutkie, 0,032 ale endo powiedziała,ze to przez bhcg, teraz powtorzylam i mam 1,9 wiec się uspokoilam :-)
    O winogronach slyszalam w pytaniu na śniadanie jak się ginekolog wypowiadał,ze maja zły wpływ na serce malucha,poza tym ma dużo cukru wiec ja akurat sobie daruje :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu nadrobiłam zaległości:)
    porównanie do cielaczka super;)
    dzisiaj wizytuje, to już będzie połówkowa wizyta
    a poza tym raczej planuje zostać na forum niż na fb :) chyba nie zostanę tu sama?!?!?!? ;)

Liy88, Krakowianka lubią tę wiadomość

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah, Krakowianka - No zupełnie jak moja mama, jak wspomniałam że rozważamy Leona! Mówi - ale tak się nazywał nasz dozorca w akademiku! Wszyscy z niego sobie żarty robili! Zawsze mi Leon z tym dozorcą będzie kojarzył ! I tak to...

No właśnie, co z tymi winogronami? Bo ja ostatnio też jem pasjami...

Paula, wysłałam ci zaproszenie!

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj belly już śmiga jak szalone :) otworzyłam kalendarz ciąży i prawie padłam z szoku jak szybko się otworzył ;)

marmi, Krakowianka lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ` Dzień dobry :) cgyba nadrobiłąm wszystkie posty..
    Najbardziej zapadły mi w głowie te o jedzeniu ;) ciekawe czemu :P
    Kaszka manna, budyń, ryż na mleku- pyyyyyyyyyycha! Chyba cos z tych rzeczy zrobie sobe na 2 śnaidanie :)

Ja dzisiaj o 7 się obudziłam, szybko sie zebrałam na badanie do laboratorium.
    Wracając osttani odcinek do domu i wejscie na 3 piętro do domu to było cos- taka zmęczona i bez siły byłam..

A jutro wizyta! W końcu zobaczymy swoje maleństwo- mam nazieje, ze gin będzie mogła potwierdzić płeć- bo my ciągle Bartuś i Bartuś mówimy do brzuszka :D

A wiecie co- wczoraj kupilismy złota księgę bajek dla maluszka. Mój mąż wieczorem jak wrócił z zastrzyku (jeszcze z tym zapaleniem płuc się męczy, ale tylko troche kaszle) wziął książke, położyliśmy się- on głowę trzymał przy moim rzuszku i zaczał czytac bajke Trzy świnki. Jak skończył to przyłozył ucho do brzuszka- nasłuchiwał i... jak maleństwo kopneło! Pierwszy raz mój mąż poczuł kopnięcie maleństwa- w końcu <3 był przeszczęśliwy! :)

marmi, Liy88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • marmi Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka, mama mistrz <3
    U nas odpadło imię Julek, bo teściowej za bardzo kojarzy się z ukochanym kotem Julianem, którego miała lata temu ;)

Mówisz, że był temat serów, a ja ciągle nie wiem - taki zwykły, sklepowy camembert np. Turek - jecie, czy nie?

Winogrona czasem jem. Też pewnie trzeba by było jeść ich dużo i często, żeby miały wpływ.

Ja ogólnie odstawiłam zupełnie alkohol i nie tylam surowych mięs i jaj. No i tych serów pleśniowych, które już mi się śnią po nocach!

Kawka, od razu zaznaczam, że nie namawiam na siłę, bo rozumiem Twoje argumenty :) ale tak się zastanawiam, czy nie można sobie w ustawieniach prywatności zmienić czegoś, żeby nikt poza Tobą nie widział, że bywasz na FB? Mój mąż tak zrobił w swoim czasie, też ze względów zawodowych, tak że wszelką swoją aktywność widzi tylko on i ewentualnie osoby, które sam doda do tzw. bliskich znajomych.
    A co do samej aktywności w grupie nic się nie wyświetla osobom spoza, więc tu akurat jest bezpiecznie :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Paula ja również wysłałam zaproszenie..

Dziewczyny jutro wkraczam w 20 tydzien do wczorajszego dnia czułam się wyśmienicie zero mdłosci objawów ciązowych poprostu super ciąza .A w nocy przebudziłam się w nocy straszne mdłosci wymioty koszmar ,jakoś usnełam ,rano wstaje i dalej to samo ,nie byłam w stanie zrobić chłopakom kanapek do szkoły musieli robic sami,nic nie moge zjesc,dziewczyny to jest normalne ,że objawy które pojawiaja się w 1 trysemestrze u mnie pojawiają się dopiero w 20 tyg,,Martwię się czy to nie znak czegoś złego,albo to grypa żoładkowa .Sama nie wiem,na chwilę obecną umieram z bezsilności
    Witaj w klubie. Pierwszy trymestr dosłownie przewegetowałam. Teraz jest już o niebo lepiej, w sumie czuję się dobrze, ale nie raz złapią mnie mdłości, albo jakiś zapach wybitnie zemdli. A i wymioty się zdarzają, kiedy już nie mogę się powstrzymać. Lekarz mi powiedział, że do końca mogą zdarzyć się takie rewelacje. Ot ciążowe uroki. :)

p19u43r8y4e057zb.png
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Krakowianka, mama mistrz <3
    U nas odpadło imię Julek, bo teściowej za bardzo kojarzy się z ukochanym kotem Julianem, którego miała lata temu ;)

Mówisz, że był temat serów, a ja ciągle nie wiem - taki zwykły, sklepowy camembert np. Turek - jecie, czy nie?

Winogrona czasem jem. Też pewnie trzeba by było jeść ich dużo i często, żeby miały wpływ.

Ja ogólnie odstawiłam zupełnie alkohol i nie tylam surowych mięs i jaj. No i tych serów pleśniowych, które już mi się śnią po nocach!

Kawka, od razu zaznaczam, że nie namawiam na siłę, bo rozumiem Twoje argumenty :) ale tak się zastanawiam, czy nie można sobie w ustawieniach prywatności zmienić czegoś, żeby nikt poza Tobą nie widział, że bywasz na FB? Mój mąż tak zrobił w swoim czasie, też ze względów zawodowych, tak że wszelką swoją aktywność widzi tylko on i ewentualnie osoby, które sam doda do tzw. bliskich znajomych.
    A co do samej aktywności w grupie nic się nie wyświetla osobom spoza, więc tu akurat jest bezpiecznie :)
    Sery z mleka pasteryzowanego ( nawet pleśniowe ) możemy jeść na zdrowie. :)

p19u43r8y4e057zb.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qatynka, a ta pleśń nie jest groźna?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, wreszcie to belly działa. Ja też zostaje tutaj, chociaż też rzadko się mam czas udzielać, bo praca i dom do ogarnięcia, ale przynajmniej w wolnej chwili spoglądam co u Was słychać i o czym piszecie, a na fb to już całkiem bym pewnie nie miała czasu zaglądnąć.

Kasiarzyna daj kawałek tego ciasta ;) ostatnio jadłabym gruszki non stop.
    Ja jutro planuję upiec szarlotkę, bo to ulubione ciasto mojego męża, a jutro nasza 4 rocznica ślubu.

Meggi, Rafaello kciuki za połówkowe.

meggi90, szwesta80, kasiarzyna lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłamy pozdrowienia ... z domu !!! :)

Asasa, a88, lena7, Tokarzynka, Czarna_kawa, Paula., Wasp, marmi, meggi90, sunset06, Liy88, kolka, szwesta80, Krakowianka lubią tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• lena7 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello powodzenia na wizycie && :-) Tokarzynka a za Ciebie jutro &&!

Marmi ja uwielbiam wszystkie sery plesniowe,.ale z.ciezkim sercem odpuszczam..wiem że u nas z niepasteryzowanego mleka nic niby nie ma.. ale wole nie..jem sery twarde np cheddar.

Tak, na FB chyba jest chyba cos takiego,ze nie widać że jesteś online.
    Ja mimo wszystko wolę belly. Nie przepadam za FB

W tamtym tygodniu robiłam fasolowa, i jadłam ja chyba że 4dni, bo mój nie przepada..mało mi jednak i tak było, więc właśnie znowu robię fasolowa :-P
    Uwielbiam tą zupę!

Tokarzynka, marmi, Krakowianka lubią tę wiadomość

• qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Qatynka, a ta pleśń nie jest groźna?
    Bakterie listerii giną w wysokiej temperaturze. A więc mleko pasteryzowane, czyli ogrzewane do temperatury 70–100°C, tych bakterii już nie zawiera. A to właśnie z pasteryzowanego mleka produkuje się miękkie sery pleśniowe w Polsce. Smacznego ;)

Liy88 lubi tę wiadomość

p19u43r8y4e057zb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i klops, narobiłyście mi chęci na bułki z camembertem i dżemem. Cóż począć, idę do sklepu... ;)

qatynka, Czarna_kawa, marmi, Liy88 lubią tę wiadomość

• qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    No i klops, narobiłyście mi chęci na bułki z camembertem i dżemem. Cóż począć, idę do sklepu... ;)
    Dżem koniecznie żaurawinooooowyyyy! <3 :D

p19u43r8y4e057zb.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad będę robić leczo :D Już nie mogę się doczekać - uwielbiam! Winogrona też jadłam. Nie w ilościach hurtowych, ale zdarza mi się.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • anouk11 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maż uparł się na staropolskie imie, jak nie Ścibor to jeszcze proponuje Mścislaw lub Świętopełek

Novum od września 2015
    40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
    27.01.2016 1 IUI :(
    18.03.2016 2 IUI :(
    10.02.2017 1 iVf cb :(
    7.04.2017 crio :(
    29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeśli chodzi o jedzenie, to mam wyrzuty, bo jem ostatnio baaaardzo dużo słodkiego :-( nie potrafię się pohamować normalnie :-( wpierdzielam jak dziki osioł!

Tokarzynka, Krakowianka lubią tę wiadomość

‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ