Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zjadło mi resztę długiego postaNovum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
I znowu może będzie MieszkoNovum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
anouk11 wrote:Maż uparł się na staropolskie imie, jak nie Ścibor to jeszcze proponuje Mścislaw lub Świętopełek
Mieszko b ładne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 12:05
anouk11 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Lena- ja też z tych pozerających słodkie! Staram się jakoś hamować, bo obawiam się cukrzycy ciążowej... ale jak byłam na weekend w domu to zmierzylam sobie cukier glukometrm- na czczo miałam 77- więc ok
Winogrona to tez jedno z moich ulubionych owoców- mam nadzieje ze na maluszka to negatywnie ne wpłynie. A i śliwki, jabłka mniam! I nektarynki
Albo marchewka z jabłkiem- pyyyychota!
Zaraz poszukam w necie czy jest nagranie z PnŚ o tym co kobieta powinna jeść a czego unikać w ciązy, bo w pon nie oglądałam.
Zaciskam kciukasy za dzisiejsze wizytujące!lena7 lubi tę wiadomość
-
Winogrono mniam. Nie jem duzo ale zadarza mi sie.
Wczoraj mialam dzien mandarynkowy do wszystkiego jadlam
Dzis nie wytrzymalam i kupilam sobie kebaba ze znajomych źródeł
Ale na slodkosci tez mam ochote. Nawet dzis wrocilam polozylam sie i moja mysl "kurcze bylam w miescie i nawet batonika sobie nie kupilam"
Pogoda paskudna, zimno jak nie wiem.. Gdzie ta piekna Polska jesien?
Zamawiala ktoras mamusia sukienki ciazowe z bonprixu?
Czekam na listonosza bo zamawialam sukienke dzianinowa i spodnie a ciekawa jestem jak rozmiarowo bedzie pasowacMoj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Katowiczanka wrote:Mojej znajomej synek to Roch, Roszek - w sumie ładnie.
Ale jak mój dzidz okaże się w poniedziałek jednak dziewczynka, to coraz bardziej skłaniam się do Anny..krótko, zwięźle i na temat
Tokarzynka, Ty lepiej nie oglądaj, bo zaraz się okaże że można jeść tylko... trawęWasp, Liy88 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Tylko Bruno już nie taki staropolski chyba, no i popularny się zrobił, ja spotkałam juz 3 maluchów o tym imieniu.
A Rocha podpowiadam dla Anouk
Bo u mnie wywyodzący się z Litwy Olgierd będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 12:39
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
nick nieaktualnyMy jeszcze imienia nie wybraliśmy, ja chcę Hanie a mąż Klare i nie możemy dojść do porozumienia.
Ja zostaję tutaj.
Ale jadacie smakołyki a mi się jakoś nic nie chce, nie wiem może to przez tą cukrzyce ciążową. Zrobię ten cukier 7 razy dziennie przez ten tydzień i jak nie będzie wysoki to nie będę zważać co jem. -
Anne no ja tez wlasnie swoj rozmiar zamowilam
A mam jeszcze pytanie jak to jest z pizamami i koszulami ciazowymi? Bylam w sklepie i kupilam sobie pizame do karmienia juz. Kupilam ja w swoim rozmiarze a w domu jak bluzke przymierzylam to jest na teraz. Myslalam ze to ciut luzniejsze jest... A chce tez sobie przez neta zamowic i teraz nie wiem jaki rozmiar ..Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Dziewczyny co do przypraw to ja leżąc ostatnio w szpitalu na kolację dostałam ryż z jabłkiem i cynamonem. Także skoro na patologi to serwują to nie jest aż tak zakazany. Swoją drogą było to najgorsze jedzenie jakie jadłam a zgaga po tym trzymała mnie do rana.
Dzięki za kciuki, trzymajcie gdzieś do 16.30 bo wizytę mam o 16. Mam nadzieję że Szymek nie zostanie Amelka w sumie to nie aż takie ważne. No ale już się przyzwyczaiłammarmi, Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. wy o jedzeniu a mi jakoś przeszło...tak to jadłam non stop a od 3 dni muszę się zmuszać. Ciąża to dziwny czas:) o winogronach słyszałam że lepiej nie jeść bo nie można ich na 100% dobrze umyć a mają w sobie coś co może zaszkodzić dziecku.
A z innej beczki macie czasami takie ucsucie pulsowania w ciele jakby serce kołatało ale nie do końca? ciśnienie mam ok. ale kilka razy dziennie mam takie dziwne uderzenia które odczuwam nawet w uchu...dziwności jakieś06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Paula. wrote:Anne no ja tez wlasnie swoj rozmiar zamowilam
A mam jeszcze pytanie jak to jest z pizamami i koszulami ciazowymi? Bylam w sklepie i kupilam sobie pizame do karmienia juz. Kupilam ja w swoim rozmiarze a w domu jak bluzke przymierzylam to jest na teraz. Myslalam ze to ciut luzniejsze jest... A chce tez sobie przez neta zamowic i teraz nie wiem jaki rozmiar ..
Pytasz o ciążowe czy do karmienia? Jeśli do karmienia, to czemu chcesz luźniejsze, skoro po porodzie to własciwie mniejsze będziemy? Ja mam nadzieję, że wrócę do swojego rozmiaru, wiadomo nie na poczatku, więc kupiłam koszule o rozmiar wieksze niz przed ciążą, żeby piersi i resztki brzucha weszły.
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Rocha ma brat cioteczny męża ale to jest staropolskie ale nie slowianskie. Mi sięosoba. Co do jedzenia, nie chcialabym młodemu zaszkodzić ale wg mnie można po trochu wszystko, nie sądzę żeby cynamon był gorszy od wszechobecnego azotynu sodu. Teraz jedzenie jest kiepskie więc ja staram się jeść nie przetworzone rzeczy. Mi lekarka kazała tylko teraz odstawić cukier bo podobno w tym czasie zwiększa się ochota na słodkie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 14:18
Novum od września 2015
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
A z winogronami to dziwne bo czerwone są dobre na serce, może w okresie prenatalnych jakiś inny mech działania.
Za tydzień mam połówkowe plus echo tak poźno bo specjalista od echa miał urlop. Mam już stresa.
I dalej rozgladam się za wózkiem byliśmy ostatnio w sklepie i mąż stwiedził że gorzej niż z samochodem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 14:19
Novum od września 2015
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
My z początku rozważaliśmy Bruno, ale jakoś tak za bardzo się nim teściowie zachwycili i rozgadali swojej rodzinie, że będzie Bruno A znajomi z pracy też jakoś mnie przekonali, żeby nie był to Bruno... No i doktor, któremu kojarzy się to tylko z bohaterem filmu Sachy Barona Cohena, więc już całkiem odpadło
Jak chodziłam do LO to był rok starszy ode mnie taki "dream team" skejciarski - Mieszko i Gniewko Nikt się z nich nie nabijał Roch też myślę, że jest lepszym wyjściem, niż Ścibek Powiem tak szczerze, że teraz to już do żadnego imienia nie jestem jakoś mocno przywiązana, żadne nie podoba mi się jakoś bardziej niż inne. Na razie obstaję przy Radku, ale kto wie
Koszule do karmienia/porodu kupiłam na wszelki wypadek rozmiar większe - lepiej mieć ciut za luźne, niż za ciasne potem Za to nie wiem zupełnie jak się zabrać za kupowanie staników
-
Anouk, z tych wszystkich Mieszko chyba najpiękniejsze
A u Was Jiwa obie propozycje super, Hania i Klara bardzo mi się podobają
Paula, daj znać jak ta sukienka z bonprixu, bo przeglądałam ostatnio stronę i naprawdę mają fajne te ciuszki, tak wizualnie, jak i cenowo.
Meggi, kciuki za Szymona trzymam w rakim razie -
Katowiczanka wrote:Pytasz o ciążowe czy do karmienia? Jeśli do karmienia, to czemu chcesz luźniejsze, skoro po porodzie to własciwie mniejsze będziemy? Ja mam nadzieję, że wrócę do swojego rozmiaru, wiadomo nie na poczatku, więc kupiłam koszule o rozmiar wieksze niz przed ciążą, żeby piersi i resztki brzucha weszły.Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016