Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
marmi wrote:
Paula, daj znać jak ta sukienka z bonprixu, bo przeglądałam ostatnio stronę i naprawdę mają fajne te ciuszki, tak wizualnie, jak i cenowo.Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Zapytam koleżankę, która "siedzi" w aloesie i wam dam znać. Mnie naszła na niego ochota w poniedziałek i wypiłam z cząstkami aloesu, bardzo dobrze poczułam się po nim. Powiem, że nie wiedziałam że ma tyle witamin i minerałów. A jak dużo potasu. Winogrona te czarne jem i nie zamierzam przestać, są najzdrowsze z wszystkich innych, a i mam pewność że nie były pryskane bo to z działki narzeczonego. Nachodzi mnie też często ochota na jabłka, a nie były to jakieś moje ulubione owoce przed ciążą. Co do aloesu to dowiedziałam się jeszcze, że może powodować skurcze macicy, ale zapewne też przy większych ilościach, a nie kilku łykach. Jak i zawiera dużo estrogenu - to pewnie też ten czynnik niezbyt wskazany dla ciąży.
Co do zdjęć to wolę wstawiać na naszej grupie na fb, a tu przez to, że obce osoby mogą czytać co wstawiamy, byłoby ryzykowne. -
Paula to pytaj o takie do porodu, te są ciążowe typowo. Byłam w sklepie i są ceny takie od 60 zł w górę. Jedna mi się spodobała bo miała ściągacz w talii i jeszcze na napy, które można było spokojnie rozpiąć do tej talii. Chyba na nią się właśnie skuszę. Kolor jasny niebieski.
Paula. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam plamę na oku ( kiedyś była mniejsza z wiekiem powiększa się ) czy to może być wskazaniem do cesarskiego cięcia ? Nie wiadomo dokładnie co to i skąd się wzięło wstawiam zdjęcia
http://static.pokazywarka.pl/b/5/q/534daa9abc40456105e36566fc681b2a_orig.jpg
http://static.pokazywarka.pl/9/d/d/75c179b9d7355383abd62d1b2e2519fa_orig.jpg -
A co okulista na to?Mnie to wygląda na tłuszczyk,nic się z tym podobno nie robi.Chyba,ze przeszkadza to wtedy usuwa sie chirurgicznie.Tyle,ze t raczej pojawia się w starszym wieku.Chyba,ze masz częsty kontakt z zakurzonymi miejscami lub promieniami UV.Mocno watpie żeby to było wskazaniem do CC.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualny
-
Ale mi zrobilyscie smaka na grzybki marynowane. Do tej pory staralam sie unikac grzybow, ale jak mowicie ze marynowane mozna to kurde jutro se kupue i se zjemy ze Stasiomisiem!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 17:19
marmi, Anne92 lubią tę wiadomość
-
Mamusie jest cos bezpiecznego dla nas na nerwy?
Slub mnie tak nie denerwowal jak moja kochana babcia. Zawsze sie z nia klocilam bo w jej oczach jestem tylko "corka Arka" (jej syna) ale przy moich hormonach i coraz jej starszym wieku mam ochote jej krzywde zrobic. Mama kaze mi ją odpuscic ale mieszkajac z nia pod jednym dachem tyljo ona na dole a my na gorze to wcale niw takie proste...Moj wczesniaczek z 33tc
sunset06 wrote:Cześć dziewczyny. wy o jedzeniu a mi jakoś przeszło...tak to jadłam non stop a od 3 dni muszę się zmuszać. Ciąża to dziwny czas:) o winogronach słyszałam że lepiej nie jeść bo nie można ich na 100% dobrze umyć a mają w sobie coś co może zaszkodzić dziecku.
A z innej beczki macie czasami takie ucsucie pulsowania w ciele jakby serce kołatało ale nie do końca? ciśnienie mam ok. ale kilka razy dziennie mam takie dziwne uderzenia które odczuwam nawet w uchu...dziwności jakieś
Sunset tez mialam cos takiego kilka razy, tzn takie uczucie ze szybko i mocno bije mi serce. Cisnienie mialam wtedy w normie. Ginekolog kazal mi brac przez tydzien Aspargin, bralam i przeszlo. Potem zdarzylo mi sie miec cisnienie w normie ale bardzo szybki puls, ok 110. Jakies 10 dni wczesniej zwiekszylam dawke euthyroxu z 25 na 50 i myslalam ze to od tego. W sumie ostatecznie nie wiadomo jaka byla przyczyna i wiecej sie nie powtórzyło. A tym uchem to tez ktoregos dnia wlasviwie caly dzien co chwile zatykalo mi sie prawe ucho i takie pulsowanie czulam w srodku, poza tym jednym dniem nie powtorzylo sie i nie wiem co to bylosunset06 lubi tę wiadomość
-
Paula. wrote:Mamusie jest cos bezpiecznego dla nas na nerwy?
Slub mnie tak nie denerwowal jak moja kochana babcia. Zawsze sie z nia klocilam bo w jej oczach jestem tylko "corka Arka" (jej syna) ale przy moich hormonach i coraz jej starszym wieku mam ochote jej krzywde zrobic. Mama kaze mi ją odpuscic ale mieszkajac z nia pod jednym dachem tyljo ona na dole a my na gorze to wcale niw takie proste...
Chyba melisa zostaje, podobno ziolowe typu persen czy validol tez sa ok, ale tych mimo wszystko bym nie brała bez konsultacji z lekarzem.Paula. lubi tę wiadomość
-
Paula może herbatka z melisy? Wiem,ze łatwo się mówi ale nie zwracaj na nią uwagi,niepotrzebnie nerwy odbija się na maluszku.
Ja dziś strasznie zgrzeszylam...maz dziś kupił kremówki jak wracał z pracy...rany jak się teraz czuje błogoPaula. lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Dzieki kochane. Wlasnie bede musiala gina spytac, bo jej krzywde zrobie..
Lilka link juz wyslany
Kasiarzyna tak mi zrobilas ochoty ze nie wiem mialam dzwonic do swojego ale w trakcie pisania tego postu sam do mnie zadzwonil i powiedzialam mu zeby mi kupillilka1984, Liy88, kasiarzyna lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Paula, dużo meliski i spokojna muzyka. I przede wszystkim zamknietę drzwi przed tą toksyczną kobietą...
Warto zapytać lekarza, bo jest mnóstwo ziołowych środków, typu kalms, może one będą ok?
No i przede wszystkim popraw sobie humor robiąc coś co lubisz, albo sprawiając sobie jakąś małą przyjemnośćPaula. lubi tę wiadomość
-
Jiwi może ta Klara to przez Lewandowskiego Oni mają Klarę Ja chciałam Hanię, a wyszedł Heniutek
Sunset ja często mam takie uczucie, jakbym sama sobie w ciszy mogła zmierzyć puls. Czuję, jak łomocze mi serce i krew w żyłach płynie, ale nie mam problemu z ciśnieniem , bo je kontroluje i jestem niskociśnieniowcem.
Dziewczyny co do ubrań. Ostatnio szukam czegoś taniego na ślubowanie ( w swoje sukienki już się nie mieszczę;( ) i znalazłam stronę www z ubraniami dla ciężarówek. Ceny kosmiczne, sukienki po 150 zł, 200 zł i nagle wyskakuje info o kiermaszu ubrań od 15 zł. Dziś był ten kiermasz, pojechałam i do domu wróciłam z 2 sukienkami i piękną koszulą z kokardą na brzuszku. Za wszystko zapłaciłam 107 zl. Oczywiście sukienki są , jak to mój Małż powiedział "poważne" tzn.eleganckie i czarne, ale do teatru, na święta, będzie jak znalazłsunset06 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzięki dziewczyny. mój gin wspominał żeby sobie ktg zrobić żeby serducho sprawdzić więc chyba się przejdę.
co do ciuchów to czekam na pakę od kuzynki bo chodzę mam wrażenie cały czas w tym samym:) szara bluza w rozmiarze L i spodnie ciążowe;)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Co do ubran tez chodze ciagle w tym samym, ale poki mieszcze sie w to co mam to szkoda mi kasy wydawac. Tak sobie mowie czekam na wiekszy brzuszek
Zreszta jak bylam w galerii ostatnio to tylko jeden sweterek upolowalam bo reszta albo rozmiaru brakowalo albo nic mi sie nie podobalo.Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016