Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny- można coś na swędzące oczy zaaplikować? Jakieś sztuczne łzy czy coś tego typu? W domu pomykam bez makijażu a wczoraj tuszem rzęsy pociągnęłam i chyba mnie podrażnił :/

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo, spróbuj sobie sola fizjologiczna (Natrium chloratum) wypłukać vel zakroplic. Powinno pomoc.

Kuzka korzystaj z naszych składek i miłej (zapewne opieki) i bezpiecznie wracajcie do domku, fajnie, ze wyniki dobre.

Dzięki Dziewczyny, zwykle tez jeżdzę na badania na czczo, ale jutro mam badania, jogę i uczelnie i chciałam wszystko załatwić za jednym wyjazdem do miasta :). Będę na 10 na badania wiec nie wytrzymam bez jedzenia. Mam morfologię, toxo i posiew moczu.

momo28 lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi,taaaak Mira jeszcze nawet po całodziennym moim sprzątaniu się odezwała właśnie,żebym nie myślała sobie,ze śpi ;p A dla Ciebie,odliczania czas zacząć :) 4 tyg i wolność w domku :)

Kuzka,bardzo dobrze,ze biegunka ustąpiła i Cię odżywili kochana :))) niech jeszcze poobserwują troszkę w szpitalu na wszelki wypadek i wybadają na prawo i lewo,to będziesz spokojniejsza :)

Dopiero usiadłam,cały dzień generalnego sprzątania,bo goście zaraz przylatują :) już mi łebek trzeszczy,ale za to w domku pachnąco i czysto :)

Talla,toż to kobieta-pistolet z Ciebie :))) brawo mamuśka!Dobry przykład dajesz i super,ze tyle energii w Tobie :))) ja trochę dzisiaj jak żółwik na wyścigach z tym sprzątaniem,ale dałam radę ;p

Talla, kuzka lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też popłynę na Lidlu :P teraz, ciekawa oferta na body :) Eh ale nie wiem czy chciałabym się przepychać łokciami.
    Krakowianka coś zjedz, bo na uczelni nie dasz rady, a podczas jogi to padniesz.

Prawdą jest dziewczyny, że energii mam więcej przy ukochanym mężczyźnie, tak samo on czuje przy mnie. :) A poza tym jak małe się rozpycha i narzeczony położy swoją dłoń na brzuchu to jest spokój. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 21:42

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Cały weekend się nie odzywałam, ale było intensywnie. Sprzątanie, gotowanie i grzyby robiłam. Wczoraj jeszcze byliśmy u znajomych wieczorem, dziś u rodziców i tak nam czas szybko minął.

Cieszę się, że tu mamy dobre wieści - super się to czyta :-)

Ja jutro rano mam test obciążenia glukozą :-/ Mam nadzieję, że wytrzymam to i jakoś pójdzie. Jadę na 7:00, żeby być jak najszybciej, mieć to z głowy i zjeść później jakieś śniadanie. Zwłaszcza, że ja źle znoszę pobrania krwi i zawsze jem coś słodkiego po pobraniu, żeby mi się lepiej zrobiło. Zabieram ze sobą swojego faceta. Będzie mi towarzyszył w tym i wspierał na duchu. Trzymajcie kciuki proszę ;-)

Talla lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Dzisiaj to i my spać nie możemy w tym szpitalu . Jeszcze tak mi kiszki marsza grają, że ja dziękuję - Antek się pewnie boi - niczym burza z piorunami.

Moje myśli ciągle krążą wokół jedzenia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 04:40

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• kaloryferka Koleżanka

Wysłany: 2 października 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloooo, piękne było niebo tej nocy :)
    Ja zaraz zmykam do pracy. Trzeba ogarnąć bałagan po tygodniowym L4. Jeszcze 3 tygodnie i zmykam już na stałe:D

Kuzka zdrówka Wam życzę!
    Liy fajna bryka, widać nie tylko "człowiekom" się podoba :p

Slonecznego dnia Mamuśki!

Liy88 lubi tę wiadomość

• marmi Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaloryferka, przybij 5 :) też właśnie jadę ogarniać bałagan po tygodniowym L4, a za 4 tygodnie znikam na dobre :) dużo sił nam życzę na te nadchodzące ostatnie, zawodowe wyzwania ;)

Anne, trzymam kciuki. Daj znać po i to ze szczegółami. Mam już skierowanie na to badanie, ale mam je zrobić po 24 tc. Nigdy nie robiłam, a nasłuchałam się strasznych opowieści, więc chętnie poczytam o Waszych wrażeniach :)

Kuzka, oby dziś już Cie nakarmili. A może ktoś Ci może chociaż jakąś bułę z masłem wnieść?
    O Antka się nie martw, duży chłopak, silny i odważny, zaprawiony w bojach po tylu tygodniach słuchania, więc taka burza mu niestraszna :)

Mamy dziś jakieś wizyty? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 07:10

kuzka lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie za tydzień dostanę skierowanie na glukozę, ale najchętniej bym zdezerterowała. Dla mnie to najgorsze badanie ever. Ja nawet kawy słodkiej nie jestem w stanie wypić, snicersa nie zjem więcej niż gryza, bo mi niedobrze, więc wypicie glukozy to jest tortura po prostu :/ W poprzedniej ciąży pierwsze podejście zakończone porażką, bo zwymiotowałam. Za drugim wzięłam juz cytrynę i dodałam. Było też kiepsko, ale jakoś dałam radę. Okropne to jest, fuuuuuuj. Chociaż wiem, ze są osoby, które mówią, ze całkiem smaczne :0

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • marmi Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, ja moją lekarkę pytałam o opcję z cytryną, bo też nie jestem fanką słodkich rzeczy. Zwróciła mi uwagę, że cytryna ma swoje cukry, więc wpłynie na wynik badania. Wniosek cytryna raczej odpada :(
    Ale podobno można kupić w aptece cytrynową glukozę, może jest bardziej przystępna w smaku?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka dzięki :) akurat mam ampułki w domu i od razu lepiej :)

U nas dzisiaj słonko świeci, śniadanie zjedzone i nie mam za bardzo co robić, bo mieszkanie posprzątane więc pocz0ytam jakąś książkę :)

Pytałam w laboratorium do którego chodzę o glukozę i babeczka sama doradziła, żeby sobie wziąć cytrynę to wcisną do glukozy. Pytałam także o to, czy można pić wodę (żeby mi cokolwiek krwi poleciało :P) i można się napić przed, ale po glukozie już nie więc to moja główna obawa, bo piję na potęgę i uschnę przez tyle czasu...

Krakowianka lubi tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Słodkie Ptysie!!!

Annie,współczuje gluzkozy,mnie dopiero czeka to badanie,ale póki co nie teraz jeszcze.

Marmi,tak,ja tez słyszałam o tej cytrynowej glukozie z apteki,może warto się zaopatrzyć na wszelki-wielki :) Dla Ciebie i Kaloryferki dużo siły życzę na te ostatanie tygodnie pracy!Ja we czw idę,na 3 dni i tak w tym miesiącu będę w kratkę właśnie pracować,ale dla mnie lepiej i tak prosiłam,żeby mi grafik rozpisali :) powolutku tez zaczynam mówić w pracy o ciazy,bo się jeszcze wstrzymywałam :p

Kuzka,może ktoś Ci z rodzinki dostarczy te upragnioną bułeczkę misiaku :) bardzo się cieszę,ze już czujesz głód,to dobry objaw,brzunio wraca na dobre tory.Maly Antoś da radę w tej ,,jelitowej burzy'' :) najważniejsze,ze jego mamusia już spokojna :)))

Talla,bo jeśli to jest ten wymarzony,wlasciwy mężczyzna to właśnie taka reakcje jak twoja i odczucia powinna mieć zakochana kobieta <3 wiec się nie dziwie,ze wraca Ci życie przy narzeczonym :)))

Pogoda piękna,wiec chce się żyć :) mama mojego chłopaka biedna z migrena leży po tej podróży,a jego brat poszedł na pierwsze zajęcia na studiach.Ja jako ,,przyszywana starsza siostra'' jestem z nim na ,,gorącej linii'' w razie pytań :))) hehe Wzięłam kawkę i sunie pod kołdrę(nawiasem mówiąc,która zasnęła po sekundzie wtulona we mnie) i witam się z Wami moje kochane w październiku :)))

kuzka, Paula. lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy jeść :) kanapki z wędliną i kaszę manną na wodzie- no mówię Wam - miodzio :)

jomi81, Czarna_kawa, marmi, lena7, Liy88, Krakowianka lubią tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka zdrowiej !!!!

Powiem Wam ze te lidlowe rzeczy kuszą oj kuszą, ostatnio u nas jeszcze dużo rzeczy było to upolowała spodenki dla młodej, uwielbiam ta bawełnę :)))

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas ostatniego pobytu w szpitalu na jedzenie nawet nie narzekałam. Były na przykład pyszne zupy. Do każdego śniadania i kolacji jakieś warzywka. Na początku ciąży byłam w innym szpitalu, u mnie w mieście, i jedzenie tak wyglądało, że nie odważyłam się niczego spróbować. Dlatego tym razem mąż mi przywiózł całą szafkę jedzonka i wszystko mu kazałam zabrać, bo to szpitalne mi zupełnie wystarczało.

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polujcie w aptekach na glukozę cytrynową! Poleciła mi koleżanka, która też miała problem z wypiciem zwykłej, mówi że niebo a ziemia, jak lemoniada słodka ;-) Też gdzieś kiedyś czytałam, że cytryna może wpłynąć na wynik badania, więc może lepiej znaleźć już gotową cytrynową glukozę :-)
    Ja jestem słodka dupka, więc większego problemu nie miałam przed ciążą z wypiciem glukozy, po przeżycia ;-)

Wczoraj wieczorem byłam na spacerze i chyba mnie przemroziło, gardło boli:/ Mam nadzieję, że nic poważniejszego się z tego nie urodzi :/
    Za dwie godziny połówkowe, trzymajcie kciuki!! :-)

marmi, Liy88 lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka,teraz to pewnie nawet tynk ze ściany przyprawiony byłyby niebem w gębie na takim głodzie :) Haha,ale dobrze,ze Cię tam już nakarmili :)))

Jomi,serio?Szpitalne jedzenie dobre?To super wieści :) bo mi się kojarzy zawsze bezsmakowe jedzonko,a tu taka niespodzianka :)))

Moja kochana Mira już nie śpi :p w nocy tez jej się hiperaktiv włączyło...zapowiadają mi się chyba bezsenne miesiące jak się urodzi :p Haha

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka, serio, serio, byłam w szoku, bo myślałam że smaczne jedzenie to tylko w Leśnej górze ;)

Nie wiedziałam, że można kupić glukozę cytrynową. Na pewno jej poszukam i taką właśnie kupię.

Wczoraj poprosiłam męża żeby nagrał mi filmiki z zajęć jazdy konnej mojej Olgi. Jeździmy całą trójką, Olga mając 2,5 roku zaczęła pierwsze odprowadzanki. Ja z racji tego, że w tej ciąży ciągle mam jakieś problemy to nie byłam z nimi juz pół roku w stajni i wczoraj aż się poryczałam jak zobaczyłam jak Olga sobie super radzi. Duma mnie rozpiera, bo ma 4,5 roku, a zaczyna już kłusować. No i najważniejsze, że czerpie z tego ogromną radość. Może za rok, dwa uda nam się w trójkę wybrać w teren :)

Monic88, marmi, Liy88 lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konie to moje niespełnione marzenie :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic, kciuki za połówkowe.

Czarna, moje maluchy też w nocy wariowały, potem gdy jadłam śniadanie, a teraz śpią. To odczuwanie ruchów to jedno z piękniejszych doświadczeń w życiu. I tylko my kobiety mozemy to przeżywać :) Może w wielu kwestiach faceci mają lepiej, ale tego mogą nam zazdrościć :)

Liy88, Krakowianka lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ