Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Momo, spróbuj sobie sola fizjologiczna (Natrium chloratum) wypłukać vel zakroplic. Powinno pomoc.
Kuzka korzystaj z naszych składek i miłej (zapewne opieki) i bezpiecznie wracajcie do domku, fajnie, ze wyniki dobre.
Dzięki Dziewczyny, zwykle tez jeżdzę na badania na czczo, ale jutro mam badania, jogę i uczelnie i chciałam wszystko załatwić za jednym wyjazdem do miasta . Będę na 10 na badania wiec nie wytrzymam bez jedzenia. Mam morfologię, toxo i posiew moczu.momo28 lubi tę wiadomość
-
Marmi,taaaak Mira jeszcze nawet po całodziennym moim sprzątaniu się odezwała właśnie,żebym nie myślała sobie,ze śpi ;p A dla Ciebie,odliczania czas zacząć 4 tyg i wolność w domku
Kuzka,bardzo dobrze,ze biegunka ustąpiła i Cię odżywili kochana )) niech jeszcze poobserwują troszkę w szpitalu na wszelki wypadek i wybadają na prawo i lewo,to będziesz spokojniejsza
Dopiero usiadłam,cały dzień generalnego sprzątania,bo goście zaraz przylatują już mi łebek trzeszczy,ale za to w domku pachnąco i czysto
Talla,toż to kobieta-pistolet z Ciebie )) brawo mamuśka!Dobry przykład dajesz i super,ze tyle energii w Tobie )) ja trochę dzisiaj jak żółwik na wyścigach z tym sprzątaniem,ale dałam radę ;pTalla, kuzka lubią tę wiadomość
-
Ja chyba też popłynę na Lidlu teraz, ciekawa oferta na body Eh ale nie wiem czy chciałabym się przepychać łokciami.
Krakowianka coś zjedz, bo na uczelni nie dasz rady, a podczas jogi to padniesz.
Prawdą jest dziewczyny, że energii mam więcej przy ukochanym mężczyźnie, tak samo on czuje przy mnie. A poza tym jak małe się rozpycha i narzeczony położy swoją dłoń na brzuchu to jest spokój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 21:42
-
Hej Cały weekend się nie odzywałam, ale było intensywnie. Sprzątanie, gotowanie i grzyby robiłam. Wczoraj jeszcze byliśmy u znajomych wieczorem, dziś u rodziców i tak nam czas szybko minął.
Cieszę się, że tu mamy dobre wieści - super się to czyta
Ja jutro rano mam test obciążenia glukozą Mam nadzieję, że wytrzymam to i jakoś pójdzie. Jadę na 7:00, żeby być jak najszybciej, mieć to z głowy i zjeść później jakieś śniadanie. Zwłaszcza, że ja źle znoszę pobrania krwi i zawsze jem coś słodkiego po pobraniu, żeby mi się lepiej zrobiło. Zabieram ze sobą swojego faceta. Będzie mi towarzyszył w tym i wspierał na duchu. Trzymajcie kciuki proszęTalla lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Dzisiaj to i my spać nie możemy w tym szpitalu . Jeszcze tak mi kiszki marsza grają, że ja dziękuję - Antek się pewnie boi - niczym burza z piorunami.
Moje myśli ciągle krążą wokół jedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 04:40
-
Heloooo, piękne było niebo tej nocy
Ja zaraz zmykam do pracy. Trzeba ogarnąć bałagan po tygodniowym L4. Jeszcze 3 tygodnie i zmykam już na stałe:D
Kuzka zdrówka Wam życzę!
Liy fajna bryka, widać nie tylko "człowiekom" się podoba :p
Slonecznego dnia Mamuśki!Liy88 lubi tę wiadomość
-
Kaloryferka, przybij 5 też właśnie jadę ogarniać bałagan po tygodniowym L4, a za 4 tygodnie znikam na dobre dużo sił nam życzę na te nadchodzące ostatnie, zawodowe wyzwania
Anne, trzymam kciuki. Daj znać po i to ze szczegółami. Mam już skierowanie na to badanie, ale mam je zrobić po 24 tc. Nigdy nie robiłam, a nasłuchałam się strasznych opowieści, więc chętnie poczytam o Waszych wrażeniach
Kuzka, oby dziś już Cie nakarmili. A może ktoś Ci może chociaż jakąś bułę z masłem wnieść?
O Antka się nie martw, duży chłopak, silny i odważny, zaprawiony w bojach po tylu tygodniach słuchania, więc taka burza mu niestraszna
Mamy dziś jakieś wizyty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 07:10
kuzka lubi tę wiadomość
-
Ja pewnie za tydzień dostanę skierowanie na glukozę, ale najchętniej bym zdezerterowała. Dla mnie to najgorsze badanie ever. Ja nawet kawy słodkiej nie jestem w stanie wypić, snicersa nie zjem więcej niż gryza, bo mi niedobrze, więc wypicie glukozy to jest tortura po prostu W poprzedniej ciąży pierwsze podejście zakończone porażką, bo zwymiotowałam. Za drugim wzięłam juz cytrynę i dodałam. Było też kiepsko, ale jakoś dałam radę. Okropne to jest, fuuuuuuj. Chociaż wiem, ze są osoby, które mówią, ze całkiem smaczne :0Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jomi, ja moją lekarkę pytałam o opcję z cytryną, bo też nie jestem fanką słodkich rzeczy. Zwróciła mi uwagę, że cytryna ma swoje cukry, więc wpłynie na wynik badania. Wniosek cytryna raczej odpada
Ale podobno można kupić w aptece cytrynową glukozę, może jest bardziej przystępna w smaku? -
Krakowianka dzięki akurat mam ampułki w domu i od razu lepiej
U nas dzisiaj słonko świeci, śniadanie zjedzone i nie mam za bardzo co robić, bo mieszkanie posprzątane więc pocz0ytam jakąś książkę
Pytałam w laboratorium do którego chodzę o glukozę i babeczka sama doradziła, żeby sobie wziąć cytrynę to wcisną do glukozy. Pytałam także o to, czy można pić wodę (żeby mi cokolwiek krwi poleciało ) i można się napić przed, ale po glukozie już nie więc to moja główna obawa, bo piję na potęgę i uschnę przez tyle czasu...
Krakowianka lubi tę wiadomość
mały książę
-
Dzień Dobry Słodkie Ptysie!!!
Annie,współczuje gluzkozy,mnie dopiero czeka to badanie,ale póki co nie teraz jeszcze.
Marmi,tak,ja tez słyszałam o tej cytrynowej glukozie z apteki,może warto się zaopatrzyć na wszelki-wielki Dla Ciebie i Kaloryferki dużo siły życzę na te ostatanie tygodnie pracy!Ja we czw idę,na 3 dni i tak w tym miesiącu będę w kratkę właśnie pracować,ale dla mnie lepiej i tak prosiłam,żeby mi grafik rozpisali powolutku tez zaczynam mówić w pracy o ciazy,bo się jeszcze wstrzymywałam :p
Kuzka,może ktoś Ci z rodzinki dostarczy te upragnioną bułeczkę misiaku bardzo się cieszę,ze już czujesz głód,to dobry objaw,brzunio wraca na dobre tory.Maly Antoś da radę w tej ,,jelitowej burzy'' najważniejsze,ze jego mamusia już spokojna ))
Talla,bo jeśli to jest ten wymarzony,wlasciwy mężczyzna to właśnie taka reakcje jak twoja i odczucia powinna mieć zakochana kobieta wiec się nie dziwie,ze wraca Ci życie przy narzeczonym ))
Pogoda piękna,wiec chce się żyć mama mojego chłopaka biedna z migrena leży po tej podróży,a jego brat poszedł na pierwsze zajęcia na studiach.Ja jako ,,przyszywana starsza siostra'' jestem z nim na ,,gorącej linii'' w razie pytań )) hehe Wzięłam kawkę i sunie pod kołdrę(nawiasem mówiąc,która zasnęła po sekundzie wtulona we mnie) i witam się z Wami moje kochane w październiku ))kuzka, Paula. lubią tę wiadomość
-
Kuzka zdrowiej !!!!
Powiem Wam ze te lidlowe rzeczy kuszą oj kuszą, ostatnio u nas jeszcze dużo rzeczy było to upolowała spodenki dla młodej, uwielbiam ta bawełnę )) -
Ja podczas ostatniego pobytu w szpitalu na jedzenie nawet nie narzekałam. Były na przykład pyszne zupy. Do każdego śniadania i kolacji jakieś warzywka. Na początku ciąży byłam w innym szpitalu, u mnie w mieście, i jedzenie tak wyglądało, że nie odważyłam się niczego spróbować. Dlatego tym razem mąż mi przywiózł całą szafkę jedzonka i wszystko mu kazałam zabrać, bo to szpitalne mi zupełnie wystarczało.Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dziewczyny polujcie w aptekach na glukozę cytrynową! Poleciła mi koleżanka, która też miała problem z wypiciem zwykłej, mówi że niebo a ziemia, jak lemoniada słodka Też gdzieś kiedyś czytałam, że cytryna może wpłynąć na wynik badania, więc może lepiej znaleźć już gotową cytrynową glukozę
Ja jestem słodka dupka, więc większego problemu nie miałam przed ciążą z wypiciem glukozy, po przeżycia
Wczoraj wieczorem byłam na spacerze i chyba mnie przemroziło, gardło boli:/ Mam nadzieję, że nic poważniejszego się z tego nie urodzi
Za dwie godziny połówkowe, trzymajcie kciuki!!marmi, Liy88 lubią tę wiadomość
-
Kuzka,teraz to pewnie nawet tynk ze ściany przyprawiony byłyby niebem w gębie na takim głodzie Haha,ale dobrze,ze Cię tam już nakarmili ))
Jomi,serio?Szpitalne jedzenie dobre?To super wieści bo mi się kojarzy zawsze bezsmakowe jedzonko,a tu taka niespodzianka ))
Moja kochana Mira już nie śpi :p w nocy tez jej się hiperaktiv włączyło...zapowiadają mi się chyba bezsenne miesiące jak się urodzi :p Haha -
Kawka, serio, serio, byłam w szoku, bo myślałam że smaczne jedzenie to tylko w Leśnej górze
Nie wiedziałam, że można kupić glukozę cytrynową. Na pewno jej poszukam i taką właśnie kupię.
Wczoraj poprosiłam męża żeby nagrał mi filmiki z zajęć jazdy konnej mojej Olgi. Jeździmy całą trójką, Olga mając 2,5 roku zaczęła pierwsze odprowadzanki. Ja z racji tego, że w tej ciąży ciągle mam jakieś problemy to nie byłam z nimi juz pół roku w stajni i wczoraj aż się poryczałam jak zobaczyłam jak Olga sobie super radzi. Duma mnie rozpiera, bo ma 4,5 roku, a zaczyna już kłusować. No i najważniejsze, że czerpie z tego ogromną radość. Może za rok, dwa uda nam się w trójkę wybrać w teren
Monic88, marmi, Liy88 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Monic, kciuki za połówkowe.
Czarna, moje maluchy też w nocy wariowały, potem gdy jadłam śniadanie, a teraz śpią. To odczuwanie ruchów to jedno z piękniejszych doświadczeń w życiu. I tylko my kobiety mozemy to przeżywać Może w wielu kwestiach faceci mają lepiej, ale tego mogą nam zazdrościćLiy88, Krakowianka lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018