Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko . Do 24 tygodnia? A co dalej ? Trzymam kciuki żeby się wszystko unormowało. Przesyłam uściski :*

ladychocolate lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• rosann Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladychocolate wrote:
    Witajcie.W poniedziałek byłam na Usg połówkowym.Jest Olek:) Niestety nasza radość nie trwała długo,bo pani doktor wykryła małowodzie i podejrzenie PROM czyli przedwczesnego pęknięcia błon płodowych. Piszę do was ze szpitala. Jestem załamana i przerażona. Jedyne co mogą mi zaproponować to antybiotyk aby nie dopuścić do zakażenia i leżenie z nadzieją, że maleństwo będzie żyło i dotrwamy do minimum 24 tygodnia

Matusiu kochana... ladychocolate ściskam ogromnie kciuki! Wierzę mocno w to, że wszystko będzie dobrze i wytrwacie w dwupaku jak najdłużej!

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate nawet nie wiedziałam ze cos takiego moze sie stać. Myśl pozytywnie kochana i wytrwajcie w duo jak najdłużej. Modlimy i trzymamy kciuki!!

5958beaa9c1f8.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy, powiedz mężowi, że będzie Radzio, dla przyjaciół Ragnar w formie ksywki i może na to pójdzie ;)

Nie pamietam niestety firmy tych legginsów :( sorawdzę w domu na metce.

Ladychocolate, a w szpitalu lekarze potwierdzili diagnozę? Jesteś już po badaniach? Może to po prostu małowodzie, bez pęknięcia :( bardzo mocno ściskam Ciebie i Olka, oby jak najlepiej się Wami zajęli. Jomi ostatnio opisywała, jakie cuda potrafią obecnie zdziałać lekarze. Dawaj znać co u Was :*

Liy88 lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi,ooo bardzo dziękuje za info,na bank się przyda później jak postanowię powrócić na łono fcb...kochana Rosann,zapytała o ciocie Kawę <3

Ladychocolate,Boże kochana,trzymajcie się tam razem z Olkiem! Dziękujemy,ze mimo tych ciężkich chwil dajesz nam znać misiu pluszowy! Trzymamy mocno kciuki za to,żeby ten antybiotyk podziałał szybko i żeby leżenie dało Wam dotrwać do bezpiecznego tygodnia.Jestesmy z Tobą całym serduchem pamiętaj,tyle cioć wirtualnych posyła dobra energię,myśli i sile,żeby wszystko się dla Was dobrze skończyło! Dawaj znać jak się trzymacie! Ty jesteś z wawy?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, mam ogromną nadzieję, ze to tylko podejrzenie, które nigdy się nie potwierdzi. Będę o Was myśleć najcieplej, jak potrafię <3

• rosann Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawusiu bo bez Ciebie to jak bez słoneczka!
    Ale jesteś tutaj, więc będę Cię odwiedzać :)

marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate dużo kciuków i serduch jest z Wami, mamy nadzieję, że wytrwacie jak najdłużej, żeby Oluś był bezpieczny. Może ostatecznie nie potwierdzi się ta diagnoza. Ściskamy mocno !

• Paula. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate badz dzielna jestesmy z Toba . trzymam mocno kciuki zeby leki pomogly i wszystko szczesliwie sie ulozylo. Pomodle sie za Was. Wszystko sie jakos ulozy <3

a88, ladychocolate lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate trzymaj się tam jakoś! Dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy. Na pewno wszystko będzie dobrze! Tyle osób jest z Tobą myślami, że musi być dobrze w co wierzę z całego serca!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi90 te legginsy są firmy: esmara

marmi, meggi90 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate- trzymajcie sie! Mam nadzieję, ze wszystko będzie w porządku. Jetseście teraz pod opieką lekarzy- na pewno wiedza co robić! Wiem że to łątwo mówić a trudno zrobić, ale bądx spokojna i mysl pozytywnie!

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • kolka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate trzymaj się bądź dzielna i bądź dobrej myśli! Musi być dobrze :* Trzymam kciuki za Was bardzo mocno!

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate musi być dobrze ! Trzymam kciuki.
    Ja również miałam w poniedziałek polowkowe i musze szczerze powiedzieć ze bardzo się zawiodłam na zachowaniu pani doktor. Na usg pierwszego trymestru było miło a teraz okropnie. Mała była bardzo ruchliwa i ciężko było ją pomierzyc, badanie trwalo 45 min przy czym 20 min sciskala mi brzuch i jakby to powiedzieć falowala nim żeby się obrucila bo nie mogła zbadać dokładnie serduszka. A czym bardziej mnie gniotla tym bardziej malutka się obracała. I generalnie zrobiła się bardzo nie przyjemna i widać było ze juz brakowało jej nerwów. Szkoda bo naprawdę baardzo czekałam na to badanie :( a nie wiele braklo i wyszła bym w trakcie.
    No ale najważniejsze, że wszystko wyszło w porządku, parametry w normie no i na 100 procent mała kobietka rośnie w brzusiu :)

ladychocolate, sunset06, marmi lubią tę wiadomość

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, Boże trzymam duże kciuki! Mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy. Jesteś w szpitalu, tam wiedzą co robią. Trzymaj sie, i staraj się choć to trudne myśl optymistycznie &&&

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, w najnowszym M jak Mama jest akurat artykuł o tym przy jakiej wadzie wzroku jest wskazaniem do cesarki.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d9c8ba55702.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:44

• Asasa Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladychocolate bądź dobrej myśli, my tu wszystkie będziemy myślami z Tobą i Olusiem.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja chyba nie nadąże przeczytać wszystkich Waszych postów...nie było mnie parę dni a tu 10 stron do czytania, poddaje się.... wybaczcie:(

Z nowości u mnie to dziś miałam wycinana zmamie. Leżę w łóżku bo trochę piecze i boli ale da się przeżyć. Na wynik histo mam czekać 3 tygodnie. Dzisiaj też idziemy na usg 3d/4d bo jak złożyłam reklamacje na klinikę w której robiłam badanie połówkowe i nie dostałam płytki to zaproponowali ponownie zrobić badanie ale za darmo, dostaniemy też krótki film w 4d:):zobaczymy czy staną na wysokości zadania hihi

A byłam też w poniedziałek na badaniu połówkowym u mojej ginekolog i moja córcia wazy już 535g i nie wiem czy to nie za dużo:)

Tokarzynka, sunset06, Liy88, marmi lubią tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 dzięki , niby tak ale kurde ja nawet nie wiem co to jest na tym oku tak na prawdę , lady .. coś strasznego oby wszystko było z Wami dobrze , módlcie się, który masz teraz tydzień ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam ewentualnie jest napisane ze wskazaniem nie są zmiany degeneracyjne obwodu oka .. to może się mnie tyczyć chyba , niestety

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ