X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko . Do 24 tygodnia? A co dalej ? Trzymam kciuki żeby się wszystko unormowało. Przesyłam uściski :*

ladychocolate lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• rosann Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladychocolate wrote:
    Witajcie.W poniedziałek byłam na Usg połówkowym.Jest Olek:) Niestety nasza radość nie trwała długo,bo pani doktor wykryła małowodzie i podejrzenie PROM czyli przedwczesnego pęknięcia błon płodowych. Piszę do was ze szpitala. Jestem załamana i przerażona. Jedyne co mogą mi zaproponować to antybiotyk aby nie dopuścić do zakażenia i leżenie z nadzieją, że maleństwo będzie żyło i dotrwamy do minimum 24 tygodnia

Matusiu kochana... ladychocolate ściskam ogromnie kciuki! Wierzę mocno w to, że wszystko będzie dobrze i wytrwacie w dwupaku jak najdłużej!

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate nawet nie wiedziałam ze cos takiego moze sie stać. Myśl pozytywnie kochana i wytrwajcie w duo jak najdłużej. Modlimy i trzymamy kciuki!!

5958beaa9c1f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy, powiedz mężowi, że będzie Radzio, dla przyjaciół Ragnar w formie ksywki i może na to pójdzie ;)

Nie pamietam niestety firmy tych legginsów :( sorawdzę w domu na metce.

Ladychocolate, a w szpitalu lekarze potwierdzili diagnozę? Jesteś już po badaniach? Może to po prostu małowodzie, bez pęknięcia :( bardzo mocno ściskam Ciebie i Olka, oby jak najlepiej się Wami zajęli. Jomi ostatnio opisywała, jakie cuda potrafią obecnie zdziałać lekarze. Dawaj znać co u Was :*

Liy88 lubi tę wiadomość

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi,ooo bardzo dziękuje za info,na bank się przyda później jak postanowię powrócić na łono fcb...kochana Rosann,zapytała o ciocie Kawę <3

Ladychocolate,Boże kochana,trzymajcie się tam razem z Olkiem! Dziękujemy,ze mimo tych ciężkich chwil dajesz nam znać misiu pluszowy! Trzymamy mocno kciuki za to,żeby ten antybiotyk podziałał szybko i żeby leżenie dało Wam dotrwać do bezpiecznego tygodnia.Jestesmy z Tobą całym serduchem pamiętaj,tyle cioć wirtualnych posyła dobra energię,myśli i sile,żeby wszystko się dla Was dobrze skończyło! Dawaj znać jak się trzymacie! Ty jesteś z wawy?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, mam ogromną nadzieję, ze to tylko podejrzenie, które nigdy się nie potwierdzi. Będę o Was myśleć najcieplej, jak potrafię <3

• rosann Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawusiu bo bez Ciebie to jak bez słoneczka!
    Ale jesteś tutaj, więc będę Cię odwiedzać :)

marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate dużo kciuków i serduch jest z Wami, mamy nadzieję, że wytrwacie jak najdłużej, żeby Oluś był bezpieczny. Może ostatecznie nie potwierdzi się ta diagnoza. Ściskamy mocno !

• Paula. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate badz dzielna jestesmy z Toba . trzymam mocno kciuki zeby leki pomogly i wszystko szczesliwie sie ulozylo. Pomodle sie za Was. Wszystko sie jakos ulozy <3

a88, ladychocolate lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 & 👼06.2016
    👶💜 33tc - 19.12.2017
    Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
    04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
    08.2025r - stymulacja IVF - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
    28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
    30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
    09.2025 - w oczekiwaniu na II transfer
    4 ❄️❄️❄️❄️
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate trzymaj się tam jakoś! Dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy. Na pewno wszystko będzie dobrze! Tyle osób jest z Tobą myślami, że musi być dobrze w co wierzę z całego serca!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi90 te legginsy są firmy: esmara

marmi, meggi90 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate- trzymajcie sie! Mam nadzieję, ze wszystko będzie w porządku. Jetseście teraz pod opieką lekarzy- na pewno wiedza co robić! Wiem że to łątwo mówić a trudno zrobić, ale bądx spokojna i mysl pozytywnie!

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • kolka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate trzymaj się bądź dzielna i bądź dobrej myśli! Musi być dobrze :* Trzymam kciuki za Was bardzo mocno!

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate musi być dobrze ! Trzymam kciuki.
    Ja również miałam w poniedziałek polowkowe i musze szczerze powiedzieć ze bardzo się zawiodłam na zachowaniu pani doktor. Na usg pierwszego trymestru było miło a teraz okropnie. Mała była bardzo ruchliwa i ciężko było ją pomierzyc, badanie trwalo 45 min przy czym 20 min sciskala mi brzuch i jakby to powiedzieć falowala nim żeby się obrucila bo nie mogła zbadać dokładnie serduszka. A czym bardziej mnie gniotla tym bardziej malutka się obracała. I generalnie zrobiła się bardzo nie przyjemna i widać było ze juz brakowało jej nerwów. Szkoda bo naprawdę baardzo czekałam na to badanie :( a nie wiele braklo i wyszła bym w trakcie.
    No ale najważniejsze, że wszystko wyszło w porządku, parametry w normie no i na 100 procent mała kobietka rośnie w brzusiu :)

ladychocolate, sunset06, marmi lubią tę wiadomość

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, Boże trzymam duże kciuki! Mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy. Jesteś w szpitalu, tam wiedzą co robią. Trzymaj sie, i staraj się choć to trudne myśl optymistycznie &&&

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, w najnowszym M jak Mama jest akurat artykuł o tym przy jakiej wadzie wzroku jest wskazaniem do cesarki.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d9c8ba55702.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:44

• Asasa Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladychocolate bądź dobrej myśli, my tu wszystkie będziemy myślami z Tobą i Olusiem.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja chyba nie nadąże przeczytać wszystkich Waszych postów...nie było mnie parę dni a tu 10 stron do czytania, poddaje się.... wybaczcie:(

Z nowości u mnie to dziś miałam wycinana zmamie. Leżę w łóżku bo trochę piecze i boli ale da się przeżyć. Na wynik histo mam czekać 3 tygodnie. Dzisiaj też idziemy na usg 3d/4d bo jak złożyłam reklamacje na klinikę w której robiłam badanie połówkowe i nie dostałam płytki to zaproponowali ponownie zrobić badanie ale za darmo, dostaniemy też krótki film w 4d:):zobaczymy czy staną na wysokości zadania hihi

A byłam też w poniedziałek na badaniu połówkowym u mojej ginekolog i moja córcia wazy już 535g i nie wiem czy to nie za dużo:)

Tokarzynka, sunset06, Liy88, marmi lubią tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 dzięki , niby tak ale kurde ja nawet nie wiem co to jest na tym oku tak na prawdę , lady .. coś strasznego oby wszystko było z Wami dobrze , módlcie się, który masz teraz tydzień ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam ewentualnie jest napisane ze wskazaniem nie są zmiany degeneracyjne obwodu oka .. to może się mnie tyczyć chyba , niestety

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ