Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi wizyte mam 18-go :) od poprzedniej mina 4 tyg. Jak sie czeka na cos to ten czas tak sie dluzy niby :)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wczoraj zdalam sprawe ze 3-go listopada zaczynam III trymestr. Oczywiscie latwiej jest odliczac do wszystkich swietych i pierwszy raz w roku nie moge sie ich doczekac :)
    Jak sie czeka na wizyte to czas wolno leci ale tak powaznie to nie wiem kiedy dobrze te tygodnie ciazy zlecialy :)

lena7, Liy88, marmi, Tokarzynka lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta rozłożyłaś mnie nie łopatki, jak się zachce to nie ma siły :D

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja dziś wybieram się na warsztaty mama wie i na targi dla maluchów po jakieś cudeńka:)

ostatnio w nocy złapały mnie dwa mocne skurcze z bólem pleców aż się zlękłam ale nospa pomogła - w kalendarzu belly pokazuje że za tydziń zaczyna się granica przeżywalności... oby! twardnieje mi też brzuch nie jest to fajne uczucie ale za to dzidzia dużo się rusza;);) miłej soboty

Tokarzynka lubi tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem,może rzeczywiscie nie powinnam wyskakiwać z przyłączeniem do grupy na fb, w sumie to wolę forum i mam nadzieję że ktoś tu zostanie

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zaczynam 24 tydzień dzisiaj, ale czas leci

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    hejka ja dziś wybieram się na warsztaty mama wie i na targi dla maluchów po jakieś cudeńka:)

ostatnio w nocy złapały mnie dwa mocne skurcze z bólem pleców aż się zlękłam ale nospa pomogła - w kalendarzu belly pokazuje że za tydziń zaczyna się granica przeżywalności... oby! twardnieje mi też brzuch nie jest to fajne uczucie ale za to dzidzia dużo się rusza;);) miłej soboty

Kurcze mnie wczoraj tak złapało pod wieczór. Też ratowałam się nospą. Ale maly strach był. W nocy budziłam się i sprawdzałam czy wszystko w porządku. Dzisiaj jest lepiej ale profilaktycznie nospa w pogotowiu naszykowana.

sunset06 lubi tę wiadomość

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset06 mnie 3 tygodnie temu obudził straszny ból, tak jakby okresowy i skurcz razem z bólem pleców, już myślałam o najgorszym... Na szczęście przeszlo po kilkunastu minutach leżenia na boku, paracetamolu, nospie i czopku scopolan (lekarz przepisał mi na twardniejący brzuch). Mam nadzieję, że więcej to się nie powtórzy. Wczoraj w nocy jakiś słaby skurcz mnie zlapal, chyba od kręcenia się w łóżku bo nie mogłam spać, na szczęście przeszlo samo. Mam nadzieje, że wszystkie dotrwamy do bezpiecznego tygodnia

sunset06 lubi tę wiadomość

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się być bardziej aktywna, jestem już na L4 i pracując nie zawsze nawet miałam czas śledzić forum, udzielać sie. Poza tym należe też do osób, których to mąż pracuje za granicą :( jak jest w domu to każda minuta z nim na wagę złota. Niestety od wtorku mnie zostawił, oby tylko na 2 tygodnie.
    Ja od 3 tygodni chodzę do szkoły rodzenia. Bardzo fajne zajęcia, u mnie akurat na razie są to zajęcia teoretyczne. Od 32 tyg zaczną się ćwiczenia oddechu itp. Ostatnio na zajęciach pani omawiała fazy porodu. Pokazywała też przyrząd Aniball, mozna go zacząć stosowac od 37 tyg ciąży, ma przygotować do porodu. Fajna sprawa ale zdecydowanie dla odważnych kobiet :P. Poczytajcie, może któraś z Was sie skusi :P I też Pani prowadząca szkołę rodzenia, będzie moją położną środowiskową, tak wiec już mam przyjemność ją poznać ;)
    Dziewczyny mam pytanie.. Zasypiam na lewym boku, wiadomo że nie jestem w stanie całej nocki przespać na lewym boku a śpiąc w poduszce typ C pozostaje mi tylko położyc sie na plecach. I właśnie jak spię na plecach nogi mam prosto budzę sie w nocy z bólem brzucha, brzuch jest naciągniety. Zmienie pozycje, czy wstane ból mija po ok 3 min. Nocka czasami jest dla mnie koszmarem.. Też któraś tak ma spiąc na plecach?

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz spać na lewym boku :) na blogu mama ginekolog pisała ze to mit

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja miałam wczoraj imprezę z pracy. Czuje się jakbym miała kaca. Masakra. Boli mnie głowa i jakoś tak Nie dobrze na żołądku. A Szymek coś nie daje znać o sobie. chyba za długo balowal wczoraj ;-)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na jednym i na drugim boku, a nawet jeszcze na brzuchu, ale tak z ręką pod żebrami, że brzucha nie uciskam.
    Skórcz miałam raz jak wstałam szybko..trzeba uważać niestety. W nocy przekręcam się jak prawdziwa foka! Kulajac się :-D
    Sunset, ja miałam zamiar jechać też na te targi, ale chyba dziś zawitam Do Ikei i tkmaxxa raczej :-) daj znać co tam widziałaś i być może upolowalas ;-)

Liy88, lena198808, Krakowianka, sunset06 lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw wygrałaś dziś internet :D <3
    Anne92 gdzie idziecie do tej szkoły? Ja się już trochę nie mogę doczekać, zaczynamy 28.10 i Daniel zarzeka się, że raz że mną pójdzie, a potem się zobaczy, bo kolega mu powiedział, ze to nuda. No ale właśnie dlatego zapisałam nas na soboty, nie będzie wymówki i może jak już tam pójdzie, to zatrybi, że wolałabym z nim, bo nie chcę czuć się jak samotna matka :)

• Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena7 oj tak, foka to dobre określenie i na mnie :D

• qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liy88 wrote:
    Lena7 oj tak, foka to dobre określenie i na mnie :D
    Mam tak samo. Za to z prędkością i gracją antylopy pomykam w stronę szafki ze smakołykami. :D

Liy88, Asasa lubią tę wiadomość

p19u43r8y4e057zb.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pijecie czarna herbate? W ciąży podobno nie wskazana więc od początku pije jakieś owocowe i mietowa i już mi bokiem wychodzą. Myślicie że można raz dziennie taka niezbyt mocna?

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczynaja lapac te slawne w ciazy skurcze lydek. Wczorajszej nocy i dzisiejszej mnie zlapalo. Szybko zaczelam napinac miesnie i minelo, ale pamietam jak jakies 12 lat temu gdy mialam prace stojaca po 10 godzin dziennie łapały mnie takie mega wykrecajace. Mam nadzieje ze az takich nie bede miala.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa też za mną chodzi więc jak mój M sobie robi to mu podpijam troszkę

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Ślicznoty!!!

Sunset,Dłukachna,co do twardnienia brzucha to mam to samo,złe sypiam ostatnio,bo pod wieczór mój brzuch jest jak kamień...chyba mocno tam wszystkio się rozwija,bo co chwile coś czuje w środku.Na szczęście mała manifestuje swoją obecność i to mnie uspokaja ;)))

Martaw,umarłam ze śmiechu ;D żadna patologia,widać dzidziuś potrzebował zjeść ;D

Meggi,na pewno Szymka ululalas kochana impreza...mnie dzisiaj czekają urodziny koleżanki,jakoś nie mam siły,bo będę po pracy,ale może wieczorem się obudzę ;) a najśmieszniejsze jest to,ze z mama mojego chłopaka przeglądałam wczoraj szafę i ku mojejmu i jej przerażeniu stwierdziłyśmy,ze...nie mam się w co ubrać ;D w sensie nie mam nic eleganckiego ;p wszystko wygodne,sportowe,oversizowe...a to kolacja w restaruracji ;D tylko na dnie szafy szpilki...a reszta kaplica ;)))

Lena198808,u mnie tak jest,jak leżę na plecach po dłuższym czasie brzuszek boli i jest naciągnięty,dopiero zmiana pozycji na boczna daje ulgę.A duży masz brzuszek?Jestes szczupła?Bo u mnie nieduży brzunio i jestem drobna,to podejrzewam dlatego takie uczucie ciągnięcia i dyskomfortu...chyba,ze po prostu na tym etapie ciazy tak się zaczyna robić :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 wrote:
    Dziewczyny pijecie czarna herbate? W ciąży podobno nie wskazana więc od początku pije jakieś owocowe i mietowa i już mi bokiem wychodzą. Myślicie że można raz dziennie taka niezbyt mocna?

Jak zaczelam mierzyc ciscienie bo na wizytach u gina mialam 135/85 to zrezygnowalam z herbaty, tzn kupilam sobie taka bez teiny. W necie znajdziesz bez problemu.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ