Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie wczoraj zdalam sprawe ze 3-go listopada zaczynam III trymestr. Oczywiscie latwiej jest odliczac do wszystkich swietych i pierwszy raz w roku nie moge sie ich doczekac
Jak sie czeka na wizyte to czas wolno leci ale tak powaznie to nie wiem kiedy dobrze te tygodnie ciazy zlecialylena7, Liy88, marmi, Tokarzynka lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
hejka ja dziś wybieram się na warsztaty mama wie i na targi dla maluchów po jakieś cudeńka:)
ostatnio w nocy złapały mnie dwa mocne skurcze z bólem pleców aż się zlękłam ale nospa pomogła - w kalendarzu belly pokazuje że za tydziń zaczyna się granica przeżywalności... oby! twardnieje mi też brzuch nie jest to fajne uczucie ale za to dzidzia dużo się rusza;) miłej sobotyTokarzynka lubi tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
sunset06 wrote:hejka ja dziś wybieram się na warsztaty mama wie i na targi dla maluchów po jakieś cudeńka:)
ostatnio w nocy złapały mnie dwa mocne skurcze z bólem pleców aż się zlękłam ale nospa pomogła - w kalendarzu belly pokazuje że za tydziń zaczyna się granica przeżywalności... oby! twardnieje mi też brzuch nie jest to fajne uczucie ale za to dzidzia dużo się rusza;) miłej soboty
Kurcze mnie wczoraj tak złapało pod wieczór. Też ratowałam się nospą. Ale maly strach był. W nocy budziłam się i sprawdzałam czy wszystko w porządku. Dzisiaj jest lepiej ale profilaktycznie nospa w pogotowiu naszykowana.sunset06 lubi tę wiadomość
-
Sunset06 mnie 3 tygodnie temu obudził straszny ból, tak jakby okresowy i skurcz razem z bólem pleców, już myślałam o najgorszym... Na szczęście przeszlo po kilkunastu minutach leżenia na boku, paracetamolu, nospie i czopku scopolan (lekarz przepisał mi na twardniejący brzuch). Mam nadzieję, że więcej to się nie powtórzy. Wczoraj w nocy jakiś słaby skurcz mnie zlapal, chyba od kręcenia się w łóżku bo nie mogłam spać, na szczęście przeszlo samo. Mam nadzieje, że wszystkie dotrwamy do bezpiecznego tygodnia
sunset06 lubi tę wiadomość
-
Postaram się być bardziej aktywna, jestem już na L4 i pracując nie zawsze nawet miałam czas śledzić forum, udzielać sie. Poza tym należe też do osób, których to mąż pracuje za granicą jak jest w domu to każda minuta z nim na wagę złota. Niestety od wtorku mnie zostawił, oby tylko na 2 tygodnie.
Ja od 3 tygodni chodzę do szkoły rodzenia. Bardzo fajne zajęcia, u mnie akurat na razie są to zajęcia teoretyczne. Od 32 tyg zaczną się ćwiczenia oddechu itp. Ostatnio na zajęciach pani omawiała fazy porodu. Pokazywała też przyrząd Aniball, mozna go zacząć stosowac od 37 tyg ciąży, ma przygotować do porodu. Fajna sprawa ale zdecydowanie dla odważnych kobiet . Poczytajcie, może któraś z Was sie skusi I też Pani prowadząca szkołę rodzenia, będzie moją położną środowiskową, tak wiec już mam przyjemność ją poznać
Dziewczyny mam pytanie.. Zasypiam na lewym boku, wiadomo że nie jestem w stanie całej nocki przespać na lewym boku a śpiąc w poduszce typ C pozostaje mi tylko położyc sie na plecach. I właśnie jak spię na plecach nogi mam prosto budzę sie w nocy z bólem brzucha, brzuch jest naciągniety. Zmienie pozycje, czy wstane ból mija po ok 3 min. Nocka czasami jest dla mnie koszmarem.. Też któraś tak ma spiąc na plecach? -
Dziewczyny a ja miałam wczoraj imprezę z pracy. Czuje się jakbym miała kaca. Masakra. Boli mnie głowa i jakoś tak Nie dobrze na żołądku. A Szymek coś nie daje znać o sobie. chyba za długo balowal wczoraj
Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
Ja śpię na jednym i na drugim boku, a nawet jeszcze na brzuchu, ale tak z ręką pod żebrami, że brzucha nie uciskam.
Skórcz miałam raz jak wstałam szybko..trzeba uważać niestety. W nocy przekręcam się jak prawdziwa foka! Kulajac się
Sunset, ja miałam zamiar jechać też na te targi, ale chyba dziś zawitam Do Ikei i tkmaxxa raczej daj znać co tam widziałaś i być może upolowalas
Liy88, lena198808, Krakowianka, sunset06 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Martaw wygrałaś dziś internet
Anne92 gdzie idziecie do tej szkoły? Ja się już trochę nie mogę doczekać, zaczynamy 28.10 i Daniel zarzeka się, że raz że mną pójdzie, a potem się zobaczy, bo kolega mu powiedział, ze to nuda. No ale właśnie dlatego zapisałam nas na soboty, nie będzie wymówki i może jak już tam pójdzie, to zatrybi, że wolałabym z nim, bo nie chcę czuć się jak samotna matka -
Mnie zaczynaja lapac te slawne w ciazy skurcze lydek. Wczorajszej nocy i dzisiejszej mnie zlapalo. Szybko zaczelam napinac miesnie i minelo, ale pamietam jak jakies 12 lat temu gdy mialam prace stojaca po 10 godzin dziennie łapały mnie takie mega wykrecajace. Mam nadzieje ze az takich nie bede miala.
-
Dzień Dobry Ślicznoty!!!
Sunset,Dłukachna,co do twardnienia brzucha to mam to samo,złe sypiam ostatnio,bo pod wieczór mój brzuch jest jak kamień...chyba mocno tam wszystkio się rozwija,bo co chwile coś czuje w środku.Na szczęście mała manifestuje swoją obecność i to mnie uspokaja ))
Martaw,umarłam ze śmiechu żadna patologia,widać dzidziuś potrzebował zjeść
Meggi,na pewno Szymka ululalas kochana impreza...mnie dzisiaj czekają urodziny koleżanki,jakoś nie mam siły,bo będę po pracy,ale może wieczorem się obudzę a najśmieszniejsze jest to,ze z mama mojego chłopaka przeglądałam wczoraj szafę i ku mojejmu i jej przerażeniu stwierdziłyśmy,ze...nie mam się w co ubrać w sensie nie mam nic eleganckiego ;p wszystko wygodne,sportowe,oversizowe...a to kolacja w restaruracji tylko na dnie szafy szpilki...a reszta kaplica ))
Lena198808,u mnie tak jest,jak leżę na plecach po dłuższym czasie brzuszek boli i jest naciągnięty,dopiero zmiana pozycji na boczna daje ulgę.A duży masz brzuszek?Jestes szczupła?Bo u mnie nieduży brzunio i jestem drobna,to podejrzewam dlatego takie uczucie ciągnięcia i dyskomfortu...chyba,ze po prostu na tym etapie ciazy tak się zaczyna robić
-
Justin30 wrote:Dziewczyny pijecie czarna herbate? W ciąży podobno nie wskazana więc od początku pije jakieś owocowe i mietowa i już mi bokiem wychodzą. Myślicie że można raz dziennie taka niezbyt mocna?
Jak zaczelam mierzyc ciscienie bo na wizytach u gina mialam 135/85 to zrezygnowalam z herbaty, tzn kupilam sobie taka bez teiny. W necie znajdziesz bez problemu.