Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Lilka1984 mnie też męczyły straszne skurcze w łydkach w nocy, a jak wstałam nie mogłam chodzić. Magne B6 2x2 i Aspargin 2x1 i skurcze minęły.
    Dziewczyny na skurcze łydek oprócz magnezu warto dołączyć ćwiczenia, albo na kostce do jogi, albo na encyklopedii. Należy stanąć palcami stop ( ale aż do śródstopia) i rozciągać łydkę, jak za wysoko to pod piety podłością koc i stopniowo odkładajcie go. Polecam działa!

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    @dlukachna, syrop Lactulose robi robotę :)
    I płatki owsiane na śniadanie ;)

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Krem czekoladowy mniam!!
    Ja Rooibosa nie lublu :-(
    Lena próbowałaś grapefruitowej? :)

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry tak wogole :), choć zaraz idę spać :). Poimprezowany maz obudził mnie o 2 i nie spałam do 5 :(. Chodzę na rzęsach a dzis dwie imprezy z czego jedna sluzowa :) fajnie byłoby dobrze wyglądać a nie z takimi krecimi oczkami :):). Wystraszyłam sie męża i młody tez od razu sie obudził i pływał w brzusiu jak szalony. Biedak mój.

Jeżeli chodzi o ruchy - u nas prźez dwa dni bardzo aktywnie było :) a wczoraj na jodze to już szał!! Dzisiaj spokoj, Leon pewnie odsypia :)

Ja tez w gronie niskociśnieniowców, wiec wyciągam rano mała czarna a pózniej woda, roibos, melisa (doraźnie) i mnóstwo herbatek owocowych.

Miłego dnia Dziewczyny :)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a Pani mi ostatnio w sklepie polecała rooibos, no i naczytałam się o jej właściwościach zdrowotnych...Ale ja nie lubię w ogóle herbaty, czy rooibos smakuje herbatą?? Bo ja ogólnie kupuję same takie susze owocowe i to piję jako "herbatę", nie lubię niczego co ma smak jakiejkolwiek herbaty, więc nie wiem czy mi rooibos podpasuje.
    Kawę ciągle piję raz dziennie rano, no nie umiem się jej wyrzec całkiem bo bez niej w taką pogodę średnio funkcjonuję :-(

Ja od dwóch dni tak średnio czuję ruchy, wczoraj fiknęła dwa razy w nocy i to wszystko, dzisiaj czułam tylko co chwilę takie pulsowanie na pęcherz, więc myślę, że to mała, ale ogólnie póki co jakoś nie szaleje za mocno. Jestem niecierpliwa i już bym chciała 30 tydzień żeby czuć cały czas malutką ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy słyszałyście może taką "głupotę" ,że w ciąży nie wolno usunąć zeba ?? Czy ktoras z Was usuwała..???Podobno jak usunę zeba to dziecku ząb nie urosnie albo coś się stanie z malenstwem... Zgłupieje ,lekarz mówi ,że trzeba leczyć a nawet usunać zab ale sa opinie również ze nie powinno się tego wykonywać   Ja już głupieje a mam wizyte za 2 godziny i sama nie wiem iść czy nie

201610141756.png
    201802217352.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa, mój lekarz prowadzący pracuje w bielańskim :-) Ja jestem zdecydowana na ten szpital. Mają naprawdę dobrych lekarzy. Z tego co wiem to często kobiety z trudnymi przypadkami zdrowotnymi są właśnie tam odsyłane. Jest to szpital o III stopniu referencyjnosci. A powiesz mi u kogo robiłaś usg? :-) I jaką położną Ci polecił? ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Hej dziewczyny czy słyszałyście może taką "głupotę" ,że w ciąży nie wolno usunąć zeba ?? Czy ktoras z Was usuwała..???Podobno jak usunę zeba to dziecku ząb nie urosnie albo coś się stanie z malenstwem... Zgłupieje ,lekarz mówi ,że trzeba leczyć a nawet usunać zab ale sa opinie również ze nie powinno się tego wykonywać   Ja już głupieje a mam wizyte za 2 godziny i sama nie wiem iść czy nie

Oczywiście, że iść. Nie wiem co to za zabobony. Stomatolog będzie wiedział, że jesteś w ciąży i dobierze odpowiednio znieczulenie. Trzeba leczyć zęby w ciąży :-)

Liy88 lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Nie wiem jak z wyrywaniem, ja leczyłam kanałowo w lipcu i ginekolog mówił że koniecznie trzeba leczyć zęby, podejrzewam że jeśli jest ryzyko jakiegoś zapalenia to trzeba wyrwać, nie słuchaj głupich zabobon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 14:10

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 rooibos w ogóle nie smakuje jak herbata, ja jeszcze przed ciąża zaczęłam go pijać właśnie że względu na właściwości zdrowotne. Ale tego zwykłego nie pijam bo mi śmierdzi, do przeżycia są te pozostałe z firmy Astra, zwłaszcza zielony z trawą cytrynową i limonką oraz z cytryną i imbirem. Herbatę to ja kocham, ale prawie jej teraz nie pijam.

A co do tych skurczów to chyba taki czas nastał, bo ja też od wczoraj mam kłucia i pobolewania podbrzusza.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani mi pokazywała susz z rooibos i owocami, pachniał przepięknie, jak zwykły susz owocowy, najwyżej wezmę 50g i spróbuję, jak nie będzie smakować to mąż wypije ;-) Susze owocowe są pyszne, ale przekonują mnie te właściwości zdrowotne rooibosa:-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj o 22:30 kaszę manną robiłam. Tak mi ostatnio śmiała narobiłyście a głodna byłam...
    Krakowianka ja zawału o mało o 3 nad ranem nie dostałam. Przyjechała do nas przyrodnia siostra Młodego. Jako że przez Ksawerego opóźnienia kilkugodzonne pociągów były, zamiast być o 22 zadowala do nas nad ranem. W sam raz mocno spałam gdy domofon zadzwonił. Już dawno tak szybko nie zrywałam się z wyra...

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli mowa o sukienkach to kupiłam sobie taką http://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/dresses/sg600-48x/floral-print-dress
    I ona ma z przodu ściągacz więc wraz z rosnącym brzuchem można sobie troszkę luzu zrobić ;-) zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia :-)

Co do herbaty lekarz kazał mi pić z cytryną aby przeziębienie mnie nie rozłożyło. Także ja piję czarną herbatę do 3 dziennie. Na śniadanie, do obiadu i kolacji. Nie słucham już steku bzdur i już nie pytam lekarza o głupoty bo znów mnie wysmieje.

Marmi może właśnie za dużo procentów się ulatnialo :-) a tak w ogóle była ryba po grecku przede mną. Nie mogłam wysiedzieć. Bo mi smierdziala :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 14:50

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja właśnie jade do szpitala.. Podcieralam się po siusiu to miałam żywą krew na papierze jakbym okres miała. Bardzo sie boje :(:(

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka oby wszystko było ok. Trzymaj się i daj znać ze szpitala co i jak.
    Kurde co sie ostatnio dzieje? Przecież najgorszy trymestr mamy za sobą.. .

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka będzie dobrze. W szpitalu się Wami zajmą i wszystko będzie w porządku.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierniczę, malineeczkaa trzymaj się, mam nadzieję że to jakieś naczynko pękło lub coś podobnego..kurde naprawdę jakiś pogrom :-(

Monic, to może ja spróbuję za Twoim przykładem i kupię też może rooibos taki na wagę zmieszany z suszem..może nie lubię bo posmakowałam akurat niedobra?

Meggi kiecka extra!

Krakowianka, grepefruitowa miałam kiedyś i też mi nie smakowała..ale tak jak pisałam, co innego kupić herbatę z herbaciarni, co innego w saszetkach..

Mój dzidz skacze prawie codziennie jak szalony Joe, ale dwa dni temu było bardzo cicho, aż miałam schizy..zauważyłam że raz na ok 5dni ma leniuszka ;-)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechalam, przyszedł lekarz który miał dobrze ponad 70 lat... Zbadał mnie, USG przezbrzuszne i przezpochwowe i stwierdził ze on nie widzi krwawienia z macicy, nie wie skąd to może być. Mam jechać do domu, bo na oddziale mnie nie ma sensu zostawiać, mam leżeć i w przyszłym tygodniu iść na kontrole do swojej gin. A gdyby krwawienie się powtórzyło mam wrócić i będę w szpitalu.. Łożysko przednia ściana, nie wysoko,nie nisko.. Tyle wiem. Nawet malej na ekranie nie zobaczylam, nie pokazał, podczas badan nic nie mówił dziad stary.. A ja dalej sie martwie, bo nie wiem jaka była przyczyna..

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w to sobotnie popołudnie :)
    Nie ukrywam, że łatwiej wejśc na FB i napisać post niż na forum, ale czytam regularnie :) Nie możemy zapomnieć o forum!

Malineczka- trzyma jsię! Wiem co przezywasz... Mam to za sobą! Na szczęście już u mnie wszystko ok, synuś zdrowo rosnie, a ja- miałam krwiaka- część wyleciała ze mnie a częśc się wchłonęła. Będzie dobrze- głowa do góry! :)

Hahaha- jedzenie to chyba temat dla nas nieodłączny :) Ale żurek i ciasto- oryginalne połaczenie :) Ciasto mhmmm...- dziisja na imieniny do mojej cioci chrzestnej idziemy to sie najem różności ^^

Co do herbaty- przez długi czas nie piłam czarnej- bo włąsnie teina niby szkodzi. Zaczęłam pić czarna-ale słabszą z cytryną i miodem jak mnie przeziebienie chwyciło. teraz tez tak raz dziennie, albo raz na dwa dni taką wypije- myslę, że w takiej ilosci szczególnie nie zaszkodzi. A tak to piję pokrzywę, herbatę miętową z jabłkiem, cytrusową, imbirową i czasami roibossa :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka bedzie dobrze. Moze to faktycznie cos nie groznego.

Moja mała ostatnio tez duzo mniej aktywna. Podejrzewam ze przed slubem bardziej sie stresowalam i ona na moj stres reagowala. A teraz luz to i ona odpoczywa. Kilka razy dziennie da delikatnie o sobie znac i trzeba czekac jeszcze kilka tygodni na intensywniejsze ruchy.

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ