Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasikk ja mam po infekcjach też takie przesuszenia, i mi doskonale i skutecznie pomagał na to zawsze gardvit ale coś mi się wydaje teraz że przez wit.A może być chyba niewskazany. nie wiem dokładnie,.musiałabyś sprawdzić. A jak nie to może pij siemię lniane?
KASIKK lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dziewczyny dziś mnie cały dzień głowa boli. Gdzieś ze dwie godziny temu zwymiotowalam. Głową mi troszkę ulzyla ale jeszcze nie do końca. Ponieważ na żołądek zazwyczaj pomaga mi cola to się nopiłam. później zjadłam kolację i wypiłem herbatę. Teraz z ciekawości zmierzylam ciśnienie. A tam 177/ 139. Ja nigdy takiego u siebie nie widziałam. Czy mam się tym martwić. Jak to zbić?
-
Nawilżaja gardło dobrze tabletki do sssania isla
KASIKK, Liy88 lubią tę wiadomość
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Meggi kurcze mega wysokie z domowych sposobow czytalam że czosnek i czekolada ciemna..ale nie wiem czy od razu Ci pomoże.
Coli już nie pij już, ani herbaty..Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
To ciśnienie Maggie jeśli dobrze zmierzylas jest niebezpieczne jest zagrozenie rzucawka jedz do szpitalaNovum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
witam się wieczorową porą. Malinkaa orzykro mi że takie "atrakcje" cię spotykają...też myślałam że 2trymestr to będzie luz...
co do targów Lena to takie sobie mało jak dla mnie wystawców a w sumie tylko tacy którzy mają wszystko eko, z bambusa i szare;) ja akurat szarości lubię więc zapodałam kocyk bawełniany i śpiworek taki do spania. Ceny jak dla mnie wysokie nawet po zniżkach. większość stanowiły ciuszki, kołderki i kocyki. Żadnych takich rzeczy jak wanienki czy foteliki...spodobały mi się te pieluchy wielorazowe i chyba się na próbę skuszę.
Z nowszych dolegliwości zgaga gigant:(06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Meggi, a może zmierz jeszcze raz ciśnienie, może to jednorazowy błąd pomiaru?
Ale jeśli wynik znowu będzie wysoki, to może rzeczywiście warto to sprawdzić na SOR albo chociaż skonsultować to z lekarzem, jeśli masz do niego numer.
A jak ogólnie się czujesz? Bo pisałaś o wymiotach. Może to jakieś zatrucie i dlatego to ciśnienie takie wysokie? -
Mierzone 3 raz i mam 112 na 67. Ale będę mierzyć sobie codziennie. Aby nie przegapić czegoś. Tylko powiedzcie mi ile razy na dzień i czy przed jedzeniem czy po.
Ogólnie boli mnie minimalnie głową. Ale już mnie wczoraj bolała. Myślę że to też troszkę od przeziębienia. Możliwe że jakieś zatrucie, pisałam że na imprezie byłam. Co prawda nie przejadlam się no ale może mi coś zaszkodziło.
Jutro zrobię eksperyment zbadam przed herbatą i po wypiciu. Może zawsze mam taki skok a dopiero dziś to wyhaczylam. No albo mój ciśnieniomierz ma.jakieś odchyły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 21:51
-
Meggi ja staram sie mierzyc mniej wiecej o stalych porach, mierze rano ok 10:00 i potem wieczorem miedzy 19 a 20. Wazne zeby to bylo cisnienie spoczynkowe, wiec nie po wysilku, tylko na spokojnie. Posilek a szczegolnie obfity tez podnosi cisnienie, wiec powinno sie mierzyc 30-40 minut po posilku. Wiadomo kawa, herbata, cukier tez podnosza ciśnienie. Moze dziewczyny maja jakies wskazowki jeszcze. I na tej samej rece powinnas mierzyc zawsze. .
-
Z takich detali technicznych jeszcze to mankiet cisnieniomierza powinien znajdowac sie 2 cm nad zgieciem i na wysokosci serca. W czasie pomiaru oprzyj plecy, nogi na ziemi, nie mow nic. Chyba tyle. Ja sie trzymam wlasnie tych zasad.
A i zaloz sobie najlepiej jakis notes i zapisuj te pomiary i pokaz ginowi na wizycie. Puls tez notuj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 22:13
-
Dziewczyny, niedawno jedną z Was zachwalała pewien krem(rosann?).. otóż, w poniedziałek w Lidlu będzie krem piernikowy, o smaku kruchych ciasteczek z cynamonem . ( Muszę go mieć) czy to o ten krem chodziło?
Tokarzynka lubi tę wiadomość
Hej dziewczynki a ja cierpie na bezsennosc..
Malineczka kurcze ale przezycia..mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.
Ladycholate jak tam u cb .
Co do ruchow u nas tez spokojnie gdzie dwa ostatnie dni byl maly ruchliwy..
Dzis przytaszczylam do domu wanienke przewijak i wozek dostalam od znajomej..
Krakowianka lubi tę wiadomość
-
Lilka dziękuję za rady. Mam nadzieję, że to jednorazowy incydent.
Też dziś cierpię na bezsenność. Ludzie noc a ja nie mam co z sobą zrobić.
Dziewczyny człowiek się uczy całe życie. Ja byłam przeswiadczona, że czasem mały się wypycha aż do teraz gdy poczytałam o skurczach Braxtona-Hicksa. Myślałam że to moja perełka. Ależ ja głupia. Z tym że czasem przy takim skurczu czuję taką piłeczkę z jednej strony. Nie umiem odróżnić swojej dzidzi od skurczu! Chyba mnie to przerazaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 05:23
-
lena7 wrote:Dziewczyny, niedawno jedną z Was zachwalała pewien krem(rosann?).. otóż, w poniedziałek w Lidlu będzie krem piernikowy, o smaku kruchych ciasteczek z cynamonem . ( Muszę go mieć) czy to o ten krem chodziło?
-
lena7 wrote:Dziewczyny, niedawno jedną z Was zachwalała pewien krem(rosann?).. otóż, w poniedziałek w Lidlu będzie krem piernikowy, o smaku kruchych ciasteczek z cynamonem . ( Muszę go mieć) czy to o ten krem chodziło?
Lena! Tak to my się nie będziemy bawić Przecież ja pierwsze co zrobiłam po przeczytaniu tego posta to wsadziłam łyżeczkę w słoik tego kremu i pożarłam
Tak to ten krem o którym pisałam Ja co prawda tego z Lidla nie jadłam, więc nie wiem na ile on jest podobno do tego oryginalnego, ale umówmy się, obrzydliwy to on tak czy siak na pewno nie jestlena7, Liy88, Krakowianka, qatynka lubią tę wiadomość
-
No to Sunset, dobrze ze nie pojechałam, dzieki za info
Ja bylam wczoraj w Matarni, i weszlam do Tkmaxxa, poszlam do dzialu niemowlecego, popatrzalam, podotykalam i wyszlam..
Malineczka, Meggi jak u Was?
Mam nadzieje ze u Lady tez lepiej!
Ja wczoraj poczytalam troche o tych ruchach dziecka, bo Anouk pisze ze slabo czuje, a ja z kolei czuje b.czesto,i dosc mocno, az mi sie brzuch rusza czasami!..no wiec tak sobie mysle na podstawie tego czytania, ze mozlwe jest tez tak ze ja sporo jem slodkich rzeczy, i wtedy podobno dziecko jest bardziej ruchliwe? czytalam tez ze moze byc tak ze z powodu tych ruchow dziecko moze sie np.okrecic pepowina ..od dzis chyba z ciezkim sercem
ograniczam słodycze
Rossan, ale krem kupie na pewno bedzie na pozniej
Meggi a jak te skorcze wygladaja? jak je odczuwasz?
Krakowianka lubi tę wiadomość
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn