X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chcialam napisać, że mnie żołądek boli od tego kremu..ja też patrzę na skład zawsze, i ten też czytałam, ale skusiłam się , raz nie zawsze :-) mimo wszystko chyba przesadziłam z ilością :-P

W tkmaxxie w sobotę też widziałam pełno świątecznych ozdób choinkowych..niedługo w wakacje będziemy się przygotowywać do Bozego Narodzenia :-(

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jaka jestem wściekła. Mam dwie bakterie które trzeba leczyć antybiotykiem a ten skur*** mówi do mnie ze ten czas ciąży to najgorszy okres i nie wir za bardzo co mi przepisać, bo antybiotyk to nie za bardzo i mowie do mnie ze mam przyjść za 3 tyg i przepisał mi lek ziołowy urosept. I na to czekalam cholerne 2,5h

I na dodatek mówi do mnie ze to 1 trymestr ciąży. Ja mowie ze jak pierwszy, ze 6 miesiąc zaczęła, czyli ostatni miesiąc 2 trymestru, a ten twardo mi ze to początek 2 trymestru.. No co za idiotyzm. To juz moja gin mi przepiszele antybiotyk, bo z takim lekarzem to ja się nie wylecze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 17:44

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny załamię Was jeszcze bardziej. Od jakiś 2-3 tygodni w radiu leci świąteczna reklama Media Expert. Zabijają normalnie ducha świąt :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 17:46

ilonqa30 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Dziewczyny załamię Was jeszcze bardziej. Od jakiś 2-3 tygodni w radiu leci świąteczna reklama Media Expert. Zabijają normalnie ducha świąt :(
    No nie zartuj :(
    Wlasnie przejrzalam Twoje ciuszki..bardzo ladne sa! w ogole widac nie zniszczone :) w sumie, to za duzo juz nie musisz kupowac ;)

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 i raczej nie będę. Tym bardziej, że jeszcze od przyjaciółki mam dostać. Ciuszki pierwsza klasa a większość markowe. Jak tak dalej będzie to całą wyprawkę dostaniemy od znajomych :D Choć na jakąś małą przyjemność zakupową sobie pozwolę :)

Liy88 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Ja w Lidlu byłam, poczytałam skład kremu i odłożyłam. Ja mam lekkiego świra na punkcie zwartości cukru, oleju palmowego itd.
    Wszystko robię na stewii i ksylitolu.
    Nie wiem czy pyszny, ale zdrowia w nim nie ma ani krztyny.
    Tylko mnie nie zlinczujcie, jakis głos rozsądu tez musi się czasem pojawić :D
    No i nie uważacie że 9 października a tu mikołaje i inne świateczne rzeczy to lekka przesada? ;)

Niestety to kretyństwo (mikolaje w październiku ) wymyślają spece od marketingu. Czasem wstyd na sklep wyjść do klientów jak to już stoi na półkach. Ale co zrobić.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczkaa, idz do innego lekarza, ten zdecydowanie nie ogarnia. Za nic bym mu nie zaufała :)

Lena, u Ciebie też super wieści :)
    Kolka, piękne masz te wyniki glukozy...!

Szwesta, ja juz na FB polubiłam Twoją mega pakę, jest z czego wybierać :D

Szaleństwo widzę z tym kremem ;)

kolka lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pogodzilam sie z tym ze po swiecie zmarlych jest booom na Boze Narodzenie. Ale juz?! To gruba przesada.. Uwielbiam te eszystkie bombki ozodoby i inne swiateczne rzeczy ale wszystko w swoim czasie... Pozniej czlowiek nie wie czy te swieta juz minely czy nie bo tak dlugo nas napastuja tymi swiatecznymi cudenkami.

Liy88, KasjaK lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka pierwszy trymestr hahahaha :-D Ty zaraz trzeci zaczynasz a ten Ci z pierwszym, o matko padlam :-P
    Nooo ja kocham nutelle i od czasu do czasu sobie pozwole, no ale nie za często :-P A krem z lidla mi tak zareklamowalyscie, ze muszę sprobowac ;-) W ogole na poczatku myślałam, ze piszecie o kremie do ciala i caly czas zastanawialam sie czemu uzywacie slowa pyszny hahahah :-D
    Nooo to jest przegiecie, za niedlugo juz w sierpniu beda bombki, nie wiem jak to ma namowic do kupna, bo chocby nic innego na polkach nie bylo, to nie kupilabym czekoladowego Mikolaja w pazdzierniku:/

a88 lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marketing bożonarodzeniowy ;) Zwróćcie uwagę na muzykę w sklepach, już się pomału zaczną szlagiery zimowe ;)

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to raczej z tych, co mogliby z choinką cały rok. Zawsze mi mało świąt i smuci mnie, kiedy 27 grudnia w sklepach nie ma już po nich śladu. ;)

Justa1994 lubi tę wiadomość

p19u43r8y4e057zb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi ja 1 kg na plusie.

Ja obudziłam się o 3 siku i nie spałam do 5 bo kruszynka wariowała, to chyba przez ten księżyc.

Co do rzeczy dla baby też jestem zielona. Podczytuję opinie i zdecyduję się na aspirator frida bo odkurzacz mnie przeraża pod nogami.
    Teraz planuję zakup butelek ale nie wiem której firmy, ile sztuk i czy szklane czy odrazu plastikowe. Co byście doradziły mamusie? Myślę, że dr browns była by dobra i na początek chyba szklana. W planie mam zamiar karmić piersią.
    Ciuszków już dostałam torbę od znajomej ale takie dopiero na lato, bratowa ma mi przywieść worek i w środę jadę do siostry męża też coś przywiozę. Co będzie brakować to dokupię

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy mocno czulyscie swoje maluchy ? Martwię się bo jest nawet jeszcze nie 18 tydzień a mój kopie bardzo , nie bulgocze ani nic jak to opisywane są pierwsze ruchy , czuje kopniaki rano i wieczorem to dzis było z 20 minut non stop wiele kopniaków a to pierwsza ciaza w której mogę je czuć gdzie w pierwszej się podobno pozniej czuje .. oczywiście cieszy mnie ze kopie ale jednocześnie się martwię już się naczytałam ze nadmiernie i wcześnie może to znaczyć ze ma np mało tlenu ..

• momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nie martw się na zapas :) Dla mnie też to pierwszyzna i też dość wcześnie czułam, bo około 16 tygodnia. Możesz mieć taką budowę ciała, może jesteś bardziej wyczulona. To bardzo indywidualna sprawa, ale jeśli Cię to martwi to zapytaj swojego lekarza :)

Liy88 lubi tę wiadomość

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja czułam pierwsze ruchy ok 17tc, a od jakiś 2 tyg też tak dość mocno, ze aż brzuch się rusza..przedwczoraj mi tak zasunela gdzieś w środku, że to aż nieprzyjemne było :-\ tak chyba jest, że jedna czuję wcześniej i mocniej, a druga może dczuwac później i słabiej. Ja przed ciążą ważyłam 48 kg, więc możliwe, że u mnie dlatego mociej.
    Żeby Cię uspokoić, to też niedawno się nad tym zastanawiałam, co to moje dziecię ruchliwe takie ;-)

Kupiłam dziś na spróbowanie z herbaciarni Rooibosa z jakimiś marakujami czy papayami..jutro wypróbuję. Mieli Rooibosa z chyba 20 różnymi mieszankami, ale tylko ten mi przypasował na wecha ;-)

Ja też lubię święta, ale jak jest śnieg :-)

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj miałam szkołe rodzenia, był plan porodu. Powiem Wam, że coraz bardziej zaczynam sie stresowac porodem... W dalszym ciągu nie wiem gdzie chce rodzic. Czy moja miejscowość, czy Poznań, czy jeszcze inna pobliska miejscowość. Też chce mieć "wynajętą" położną przy porodzie, jestem z natury straszną panikarą.. muszę zacząć intensywnie myśleć nad tym i się zdecydować gdzie :/
    W szkole rodzenia niestety ale położna nas straszy żeby nie przytyć za dużo bo gorzej się rodzi, że większe prawdopodobieństwo nacięcia krocza.. Ale jak tu nie tyć jak tyle pokus :P Ja wczoraj się położyłam i walczyłam z sobą miałam taką ochote na czekoladę Oreo, Olka chyba też bo tak szalała. Ale wygrałam 1:0 dla mnie, zasnęłam bez czekolady :)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, a jaka jest niby zależność między przytyciem w ciąży a nacięciem krocza? Tłumaczyła to położna?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Justa ja czułam pierwsze ruchy ok 17tc, a od jakiś 2 tyg też tak dość mocno, ze aż brzuch się rusza..przedwczoraj mi tak zasunela gdzieś w środku, że to aż nieprzyjemne było :-\ tak chyba jest, że jedna czuję wcześniej i mocniej, a druga może dczuwac później i słabiej. Ja przed ciążą ważyłam 48 kg, więc możliwe, że u mnie dlatego mociej.
    Żeby Cię uspokoić, to też niedawno się nad tym zastanawiałam, co to moje dziecię ruchliwe takie ;-)

A ile teraz ważysz jak można ? Ja przed tez tyle mniej więcej przy 165 i przytyłam tylko pół kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo28 wrote:
    Justa nie martw się na zapas :) Dla mnie też to pierwszyzna i też dość wcześnie czułam, bo około 16 tygodnia. Możesz mieć taką budowę ciała, może jesteś bardziej wyczulona. To bardzo indywidualna sprawa, ale jeśli Cię to martwi to zapytaj swojego lekarza :)

Mojego lekarza nie ma aż do grudnia jest na zwolnieniu a zestepcom tak nie ufam

• lena7 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja cos mowiłam wczoraj, ze nie mam problemu ze snem? :P

Justa, no własnie mialam sie zwazyc wczoraj w klinice jak bylam i zapomnialam. dwa tygodnie temu bylo 3+. Jak byłam w tygodniu ktorym Ty teraz jestes, to gdzies tez bylo 0,5, lub 1+. Ja mam 160cm..niestety ;)

Krakowianka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ