Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie chcialam napisać, że mnie żołądek boli od tego kremu..ja też patrzę na skład zawsze, i ten też czytałam, ale skusiłam się , raz nie zawsze mimo wszystko chyba przesadziłam z ilością
W tkmaxxie w sobotę też widziałam pełno świątecznych ozdób choinkowych..niedługo w wakacje będziemy się przygotowywać do Bozego NarodzeniaStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Boże jaka jestem wściekła. Mam dwie bakterie które trzeba leczyć antybiotykiem a ten skur*** mówi do mnie ze ten czas ciąży to najgorszy okres i nie wir za bardzo co mi przepisać, bo antybiotyk to nie za bardzo i mowie do mnie ze mam przyjść za 3 tyg i przepisał mi lek ziołowy urosept. I na to czekalam cholerne 2,5h
I na dodatek mówi do mnie ze to 1 trymestr ciąży. Ja mowie ze jak pierwszy, ze 6 miesiąc zaczęła, czyli ostatni miesiąc 2 trymestru, a ten twardo mi ze to początek 2 trymestru.. No co za idiotyzm. To juz moja gin mi przepiszele antybiotyk, bo z takim lekarzem to ja się nie wylecze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 17:44
-
Dziewczyny załamię Was jeszcze bardziej. Od jakiś 2-3 tygodni w radiu leci świąteczna reklama Media Expert. Zabijają normalnie ducha świąt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 17:46
ilonqa30 lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
szwesta80 wrote:Dziewczyny załamię Was jeszcze bardziej. Od jakiś 2-3 tygodni w radiu leci świąteczna reklama Media Expert. Zabijają normalnie ducha świąt
Wlasnie przejrzalam Twoje ciuszki..bardzo ladne sa! w ogole widac nie zniszczone w sumie, to za duzo juz nie musisz kupowacStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
lena7 i raczej nie będę. Tym bardziej, że jeszcze od przyjaciółki mam dostać. Ciuszki pierwsza klasa a większość markowe. Jak tak dalej będzie to całą wyprawkę dostaniemy od znajomych Choć na jakąś małą przyjemność zakupową sobie pozwolę
Liy88 lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Katowiczanka wrote:Ja w Lidlu byłam, poczytałam skład kremu i odłożyłam. Ja mam lekkiego świra na punkcie zwartości cukru, oleju palmowego itd.
Wszystko robię na stewii i ksylitolu.
Nie wiem czy pyszny, ale zdrowia w nim nie ma ani krztyny.
Tylko mnie nie zlinczujcie, jakis głos rozsądu tez musi się czasem pojawić
No i nie uważacie że 9 października a tu mikołaje i inne świateczne rzeczy to lekka przesada?
Niestety to kretyństwo (mikolaje w październiku ) wymyślają spece od marketingu. Czasem wstyd na sklep wyjść do klientów jak to już stoi na półkach. Ale co zrobić. -
Malineczkaa, idz do innego lekarza, ten zdecydowanie nie ogarnia. Za nic bym mu nie zaufała
Lena, u Ciebie też super wieści
Kolka, piękne masz te wyniki glukozy...!
Szwesta, ja juz na FB polubiłam Twoją mega pakę, jest z czego wybierać
Szaleństwo widzę z tym kremem
kolka lubi tę wiadomość
-
Ja juz pogodzilam sie z tym ze po swiecie zmarlych jest booom na Boze Narodzenie. Ale juz?! To gruba przesada.. Uwielbiam te eszystkie bombki ozodoby i inne swiateczne rzeczy ale wszystko w swoim czasie... Pozniej czlowiek nie wie czy te swieta juz minely czy nie bo tak dlugo nas napastuja tymi swiatecznymi cudenkami.
Liy88, KasjaK lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Malineczka pierwszy trymestr hahahaha Ty zaraz trzeci zaczynasz a ten Ci z pierwszym, o matko padlam
Nooo ja kocham nutelle i od czasu do czasu sobie pozwole, no ale nie za często A krem z lidla mi tak zareklamowalyscie, ze muszę sprobowac W ogole na poczatku myślałam, ze piszecie o kremie do ciala i caly czas zastanawialam sie czemu uzywacie slowa pyszny hahahah
Nooo to jest przegiecie, za niedlugo juz w sierpniu beda bombki, nie wiem jak to ma namowic do kupna, bo chocby nic innego na polkach nie bylo, to nie kupilabym czekoladowego Mikolaja w pazdzierniku:/a88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyco do wagi ja 1 kg na plusie.
Ja obudziłam się o 3 siku i nie spałam do 5 bo kruszynka wariowała, to chyba przez ten księżyc.
Co do rzeczy dla baby też jestem zielona. Podczytuję opinie i zdecyduję się na aspirator frida bo odkurzacz mnie przeraża pod nogami.
Teraz planuję zakup butelek ale nie wiem której firmy, ile sztuk i czy szklane czy odrazu plastikowe. Co byście doradziły mamusie? Myślę, że dr browns była by dobra i na początek chyba szklana. W planie mam zamiar karmić piersią.
Ciuszków już dostałam torbę od znajomej ale takie dopiero na lato, bratowa ma mi przywieść worek i w środę jadę do siostry męża też coś przywiozę. Co będzie brakować to dokupię
-
nick nieaktualnyDziewczyny kiedy mocno czulyscie swoje maluchy ? Martwię się bo jest nawet jeszcze nie 18 tydzień a mój kopie bardzo , nie bulgocze ani nic jak to opisywane są pierwsze ruchy , czuje kopniaki rano i wieczorem to dzis było z 20 minut non stop wiele kopniaków a to pierwsza ciaza w której mogę je czuć gdzie w pierwszej się podobno pozniej czuje .. oczywiście cieszy mnie ze kopie ale jednocześnie się martwię już się naczytałam ze nadmiernie i wcześnie może to znaczyć ze ma np mało tlenu ..
-
Justa nie martw się na zapas Dla mnie też to pierwszyzna i też dość wcześnie czułam, bo około 16 tygodnia. Możesz mieć taką budowę ciała, może jesteś bardziej wyczulona. To bardzo indywidualna sprawa, ale jeśli Cię to martwi to zapytaj swojego lekarza
Liy88 lubi tę wiadomość
mały książę
-
Justa ja czułam pierwsze ruchy ok 17tc, a od jakiś 2 tyg też tak dość mocno, ze aż brzuch się rusza..przedwczoraj mi tak zasunela gdzieś w środku, że to aż nieprzyjemne było tak chyba jest, że jedna czuję wcześniej i mocniej, a druga może dczuwac później i słabiej. Ja przed ciążą ważyłam 48 kg, więc możliwe, że u mnie dlatego mociej.
Żeby Cię uspokoić, to też niedawno się nad tym zastanawiałam, co to moje dziecię ruchliwe takie
Kupiłam dziś na spróbowanie z herbaciarni Rooibosa z jakimiś marakujami czy papayami..jutro wypróbuję. Mieli Rooibosa z chyba 20 różnymi mieszankami, ale tylko ten mi przypasował na wecha
Ja też lubię święta, ale jak jest śniegStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
ja dzisiaj miałam szkołe rodzenia, był plan porodu. Powiem Wam, że coraz bardziej zaczynam sie stresowac porodem... W dalszym ciągu nie wiem gdzie chce rodzic. Czy moja miejscowość, czy Poznań, czy jeszcze inna pobliska miejscowość. Też chce mieć "wynajętą" położną przy porodzie, jestem z natury straszną panikarą.. muszę zacząć intensywnie myśleć nad tym i się zdecydować gdzie
W szkole rodzenia niestety ale położna nas straszy żeby nie przytyć za dużo bo gorzej się rodzi, że większe prawdopodobieństwo nacięcia krocza.. Ale jak tu nie tyć jak tyle pokus Ja wczoraj się położyłam i walczyłam z sobą miałam taką ochote na czekoladę Oreo, Olka chyba też bo tak szalała. Ale wygrałam 1:0 dla mnie, zasnęłam bez czekolady -
nick nieaktualnylena7 wrote:Justa ja czułam pierwsze ruchy ok 17tc, a od jakiś 2 tyg też tak dość mocno, ze aż brzuch się rusza..przedwczoraj mi tak zasunela gdzieś w środku, że to aż nieprzyjemne było tak chyba jest, że jedna czuję wcześniej i mocniej, a druga może dczuwac później i słabiej. Ja przed ciążą ważyłam 48 kg, więc możliwe, że u mnie dlatego mociej.
Żeby Cię uspokoić, to też niedawno się nad tym zastanawiałam, co to moje dziecię ruchliwe takie
A ile teraz ważysz jak można ? Ja przed tez tyle mniej więcej przy 165 i przytyłam tylko pół kg -
nick nieaktualnymomo28 wrote:Justa nie martw się na zapas Dla mnie też to pierwszyzna i też dość wcześnie czułam, bo około 16 tygodnia. Możesz mieć taką budowę ciała, może jesteś bardziej wyczulona. To bardzo indywidualna sprawa, ale jeśli Cię to martwi to zapytaj swojego lekarza
Mojego lekarza nie ma aż do grudnia jest na zwolnieniu a zestepcom tak nie ufam -
Czy ja cos mowiłam wczoraj, ze nie mam problemu ze snem?
Justa, no własnie mialam sie zwazyc wczoraj w klinice jak bylam i zapomnialam. dwa tygodnie temu bylo 3+. Jak byłam w tygodniu ktorym Ty teraz jestes, to gdzies tez bylo 0,5, lub 1+. Ja mam 160cm..niestetyKrakowianka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn