Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
lena7 wrote:Czy ja cos mowiłam wczoraj, ze nie mam problemu ze snem?
Justa, no własnie mialam sie zwazyc wczoraj w klinice jak bylam i zapomnialam. dwa tygodnie temu bylo 3+. Jak byłam w tygodniu ktorym Ty teraz jestes, to gdzies tez bylo 0,5, lub 1+. Ja mam 160cm..niestety
Lena7- to my można powiedziec identyczne w posturze, tylko u mnie o 4 cm mniej w 5 tc ważyłam 48, a teraz ostatnio 49. Ale będe gonić do przodu z waga na pewno
Rossan- tylko CI podziękujemy że wiemy o tym kremie że pysznylena7 lubi tę wiadomość
-
Hej.
Myślę, że położna na szkole rodzenia powinna uspokoić a nie dodatkowo stresować. Też nie widzę zależności pomiędzy wagą a nacięciem. Przecież na porodówce są kobiety o różnej budowie ciała. Moim zdaniem bardziej liczy się rozciągliwosć tkanek przy kroczu i rozmiar miednicy. Po to wykonuje się masaż krocza przed porodem, żeby sobie pomóc rozciągnąć te okolice. No ale ja się nie znam, a szkołę rodzenia zaczynam trochę później.marmi, Liy88 lubią tę wiadomość
-
No widzisz Tokarzynka, nie dość że dzieci mamy podobnej masy, to jeszcze my same postura takie same
Dziewczyny, jakiej długości miałyście szyjkę na 2 prenatalnych/połówkowych? Bo tak patrzę na wyniki i na 1 pren. Miałam 4cm, a teraz na 2 3,5. Dr. Nic na to nie powiedział, więc myślę że jest ok, jednak ciekawa jestem jak jest u Was?Tokarzynka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7 wrote:No widzisz Tokarzynka, nie dość że dzieci mamy podobnej masy, to jeszcze my same postura takie same
Dziewczyny, jakiej długości miałyście szyjkę na 2 prenatalnych/połówkowych? Bo tak patrzę na wyniki i na 1 pren. Miałam 4cm, a teraz na 2 3,5. Dr. Nic na to nie powiedział, więc myślę że jest ok, jednak ciekawa jestem jak jest u Was?
Ja na połówkowych miałam 48mm, a na ostatniej wizycie 45mm.lena7 lubi tę wiadomość
-
Jiwa, jeżeli chodzi o butelki to biorąc pod uwagę ze planujesz karmić piersią nie kupiealabym zbyt wiele na początek. Jeżeli planujesz zakup laktatora, to warto żeby butelka była z tej samej firmy (zreszta zwykle są w zestawie z laktatorem). Moja M miała w którymś momencie problem z jedzeniem, wiec musiałam kupić dobry laktator i taki smoczek żeby nie "oduczył" ja ssania z piersi. Skończyłam na zakupie Medela Swing i oni maja tez specjalne smoki do butelki - takie imitujące ssanie z piersi.
A dlaczego myślisz o szklanej butelce? -
Anne92 wrote:Ja na połówkowych miałam 48mm, a na ostatniej wizycie 45mm.
Na ostatniej wizycie moja ginekolog wpisała do karty ciąży i mówiła że bd zapisywać. 19t 6d i miałam 33,7mmWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:36
lena7 lubi tę wiadomość
-
lena7 wrote:No widzisz Tokarzynka, nie dość że dzieci mamy podobnej masy, to jeszcze my same postura takie same
Dziewczyny, jakiej długości miałyście szyjkę na 2 prenatalnych/połówkowych? Bo tak patrzę na wyniki i na 1 pren. Miałam 4cm, a teraz na 2 3,5. Dr. Nic na to nie powiedział, więc myślę że jest ok, jednak ciekawa jestem jak jest u Was?
Ja jak się urodziłam miałam 49cm a mój mąż 59cm-zobaczymy po kim będzie synuś ^^ a Wy jacy byliście jak się urodziliscie?lena7 lubi tę wiadomość
-
Dzień Dobry Moje Cudeńka Ciążowe!!!
Rany,nadrobiłam,cały czas jakiś ruch w interesie,bo dom pełen i dopiero mam chwilkę,żeby się z Wami przywitać ))
Co do imprezy,mała czarna kupiona w Zarze,obcasy były i dałam radę nawet do nocy wysiedzieć ale powiem Wam,ze czuje się trochę jak babcia,bo zmęczona byłam,Mira skakała w brzuszku jak głośniej muzyka leciała i nie wiedziałam czy jej się podoba czy raczej się boi ;p poza tym wypiłam chyba całe morze wody z cytryna (jako jedyna trzeźwa oczywiście w towarzystwie) i myślałam,ze mi pęcherz osobna toaletę zamówi tak mnie cisnęło co chwilę ;p
Malineczkaa,kochana idź do swojego gina,bo nie można bagatelizować takich bakterii w moczu i trzeba to leczyć szybciutko.
Lena7,złotko,gratulujemy dziewczynki i że zdrowiusieńka
Annie,z opóźnieniem,ale odpowiadam na pytanie a propos lekarza z bielanskiego,Dr Kretowicz a położna Joanna Pulkowska.
Marmi,Olek zgrywus chował siusiaka Haha,ale się uśmiałam ;p i chłop jak dąb,pięknie rośnie!!!
Kaloryferka,jak po twoich połówkowych?
Ladychocolate,jak się misiaku czujesz?lena7 lubi tę wiadomość
-
Czarna kawa, kojarzę nazwisko tego lekarza. Przyjmuje w Centrum Unicare, gdzie prowadzę swoją ciążę, tylko u innego lekarza Joanna Pulkowska to jedna z położnych, którą rozważam. Liczę, że więcej dowiem się na szkole rodzenia
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
Mnie lekarka ostatnio gratulowała, bo szyjka mega długaśna aż 50 mam
Teraz właśnie zauważyłam na kalendarzu belly, że zaczynam dzisiaj 6 miesiącCzarna_kawa, lena7, marmi, Krakowianka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt! I oczywiście kciuki za dzisiejsze
Co do szyjki to ja też mam b.długą - 50 mm. Przy ostatnim porodzie położna wyskoczyła do mnie z tekstem, że "zostałam stworzona, aby rodzić dzieci". Haha, ciekawe skoro mój poród trwał 20 godzin
Co do wagi, to ja niestety już mam sporo, bo już 7,5 kg na plusie bardziej ubolewam jednak nad tym, że mam dużo gorszą cerę w tej ciąży niż normalnie. A jak byłam w ciąży z córką, to miałam idealną. Tak więc tyle z przesądu, że córka odbiera urodę W moim przypadku to synek hehe. Wkrótce zabieram się do przeglądania ubrań po córce i zobaczę czy coś tam się nada dla młodego. Różowe to tylko awaryjnie chyba zostawię. Ale rodzi mi się w głowie pytanie co zrobić z tymi pięknymi różowymi sukienkami?
Miłego dnia!lena7 lubi tę wiadomość
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Annie,ooo to jak się dowiesz więcej na tej szkole rodzenia,to się kochana podziel wrażeniami,bo zaczynam rozważać ten bielanski właśnie ))
Mayolin,trzymamy mocno kciukasy za twoje połówkowe dzisiaj!!!!
Kozamonia,gratuluje 6 miesiąca oby nam reszta tych miesięcy tak zleciała i najlepiej w spokoju ))
Rosann,misiaku jaki to ten krem pierniczkowy...bo mi temat przemknął,a nie pamietam czy to w lidlu było?