X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena7,kochana racja z ta impreza,ale powiem Ci,ze jak dzikus się czułam tak odwykłam od tłumów i takich wyjść,ze nie czułam się na swoim miejscu ;p Haha mamuśka-domatorka chyba się we mnie odezwała ;p

Annie,bardzo chętnie,może się zdecyduje na te sama szkole i szpital,muszę się mocno zastanowić i skonsultować z moim ginkiem :)))

Marmi,ja mimo tego,ze dzisiaj wolne,to mam sile żaby chyba...wróciłam z sunia ze spaceru(a moja goldenka to jakiegos ADHD dostała i wyrywa dosłownie ręce ze stawów) i czuje się jakbym cały dzień rowy kopała ;D a mój ukochany już się ululał na amen taki zmęczony :p

Szwesta,a może Ci się złotko jakaś woda odłożyła w organizmie,poza tym za późno misiu pluszowy na ważenie :) wazy się rano,a najlepiej jeszcze po wizycie w toalecie rano :) wtedy waga daje prawidłowy wynik,a tak po całym dniu/posiłkach itd to może przekłamywać wiec tam uszka do góry :)

lena7, Anne92 lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem po usg połówkowym:)
    maluch nie chciał współpracować całe badanie z przerwami trwało ponad godzinę ,nie chciała pokazać buźki musiałam skakać jeść słodycze chodzić w koło przychodni,wracałam i dalej nic spała,po chwili pokazała profil..  Mam potwierdzoną córeczkę :)  I na koniec nie pytałam lekarza o szczegóły badań powiedział,że wszystko jest ok byłam zmeczona i mdliło mnie od slodyczy....Ale jak wróciłam do domu zobaczyłam na wykresie THD 19,4 mm i kropka jest na samym dole wykresu ..Dziewczyny co oznacza ten skrót bo mam wrażenie ,że jest w dolnej granicy ..W internecie nic nie mogę znaleźć???

marmi, Czarna_kawa, Tokarzynka, kuzka lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Kawusia dobrze mowi nie wazymy sie w trakcie dnia :)
    U mnie na plusie 6.5kg i gdzie to jeszcze do konca. Najbardziej to boje sie tego testu obciazenia glukoza ze cukrzyca mi wyjdzie. Nie wiem jakos tego sie obawiam..

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thd to chyba skrot od wymiaru klatki piersiowej, ale ciezko jest cos znalezc w necie o tym skrocie. Na belly o tym przeczytalam

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie nic nie moge znalezc i sie bardzo martwie co to znaczy i ja mam tą kropkę na tej "osi" na samym początku

201610141756.png
    201802217352.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena good girl!! Mówiłam ze będzie pysznie :):) to mona ulubiona teraz.

Czarnakawa, gratki! Wytrzymałam dłużej niż bo ja do 23:30 ale tez sie cieszyłam ze już idę bo wszyscy już byli po kilku dronach a ja woda + 2 drony bezalko. Na parkiet nie wyszłam mimo cudnej muzyki bo bałam sie, ze mnie Angolę startują. Dzisiaj sie dowiedziałam ze mamy 40-chę koleżanki za tydzien domówkę a za dwa w knajpie z tańcami ;)

Gratuluje wizyt :) i rocznic :) i wszystkiego najpiękniejszego :)

A ja znalazłam swoją nowa miłość zaraz po kwaśnych śliwkach - szara reneta!!! Jaki kwasior idealny!!
    Ps. Zrobiłam tez dzis cos dla siebie - kupiłam kozaki zamszowe szare cudne :), czapkę odjazdowa (nigdy nie nosiłam) i komin a do tego mam zamiar dokupić bezrękawnik wypatrzony u jogo-koleżanki :):) asymetryczny żółto- czarny i to już koniec mamusiowych zakupów. A.. Jeszcze 2 miękkie sexi biustonosze w outlecie Intimissimi. Teraz Znowu zfokusuje sie na Leonku :). A.. Czy ja pisałam tu ze wreszcie wysłali do mnie paczkę z Patpat? 7.09 kasa wiec trochę to trwa. Już sie bałam, że 300 zł poszło sie... Ale wymieniłam z nimi kilka maili i w końcu wysłali. Dostawa to 4-7 dni z Australii :)

lena7, Tokarzynka lubią tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam z echo serca płodu. Wyglada na to, że wszystko ok (miałam skierowanie ze względu na przeziernosc w górnej granicy normy :)) Pani dr się nawet roześmiała, bo jak pokazała mi w. 3D, to malutki trzymał rękę przy czole w takim geście jakby chciał powiedzieć "No dajcie mi już święty spokój z tymi badaniami - co i rusz ktoś podgląda!"

Kasiaa - przeszukałam internety po polsku i angielsku i w ogóle takiego skróty nie znalazłam... To napewno thd?

Krakowianka, marmi, a88, kuzka, jiwa, Czarna_kawa, lena7, Wasp, Tokarzynka, Liy88, Paula., sunset06 lubią tę wiadomość

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasjaK super wieści!!!

KasjaK lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa, ja już CI na FB napisałam, ale tu chyba jesteś teraz, to napiszę jeszcze raz ;) Po przeszukaniu internetów znalazłam 2 sugestie - może to być obwód klatki piersiowej (chyba trafiłam na to samo forum co Paula ;) ), albo jakiś wymiar związany z móżdżkiem.

Tak czy inaczej, nie przejmuj się, bo skoro to nie jest parametr powszechny, to nie jest widocznie jakiś kluczowy :)

Szwesta, Kawa i Paula mają rację - wieczorami waży się sporo więcej - treści pokarmowe i woda z całego dnia robią swoje, u mnie jest różnica min. 1 kg a czasem nawet 2 pomiędzy porannym, a wieczornym ważeniem, więc.... wieczorami lepiej się nie ważyć ;)

KasjaK, super, że echo w porządku :)

KasjaK lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łazienkę sprzątałam i trzeba było wagę przesunąć to na nią wlazłam.
    Babskie rozumowanie.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak szybko nie wstawię zdjęć zakupów dla malucha. Zepsuł mi się aparat w telefonie. I już drugi dzień przesyłam zdjęcia z aparatu na dysk na e-mail. Aby jakoś sformatować telefon.

Szwesta na telefonie nie moge otworzyć Twoich rzeczy dla dzidziusia, ale już jutro mam nadzieję, że wejdę w komputer i na spokojnie wszystko z ciekawości zobaczę. Bo ogólnie jestem na tyle leniwa ze Internety przeglądam w telefonie. A komputer włączam tylko jak mam oceny wstawić lub sprawdZian ułożyć.

KasjaK wspaniałe wieści, oby każda miała tylko takie do przekazania. Żeby już nie było żadnych problemów. I abyśmy się doczekały naszych zdrowych, lutowych CUDÓW.

KasjaK lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta najlepiej na wagę stanąć rano tak jak dziewczyny piszą.

Kasjak dzięki za radę.

A ja jutro idę na wyniki co dostałam od diabetologa. Nie wiem skąd ta cukrzyca ciążowa, od ponad tygodnia robię cukier 7 razy dziennie i najwięcej miałam 126 a max jest 140.

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę jutro Was nadrobie.. Po wizycie, mała ma 745 gram :) 22 września miala 402 g szok jak rośnie. Niestety od wczoraj gorzej sie czuję boli strasznie mnie brzuch, usg, szyjka ok. Prawdopodobnie kolejna infekcja bo juz tak mialam bolał brzuch i różne bakterie wychodzily. Posiewy pobrane nic tylko czekac za wynikiem. A teraz nospa relanium i do spania. Miłej nocki dziewczyny

Tokarzynka lubi tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, to super że rośnie, już duża dziewczynka :) ciekawe ile ma moja, jutro się dowiem, mam nadzieję że też tak ładnie rośnie :). Dobrej nocki i oby minął ból brzucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 23:53

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Moje Brzuszki!!!

Lena198808,wooow jaka duża dzidziulinka ;D!Pieknie!!! Aż jestem w szoku,ze tak te nasze bąbelki szybciutko rosną :))) aż się nadziwić nie mogę ;))) Ciekawe ile moja mała czarna już ma ;p 29 września było 400 g :))) wiesz kochana,mnie tez brzuszek pobolewa...myślisz ze u Ciebie jednak infekcja?Moze to malutka z racji tego wzrostu tak mocno Cię gdzieś w środku uciska i stad takie bóle...dawaj znać jak te posiewy wyszły.

Kaloryferka,jak po połówkowych,wszystko u awans dobrze?

Krakowianka,szara reneta to moje bardzo miłe wspomnienie,z dzieciństwa :)) u babci rosły te jabłka w sadzie <3 ojej to u Ciebie jeszcze się szykują imprezy...u mnie chyba już na szczęście basta i jakoś nie smuce się z tego powodu ;p wole spokojny czas teraz ;)))

Kasiaa,i jest córeczka!!!Moje gratulacje!!! Nie przejmuj się tym parametrem,na pewno jakby coś było nie tak to lekarz by sygnalizował.

KasjaK,gratuluje dobrych wieści!!!

Justin30,powodzenia na jutrzejszej wizycie!!!

Dzisiaj mam wolne od mojej pracy,ale przyjechałam z moim chłopakiem do jego pracy,żeby troszkę mu przyjemniej było :) pogoda fatalna to o takich godzinach naprawdę ciężko wstać :) a my już od 3.30 na nogach ;) Ubierajcie się ciepło Perełki,bo o choróbsko łatwo.A tak w ogóle,powiedziałam już w pracy o dzidzi i bardzo miło to wszyscy przyjęli :) mój chłopak tez już zakomunikował komu trzeba...ale od nadmiaru chyba dyskutowania wszystkich na ten temat aż się pochorowalam,w sensie dostałam takiej dziwnej migreny przez 2 dni prawie i nerwów...powiem wam,ze byłam jak żywa bomba,jak to babcie mówią chyba ,,to od uroku'' ;D na szczęście wróciłam do siebie i nie mam ,,killing mode'' ;))) mam w domku dalej rodzinkę wiec jest super wesoło i oczywiście kuchnia pełna jedzenia <3 Kto jeszcze dzisiaj wizytuje dziewczynki :)?

Tokarzynka lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • marmi Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, pięknie rósnie Twoja kruszynka :)
    Daj znać, czy te bóle rzeczywiście są związane z infekcją. Jesteśmy na tym samym mniej więcej etapie, też coraz częściej odczuwam dyskomfort i ból, ale moja gin stwierdziła, że to normalne i że mam się szykować na więcej takich atrakcji, bo dopoero teraz zaczną nam te kruszyny intensywnie rosnąć :)

Dobrego dnia Dziewczynki :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, to jeszcze troszke i bedzie kg! :)

Krakowianka, szara renia jest najlepsza, jak troszke polezy ( u nie wlasnie lezy w koszu :) niedawno tez robilam ciasto z renia!

Pozdrawiam z pochmurnego pomorza :)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten paskudny dzień;) ja dziś wizytuję, ale nie stesuje się zbytnio;) też jakoś nie mogłam spać i jestem taka jakaś noeprzytomna. Ide zaraz coś wrzucić na ruszt. Tylko delikatnie bo jak piszecie, że przytyłyście 1kg a ja już 7 to mnie dół ogarnia:( A jakoś nie obycham się nie wiadomo jak i kolacji nawet nie jem.. a kg na plus ida ciągle. Może potem będę mniej nabierać, sama nie wiem..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, wytrzymałaś tak długo z obwieszczeniem tej wiadomości w pracy?! Wow, podziwiam! :)

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Ja tylko na chwilę jutro Was nadrobie.. Po wizycie, mała ma 745 gram :) 22 września miala 402 g szok jak rośnie. Niestety od wczoraj gorzej sie czuję boli strasznie mnie brzuch, usg, szyjka ok. Prawdopodobnie kolejna infekcja bo juz tak mialam bolał brzuch i różne bakterie wychodzily. Posiewy pobrane nic tylko czekac za wynikiem. A teraz nospa relanium i do spania. Miłej nocki dziewczyny
    Lena Relanium? Aż tak???

5958beaa9c1f8.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ