X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie martwi to że miesiąc temu było wg USG 4 dni opóźnienia co do wieku wg miesiączki a teraz jest 6, ale lekarz jak zwróciłam na to uwagę to zapytał czy od początku tak było, a ja że nie, od jakiegoś miesiąca, a on że bardziej teraz liczy się waga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 15:26

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • KASIKK Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem po bdanach połowkowych moj synuś pieknie rosnie waży juz 400 gram z groszami ! a teraz jestem w 20 tygodniu:) pani doktor mowila ze na ta chwile grubasek hehe

meggi90, Liy88, lena7, Tokarzynka, KasjaK, lena198808, Krakowianka, marmi, stokrotka30, jiwa lubią tę wiadomość

c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję dobrych wieści po wizytach :)

KASIKK, Justin30 lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że same pozytywne wieści :)
    Ja tez dziś się uradowalam bardzo ponieważ przed ciążą miałam paciorkowca w piątek robiłam posiew z pochwy, odebrałam dziś wyniki i mega zaskoczenie bo czysciutko :) ani paciorkowca ani żadnych innych grzybów także z tego wszystkiego wstąpiłam do smyka i kupiłam rożek :) w tamtym tyg kupiliśmy łóżeczko i materacyk. Mój em taki podekscytowany, że już je złożył ;) na zapakowanym materacyku na srodku ułożył buciki i czepeczke a po boku siatki z ciuszkami;) natomiast ja dziś jeszcze zamowilam na allegro zestaw pościeli do lozeczka z baldachimem. Na początku nie będę używać ale będzie juz na później cały komplet;)
    Tak więc dziewczyny- u mnie szał zakupów :P i wieeeelka radość z buszujacej Milenki w brzuszku :)

https://naforum.zapodaj.net/3c634439960b.png.html

https://naforum.zapodaj.net/e7cba6a8d4e0.jpg.html

Tokarzynka, Czarna_kawa, a88, Justin30, marmi, szwesta80, Liy88, lena7 lubią tę wiadomość

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88- jak to mówią : im mniej wiesz tym lepiej spisz! :) Ja też czasami jak się naczytam to stres, niepokój. Mówiłam o tym mojej Pani ginekolog, to mówiła, że to własnie domena naszych czasów, wszystko można sprawdzić, o wszystkim przeczytać- przerózne rzeczy, nie zawsze prawdziwe i tylko niepotrzebnie się stresujemy. Tak więc głowa do góry i nie myśleć za dużo! :)

Gratuluje dobrych wieści z wizyt! Oby takich więcej! :)

A ja teraz słucham razem z Bartusiem muzyki relaksacyjnej, stymulujacej rozwój maluszka:

https://www.youtube.com/watch?v=SnSnJJ-oWaI

POLECAM!

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88,tak kochana,wytrzymałam tyle do obwieszczenia dobrej nowiny w pracy,bo stwierdziłam,ze poczekam do połówkowych :))) najbliższa rodzina i garstka przyjaciół wiedzieli po skończonym 3 miesiącu,a reszta dopiero teraz ;) jestem cierpliwa i po prostu wolałam się wstrzymać z mówieniem o tym głośno,na pewno to wcześniejsze poronienie miało na to duży wpływ...ale teraz mam nadzieje,ze wszystko idzie ku dobremu i trzeba się cieszyć z tego cudu :))

Annie,dzięki wielkie za namiar!Po konsultacji z moim ginkiem co/gdzie/jak podejme decyzje co do szpitala :)

A wogole Kochane Moje,kiedyś już pytałam pewnie(skleroza ciążowa;D),te mamusie z rejonu Wawy macie już wybrany szpital?Annie-Bielański,Marmi-prawdopodobnie Madalińskiego,a reszta misiaków?Ja cały czas lawiruje i nie wiem który dlatego się tak podpytuje :)))

Paś,ja mojej zwierzchniczce akurat nie bałam się powiedzieć,ona jest super człowiekiem,ma za sobą historie z in vitro,dzięki której przyszedł na świat jej cudowny synek,wiec w sprawach dziecięcych jest niezastąpiona :))) mega wsparcie!!!

Meggi,tez mi się właśnie kojarzyła kasiaa z tymi problemami dotyczącymi umowy o pracę i tez nie pamietam jak to się zakończyło...

Mayiolin,gratuluje połówkowych :))) moja córa na drugie będzie miała Laura <3 wiec hip hip hurra :)))

Monic,wcale się nie dziwie,ze masz taka fazę realne-nierealne dziecko...mam to samo ;D czasem się zapominam,ze jestem w ciazy,bo brzuszek mam malutki i np jak się zajmę praca to momentami wypada mi z głowy,za szybko wszystko staram się robić ;p...i nagle Mira obwieszcza swoje istnienie wierceniem się i przystaję z galopującą myślą w głowie ,,kobieto zwolnij masz nowe życie pod sercem''...wtedy uśmiecham się sama do siebie jak totalna wariatka ;D

Kozamonia,to trzymamy teraz kciuki za twoje połówkowe ;)))

Justin30,spokojnie,opóźnienie om i usg to jakby norma,u mnie nie raz tak samo wychodziło +/-pare dni wiec myśle,ze nie ma powodu do niepokoju :) gratuluje córuni :)))

KASIKK,a Tobie kochana gratuluje zdrowego synusia :)))

Ewelaa,zakupy śliczności <3!!!

Tokarzynka,czytasz mi w myślach kochana ;D? U mnie również poszukiwania muzyki relaksacyjnej i bajek dla maluszka w brzuszku ;D

Justin30, Ewelaa_♡, Tokarzynka lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt :):)

Justin30 lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik, Justin, gratuluję Wam dziewuszki dibrych wieści :) niech zdrowo rosną Wasze słoneczka :)

Justin, kompletnie nie powinnaś się przejmować tą różnicą w dniach. Teraz dzieciaczki rosną bardzo różnie, raz będzie większy przyrost moędzy wizytami, raz mniejszy. Jeśli chcesz się sugerować USG, to najbardziej trafne będzie to z okolic 6tc, czyli najwcześniejsze. Wtedy jeszcze rozwój zarodka przebiega według konkretnych etapów :)

Ewelaa, super, że mąż taki zaangażowany i pełen zapału :) My łóżeczko też mamy, ale póki co stoi jeszcze spakowane i pewnie jeszcze tak postoi ;)

Kawka, zajrzyj sobie na tę stronkę, może łatwiej będzie zdecydować :)

http://www.gdzierodzic.info

Ewelaa_♡ lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Kasik, Justin, gratuluję Wam dziewuszki dibrych wieści :) niech zdrowo rosną Wasze słoneczka :)

Justin, kompletnie nie powinnaś się przejmować tą różnicą w dniach. Teraz dzieciaczki rosną bardzo różnie, raz będzie większy przyrost moędzy wizytami, raz mniejszy. Jeśli chcesz się sugerować USG, to najbardziej trafne będzie to z okolic 6tc, czyli najwcześniejsze. Wtedy jeszcze rozwój zarodka przebiega według konkretnych etapów :)
    Dziękuję i wzajemnie wszystkiego dobrego :) No staram się nie przejmować ta różnica, u nas w 6 tygodniu było opóźnienie tygodniowe, potem było długo na równo i od miesiąca znów tygodniowe ale tak jak piszesz na tym etapie zdarzają się różnice i już nie będę drążyć tematu, grunt że ogólnie wszystko ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 20:41

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Super, że same pozytywne wieści :)
    Ja tez dziś się uradowalam bardzo ponieważ przed ciążą miałam paciorkowca w piątek robiłam posiew z pochwy, odebrałam dziś wyniki i mega zaskoczenie bo czysciutko :) ani paciorkowca ani żadnych innych grzybów także z tego wszystkiego wstąpiłam do smyka i kupiłam rożek :) w tamtym tyg kupiliśmy łóżeczko i materacyk. Mój em taki podekscytowany, że już je złożył ;) na zapakowanym materacyku na srodku ułożył buciki i czepeczke a po boku siatki z ciuszkami;) natomiast ja dziś jeszcze zamowilam na allegro zestaw pościeli do lozeczka z baldachimem. Na początku nie będę używać ale będzie juz na później cały komplet;)
    Tak więc dziewczyny- u mnie szał zakupów :P i wieeeelka radość z buszujacej Milenki w brzuszku :)

https://naforum.zapodaj.net/3c634439960b.png.html

https://naforum.zapodaj.net/e7cba6a8d4e0.jpg.html
    Cudne zakupy :)

Ewelaa_♡ lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa- najpierw była muzyka relaksacyjna a teraz kołysanki i piosenki dla dzieci ^^

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa ja uparłam się na Żelazną i tam też prowadzę ciążę, natomiast coraz częściej boję się bycia odesłaną. No i nie wiem, czy ostatecznie Dom Narodzin (jeśli się zakwalifikuję), czy jednak nie będę jak przyjdzie co do czego tak odważna, żeby bez znieczulenia rodzić :)

Wasp lubi tę wiadomość

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kołysanek polecam Turnau i Umer

marmi, Tokarzynka lubią tę wiadomość

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.
    Ja dziś o 12 mam wizytę. Nie śpię już od 3, chyba stresa mam. Wczoraj robiłam wyniki i obawiam się, że anemia. Tu cukrzyca tu anemia a niech to.
    Ja wczoraj upatrzyłam sobie wózek i chyba go zamówię. Teściowa sponsoruje :)
    Wczoraj nie mogłam dostać się na forum,nie chciało się otworzyć. Później nadrobie wczorajsze opisy.
    Hania śpi więc i ja może jeszcze usunę papa

• Asasa Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie!
    Wczoraj byłam też u lekarza, ale nie miałam czasu napisać. Emilka waży 680g i co najważniejsze te torbiele na splotach już się wchłonęły. Pytałam lekarza o szyjkę i powiedział, że jeśli w badaniu manualnym jest twarda, zamknięta i długa -
    Jak w moim przypadku, to nie mierzy jej. A jak wasze dzieciaczki sa ułożone? Bo moja na razie miednicowo.

lena7, marmi, Liy88, Krakowianka, sunset06, KasjaK, Czarna_kawa, jiwa lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze po wszystkich wizytach takie wiesci! :)
    Jiwa, a za Ciebie && :)
    Ja ostatnio wstaje taka polamana, kregoslup mnie boli jak cholera:( w nocy jak sie foczo przekrecam to az stekam ;( ale wszystko zniose! :)
    Ja nie wiem jak moje jest ulzone..jak bede za tydzien na wizycie to sie spytam, ale na tym etapie to chyba nie jest wazne? czy sie myle?
    Podobno juz w ross, jest promocja na kosmetyki 49/55% wybieracie sie na polowanie? ;)
    Podobno idzie super wyż, i weekend ma byc super cieplutki w całym kraju :)

Krakowianka lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • marmi Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp wrote:
    Z kołysanek polecam Turnau i Umer

Wasp <3 "Kołysanka dla Okruszka" to nasza ulubiona :)

Asasa, gratuluję zdrowej i ślicznie rosnącej Emilki :)
    Mój Olo też jak dotąd miednicowo się układa, raz zaliczył poprzeczne ;)

Dzień dobry Mamusie :)

Kciuki za wizyty i dla Was wszystkich dobrego dnia, pełnego miłch wrażeń...no i bez dolegliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 07:32

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja po wizycie w Lidl-u. Kombinezony fajne i u mnie w sklepie sporo jest takich małych. Pozostałe ciuszki też fajne. Ja szłam tylko po kombinezon.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena7 mam to samo, rano to nie wiem jak się z łóżka zebrać, tak mnie plecy bolą.
    A tym położeniem miednicowym to jeszcze się nie ma co przejmować, mają jeszcze czas żeby się obrócić.
    Jiwa powodzenia dzisiaj oraz innym mamuśkom, które dziś wizytują :)

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • momo28 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie dzieć też ułożony miednicowo, boczkiem na świata. Z jednej strony fajnie, bo widać go ładnie na badaniach, z drugiej liczę, że się obróci do porodu. W ciągu dnia w zależności od tego co robi albo wywala kulę tam gdzie ma głowę albo tam gdzie nóżki wpycha ;)

Spokojnego dnia i udanych wizyt! :)

mały książę

atdc3e5e0zpnlao8.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ