Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę mnie martwi to że miesiąc temu było wg USG 4 dni opóźnienia co do wieku wg miesiączki a teraz jest 6, ale lekarz jak zwróciłam na to uwagę to zapytał czy od początku tak było, a ja że nie, od jakiegoś miesiąca, a on że bardziej teraz liczy się waga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 15:26
-
hej jestem po bdanach połowkowych moj synuś pieknie rosnie waży juz 400 gram z groszami ! a teraz jestem w 20 tygodniu:) pani doktor mowila ze na ta chwile grubasek hehe
meggi90, Liy88, lena7, Tokarzynka, KasjaK, lena198808, Krakowianka, marmi, stokrotka30, jiwa lubią tę wiadomość
-
Super, że same pozytywne wieści
Ja tez dziś się uradowalam bardzo ponieważ przed ciążą miałam paciorkowca w piątek robiłam posiew z pochwy, odebrałam dziś wyniki i mega zaskoczenie bo czysciutko ani paciorkowca ani żadnych innych grzybów także z tego wszystkiego wstąpiłam do smyka i kupiłam rożek w tamtym tyg kupiliśmy łóżeczko i materacyk. Mój em taki podekscytowany, że już je złożył na zapakowanym materacyku na srodku ułożył buciki i czepeczke a po boku siatki z ciuszkami;) natomiast ja dziś jeszcze zamowilam na allegro zestaw pościeli do lozeczka z baldachimem. Na początku nie będę używać ale będzie juz na później cały komplet;)
Tak więc dziewczyny- u mnie szał zakupów i wieeeelka radość z buszujacej Milenki w brzuszku
https://naforum.zapodaj.net/3c634439960b.png.html
https://naforum.zapodaj.net/e7cba6a8d4e0.jpg.html
Tokarzynka, Czarna_kawa, a88, Justin30, marmi, szwesta80, Liy88, lena7 lubią tę wiadomość
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Monic88- jak to mówią : im mniej wiesz tym lepiej spisz! Ja też czasami jak się naczytam to stres, niepokój. Mówiłam o tym mojej Pani ginekolog, to mówiła, że to własnie domena naszych czasów, wszystko można sprawdzić, o wszystkim przeczytać- przerózne rzeczy, nie zawsze prawdziwe i tylko niepotrzebnie się stresujemy. Tak więc głowa do góry i nie myśleć za dużo!
Gratuluje dobrych wieści z wizyt! Oby takich więcej!
A ja teraz słucham razem z Bartusiem muzyki relaksacyjnej, stymulujacej rozwój maluszka:
https://www.youtube.com/watch?v=SnSnJJ-oWaI
POLECAM! -
A88,tak kochana,wytrzymałam tyle do obwieszczenia dobrej nowiny w pracy,bo stwierdziłam,ze poczekam do połówkowych )) najbliższa rodzina i garstka przyjaciół wiedzieli po skończonym 3 miesiącu,a reszta dopiero teraz jestem cierpliwa i po prostu wolałam się wstrzymać z mówieniem o tym głośno,na pewno to wcześniejsze poronienie miało na to duży wpływ...ale teraz mam nadzieje,ze wszystko idzie ku dobremu i trzeba się cieszyć z tego cudu )
Annie,dzięki wielkie za namiar!Po konsultacji z moim ginkiem co/gdzie/jak podejme decyzje co do szpitala
A wogole Kochane Moje,kiedyś już pytałam pewnie(skleroza ciążowa;D),te mamusie z rejonu Wawy macie już wybrany szpital?Annie-Bielański,Marmi-prawdopodobnie Madalińskiego,a reszta misiaków?Ja cały czas lawiruje i nie wiem który dlatego się tak podpytuje ))
Paś,ja mojej zwierzchniczce akurat nie bałam się powiedzieć,ona jest super człowiekiem,ma za sobą historie z in vitro,dzięki której przyszedł na świat jej cudowny synek,wiec w sprawach dziecięcych jest niezastąpiona )) mega wsparcie!!!
Meggi,tez mi się właśnie kojarzyła kasiaa z tymi problemami dotyczącymi umowy o pracę i tez nie pamietam jak to się zakończyło...
Mayiolin,gratuluje połówkowych )) moja córa na drugie będzie miała Laura wiec hip hip hurra ))
Monic,wcale się nie dziwie,ze masz taka fazę realne-nierealne dziecko...mam to samo czasem się zapominam,ze jestem w ciazy,bo brzuszek mam malutki i np jak się zajmę praca to momentami wypada mi z głowy,za szybko wszystko staram się robić ;p...i nagle Mira obwieszcza swoje istnienie wierceniem się i przystaję z galopującą myślą w głowie ,,kobieto zwolnij masz nowe życie pod sercem''...wtedy uśmiecham się sama do siebie jak totalna wariatka
Kozamonia,to trzymamy teraz kciuki za twoje połówkowe ))
Justin30,spokojnie,opóźnienie om i usg to jakby norma,u mnie nie raz tak samo wychodziło +/-pare dni wiec myśle,ze nie ma powodu do niepokoju gratuluje córuni ))
KASIKK,a Tobie kochana gratuluje zdrowego synusia ))
Ewelaa,zakupy śliczności !!!
Tokarzynka,czytasz mi w myślach kochana ? U mnie również poszukiwania muzyki relaksacyjnej i bajek dla maluszka w brzuszkuJustin30, Ewelaa_♡, Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
Kasik, Justin, gratuluję Wam dziewuszki dibrych wieści niech zdrowo rosną Wasze słoneczka
Justin, kompletnie nie powinnaś się przejmować tą różnicą w dniach. Teraz dzieciaczki rosną bardzo różnie, raz będzie większy przyrost moędzy wizytami, raz mniejszy. Jeśli chcesz się sugerować USG, to najbardziej trafne będzie to z okolic 6tc, czyli najwcześniejsze. Wtedy jeszcze rozwój zarodka przebiega według konkretnych etapów
Ewelaa, super, że mąż taki zaangażowany i pełen zapału My łóżeczko też mamy, ale póki co stoi jeszcze spakowane i pewnie jeszcze tak postoi
Kawka, zajrzyj sobie na tę stronkę, może łatwiej będzie zdecydować
http://www.gdzierodzic.info
Ewelaa_♡ lubi tę wiadomość
-
marmi wrote:Kasik, Justin, gratuluję Wam dziewuszki dibrych wieści niech zdrowo rosną Wasze słoneczka
Justin, kompletnie nie powinnaś się przejmować tą różnicą w dniach. Teraz dzieciaczki rosną bardzo różnie, raz będzie większy przyrost moędzy wizytami, raz mniejszy. Jeśli chcesz się sugerować USG, to najbardziej trafne będzie to z okolic 6tc, czyli najwcześniejsze. Wtedy jeszcze rozwój zarodka przebiega według konkretnych etapówWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 20:41
-
Ewelaa_♡ wrote:Super, że same pozytywne wieści
Ja tez dziś się uradowalam bardzo ponieważ przed ciążą miałam paciorkowca w piątek robiłam posiew z pochwy, odebrałam dziś wyniki i mega zaskoczenie bo czysciutko ani paciorkowca ani żadnych innych grzybów także z tego wszystkiego wstąpiłam do smyka i kupiłam rożek w tamtym tyg kupiliśmy łóżeczko i materacyk. Mój em taki podekscytowany, że już je złożył na zapakowanym materacyku na srodku ułożył buciki i czepeczke a po boku siatki z ciuszkami;) natomiast ja dziś jeszcze zamowilam na allegro zestaw pościeli do lozeczka z baldachimem. Na początku nie będę używać ale będzie juz na później cały komplet;)
Tak więc dziewczyny- u mnie szał zakupów i wieeeelka radość z buszujacej Milenki w brzuszku
https://naforum.zapodaj.net/3c634439960b.png.html
https://naforum.zapodaj.net/e7cba6a8d4e0.jpg.htmlEwelaa_♡ lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Czarna kawa- najpierw była muzyka relaksacyjna a teraz kołysanki i piosenki dla dzieci ^^
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
Czarna_kawa ja uparłam się na Żelazną i tam też prowadzę ciążę, natomiast coraz częściej boję się bycia odesłaną. No i nie wiem, czy ostatecznie Dom Narodzin (jeśli się zakwalifikuję), czy jednak nie będę jak przyjdzie co do czego tak odważna, żeby bez znieczulenia rodzić
Wasp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluję udanych wizyt.
Ja dziś o 12 mam wizytę. Nie śpię już od 3, chyba stresa mam. Wczoraj robiłam wyniki i obawiam się, że anemia. Tu cukrzyca tu anemia a niech to.
Ja wczoraj upatrzyłam sobie wózek i chyba go zamówię. Teściowa sponsoruje
Wczoraj nie mogłam dostać się na forum,nie chciało się otworzyć. Później nadrobie wczorajsze opisy.
Hania śpi więc i ja może jeszcze usunę papa -
Dzień dobry Mamusie!
Wczoraj byłam też u lekarza, ale nie miałam czasu napisać. Emilka waży 680g i co najważniejsze te torbiele na splotach już się wchłonęły. Pytałam lekarza o szyjkę i powiedział, że jeśli w badaniu manualnym jest twarda, zamknięta i długa -
Jak w moim przypadku, to nie mierzy jej. A jak wasze dzieciaczki sa ułożone? Bo moja na razie miednicowo.lena7, marmi, Liy88, Krakowianka, sunset06, KasjaK, Czarna_kawa, jiwa lubią tę wiadomość
-
Super ze po wszystkich wizytach takie wiesci!
Jiwa, a za Ciebie &&
Ja ostatnio wstaje taka polamana, kregoslup mnie boli jak cholera:( w nocy jak sie foczo przekrecam to az stekam ;( ale wszystko zniose!
Ja nie wiem jak moje jest ulzone..jak bede za tydzien na wizycie to sie spytam, ale na tym etapie to chyba nie jest wazne? czy sie myle?
Podobno juz w ross, jest promocja na kosmetyki 49/55% wybieracie sie na polowanie?
Podobno idzie super wyż, i weekend ma byc super cieplutki w całym krajuKrakowianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Wasp wrote:Z kołysanek polecam Turnau i Umer
Wasp "Kołysanka dla Okruszka" to nasza ulubiona
Asasa, gratuluję zdrowej i ślicznie rosnącej Emilki
Mój Olo też jak dotąd miednicowo się układa, raz zaliczył poprzeczne
Dzień dobry Mamusie
Kciuki za wizyty i dla Was wszystkich dobrego dnia, pełnego miłch wrażeń...no i bez dolegliwościWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 07:32
-
Lena7 mam to samo, rano to nie wiem jak się z łóżka zebrać, tak mnie plecy bolą.
A tym położeniem miednicowym to jeszcze się nie ma co przejmować, mają jeszcze czas żeby się obrócić.
Jiwa powodzenia dzisiaj oraz innym mamuśkom, które dziś wizytują
-
Dzień dobry
U mnie dzieć też ułożony miednicowo, boczkiem na świata. Z jednej strony fajnie, bo widać go ładnie na badaniach, z drugiej liczę, że się obróci do porodu. W ciągu dnia w zależności od tego co robi albo wywala kulę tam gdzie ma głowę albo tam gdzie nóżki wpycha
Spokojnego dnia i udanych wizyt!mały książę